Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Αυτοί είναι οι ληστές της Κορίνθου

Αυτοί είναι οι ληστές της Κορίνθου [pics] | Newsit.gr
Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των τριών Ελλήνων, που συνελήφθησαν στις 3 Μαρτίου, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, για διάπραξη ληστειών και κλοπών στην Κορινθία.
Πρόκειται για τους:

Τα έθιμα του Πάσχα στο Μοριά και στη Ρούμελη


 Σε κάθε γωνιά της Ελλάδος γιορτάζεται το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και πάλι στη μεγαλύτερη και πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης, της άνοιξης, της ζωής.
Αλλά ιδιαίτερα ας δούμε πως εορτάζεται το Πάσχα στο Μοριά , στη Ρούμελη, αλλά και στα γύρω νησιά:

Τα κόκκινα αυγά και τι συμβολίζουν

Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός - όπως το περίβλημα του αυγού -, αλλά έκρυβε μέσα του τη "Ζωή", αφού από αυτόν βγήκε ο Χριστός και αναστήθηκε!
Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών σήμερα Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά το Πάσχα ξαναρχίζουν τα πρωταθλήματα στην Κορινθία

Με απόφαση του Δ,Σ. της ΕΠΣ Κορινθίας η επανέναρξη των πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ Κατηγορίας ορίζεται για το Σάββατο 14 Απριλίου για την Α΄ Κατηγορία και την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 για την Β΄ Κατηγορία.
Στην Α΄ κατηγορία με ώρα έναρξης 16:30 , το Σαββατο , θα διεξαχθεί η 25η αγωνιστική όπου και το μεγαλο ντέρμπι κορυφής μεταξύ του ΠΑΣ Κόρινθος και της  Κορίνθου 2006. Ο νικητής του ντέρμπι κατα ένα μεγάλο ποσοστό θα είναι και ο πρωταθλητής της Α΄κατηγορίας περιόδου 2017 - 18.
Η 25η αγωνιστική:

Μεγάλη Πέμπτη 5/4/2018: Θεία Λειτουργία εις Ι. Μετόχιον Αγ. Γερασίμου, Ι. Μονής Προφ. Ηλιού Ζαχόλης στα Μεντουριάνικα υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ (ΜΕΤΟΧΙΟΝ Ι. Μ. ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑΧΟΛΗΣ) ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΑύριο την Αγία και Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπόλίτης Κορίνθου κ. κ. Διονύσιος θα χοροστατίσει στην Θεία Λειτουργία εις το Ιερόν Μετόχιον Αγίου Γερασίμου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης στα Μεντουριάνικα.

Μεγάλη Τετάρτη: Ο Χριστός αποθεώνει τους αδύναμους και ραπίζει τους εξουσιαστές

image 

Στο προσωπο μιας πόρνης ο Χριστός αποθέωσε την γυναίκα, ανάγοντας την σε κοινωνό και πομπό του κυρήγματος Του. Έπειτα έπλυνε ο ίδιος τα πόδια των μαθητών του, κάνοντας την κοινωνική ισότητα πράξη σε όλα τα επίπεδα. Σε μία κοινωνία αδικίας και ανισότητας, όπου οι γυναικες και οι κοινωνικά αδύναμοι εθεωρούντο αντικείμενα, ο Χριστός θέτει πάλι τον θεμέλιο λίθο του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού. Οι πολίτες κρίνονται από την αρετή και την

Τα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό μας! ...

sarakosti_large.jpgΤα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό μας!


Η νηστεία έχει συνδεθεί πολλές φορές με την αύξηση του βάρους. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που δεν θέλουν να νηστέψουν καθώς φοβούνται πως θα χαλάσουν τη διατροφή τους.

Διαβάστε περισσότερα 


chocolateeggsromanou.jpgΠάσχα: Τι να προσέξετε στη διατροφή των παιδιών


Αυτές τις μέρες, που η οικογένεια έχει την ευκαιρία να περνά αρκετές ώρες μαζί, οι γονείς μπορούν να τις εκμεταλλευτούν για να προβάλουν το πρότυπο της υγιεινής διατροφής, έτσι ώστε τα παιδιά να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες, δίχως να στερούνται τις τροφές που αγαπούν. Το Πάσχα όμως, μικροί και μεγάλοι πρέπει να δείξουν προσοχή, ώστε να αποφευχθούν οι υπερβολές.

