Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ξυλόκαστρο: Εκδήλωση «Δράσεις, διαδράσεις σημερινές επιδράσεις παντοτινές»


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο 3ης Εκπ. Περ. Δ.Ε. Κορινθίας και τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:
«Δράσεις, διαδράσεις σημερινές ... επιδράσεις παντοτινές»

προς τιμήν μαθητών και εκπαιδευτικών των βραβευμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολικού έτους 2016-2017.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Ξυλοκάστρου "Άγγελος  Σικελιανός".

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ηλίας Ανδρικόπουλος

Ποίους κόβει ,ποιούς φέρνει ο Μητσοτάκης. Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhP7X0X72BBsyOcTjrecLGo9ERsIsR6M16lrLXvOL-LLuIMuF59QTqUuknxU3th_tuXR7PeHtFKZ89VwYBj6PLspQGJx6vOtTVCwK5XUQdnpiOoJ_4wsEuVtjLtTBxMkaKFHybuTF_zPqvu/s320/kontra.jpg
Ενα ενδιαφέρον ρεπορτάζ δημοσιεύεσε η εφημερίδα "Κόντρα" για τους φερόμενους να είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ενα σχετικό ενδιαφέρον αποκτούν οι πληροφορίες της εφημερίδας για το ψηφοδέλτιο της Κορινθίας.
Μεταξύ άλλων αναφέρει το ρεπορτάζ:

Το μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/04/onned-768x657.jpg 

Αναλυτικά αναφέρει:

Προσλήψεις 1.206 ατόμων στη ΔΕΗ -Kατανομή ανά ειδικότητα

 
Σε προσλήψεις 1.206 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η ΔΕΗ το επόμενο χρονικό διάστημα.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ έχει ήδη εγκρίνει τις συγκεκριμένες προσλήψεις και τα αιτήματα έχουν σταλεί για έγκριση στο ΑΣΕΠ.
Για τις θέσεις δεν θα υπάρξει ενιαία προκήρυξη αλλά θα υπάρξουν μικρότερες οι οποίες θα εκδοθούν από τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ. Οι πρώτες

ΟΑΕΔ-Κοινωφελής Εργασία: Προ των πυλών προσλήψεις 5.066 ανέργων σε δασαρχεία

 
 Θέμα χρόνου είναι έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 5.066 υπαλλήλων στην αντιπυρική προστασία, μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που θα υλοποιηθεί μέσω ΟΑΕΔ.
Στην διαδικασία θα συμμετέχουν άνεργοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Το νέο προσωπικό θα τοποθετηθεί στα κατά τόπους δασαρχεία όλης της χώρας,  με οκτάμηνες συμβάσεις, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.
Κριτήρια επιλογής:
Χρόνος ανεργίας
Αριθμός ανήλικων τέκνων
Εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό)
Κοινωνικές ιδιότητες (πολύτεκνος – τρίτεκνος)
Αναπηρία
Εντοπιότητα

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, διάρκειας 8 μηνών, θα χορηγηθεί βεβαίωση για τις θεματικές της εκπαίδευσης των ωφελουμένων από τα δασαρχεία, ενώ η επαγγελματική εμπειρία που θα αποκομίσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.
Εκτός από την απασχόληση των ανέργων, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με σκοπό να αφήσει «καθαρό» κοινωνικό αποτύπωμα:
α) Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (πχ καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων), προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών. Με την υλοποίηση του προγράμματος, η χώρα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη ενάντια σε πιθανές πυρκαγιές κατά την αντιπυρική περίοδο.
β) Οι ωφελούμενοι, ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό τους επίπεδο, θα αποκτήσουν νέα εξειδικευμένη γνώση σε θέματα δασών και δασικού περιβάλλοντος με σεμινάρια που θα γίνουν στις κατά τόπους δασικές αρχές, η οποία θα περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση στο πεδίο.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ 
aftodioikisi.gr

Τι προκαλεί τα ηλιακά εγκαύματα


hliaka_egavmata_drimoura.jpgΓια να καταλάβετε τον λόγο που τα ηλιακά εγκαύματα προκαλούν φαγούρα, είναι σημαντικό πρώτα από όλα να καταλάβετε τι προκαλεί τα ηλιακά εγκαύματα εξ αρχής.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Τουρισμός: Όταν μιλούν οι αριθμοί…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το έχουμε πει άπειρες φορές: Το μόνο ζεστό χρήμα που μπαίνει στη χώρα και διαχέεται σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς είναι το χρήμα από τον τουρισμό.
Αλλά σα να μην μας έφθανε το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια κυριολεκτικά φλεγόμενη περιοχή, επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνέβη και αυτό: Αυξάνονται οι τουρίστες και μειώνονται οι εισπράξεις.
Τα στοιχεία του περασμένου Ιανουαρίου είναι καταλυτικά: Αύξηση 16% στους ταξιδιώτες και μείωση κατά 3% στα έσοδα. (Προσθέστε εδώ και την δραματική

Επίσημη επίσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στη γενέτειρα του Μάο στην Επαρχία Hunan και στην Ακαδημία του Κομφούκιου στην Επαρχία Guizhou


 Εμφάνιση mmexport1524312159075_1524312710207.jpg
Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κίνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έγινε δεκτός, μετά από επίσημη πρόσκληση, με ιδιαίτερες τιμές στις Επαρχίες Guizhou και Hunan, όπου ξεναγήθηκε σε σημεία ιδιαίτερου πολιτισμικού ενδιαφέροντος∙ την Ακαδημία του Κομφούκιου και την πόλη Shaoshan, τη γενέτειρα του Προέδρου Μάο, όπου βρίσκεται το Μουσείο και το σπίτι του. 

