Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σπουδαίο το συγκριτικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου στις λιμενικές εγκαταστάσεις»

Εμφάνιση IMG_5844.JPG

«Τα λιμάνια της Πελοποννήσου έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και στο τουριστικό και στο μεταφορικό προϊόν, καθώς είμαστε στο νοτιότερο κομμάτι της χώρας και των Βαλκανίων και γιατί έχουμε φυσικούς χώρους για την ανάπτυξη των λιμανιών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το νέο νομοσχέδιο, στην Καλαμάτα την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018.
«Με μικρές επενδύσεις μπορούμε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. Αυτό θα

Κάλεσμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του «Άξιον Εστί» 27-28 Απριλίου 2018.


 https://drt915-gr.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2017/02/axion-esti.jpg
H Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, με συνέπεια στην ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής συνοχής, στηρίζουν έμπρακτα την εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνει ο Σύλλογος «Άξιον Εστί», με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 27-28 Απριλίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια του Συλλόγου «Άξιον Εστί» και τη σημαντική του δράση, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε αίμα για τα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις, του ογκολογικού τμήματος του ανωτέρω Νοσοκομείου.

Αποζημιώσεις ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ – Εκδόθηκε η πολυαναμενόμενη Κ.Υ.Α.



Δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. (Β’ 1417/25.4.2018) η Κ.Υ.Α. με τις λεπτομέρειες καταβολής αποζημίωσης στους Δημοτικούς Συμβούλους για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.
Της έκδοσής της προηγήθηκε η κριτική που ασκήθηκε από Αιρετούς στο κοινό Συνέδριο Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.ΠΕ. για το γεγονός ότι εννέα (9) μήνες μετά την ψήφιση του αρ.33 του ν.4483/2017 (γνωστού ως “νόμου–σκούπα Σκουρλέτη”) η Κ.Υ.Α. δεν είχε ακόμη δημοσιευθεί.

Η εφαρμογή της (σημείο 6 των “έχοντας υπόψη”) προκαλεί δαπάνη σε βάρος του

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, με τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός ενημερώθηκε για τα έργα υποδομών που σχεδιάζει ο δήμος, ενώ διερευνήθηκε η δυνατότητα  αντιστοίχισής τους με τις δράσεις που υποστηρίζονται από τα χρηματοδοτικά

LoutrakiMunicipality έκανε Tweet: 9η Συνάντηση Χορωδιών ΟΤΕ

Το ΓΕΛ Ξυλοκάστρου και φέτος στον διαγωνισμο "F1 ( VIDEO)in Schools".

Αυτη ειναι η ομαδα των μαθητων του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου ,που θα παρουν μερος και φετος στον διαγωνισμο
"F1 in Schools".
Αυτος ο διαγωνισμος υλοποιειται σε περισσοτερες απο 30 χωρες με συμμετοχη πανω απο 17.000 μαθητες ανα τον κοσμο.
Στη Πελοπόννησο το ΓΕΛ Ξυλ/στρου ειναι το μοναδικο που συμμετεχει τα 4 τελευταια χρονια.

Η προπερσινη ομαδα κατελαβε την 3η θεση Πανελλαδικα και προκριθηκε στους παγκοσμιους τελικους.
Ευχομαστε και φετος επιτυχια στην ομαδα των παιδιων.
Βρεθηκα κοντα τους και μιλησα.Ακουσα τις πολυ ενδιαφερουσες αποψεις τους για το αντικειμενο της φορμουλας...

 Η συν/ξη που μου εδωσαν με την Δ/ντρια του Λυκειου Σοφια Σμυρνη, στο βίντεο που ακολουθεί



ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΤΣΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ

Εμφάνιση 20525190_1020315214738685_4861364831229457672_n.jpg

Ο αθλητής του Α.Ο. Ποσειδώνα Λουτρακίου Δημήτρης Κωτσιάκος θα εκπροσωπήσει των χώρα μας στην Παγκοσμία Γυμνασιάδα 2018,  που θα γίνει στο Μαρόκο από 2 έως 9 Μαΐου.  Ο αθλητής μας θα αγωνισθεί με τα χρώματα της Ελλάδος στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.  Η επιλογή έγινε από

10ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία

epemy-1.pngΙ. To 10ο Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ
Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας για την Μυοσκελετική Υγεία - ΕΠΕΜΥ, πραγματοποιείται φέτος στο Πόρτο Χέλι, από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2018, με κεντρικό θέμα «Μεγαλώνοντας – Η Ηλικιακή Μετάβαση».