Διαβάστε περισσότερα 

Συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου και του Ερυθρού Σταυρου για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων της Κορινθιας

Ο Ελληνικός ερυθρός σταυρός σε συνεργασία με την Ιερα Μητρόπολη Κορίνθου και το Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου διένειμαν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής σε αναξιοπαθούντων συμπολίτες μας.
 Από τη πλευρα του Ερυθρού Σταυρού ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Ανδρικόπουλος είπε πως στόχος της νέας διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού είναι η αναβάθμιση της προσφορας στη δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία.
Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορινθίων κ κ Διονύσιος ευχαρίστησε όλους αυτούς που έχουν βοηθήσει με τρόφιμα και άλλα είδη ώστε αυτό το Πάσχα κανένα στόμα να μην μείνει χωρίς τροφή.

ekorinthos.gr
 

Τη Μεγάλη Πέμπτη και δημοτική δαπάνη η κηδεία του π. δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη- Το όνομά του θα δοθεί σε δρόμο του Δήμου

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/04/kalliris-1.jpgΜεγάλη είναι η θλίψη στο δήμο Ζωγράφου για τον απροσδόκητο θάνατο του πρώην δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη, που έφυγε από τη ζωή την Μεγάλη Τρίτη, αφήνοντας πίσω του δυο παιδιά.. Ο Κώστας Καλλίρης με καταγωγή από το Βραχάτι, υπήρξε και πρόεδρος γιά ενα διαστημα  στο ΤΑΔΚΥ...

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΩΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΩΗΦΙΟΣ


Την Υποψηφιότητά του ανακοίνωσε  ο Νυν Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας κ. Χρήστος Κορδώσης στις εσωκομματικές εκλογές στις 13 Μαΐου και άλεσε τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογή των Νέων Οργάνων.

«Μεγάλη τιμή για τον Δερβεναίο Στέλιο Γκόλγκαρη στο 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας, στο Άργος Ορεστικό.»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης Στέλιος Γκόλγκαρης, Δερβεναίος στην καταγωγή, συμμετείχε ως Σολίστ με την Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας, στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Βορείου Ελλάδας, το συμβολικό Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 30 Μαρτίου-1 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο

Ο Πέτρος Τατούλης στο Ζευγολατιό

Προγραμματισμένη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε χθες Μ.Τρίτη 3 Απριλίου 2018 στο Δημαρχείο στο Ζευγολατιό, μεταξύ του Δημάρχου κ. Αννίβα Παπακυριάκου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την τελική δρομολόγηση των έργων στο Δήμο.

H SPORTCAMP σας εύχεται Kαλό Πάσχα!

Email Image

Λουτράκι, ΤΚ 20300, Ελλάδα
Tηλ.: +30 27440 23999, +30 27440 66860
Fax: +30 27440 26930
Ιστοσελίδα: www.sportcampkids.gr

SPORTCAMP ☀️ Αθλητική παιδική κατασκήνωση

Ευχές από την ομάδα της Crowdpolicy





















Θερμές ευχές για Καλό Πάσχα από την ομάδα της Crowdpolicy. Υγεία, Αισιοδοξία και Καινοτομία !

Συμπτώματα γυναικολογικού καρκίνου και παράγοντες κινδύνου για τους γυναικολογικούς καρκίνους


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_DYwS2CMd-GZXXFy_amzLKxYdvARpVE3LQakIYlV2SzS2X3EEUp3y3T_Br2W4HoSqXQ4HACVaTCeUErjY2SFQBHtnkCe_CN7XN175qflSmD3RnyrV2UEA9k2BI53xp9stzKoEoBonK5A/s600/10.jpg
Τι είναι οι γυναικολογικοί καρκίνοι;
Οι γυναικολογικοί καρκίνοι είναι καρκίνοι του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος και εμφανίζονται όταν αναπτύσσονται ανώμαλα κύτταρα ανεξέλεγκτα.
Ποιοι είναι οι διάφοροι τύποι γυναικολογικού καρκίνου;
Οι γυναικολογικοί καρκίνοι παίρνουν το όνομά τους με βάση το όργανο ή το μέρος του σώματος όπου πρωτοπαρουσιάζονται, συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών, της μήτρας, του τραχήλου, της κολπικής κοιλότητας και του αιδοίου.
Τα συμπτώματα του γυναικολογικού καρκίνου εξαρτώνται από το σημείο όπου βρίσκεται ο όγκος, από το μέγεθός του και από το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται. ....................

