Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ένας (ακόμη) Κένεντι που… δεν βιάζεται να εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου


Ένας Κένεντι, ετών 38. Χωρίς προσωπικό πολιτικό παρελθόν. Με επώνυμο… βαρύ σαν Ιστορία. Και με δεδομένη την παραδοσιακή προδιάθεση της Αμερικής να ηλεκτρίζεται μπροστά στην ηχώ του Κάμελοτ, και τη γοητεία που ασκεί η οικογένεια Κένεντι στην πολιτική.

Ο νεαρός βουλευτής της Μασαχουσέτης, Τζο Κένεντι ο 3ος, ήρθε αιφνιδιαστικά

ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:ΠΡΟΣΦΟΡΑ 131.000€ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ 131 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.

animated
Την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 8η πρωϊνή, σας προσκαλούμε στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» προκειμένου να συμμετάσχετε στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Αγ. Απ. Παύλου Ακύλα και Πρισκίλλης και ακολούθως στην Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως φοιτητών, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Συνολικώς εφέτος θα διανεμηθεί σε 131 νέους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας το ποσόν των 131.000,00€ σε ατομικά βιβλιάρια των 1.000,00€.
Κατόπιν εισηγήσεως του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου καθιερώθηκε να ενισχύονται άμεσα φοιτητές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, καθώς οι ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την οικονομική - και όχι μόνον - κρίση που εξακολουθεί να μαστίζει την Χώρα μας, επιβάλλουν την άμεση στήριξη των φοιτητών και μάλιστα των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η επιλογή των παιδιών (φοιτητών – σπουδαστών) από όλες τις Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεώς μας επιτελέσθηκε με μοναδικό κριτήριο την αμεσότητα της ανάγκης οικονομικής ενισχύσεως του κάθε παιδιού και βεβαίως αδιακρίτως φύλου.
Η θετική ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας καθώς και η παρουσία σας θα αποτελέσουν για εμάς συμπαράσταση στην Ποιμαντική μας μέριμνα, η οποία, χάριτι Χριστού, έχει αποδώσει αγλαούς καρπούς, αφού από το έτος 2006 και μόνον κατά την ετήσια αυτή Εκδήλωση έχουν δοθεί 1.181 βιβλιάρια σε αντίστοιχα παιδιά και το προσφερθέν συνολικόν χρηματικόν ποσόν ανέρχεται σε 892.300,00€, συμπεριλαμβανομένης και της εφετινής προσφοράς. Επιπρόσθετα, η παρουσία σας θα αποτελέσει ενίσχυση για τις οικογένειες των φοιτητών μας αλλά και έμπρακτη στήριξη και παρηγορία για τους τροφίμους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μας, οι οποίοι στο Ίδρυμα αυτό της Εκκλησίας μας λαμβάνουν την αγάπη και την φροντίδα, που τους αξίζει, και αναμένουν με αγωνία και από εσάς την συντροφιά και την συμπαράστασή σας.
Της Εκδηλώσεως θα προηγηθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής και οικογενείας, συνεργών του Αποστόλου Παύλου στον καταρτισμό της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Θρίαμβος του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού, νίκη ο Πανιώνιος

Θρίαμβος του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού, νίκη ο Πανιώνιος
Με πρωταγωνιστή και σκόρερ (30, 45΄+) τον Πέδρο Κόντε, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού (έπειτα από 32 χρόνια) και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στους «Ζωσιμάδες» μετά τις 28 Οκτωβρίου και το ματς της 9ης ημέρας με την Κέρκυρα.
Οι «πράσινοι», παρότι μείωσαν με αυτογκόλ του Γαρουφαλιά στο 69΄, δεν κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και παραμένουν χωρίς εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Διεγράφη ο Ευάγγελος Αντώναρος από τη Νέα Δημοκρατία

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/antonaros-500.jpg
Τη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου ύστερα από τα σχόλια που είχε πραγματοποιήσει σε βάρος του Αδωνι Γεωργιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την υπόθεση Novartis αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ, αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».
Αιτία της διαγραφής του είναι αυτά που έγραψε στο facebook νωρίτερα:

Άνοιξε ο δρόμος για το τέλος της θερινής ώρας Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα υπέρ της κατάργησης

Άνοιξε ο δρόμος για το τέλος της θερινής ώρας 
Εξαιρετικά πιθανό να καταργηθεί η θερινή ώρα, μετά από 42 χρόνια, μετά από ψήφισμα που υιοθέτησε την Πέμπτη το Ευρωκοινοβούλιο. Η συζήτηση για τη χρησιμότητα της θερινής ώρας στην Ευρώπη έχει ανοίξει εδώ και καιρό, με τις φωνές για τις αρνητικές συνέπειες στην αλλαγή της ώρας να πληθαίνουν.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη με αυτό το θέμα και

ΜΝίκησαν Άρης και ΟΦΗ

ΟΦΗ - Βέροια 3-0Αγχωτική νίκη στο φινάλε σημείωσε με σκορ 3 - 1 ο Άρης , στις Σέρρες, επί του Πανσεράικου, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Football League
Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκηςκατάφερε να περάσει ακόμα ένα εμπόδιο και να φτάσει πιο κοντά στη Super League!
Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους έψαξαν την ευκαιρία μέσα από

Διακοπή αγώνων στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας λόγω κακοκαιρίας - "Χωρεύοντας μέαα στη βροχή η Κόρινθος 2006 πέρασε με πεντάρα και από το Σοφικό!!!

