Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Σώθηκε ο Απόλλων, χάνει το… σεντόνι ο Ολυμπιακός

Σώθηκε ο Απόλλων, χάνει το… σεντόνι ο Ολυμπιακός | in.gr 
Στη Super League θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος πέτυχε τη σπουδαιότερη φετινή του νίκη στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.
Με γκολ του Αλμπάνη στο 1ο λεπτό, η «ελαφρά ταξιαρχία» επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη και, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ΑΕΚ, ύστερα από 24 χρόνια, με υπογραφή Μπακασέτα!!!.

http://www.in.gr/wp-content/uploads/2018/04/aeek.jpg
24 χρόνια «ξηρασίας» έφτασαν στο τέλος τους! Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και κατέκτησε και μαθηματικά το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1994!
Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 2’ απείλησε με το σουτ του Μπακασέτα που έδιωξε σε κόρνερ ο Επασί. Ενώ στο 10’ η κεφαλιά του Γιακουμάκη από καλή θέση έφυγε λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά ήρθε και το γκολ. Μετά από σέντρα του Λόπες η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Επασί, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση

Αυριο γιορτάζει η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjS1apXJAibH7mOIopYSBBCEwGjc5kOuo5YJfa-FAH41C0fC0J6dpOIzKfrd45FHdn341e8kFOawvyCm0sZw8c6513FOLIZDp5T8lW0KPOZIt0wLfc8nM1UTlJppuGdwmZikFx6zO9A3HM/s1600/2+2.jpg
Οπως αναφέραμαι στο προηγούμενο σημείωμα μας αυριο 23 Απριλίου ,  τη  μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού.
 
Η  Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού χαρακτηρίζεται «νέα» προς διάκριση από την παλαιά Μονή που βρισκόταν νοτίως της σηµερινής, χαµηλότερα, σε απόσταση 1,7 χλµ. Από την παλαιά Μονή (Παλαιοµονάστηρο) διασώζεται µόνο ο ναός. 
Κατά την παράδοση η παλαιά Μονή «κείται εις ερείπια μεταξύ του χωρίου Καλύβια και της εν ενεργεία Μονής του Αγίου Γεωργίου» και ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από κάποιον µοναχό, ο οποίος καταγόταν από τα Καλάβρυτα. 

Εορτάζει ο Ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου της Ζάχολης


Αύριο Δευτέρα 23/4/2018, η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Γεώργιο.
Στην ευρύτερη περιοχή μας εορτάζει  ο Ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου της Ζάχολης ένας από τους σημαντικότερους, αρχιτεκτονικά και ιστορικά, ναούς της Κορινθίας.. Πρόκειται για τη σημαντικότερη   εκκλησία στη Δυτική Κορινθία, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό. 

Ο ΠΑΣ Κλένια 5 - 2 τον Πανευρωστινιακό και ξεφυγε με +8

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgreXeMMbQDk3H3VwPJY39zMFpTMAvTaKM7ThJ9c-QGC4SxZUm8ZrnfIo8w_dibaDiWt5KBz4WCtxMxJbP4Xnrw7zYU55VD8aodo3stGpKOIkqWp6NSOEuPiQzY_ZHaEjsb_X1Mk-NHCLI/s400/P1110727-1.jpg
Αύξησε τη διαφορά του στο +8 η ήδη πρωταθλήτρια ομάδα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, ΠΑΣ Κλένια καθώς στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος συνέτριψε με 5 - 2 τον Πανευρωστινιακό και τον έθεσε  νοκ άουτ από την διεκδικηση της ανόδου. 
Την ίδια στιγμή η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με τους Αγίους Θεοδώρους έμειναν στο ισόπαλο 2 - 2 , όπως τα Ταρσινά με τον Ατρόμητο Χιλομοδίου και ο Αστέρας Κορίνθου με τη Λυκοποριά. 
Η ομάδα του Χιλιομοδίου θα διεκδικήσει την 3η θεση ανόδου  μαζί με τον Σαρωνικό Γαλατακίου ( συνετριψε  με 6 - 0 την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου) και τον  Ολυμπιακό Λουτρακίου που επικράτησε με 2 - 0 επί του Κύψελου Κορίνθου. Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ποσειδών Κυράς Βρύσης επικρατησε με 4 - 1 του Άρη  Βοχαϊκού, ενώ τέλος ο Φωκάς Αρχ. Κλεωνών έχασε στην έδρα του0 - 2  από την Περαχώρα.

 Η 25η αγωνιστική :