Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ενδιαφέρουσες "μάχες" στην Α΄ Κορινθίας ( 21η αγωνιστική)

 https://images3.imgbox.com/59/49/5uVoK6Ey_o.jpg
Με ενδιαφέροντα ματς συνεχίζεται , αύριο Σάββατο (24/2/18) στις 3:00 το απόγευμα, το πρωτάθλημα  της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας στα  πλαίσια της Α΄κατηγορίας Κορινθίας. 
Οι δύο διεκδικητριες του τίτλου ομαδες  της Κορίνθου δίνουν δύσκολους εκτός έδρας αγωνες με ομάδες που παρουσιάζονται πολύ ισχυρές και δικαιολογημένα βρισκονται στην πρώτη βαθμολογική πέντάδα. Στο Ξυλόκαστρο ,κόντρα στον Πανκαμαριακό , μάχεται η Κόρινθος 2006, ενώ ο ΠΑΣ δοκιμάζεται στο Πετρί, κόντρα στην τοπική Θύελλα. 
Δύσκολη έξοδο στο Δερβένι , κανει ο τρίτος στον βαθμολογικό πίνακα Παννεμεατικός , απέναντί στον Αστέρα Δερβενιου, που ξαναεπιστρέφει στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" μετά από πολύ καιρό απουσίας  ( άδικης τιμωρίας ) του. Η ομάδα του Δερβενίου αν και θα παίξει με ελλήψεις , αναζητεί την νίκη για να εδραιώση την παραμονή της στην κατηγορία.. 
Την ιδια ώρα στο ΔΑΚ, ο Άγιος Γεώργιος αντιμετωπίζει σε αγωνα ντέρμπι τον ισοβαθμό του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ στον Ασσο ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέεται τον Ισθμιακό , όπως η Ελλάδα στο Βέλο τον Τενεάτη Αθηικίων. 
Στο Λεχαιο ο Ηρακλής αντιμετωπίζει την ουραγο Δάφνη Εξαμιλίων, ενώ τέλος στο Σπαθοβουνι, η τοπική ομάδα μάχεται με τον Πανσολύγειακό

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αστέρας Δερβενίου - Παννεμεατικός
Θύελλα Πετρίου - ΠΑΣ Κόρινθος
ΑΟ Σπαθοβουνίου - Πανσολυγειακός
Αγ. Γεώργιος - Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Ηρακλής Λεχαίου - Δάφνη Εξαμιλίων
Ολυμπιακός Άσσου - Ισθμιακός
Πανκαμαριακός - Α.Σ. Κόρινθος 2006
Ελλάς Βέλου - Τενεάτης Αθικίων

Εκ γυναικός πηγάζει τα κρείτω

Εμφάνιση Φωτ.1.png

 Εμφάνιση Φωτ.4.jpg
Του Απόστολου Παπαφωτίου
Η εκ των γυναικών εκπόρευση των μεγάλων αγαθών παρουσιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο στην ημερίδα με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» στις 22 Φεβρουαρίου 2018, στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, στην Αθήνα.

Εμφάνιση Φωτ.3.jpgΉταν μία πρωτοβουλία του ελληνικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (EUW), σε μία αρίστη διοργάνωση. Τρείς γυναίκες επιτυχημένες επιχειρηματίες παρουσίασαν στις εισηγήσεις τους προβλήματα και εμπόδια στο επιχειρείν και το τι πρέπει να γίνει για να ξεπεραστούν αυτά.

Οι ομιλήτριες ήταν:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Διάλογος- Διεκδίκηση- Δράση



 Άρθρο του Πελοπίδα Καλλίρη
Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Κορινθίας

Το επικείμενο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο αποτελεί σημαντική ευκαιρία για έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο για την προοπτική, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της περιφερειακής διακυβέρνησης, με στόχο την κοινωνική ευημερία. Για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Eνίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

                  http://www.emetris.gr/wp-content/uploads/2015/01/hotel_news.jpg                                                                                                                                                             Κόρινθος. 15-02-2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                         ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                                                                                     ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ                                                                                               Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                                        ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ                                                                                              Ταχ. Δ/νση: Κροκιδά 2                                                                                                                          Τ.Κ.: 20131 Κόρινθος                                                                                                                  Πληροφορίες: Εύη Δουδούμη
Tηλ.: 2741360706 / Fax:27410 72483                                                                                                       e-mail:p.doudoumi@pekorinthias.gr

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                      Στα πλαίσια της προβολής και ενίσχυσης του Τουρισμού στο νομό Κορινθίας, σας ενημερώνουμε συνοπτικά για το πρόγραμμα “Eνίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”. 
Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 192η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΛΜΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ!

Εμφάνιση Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στο Αιτωλικό.jpg 
Με πρόσκληση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  θα λάβει μέροςτο πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2018 στη λιτανεία που θα πραγματοποιηθεί στο Αιτωλικό, με την ευκαιρία του εορτασμού των 192 χρόνων της Μάχης του Ντολμά.

Πρόκειται για τη μαρτυρική μάχη του νησιού Ντολμάς, που μαζί με το Βασιλάδι, υπήρξαν προπύργια του Μεσολογγίου πριν από την Ηρωική Έξοδο και το οποίο υπερασπίζονταν ο στρατηγός Γρηγόρης Λιακατάς με 300 λεβέντες από το Αιτωλικό και την ευρύτερη περιοχή.

Παρά την προσπάθεια των Μεσολογγιτών να χτυπήσουν τους Τούρκους δι' αντιπερισπασμού, η άνιση μάχη κατέληξε στις 28 Φεβρουαρίου, σε οδυνηρή ήττα για τον Λιακατά και τους υπερασπιστές του Ντολμά, αφού όλοι έπεσαν νεκροί από τα εχθρικά στρατεύματα.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το πρωί, με κάθε επισημότητα όπως αρμόζει στους πεσόντες υπερασπιστές του Ντολμά.

Τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου θα διευθύνει ο αρχιμουσικός της, κ. Παναγιώτης Παναγάκος.

Θα αποδωθούν μουσικά  από τη Φιλαρμονική κατά τη διάρκεια της λιτανείας τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ" καί "ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας (Παλαιά)!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                      Ξυλόκαστρο 22 Φεβρουαρίου 2018 
                                                       Αριθμ.Πρωτ. 1924

     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η



   Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 & ΩΡΑ 20:00΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   

24/25 Φεβρουαρίου - Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας - Snow Leopard Day 2018

Εμφάνιση Snow Leopard 2018.jpg
24/25 Φεβρουαρίου - Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Η ετήσια γιορτή του ορειβατικού σκι , ταξιδεύει φέτος στη γενέτειρα του Ερμή , τη μυθική Ζήρεια..
Η εκδήλωση Snow Leopard Day, είναι μια συνάντηση φίλων του ορειβατικού σκι και splitboard αλλά και χιονοδρόμων / ορειβατών που θέλουν να έλθουν σε επαφή με αυτό το εξαιρετικό σπορ.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης