Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη για την υπόθεση Novartis

Καταψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές . Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 238. 'Ακυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών ψήφισαν 1 ..

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 234. 'Ακυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88. Κατά της πρότασης ψήφισαν 145 . Παρών ψήφισαν 1 .

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 236. 'Ακυρα ψηφοδέλτια 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 149. Παρών ψήφισαν 1 .

Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η ΝΔ και η ΧΑ, η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα για Novartis και Έλληνες στρατιωτικούς- Μητσοτάκης: Έχετε πολιτικές ευθύνες για τα πεπραγμένα σας


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα και στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ από το βήμα της Βουλής, οπού συζητούνταν η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis. 
Η ΝΔ ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη με βάση τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικώς με την τιμολόγηση των φαρμάκων.
Κατά την ομιλία του στη Βουλή, επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής για τους κκ Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς υπάρχουν βαριές ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και την εγκάλεσε ότι υποτίμησε το περιστατικό, όπως έπραξε και στο επεισόδιο στα Ίμια.

38.000 δολ. από τους Λάκωνες του Μόντρεαλ για τα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων (Video)





















8 Μαρτίου 2018
Οι Λακωνικοί Σύλλογοι του Μόντρεαλ, διοργάνωσαν από κοινού την κοπή της βασιλόπιτας, η οποία θα έλαβε χώρα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, στις 1:00 μ.μ., στις πολυτελείς αίθουσες δεξιώσεων Palace Reception Hall (1717 Boulevard le Corbusier Laval).
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν μεταξύ άλλων η συγκέντρωση χρημάτων,  προκειμένου να αγοραστούν κλινοσκεπάσματα για τα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων. Περισσότεροι από 500 ομογενείς παρευρέθησαν, συγκεντρώνοντας το ποσό των 38.000  δολαρίων.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Λακωνική αδελφότητα Καναδά, Μανιατών, Επιδαύρου Λιμηράς, Κρεμαστιωτών, Κουπιωτών, Μολαϊτών, Συκεωτών, Σκαλιωτών, Σκουροβαρβιωτών, Χρυσαφιτών.

Γιώργος Βουνελάκης/ monemvasianews.gr

Δεν υπάρχουν δύο μέτωπα, αλλά ένα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κατά την προχθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για το θέμα της σύλληψης και κράτησης των Ελλήνων αξιωματικών από την Τουρκία, ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Κοτζιάς φέρεται να είπε ότι πως πρέπει να κλείσουν άμεσα τα υπόλοιπα μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής στη βάση των αρχών της κυβέρνησης, προκειμένου να επικεντρωθούμε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Δυστυχώς, η κατάσταση στη χώρα παίρνει πολύ επικίνδυνη τροπή. Διότι κυβερνάται από ανθρώπους που είτε είναι εντελώς ανίκανοι να αναλύσουν τα πράγματα –

Οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις για κάθε γυναίκα, γιατί προέχει η πρόληψη


 
Η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και αρχικά ονομαζόταν «Διεθνής Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας». Ο εορτασμός ποικίλει από χώρα σε χώρα, από την έκφραση σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης προς τις γυναίκες, μέχρι τον εορτασμό των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιτευγμάτων της γυναίκας.
Είναι ευρέως γνωστή η φράση «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία». Η

Σε Κιάτο και Θήβα «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Π.Ο.Α.Κ.»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBkiyqQvPEQBHSTIqhgEne-QUJXjOuwN9ojJhTzdeogoXjTzVDkrjrebTgxLdiXcef_W3dgT98z53xwWbsaaMkDFX0YMoEuhYlEjzplLWV1OH_XZ1DUKuDPcc2CRXwqy7wNu0vQvUh_QzV/s1600/%25CE%25B4%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B2%25CE%25AD%25CE%25BD%25CE%25B92.jpg
  
Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τη συντήρηση αλλά και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στις περιοχές του Κορινθιακού, ο Σ.Π.Ο.Α.Κ., καθιερώνει σειρά σεμιναρίων σε επαγγελματίες με θέμα τις ανθρώπινες και Δημόσιες Σχέσεις στον Τουρισμό.
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, θα γίνουν δύο

