Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία: Τιμητική βράβευση για τους Πρώτους εκ των Πρώτων


Εμφάνιση 6562.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018) στην Παλαιά Βουλή η βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.  
Εμφάνιση ATH_5705.jpg
Εμφάνιση ATH_5257.jpgΦέτος, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» συμπληρώνει 16 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και αναδεικνύεται ως το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank. Από το 2003 έως και σήμερα η Eurobank μέσω του Προγράμματος που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2016-2017 ανέδειξε 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Νικόλαο Καραμούζη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή βράβευση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους για την ανάγκη να επιστρέψει η κοινωνία και η οικονομία μας στις δημιουργικές αξίες της ζωής, που καθιστούν ισχυρές τις δημοκρατικές κοινωνίες. Αξίες που πασχίζουμε να κρατούμε ζωντανές και να χαρακτηρίζουν και το δικό μας Οργανισμό και τους ανθρώπους της Eurobank, όπως της αξιοκρατίας, της αξιολόγησης και επιβράβευσης, της εργατικότητας και του ήθους, της δημιουργικότητας και των ευκαιριών σε όλους, της ομαδικότητας, και της αλληλεγγύης». Υπογράμμισε επίσης ότι «κορωνίδα και βασική εθνική μας προτεραιότητα πρέπει να είναι η Παιδεία, ώστε να μη σπαταλάμε το ανθρώπινο κεφάλαιο, τη μεγαλύτερη επένδυση της χώρας μας. Προσωπικά πιστεύω στο θεσμό της αριστείας, ως βασική κοινωνική αξία, ως κρίσιμο κινητήριο μοχλό άμιλλας και δημιουργίας στην επιχειρηματικότητα, την επιστήμη, την ακαδημαϊκή ζωή, τις τέχνες, την επαγγελματική πορεία και τον αθλητισμό. Η επένδυση στην Παιδεία προϋποθέτει πολιτική που να υπηρετεί ένα όραμα: Κανένα ταλέντο, καμία αξία να μη χάνεται».

Εκ μέρους των βραβευθέντων, η πρώτη των πρώτων Αλεξία Κατσικογιάννη, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της Eurobank σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύονται οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους, επιβραβεύοντας παράλληλα μια συνετή συμπεριφορά, κάτι που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο στην Ελλάδα σήμερα». Απευθυνόμενη στους μαθητές που αρίστευσαν, η Αλεξία Κατσικογιάννη τους παρότρυνε να μην αρκούνται στη συσσώρευση άγονων γνώσεων: «Αντίθετα, προσπαθήστε τις γνώσεις αυτές να τις ποτίσετε με το νερό της κριτικής σκέψης και του ορθολογισμού, του ήθους και της πνευματικής ωριμότητας. Φροντίστε τα εφόδια αυτά να τα κατακτήσετε στην ακαδημαϊκή και μετέπειτα ζωή σας. Έτσι θα έχετε δικαιώσει όχι μόνο τον τίτλο του αρίστου, αλλά και του ανθρώπου. Του ανθρώπου που θα τοποθετήσει υπεύθυνα την ψηφίδα που ο ίδιος επιθυμεί στο ψηφιδωτό της αυριανής Ελλάδας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον ολυμπιονίκη κολύμβησης, κ. Σπύρο Γιαννιώτη, και τους ιστιοπλόους, κ.κ. Παύλο Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη, τους οποίους υποστηρίζει με χορηγία η Eurobank.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Γιώργος Μιχελής, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Eric Tourret, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων, ανώτατα στελέχη της Eurobank, γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων φοιτητών.-


Οι βραβευθέντες από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου είναι:

Στο νομό ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, διακρίθηκε η Ελευθερία Νικολίτσα από το Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.407 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά από τα 15 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 9 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, η Παναγιώτα Παπαδημητρίου, πρώτη μεταξύ συνολικά 9 αριστούχων από τα 18 σχολεία του νομού ΑΡΚΑΔΙΑΣ, εισήχθη με αριθμό μορίων 19.600 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Στο νομό ΑΧΑΪΑΣ,  μεταξύ 27 μαθητών που βραβεύτηκαν από 57 σχολεία του νομού, αριστούχος αναδείχθηκε ο Θαλής Ασημακόπουλος από το 7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.606 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ, από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών, πρώτος των πρώτων του νομού, ο Δημήτριος Βόσσος, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.485 στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ διακρίθηκαν 13 μαθητές από τα 32 σχολεία του νομού.