Ευχές Δημάρχου Τρίπολης για το Άγιο Πάσχα

Εμφάνιση Ef.Dimarxou (2).jpg

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μακεδονικός Αγώνας και σύγχρονη ψοφιοσύνη



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Εντυπωσιακό!» «Απίστευτο!» «Ποιος το περίμενε;» «Μετά από τόσα μνημόνια και τόση ταλαιπωρία!» «Να μην ξεσηκωθούν για τις περικοπές και να ξεσηκωθούν για τη Μακεδονία!»
Τέτοια κατάπληκτα σχόλια ακούγονται τους τελευταίους μήνες…
Δεν ξέρω πόσοι ήταν αυτοί που ξαφνιάστηκαν μπροστά στην παλλαϊκή αντίδραση, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε - ξαφνικά και με μεγάλη πρεμούρα – να επιταχύνει τις συνομιλίες με το γειτονικό κρατίδιο και μάλιστα με σαφή πρόθεση να δοθεί το όνομα.

39χρονη Ιρανή ακτιβίστρια άνοιξε πυρ στα γραφεία του You Tube τραυμάτισε 3 υπαλλήλους και αυτοκτόνη

Αυτή είναι η 39χρονη Ιρανή ακτιβίστρια που άνοιξε πυρ στα γραφεία του You Tube και τραυμάτισε 3 υπαλλήλους πριν αυτοκτονήσει Στην Αμερική
Δράστης της επίθεσης είναι η 39χρονη Ναζίμ Άγκνταμ, με καταγωγή από το Ιράν, κάτοικος Καλιφόρνιας. Μια γυναίκα που είχε κανάλι στο YouTube και τελευταία κατηγορούσε την εταιρία πως λογοκρίνει τα video της και δεν την πλήρωνε όπως θεωρούσε πως έπρεπε.
Τα ίχνη της Ναζίμ Άγκνταμ είχαν χαθεί εδώ και μέρες είπε ο πατέρας της. Και

Ένταση στην Αιγείρα- Απορριμματοφόρα μαζί με ΜΑΤ από τα ξημερώματα στο ΧΥΤΑ-Συγκεντρώνονται οι κάτοικοι "Θα σουβλίσουμε αρνί στο ΧΥΤΑ, αν χρειαστεί" -

Ένταση στην Αιγείρα- Απορριμματοφόρα μαζί με ΜΑΤ από τα ξημερώματα στο ΧΥΤΑ-Συγκεντρώνονται οι κάτοικοι - ΦΩΤΟ "Θα σουβλίσουμε αρνί στο ΧΥΤΑ, αν χρειαστεί"

Έκκρυθμη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στο ΧΥΤΑ της Αιγείρας. Επί τόπου έφθασαν πριν απο λίγο απορριμματοφόρα της του δήμου συνοδεία αστυνομίας και ΜΑΤ προκειμένου να εναποθέσουν σκουπίδια. Οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση στον κοσμο να σπεύσουν στο σημείο για να αντισταθούν στην είσοδο αυτοκινήτων στο ΧΥΤΑ.
Πριν από 10 περίπου λεπτά τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το σημειο.

Νεκρή η δράστης της επίθεσης στα γραφεία του YouTube – Πολλοί τραυματίες

Μια γυναίκα που σύμφωνα με τις περιγραφές φορούσε μαύρο κάλυμμα κεφαλιού άνοιξε πυρ κατά υπαλλήλων στα κεντρικά γραφεία του YouTube στη Βόρεια Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με το ABC7 πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση. Ένας άνθρωπος φέρεται να δέχθηκε σφαίρες στο στήθος. Για άγνωστο αριθμό τραυματιών έκανε λόγο και το Γενικό Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο, ενώ την