Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ένας ιστορικά αδικημένος ηγέτης…


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Μια θυελλώδης πολιτική φυσιογνωμία. Ένα αυθεντικό πολιτικό ταλέντο. Και ένας ιστορικά αδικημένος ηγέτης. Ο Μιλτιάδης Έβερτ, έφευγε από τη ζωή, σαν σήμερα, στις 9 Φεβρουαρίου του 2011.

Στις 3 Νοεμβρίου του 1993 κέρδιζε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με πρόθεση να ανασυγκροτήσει την Κεντροδεξιά. Την “όλη Κεντροδεξιά”, καθώς ο “μπουλντόζας” που άνοιξε το δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία με τον Αθήνα 9.84, και γκρέμισε πρώτος την πολιτική ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ μετά το 1981, χάρη στη νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας το 1996, κατάφερε να συσπειρώσει μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία στον χώρο.

Ξεκίνησαν επίσημα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Πνεύμα ενότητας και ειρήνης στην φαντασμαγορική τελετή έναρξης

Πνεύμα ενότητας και ειρήνης στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών [Βίντεο]
Άνοιξε και επίσημα η «αυλαία» των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με την Τελετή Έναρξης που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, παρά το κρύο, καθώς η θερμοκρασία στην έναρξη της διαδικασίας ήταν -2 βαθμοί Κελσίου.

Η Τελετή Έναρξης είχε τίτλο «Ειρήνη σε Κίνηση» και το μήνυμά της επικεντρώθηκε στην ειρήνη. Πρωταγωνιστές ήταν πέντε παιδιά-ηθοποιοί από την αγροτική επαρχία Γκανγκγουόν (όπου βρίσκεται η Πιονγκτσάνγκ), τα οποία αρχίζουν ένα παραμυθένιο ταξίδι μέσα στο χρόνο αναζητώντας την ειρήνη.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Κορινθίας, Σταυρούλα Σκαρμούτσου, στην εκπομπή "Με τη Μαίρη ως το μεσημέρι".



ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάδειξη της λίμνης Λάδωνα «Δεν αρκούν οι επερωτήσεις για να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους οι βουλευτές»



 http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/photos/places/ladon/21.jpg

Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα σχετικά με τα έργα «Βελτίωση οδικού δικτύου Πουρναριά-Γεφύρι Κυράς-Μυγδαλιά» και «Έργα προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα», ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσαν:

Δεν ακούτε καλά; Μήπως έχετε κάποιου βαθμού βαρηκοΐα; Ποιες οι αιτίες και πώς γίνεται η διάγνωση;


medlabnews.gr
του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.,
H βαρηκοΐα είναι πολύ πιο συνηθισμένη απ’ ότι νομίζετε. Με τον όρο φυσιολογική ακοή δεν εννοούμε απλά ότι ακούμε ήχους, αλλά συγχρόνως ότι καταλαβαίνουμε και τη σημασία τους. Αυτή η επεξεργασία του ήχου γίνεται στον εγκέφαλο. Ο άνθρωπος δεν γεννιέται με τέτοιου είδους ακοή, δηλαδή ακοή αντίληψης. Ό,τι ακούει το βρέφος είναι άγνωστοι θόρυβοι. Από τον τέταρτο μήνα αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι οι ήχοι έχουν σημασία και γυρίζει το κεφάλι του προς αυτούς. Με την πάροδο του χρόνου

ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 Η YOUNG BAND ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Εμφάνιση Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.JPGΓια πρώτη φορά απο ιδρύσεως της, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου θα συνοδεύσει το πρωί της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2018 την λιτανεία της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου του Ξυλοκάστρου, Αγίου Βλασίου, στο Ξυλόκαστρο.

Η 37μελής Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου θα αποδώσει μουσικά κατά τη διάρκεια της λιτανείας τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ" καί "ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας (Παλαιά)! 

Αμέσως μετά το τέλος της λιτανείας, θα παιανίσει σε κεντρικό δρόμο του Ξυλοκάστρου τα εμβατήρια "ΚΟΡΥΦΩ" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη και "ARMED FORCES MARCH" του Michael Sweeney.

Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής είναι απο τον Ιούνιο του 2016 ο κ. Παναγιώτης Παναγάκος.

Φωτογραφία προφίλΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

 

Ο ΕΜΕΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

Σοκ και δέος προκαλούν τα στοιχεία που αναδύονται μέσα από την ογκώδη ήδη δικογραφία της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση Novartis και έρχονται στο φως.  Ένας λαός που από το 2009 ατιμάστηκε διεθνώς, εξαθλιώθηκε και υποχρεώθηκε να αποχωρίζεται τα παιδιά του για το εξωτερικό, από μία «γκιουλενική» μαφία ευυπόληπτων πολιτικών και μη, πληροφορείται τώρα για τις κατηγορίες εναντίον 2 Πρωθυπουργών και 8 Υπουργών καθώς και την εμπλοκή πλήθος άλλων σε μία και μόνο υπόθεση

Γ. Ψυχογιός: «Φορέας Διαχείρισης Κορινθιακού Κόλπου: Πάγιο αίτημα φορέων και κινημάτων που προχωρά»




Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο: «Είναι ένα πολύ σημαντικό νομοθέτημα του Υπουργείου

Οι αθλητικες μας ραδιοφονικές μεταδόσεις του Σαββατοκύριακου


=============================================

Δύσκολες εξόδους για ΄06 και ΠΑΣ σε Σοφικό και Νεμέα



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIBWgXL8r0Z1VZpNurXZ3hDbu7D7rtfZRXzDgJltrc3CGnqAHDYmg4uZvpQTnrLAT5gO5dXccWQL0JOgwA1Ttkpk0nbz-wEnQYOEZd4OaJvnc74VnGaJ5XiH2BGerKHxSJZt9bRNE_xUVT/s400/305301_293652820667701_100000689557141_971027_226841702_n-720203.jpg 
Με την 19η αγωνιστική , συνεχίζεται αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 15:00, το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Οι δύο διεκδικήτριες του τίτλου, ομάδες αγωνίζονται, εκτός έδρας. 
Η αήττητη σε κύπελλο και πρωτάθλημα Κόρινθος 2006, αντιμετωπίζει στο Σοφικό  τον Πανσολυγειακό, ενώ  ο ΠΑΣ Κόρινθος  έχει δύσκολο απόγευμα στη Νεμέα κόντρα στον φορμαρισμένο Παννεμεατικό. 
Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Πανκαμαριακός, υποδεχόμενος στο Ξυλόκαστρο, τον Τενεάτη Αθικίων, όπως και ο Άγιος Γεώργιος, στο ΔΑΚ , με τον Ολυμπιακό Άσσου.  
 Ενδιαφέρουσα είναι η ανάμετρηση  της Θύελλας Πετρίου με την Ελλάδα Βέλου, όπως και ο αγώνας στο Κιάτο του Αστέρα  Δερβενίου με την ουραγό Δάφνη  Εξαμιλίων, ένα ματς κομβικό για την ομάδα της Δυτικής Κορινθίας. 
Στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα  μάχεται με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, την στιγμή που ο Ηρακλής Λεχαίου υποδέχεται τον Ισθμιακό


Η 19η αγωνιστική