Στο νομό ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, διακρίθηκε ο Νικόλαος – Ρωμανός Ζερβός από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Κορίνθου «Homo Educandus – Αγωγή», ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.506 στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά βραβεύθηκαν 14 μαθητές από τα 29 σχολεία του νομού.

Στο νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ, μεταξύ 8 μαθητών που βραβεύτηκαν σε σύνολο 19 σχολείων του νομού, αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων ο Χρήστος Μουτής από το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, ο οποίος, με αριθμό μορίων 19.401, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Στο νομό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, διακρίθηκε ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.329 στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά από τα 31 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 15 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.
  cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Ελευθέριος Συναδινός

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός | Newsit.gr
 
Aνεξαρτητοποιήθηκε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός. Στην επιστολή του ο κ. Συναδινός εξηγεί τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.
Ακολουθεί η επιστολή

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σπουδαίο γεγονός για την Τριφυλία και τη Μεσσηνία η υπογραφή της σύμβασης του λιμανιού της Κυπαρισσίας»


Εμφάνιση received_10212292282006191_1524224445783.jpeg

«Πυλώνα αναπτυξιακής προοπτικής της Δυτικής Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το λιμάνι της Κυπαρισσίας, κατά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου με την ανάδοχο εταιρεία και το Λιμενικό Ταμείο Κυπαρισσίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, της Περιφερειακής Συμβούλου Μεσσηνίας κας Αντωνίας Μπούζα και υπηρεσιακών παραγόντων. 

Editor’s Pick: Τουρκία: Η ΕΕ πολιτικοποιεί το θέμα των Ελλήνων στρατιωτών

logo hi logoΜια επικίνδυνη παρτίδα σκάκι συνεχίζει να παίζει η Τουρκία τις τελευταίες μέρες, ανοίγοντας μέτωπα και με τη την ΕΕ ενώ διατηρεί την κριτική της και προς την Ουάσιγκτον. Μιλώντας στη EURACTIV ο Τούρκος πρέσβης στην ΕΕ κατηγορεί τις Βρυξέλλες ότι «πολιτικοποιούν το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» και ρίχνει τις ευθύνες των εντάσεων στην ευρωπαϊκή πλευρά και το αίτημα του ΕΚ για την άμεση απελευθέρωση τους.
Παράλληλα ωστόσο, η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της ένταξης της Γεωργίας, της

Η Επόμενη Ευρώπη: 20 κείμενα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη θέση της Ελλάδας σε αυτή


Παρουσίαση βιβλίου
Η Επόμενη Ευρώπη: 20 κείμενα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη θέση της Ελλάδας σε αυτή


Η διαΝΕΟσις έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου των εκδόσεών της με τίτλο: «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ: 20 κείμενα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τη θέση της Ελλάδας σε αυτή» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 17:30 στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).
 
Θα τοποθετηθούν οι: Μαργαρίτης Σχοινάς, Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της

Ειλεός, απόφραξη του εντέρου, κατάσταση για επείγουσα αντιμετώπιση. Αιτίες, θεραπεία και συμβουλές πρόληψης


 
Η πάθηση αυτή ορίζεται ως η αδυναμία προώθησης του εντερικού περιεχομένου. Η πλήρης και επίμονη διακοπή της φυσιολογικής προώθησης των αερίων και κοπράνων σε περιοχή του εντέρου προσδιορίζει την έννοια της εντερικής αποφράξεως. Μπορεί να αφορά συνήθως το λεπτό έντερο ( ειλεός λεπτού εντέρου), ή σπανιότερα το παχύ

Διημερίδα Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (20-21/4/2018) "ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ"