https://i2.wp.com/apopsilive.gr/wp-content/uploads/2018/01/12-%CE%94%CE%95%CE%9A%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3.jpg 
Διεκόπη λόγω ραγδαίας βροχής  στο 45΄ ο αγώνας του Αστέρα Δερβενίου με την Δάφνη Εξαμιλίων. Ο αγώνας διεξαγόταν στο γήπεδο (πλαστικό) του Κιάτου , στα πλάισια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στο σκορ είχε πάρει προβάδισμα ( 1 - 0),ο Αστέρας Δερβενίου. Η κακοκαιρία δεν επέτρεψε επίσης  την ολοκλήρωση και των αγώνων Παννεμεατικός - ΠΑΣ Κόρινθος, Ηρακλής Λεχαίου - Ισθμιακός και Πανκαμαριακός - Τενεάτης Αθικίων. Για τη νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης των αγωνων θα αποφασίσει η ΕΠΣ Κορινθίας.
Κατά τους σημερινούς αγώνες που έγιναν η Κόρινθος 2006 πέρασε με πεντάρα από το Σοφικό,με τέρματα του Αράπογλου (5΄), 2 του Λύγκου (26΄& 33΄) και 2 του Τζανέτου (68΄& 78¨) επί του Πανσολυγειακού, που είχε δοκάρι στο 75΄με τον Τζάνι.. Πατατρακ στο ΔΑΚ όπου ο Αγιος Γεώργιος έχασε με 0 -2 ,  από τον Ολυμπιακό Άσσου. Στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα επικράτησε του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με 2 - 1, ενώ η Θύελλα Πετρίου υπέταξε με 1 - 0 την Ελλάδα Βέλου.. 
Η 19η αγωνιστική

Νίκη παραμονής του Κερατσινίου στις καθυστερήσεις επί του Διαγόρα Ρόδου



Με την 15η αγωνιστική συνεχίζεται στους «νότιους» ομίλους, το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής , αυτό το Σαββατοκύριακο. Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε ήδη στον 6ο όμιλο με το Κερατσίνι να νικά με 1 – 0 τον Διαγόρα Ρόδου ,στις καθυστερήσεις του αγώνα (93΄) με εύστοχο πέναλτι του Σκεντεράι, που κέρδισε ο ίδιος όταν φάουλ κτύπησε σε χέρι παίκτη του Διαγόρα.
 Αύριο Κυριακή στο Ζευγολατιό ο ΑΟΖ αντιμετωπίζει στο κορινθιακό ντέρμπι τον ΑΟ Λουτρακίου, τη στιγμή που ο Πέλοπας Κιάτου δοκιμάζεται στην έδρα της Προοδευτικής. Στον Ασπρόπυργο κόντρα στην τοπική ομάδα αγωνίζεται ο πρωτοπόρος του ομίλου Εθνικός, ενώ ο Ιάλυσος στη Ρόδο υποδέχεται τον Ιωνικό. Τέλος ρεπό έχει η ομάδα της Ρόδου  
15η αγωνιστική

Η 16η αγωνιστική της Football League

http://lepantortv.gr/media/images/articles30/article1128.jpg
Με δυο σπουδαία παιχνίδια σε Σέρρες και Ηράκλειο ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Football League

Σάββατο 10/2
15:00 Πανσερραϊκός – Άρης
17:00 ΟΦΗ – Βέροια

Κυριακή 11/02 
Τρίκαλα – Καλλιθέα 15:00 
Απόλλων Πόντου – Καραϊσκάκης 15:00
Αιγινιακός – Εργοτέλης 15:00 
Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναχαϊκή 15:00 
Σπάρτη – Δόξα Δράμας 15:00 
 Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Δευτέρα 12/02 
Απόλλων Λάρισας – ΑΟΧ Κισσαμικός 14:00

Προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ: Βγήκε το ΦΕΚ -Οι θέσεις & η διαδικασία αιτήσεων

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με την 1Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων εννέα (209) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας – Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών). Τις θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης είναι προαναγγείλει η aftodioikisi.gr.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω:

Τι είναι η οδοντιατρική γέφυρα και τι πρέπει να προσέχουμε;

 
Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc., 

Είναι μία κατασκευή που τοποθετείται στο στόμα για να αποκαταστήσει ένα ή περισσότερα δόντια που λείπουν. Συγκολλιέται στα δόντια που βρίσκονται εκατέρωθεν των ελλειπόντων.
Συνήθως κατασκευάζεται από ένα μεταλλικό σκελετό πάνω στον οποίο

Μάχες ανόδου Πανευρωστινιακός - Ολυμπιακός Λουτρακίου και Σαρωνικός - Ατρόμητος Χιλιομοδίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaB3bANFkBJ09FDdzuAbYSiuAgkJduV-yxLBDp1OfidXBJUVKOKam62s6_knWpFzWyAixjd30fZwxNsv_6MEA9Rw5rTguMYZAIAONlC49zmEHaWDSBN45As7Cj5ODVU3VuW2Rfis8jZwk/s400/paneyrostiniakos1.png

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η κυριακάτικη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας  Κορινθίας.
Δύσκολη έξοδο στα Ίσθμια ,  πραγματοποιεί ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κλένια, κόντρα στον Ποσειδώνα  Κυράς Βρύσης, την στιγμή που οι Άγιοι Θεόδωροι, υποδέχονται τον Φωκά Αρχαίων  Κλεωνών. Ενδιαφέροντες είναι και οι  αγώνες ντέρμπι  ανάμεσα στον Πανευρωστινιακό και στον Ολυμπιακό Λουτρακίου , στο Ξυλόκαστρο, και  του Σαρωνικού Γαλατακίου με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Οι