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία «υιοθεσίας» από τη Βουλή των ανήλικων τέκνων του Σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου

 http://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2018/04/13/125694/main/Untitled-design.jpg
Η Βουλή των Ελλήνων προωθεί με γοργούς ρυθμούς τη δέσμευσή της, όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρό της κ. Νικόλαο Βούτση, να ενισχύσει οικονομικά τα τέκνα του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος.
Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής απέστειλε την Πέμπτη 19 Απριλίου  επιστολή στο γραφείο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με την οποία ζητεί να αποσταλούν τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα για το θάνατο του Σμηναγού, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της «υιοθεσίας» των ανήλικων τέκνων του.
Να σημειώσουμε ότι η Βουλή των Ελλήνων με αποφάσεις της Ολομέλειας από το 1998 και του Τμήματος Διακοπής Εργασιών ενισχύει οικονομικά, εν είδει «υιοθεσίας», τέκνα μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Ταλαιπωρήστε από αιμορροΐδες; Τι κάνει να τρώτε και ποια βότανα μπορούν να βοηθήσουν;


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0kUkBTwvsdB8FBcs84qB2e_M6Xh7O8zbxpIP2AOPIYLpyEyL9gNsoAyHUIWcti1OF2LnjXKgyNFlCm9OgaIjf7GpTQKHGx1SgmOPvfow3hNNnj0gFhTCmCMuBPf1bALQHG-5IGqBWAB4/s400/Hemorroides.jpg
Οι αιμορροΐδες είναι μάζες από αγγειακό ιστό που μπορεί να προεξέχουν από τον πρωκτό και πολύ συχνά αιμορραγούν. Ο όρος αιμορροΐδες προέρχεται από τις λέξεις αίμα και ρέω.
Ο ένας στους τρεις ανθρώπους του πληθυσμού της γης θα ταλαιπωρηθεί

«ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ»! 8 χρόνια από την ημέρα που ο Παπανδρέου ανέδειξε το Καστελόριζο μέσω του Μνημονίου


Πέρασαν οκτώ ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στον «χορό» των Μνημονίων. Ήταν 23 Απριλίου 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης βάζοντας τη χώρα στον μνημονιακό δρόμο των μέτρων λιτότητας.

Εκπληξη – βόμβα: Αποχωρεί η Ντόρα από την Α΄ Αθήνας;


Μετά τον υπουργικό θώκο που δεν θα πάρει ακόμη και αν το κόμμα αποσπάσει απόλυτη πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές, η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται ότι θα κληθεί να αποχαιρετήσει και την έδρα της Α’ Αθήνας στην οποία εκλέγεται

Πλήρης στήριξη Καραμανλή σε Παυλόπουλο – Μήνυμα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για Σημίτη

karamanlis-pavlopoulos
Ο Καραμανλισμός είναι μία αξία που δεν κληρονομείται ως βασιλικός τίτλος, αλλά κερδίζεται, κατακτάται με αγώνες και θυσίες. (Για να ακούν και οι νεότεροι…)
Ο Κώστας Καραμανλής δικαίωσε πλήρως με τις πράξεις του και την πατριωτική διακυβέρνησή του, την κληρονομιά που έλαβε από τον Εθνάρχη Κων/νο Καραμανλή και απόλυτο δημιουργό και εκτελεστή της κουλτούρας της εθνικής συνεννόησης και του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού στην Ελλάδα. Ο Κώστας Καραμανλής αγαπήθηκε από τον κόσμο γιατί ήταν αυτός (ακόμη ένας μεγάλος

Η Βουλή φωταγωγείται για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕμφάνιση Hmera Vivliou_logo A3.jpg
Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, σήμερα 23 Απριλίου, συμμετέχει η Βουλή των Ελλήνων φωταγωγώντας το κτήριό της με το λογότυπο της Ημέρας και δίνοντας το μήνυμα ότι το βιβλίο και η ανάγνωση αποτελούν τη βάση της παιδείας και της δημοκρατίας. Με τον τρόπο αυτό, το Ελληνικό Κοινοβούλιο προβάλλει την

Είδε κανείς τον Καραμανλή να πεθαίνει;



Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis
Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα γνώρισε στην ιστορική διαδρομή της αναρίθμητους ηγέτες. Που λατρεύτηκαν και συγκλόνισαν τις μάζες, παρακινώντας την εκάστοτε κοινωνία να εγκαταλείψει τους ενδοιασμούς της, και να διεκδικήσει ένα πεπρωμένο που, ακόμη κι αν δεν της ταίριαζε, κανείς δεν μπορούσε να της στερήσει το δικαίωμα να το ζήσει.
Οι περισσότεροι, όσοι ασχολήθηκαν με την πολιτική,

Συντάξεις: Ποιοι φεύγουν πριν τα 67 με πλήρη σύνταξη στα 60 και τα 62 – Τα νέα όρια ηλικίας σε Δημόσιο – ΙΚΑ – ΔΕΚΟ

Είναι χιλιάδες εκείνοι που μπορούν να εκμεταλλευτούν τις διατάξεις του νόμου και να βγουν σε πλήρη ή πρόωρη σύνταξη ακόμη και 12 ή και 15 έτη νωρίτερα από ό,τι προβλέπει ο νέος νόμος.
Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από την ημερομηνία πρόσληψης, τον αριθμό των ετών υπηρεσίας αλλά και τα τέκνα για τις γυναίκες. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ασφαλισμένοι σε Ειδικά Ταμεία που μπορούν να αποχωρήσουν πολύ νωρίτερα από τα 67 έτη γλιτώνοντας ως και 15 έτη εργασίας.