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Σ.ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlxYoUtLC4mSijqzZw8WZR7Sd2S0F3wCPzFeRrLzN9qVIo44AIOZ71A7QFHNBuP4JPhJ6LcFGPS2tTnxwRogXiQbkSqHbkaXS8d-7GaqkkdpUQ2HL-9R4xhQBoCaUONQ57QtDJpLC0dio/s320/thumbnail_n-KONTONIS-628x314%25255b31969%25255d.jpgΟ Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής θα εγκαινιάσει σήμερα εκπαιδευτική αίθουσα στη Φυλακή Ναυπλίου, όπου ήδη λειτουργούν Δημοτικό Σχολείο, πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας από την ΕΠΑΝΟΔΟ καθώς και θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Νίκος Κακλαμανάκης: Να τολμάς το όνειρο σου κάτω από αντίξοες συνθήκες



Ο Νίκος Κακλαμανάκης,  χρυσός ολυμπιονίκης  της ιστιοπλοΐας, θα είναι και εφέτος πρεσβευτής στο No Finish Line Athens τον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα που οι

Συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κεντρικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, Ακαδημίας Ζωγραφικής και Εθνικού Μουσείου στο Πεκίνο


Εμφάνιση 61011fbedb4ceb2632694dec2a9b6c36.jpg 
Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, επισκέφτηκε την Κεντρική Ακαδημία Καλών Τεχνών, την Ακαδημία Ζωγραφικής και το Εθνικό Μουσείο.
Στην Κεντρική Ακαδημία Καλών Τεχνών, τον κ. Τατούλη υποδέχτηκε ο Πρόεδρός της, κ. Fan Di An. Στη συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Fan Di An ενημέρωσε

Αυτοί που κάνουν τη βρόμικη δουλειά για τον Ερντογάν

pavlopoulos-erdogan
Επειδή τα κάστρα πέφτουν από μέσα…

Το ζήσαμε στην περίπτωση του Μνημονίου. Ένα καλοστημένο σχέδιο έστειλε την πατρίδα μας το 2010 στην κόλαση της λιτότητας και της εθνικής υποτέλειας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, άνοιξε την πόρτα στους δανειστές με τους χειρότερους όρους, ως συνέπεια του δανειακού στραγγαλισμού που ο ίδιος προκάλεσε και των προσδοκιών (λεφτά υπάρχουν) πάρα το κάλεσμα για εθνική συνεννόηση από τον πατριώτη Κώστα Καραμανλή.
Το κάστρο της οικονομίας της Ελλάδας είχε πέσει από μέσα. Είχε παραδοθεί

Η 26η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNYzJTtTqokdE8BvhXdAfZLb8QecYI3205G2tanzPRriJr5NrsHLNhVAPMBRRsFS3VH9IHXPBJvPDlFClQkZiOYdLnksAoBun_23NpxaGXl-V_rKf6xh82Mbwj4DHVsMBheOuQ8TFvq4J6/s1600/maxresdefault.jpg
Με την 26η αγωνιστική συνεχίζεται ,αύριο Σάββατο 21/4/2018, στις 16:30 το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας..
Οι δύο "πρωταγωνίστριες" ομάδες της Κορίνθου ΠΑΣ και 2006 αγωνιζονται εκτός έδρας  με τις  ήδη υποβιβασμένες ομάδες Πανσολυγειακό και Δαφνη Εξαμιλίων, αντίστοιχα. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις του Αγίου Γεωργίου με τον Αστέρα Δερβενίου ( ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά ραδιοφωνικά - διαδιχτυακά, από το Greekradio web channel),του  Παννεμεατικού με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, και του Πανκαμαριακού με την Ελλάδα Βέλου. 
Μάχες για την παραμονή τους στη κατηγορία δίνουν ο ΑΟ Σπαθοβουνίου με τον Ισθμιακό, ο Ηρακλής Λεχαίου με τον Τενεάτη Αθικίων και ο Ολυμπιακός Άσσου που μάχεται στο Πετρί κόντρα στην τοπική Θύελλα.

Η 26η αγωνιστική
Αγ. Γεώργιος
-
Αστέρας Δερβενίου
ΑΟ Σπαθοβουνίου
-
Ισθμιακός
Θύελλα Πετρίου
-
Ολυμπιακός Άσσου
Παννεμεατικός
-
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Πανκαμαριακός
-
Ελλάς Βέλου
Πανσολυγειακός
-
ΠΑΣ Κόρινθος
Ηρακλής Λεχαίου
-
Τενεάτης Αθικίων
Δάφνη Εξαμιλίων
-
Α.Σ. Κόρινθος 2006