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Τo Μetropolitan σε χωριά της ορεινής Κορινθίας το Σαββατοκύριακο

http://www.stogiatro.gr/images/Metropolitan-logo.png

Σε δύο χωριά της ορεινής Κορινθίας θα βρεθεί αυτό το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα «Πρόληψη» του Θεραπευτηρίου Metropolitan, για να υποβάλλει σε προληπτικές εξετάσεις τους κατοίκους τους.
Κλιμάκιο γιατρών του θεραπευτηρίου, αποτελούμενο από καρδιολόγο, αγγειοχειρουργό, ορθοπεδικό και χειρουργό, θα μεταβεί στο χωριό Στυμφαλία το Σάββατο 28 Απριλίου και στο χωριό Φενεό την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.
Οι γιατροί θα διενεργήσουν δωρεάν καρδιολόγο έλεγχο (καρδιογράφημα και triplex καρδιάς), ορθοπεδικό και αγγειολογικό έλεγχο, καθώς και κοιλιακό έλεγχο.
Το πρόγραμμα «Πρόληψη» διενεργείται από το Metropolitan σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του θεραπευτηρίου.

Εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος

Skin_Cancer_May.jpg
Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο κοινός καρκίνος. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Χρήστος Κουτρούλης/ Συνέντευξη στον Δημήτρη Μανωλάκη/ ΗΛΕΚΤΡΑ FM 98,8



Ζωντανή επικοινωνία με τον εκ των αρχηγών του Αστέρα Δερβενίου, Χρήστο Κουτρούλη, ο οποίος μίλησε για τη διαφαινόμενη παραμονή της ομάδας του στην Α΄Κατηγορία, μετά από μια αρκετά δύσκολη σεζόν, αναφέρθηκε στα όποια προβλήματα υπήρξαν, ενώ σχολίασε και το πρωτάθλημα γενικότερα.

 ΗΛΕΚΤΡΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Κορινθία: Αυτό είναι το «γαλάζιο παράθυρο» που μαγεύει ντόπιους και τουρίστες – Το αριστούργημα της φύσης [pics, vid]

Κορινθία: Αυτό είναι το «γαλάζιο παράθυρο» που μαγεύει ντόπιους και τουρίστες – Το αριστούργημα της φύσης [pics, vid] | Newsit.gr
Μέχρι σήμερα τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Νoμού Κορινθίας είναι ο Ισθμός της

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου! Αεροπλάνο παρουσίασε πρόβλημα στον αέρα!

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου! Αεροπλάνο παρουσίασε πρόβλημα στον αέρα! | Newsit.gr
Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Ο πιλότος αεροσκάφους έστειλε σήμα ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και ότι θα πρέπει να προσγειωθεί εκτάκτως!
Σε ετοιμότητα είναι τα πυροσβεστικά οχήματα του αεροδρομίου, του 1ου καθώς και του 4ου πυροσβεστικού σταθμού αλλά και της 3ης ΕΜΑΚ.

Πηγή: ekriti

Σύμφωνα με το cretapost, ένα αεροπλάνο λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του

«Ζήτω η Ευρωπαϊκή Ελλάδα, ζήτω η ελληνική Ευρώπη» είπε στα ελληνικά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker στην Ολομέλεια της Βουλής


Εμφάνιση IMG_2018_04_26_197.jpg

«Οι συζητήσεις σας με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου μας προσδίδουν έναν υψηλό συμβολισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά το τελευταίο στάδιο της πορείας εξόδου της χώρας από τις ακραίες μνημονιακές δεσμεύσεις», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean-Claude Juncker, στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου εκφώνησε σήμερα ομιλία, σε ειδική συνεδρίαση.

Χλαμύδια, αιτία για πόνο στην ούρηση, στην κοιλιά, έκκριμα. Μπορεί να είναι ασυμπτωματικά, ενώ μεταδίδονται και με τα χέρια.


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKW5TfJkh54UOmo4W0zMNFb8WXibFfiodbCWJ4E505JpCqlPf9puuQS2mQmBDceojL_0R2NoFzSQiCMLLII5n3cno30yO1o3BjpTcAVjK9d1WnwhD4Y4Up1COrdFBqj9eC5hhOj34DnmA/s400/chlamydia.jpg
Τα χλαμύδια είναι το πιο κοινό και θεραπεύσιμο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Προκαλείται από το βακτήριο Chlamydia trachomatis, το οποίο μεταδίδεται από τα υγρά ή τα τοιχώματα του κόλπου των μολυσμένων γυναικών, και το έκκριμα της ουρήθρας ή και το τοίχωμα του έξω στομίου της ουρήθρας των μολυσμένων ανδρών.