"Το λιοντάρι του Θρύλου" Παρουσίαση βιβλίου

Εμφάνιση κελεσίδης_αφίσα.jpg 

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ MAKE PLACE FOR ONE MORE WOMAN ME THN ΟΜΟΣΠΟΝΙΔΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Make Place For More Women in Handball

Η έλευση της περσινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου 2017) σηματοδότησε  την γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό του Προγράμματος «Make Place For One More Woman», που ως στόχο έχει την διεύρυνση της συμμετοχής των όλων Γυναικών στον Αθλητισμό, στην προπονητική καθοδήγηση, την διοικητική στελέχωση καθώς και την άρσης των αποκλεισμών. 
Το πρόγραμμα αυτό εκπονήθηκε ως απόρροια της βράβευσης της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Αργυρής Ολυμπιονίκη της Υδατοσφαίρισης κας Βούλας Κοζομπόλη με το «IOC Women and Sport Award for Europe 2015», η οποία εως εμπνεύστρια του εν λόγω προγράμματος, το αναπτύσσει με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) , της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ). 
Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου 2018), σηματοδοτεί την έναρξης της συνεργασίας του Make Place For One More Woman με την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, η οποία είναι η πρώτη Αθλητική Ομοσπονδία που ενστερνίζεται το όραμα και την αποστολή του προγράμματος, με δράσεις που θα συμβάλλουν στην προαγωγή του γυναικείου αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα. 
Για την καμπάνια της συνεργασίας των 2 φορέων δημιουργήθηκε τηλεοπτικό σποτ, με την συμμετοχή τόσο της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κας Βούλας Κοζομπόλη, όσο και των διεθνών αθλητρών του χάντμπολ Μάγδα Κεπεσίδου, Βάσω Σκάρα, Έλσα Μάστακα, Φραγκούλα Παπανικολάου, Ολυμπία Ανδρίτσου, Κατερίνα Βαφειάδου και Άντζελα Καρέλα, το οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο: 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

Εκδήλωση προς τιμήν των πρωταθλητριών της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στο Σκάκι με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών

Εμφάνιση IMG_2018_03_08_0000141.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης βράβευσε σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών, τις πρωταθλήτριες της Εθνικής Ομάδας στο Σκάκι, κυρίες Άννα Μαρία Μπότσαρη, Σταυρούλα Τσολακίδου και Αναστασία Αβραμίδου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο των Βουλευτών.

Προς κύρωση η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας – Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, αλλά και εκπροσώπων γυναικείων οργανώσεων της χώρας μας, πραγματοποιήθηκε το πρωί η κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, για την επεξεργασία του σχεδίου νόμου που περιλαμβάνει την «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας», προκειμένου να αναδειχθεί

Κυρίαρχος ο Πέλοπας Κίιάτου στο Κύπελλο Κορινθίας . Κυπελλούχος 10 φορές σε 15 τελικούς



 Φωτογραφία του Tassos Mitsopoulos.
Ο Πέλοπας Κιάτου, από χθες το απόγευμα, είναι ο Κυπελλούχος Κορινθίας  περιόδου 2017 – 2018. Η «ερυθρόλευκη» ομάδα  στον χθεσινό τελικό του Κυπέλλου «ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΑΣ»  κέρδισε την Κόρινθο 2006, στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 5 – 3, μετά από κανονικό αγώνα και παράταση  που τελείωσαν ισοπαλία με τέρματα 1 – 1.
Ο φετινός τελικός ήταν ο 46ος τελικός   στην ιστορία του θεσμού, με την ομάδα του Κιάτου να έχει κατακτήσει  10 φορές  το τρόπαιο  ( τις περισσότερες από κάθε άλλη κυπελλούχο Κορινθίας), στους 15 τελικούς που έχει συμμετάσχει.
Αλλά ας  δούμε τις 10 αυτές κατακτήσεις του 92χρονου, Πέλοπα Κιάτου  στο Κύπελλο Κορινθίας.