Οι καμπάνες της προπαγάνδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έτσι έχουν τα πράγματα και στην πολιτική, στη δημόσια ζωή, στις διεθνείς σχέσεις πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και να αναζητούμε – κάθε φορά και κυρίως οι δημοσιογράφοι που πάντα είναι έτοιμοι να πουν «αυτό είναι σημαντικό» - τα πραγματικά αίτια μιας δήλωσης ή μιας κίνησης.
Όχι για να αρνηθούμε, αλλά για να γνωρίζουμε. Και για να αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε δεύτερες σκέψεις. Για να γνωρίζουν και οι άλλοι πως κι’ εμείς ξέρουμε πως έτσι εξελίσσονται τα πράγματα στη διεθνή σκηνή και στον κόσμο των συμμαχιών.

Η Επόμενη Ευρώπη: 20 κείμενα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη θέση της Ελλάδας σε αυτή


Παρουσίαση βιβλίου
Η Επόμενη Ευρώπη: 20 κείμενα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη θέση της Ελλάδας σε αυτή



Η διαΝΕΟσις έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου των εκδόσεών της με τίτλο: «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ: 20 κείμενα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τη θέση της Ελλάδας σε αυτή» που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 17:30 στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).
 

Θα τοποθετηθούν οι: Μαργαρίτης Σχοινάς, Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



Γραφείο_Τύπου Δήμου_Άργους_Μυκήνων


Πως αναγράφονται οι αγροτικές ενισχύσεις στο νέο Ε3

Εμφάνιση f tasos (1).jpgΕμφάνιση 14555778_10207208921361385_906643047_n.jpg


*του Αναστάσιου Λυμπερίου
**Θοδωρή Καλοπήτα


Φέτος με την δημιουργία του νέου Ε3 έχουν επέλθει αλλαγές στους κωδικούς που αναγράφονται οι αγροτικές ενισχύσεις/επιδοτήσεις ενώ σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης οι  ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, στον προσδιορισμό του κέρδους τους από επιχειρηματική

Διορθώνουν τις παράνομες μειώσεις στις επικουρικές – Οι πίνακες με τα νέα ποσά

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/syntaxiouxoi-anadromika-500-2.jpg
Κερδήθηκε με 1-0 η πρώτη μάχη στον «πόλεμο» συνταξιούχων – κυβέρνησης για την καταβολή αναδρομικών 22 και πλέον μηνών από τις παράνομες μειώσεις στις συντάξεις, καθώς χθες η υπουργός Εργασίας έδωσε και επίσημα το πράσινο φως για διορθώσεις μέρους των παράνομων μειώσεων στα μηνιαία ποσά που θα λάβουν περίπου 220.000 συνταξιούχοι την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαΐου και θα δουν 10 ως 50 ευρώ επιπλέον στην τσέπη τους.
Στη μάχη αυτή πρωτοστάτησε ο Ελεύθερος Τύπος, που ήταν η πρώτη εφημερίδα από όλα τα ΜΜΕ της χώρας η οποία αποκάλυψε με δημοσιογραφική έρευνα και ντοκουμέντα από τις 11 Ιανουαρίου του 2018 ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. «κλέβει» τους συνταξιούχους με παράνομες μειώσεις.

Επιστροφές

Eurovision 2018: Πότε εμφανίζεται η Ελλάδα στον ημιτελικό

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/01/eurovision2018-500.jpg
Σε απευθείας σύνδεση με την Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤHD θα μεταδώσουν τους δύο ημιτελικούς της Eurovision που θα διεξαχθούν την Τρίτη 8 και την Πέμπτη 10 Μαΐου, καθώς και τον τελικό του διαγωνισμού το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 10 το βράδυ.
Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν και ραδιοφωνικά από το

Εύκολο απόγευμα για την Παναχαϊκή που κλείδωσε την τρίτη θέση


Εύκολο απόγευμα πέρασε η Παναχαϊκή στην Αγυιά και επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες. Οι «κοκκινόμαυροι» επικράτησαν με 2-0 του Καραϊσκάκη και κλείδωσαν την τρίτη θέση.
Η Παναχαϊκή «καθάρισε» την αναμέτρηση από το πρώτο μέρος και με συντήρηση δυνάμεων πήρε μια άνετη νίκη στην Αγυιά μετά από ενάμιση μήνα.
Οι «κοκκινόμαυροι» έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους που είχαν μια

Ο Μητσοτάκης απασφάλισε: “Είστε ψεύτες και λαϊκιστές, αδίστακτοι και δημαγωγοί, αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2018/04/Screen-Shot-2018-04-25-at-11.36.40-AM.png

Ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της ΔΕΗ.

Η παρέμβαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ωστόσο, διευρύνθηκε στο συνολικό πολιτικό γίγνεσθαι.

Τα κυριότερα σημεία όσων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: