Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ο Μίκης και… μετά το χάος; Δεν υπάρχει πνευματική ηγεσία που να ενώνει τους Έλληνες;


Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Στα χρόνια της μεγάλης, βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, που ξεκίνησε το 2010, με την υπογραφή του τελευταίου των Παπανδρέου στα Μνημόνια απαλλοτρίωσης της εθνικής αυτοδιάθεσης, λίγες αμφιβολίες υπάρχουν για την πληθωριστική απουσία πάσης φύσεως ηγεσίας από τον ταλαιπωρημένο τόπο μας.

Και, ας πούμε ότι σε πολιτικό επίπεδο, η απουσία ηγεσίας είναι εμφανής,

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας ΝΟΔΕ Κορινθίας

Φωτογραφία του χρήστη ΝΟΔΕ Κορινθιας.

ΙΜΙΑ 31-1-1996

Φωτογραφία του Ανδρέας Μητσόπουλος.

Σπανιότατη ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης απόψε, η επόμενη το 2037!

Σπανιότατη ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης απόψε, η επόμενη το 2037!

Η τελευταία φορά που η δεύτερη πανσέληνος του μήνα συνέπεσε με έκλειψη ήταν πριν 152 χρόνια

Στις 31 Ιανουαρίου το φεγγάρι θα κάνει κάτι ασυνήθιστο, καθώς τρία ξεχωριστά ουράνια φαινόμενα σχεδόν θα συμπέσουν: η πανσέληνος, το πλησίασμα του δορυφόρου μας στη Γη (περίγειο) ώστε να υπάρχει σούπερ-Σελήνη και ταυτόχρονα η ολική έκλειψη της Σελήνης.
Συνοπτικά, το φαινόμενο θα μπορούσε να αποκληθεί ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης. Θα είναι η δεύτερη πανσέληνος του Ιανουαρίου, καθώς είχε προηγηθεί

Δημοσκόπηση: Διψήφια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Πώς «βλέπουν» οι πολίτες τις εξελίξεις στο Σκοπιανό


Προβάδισμα με διψήφιο ποσοστό διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action24
 Στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) η ΝΔ προηγείται με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση του Ιανουαρίου! Δείτε τους νικητές

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση του Ιανουαρίου! Δείτε τους νικητές | Newsit.gr
Η πρώτη φορολοταρία για το 2018 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (30.01.2018) από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με βάση τις δαπάνες των φορολογούμενων μέσω καρτών.
Στην κληρωτίδα μπήκαν οι λαχνοί που αντιστοιχούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Δεκέμβριο.
Στις κληρώσεις μετείχαν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

‘Οσα πρέπει να γνωρίζετε

Όσοι κληρωθούν θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του Taxis, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό. Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.
Συγκεκριμένα:
  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
  • Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
  • Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
  • Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι τα χρηματικά έπαθλα του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Δείτε εδώ τους νικητές laxnoi

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 2018

Φωτογραφία του χρήστη Σύλλογος Ευρωστίνης ΕΥ ΖΗΝ.
Φωτογραφία του Doukas Ilias.
Δηλώστε συμμετοχή τώρα..
Τα γκρούπ-άρματα μας στο Καρναβάλι Ευρωστίνης 2018 είναι τα εξής:
α)Πύργος Halloween 2018 (Ο αριθμός των καρναβαλιστών έχει συμπληρωθεί)
β)Έφηβοι Δερβενίου Colour Day
γ)Ευζήν Los Mafiozos
δ)Ροζενά Crazy Life
ε)Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοποριάς Τσούχτρες
στ)Δημοτικό Δερβενίου το "ΤΡΟΜΕΡΟ" Σχολείο
ζ)Μάρκετ ιν Πλαστική Σακούλα

Περιβάλλον Εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα – «Βιβλική καταστροφή» προβλέπουν οι επιστήμονες

 
Η Ευρώπη -και η Ελλάδα- θα αντιμετωπίσει σημαντικά αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών κυρίως από ξεχειλισμένα ποτάμια τα επόμενα χρόνια, ακόμη κι αν επικρατήσει το αισιόδοξο σενάριο της ανόδου της θερμοκρασίας μόνο κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, σύμφωνα με μια νέα

Λουτρακιώτικο Καρναβάλι 2018… Ξέχνα το Αύριο Αρχίζει ο Χορός

Με μεγάλη ένταση συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων την περίοδο των Αποκριών με την αγωνία να κορυφώνεται για τη συναυλία που θα

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Μόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρέμεινε συνεπής στο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων»



http://www.arcadialive.gr/wp-content/uploads/2015/11/tatoulis-550x400_c.jpg«Ο μόνος παράγοντας που δεν έκανε πίσω στις απόψεις του και στο σχέδιό του ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία υποστήριξε το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ με απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Όλοι οι άλλοι το μόνο που έκαναν ήταν να επαναπροσεγγίσουν την άποψη της Περιφέρειας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στη συζήτηση στο ΠεΣυ για την πορεία της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο.



 https://i.ytimg.com/vi/x9kPDvmXnmA/hqdefault.jpg
Οσο και να προσπαθείτε Περιφέρεια και Κυβερνήσεις να αποκρύψετε δεδομένα που να στοιχειοθετούν τα εγκλήματά σας με τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν θα τα καταφέρετε είναι μικρός ο τόπος και μαθαίνονται οι πομπές.
                                            Για το κόστος:     
Τα 80,5 ευρώ ο τόνος που λέει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη πόρτα της ΤΕΡΝΑ + τα μεταφορικά + το φ.π.α + τις ρήτρες ποσότητας

ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ τ.ΟΕΚ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ 80.000 ΠΟΛΙΤΩΝ



Εμφάνιση 2334943.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία σημαντική δέσμευση γίνεται πράξη. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Υπουργός  Έφη Αχτσιόγλου υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση

ΠΑΣ εναντίον / 06. Η μάχη της Κορίνθου για το εισητηριο που οδηγει στον τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας


Σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς ζει η κορινθιακή πρωτεύουσσα , τις τελευταιες ώρες. Οι δύο βασικές τις , ποδοσφαιρικές ομάδες, ο ΠΑΣ Κόρινθος και ο Α.Σ. Κόρινθος 2006, οι οποίες πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας , σε μία μάχη μέχρι εσχάτων για τον τίτλο και την ανοδο στην επόμενη κατηγορία. 
Αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 14:30 για το θεσμό του Κυπέλλου Κορινθίας οι  δύο ομάδες , ΠΑΣ Κόρινθος και Κόρινθος 2006, μονομαχούν , σε επαναληπτικό ημιτελικό  αγώνα, στο Συνοικισμό γιά την κατάκτηση του 2ού εισητήρίου, που οδηγεί στο τελικό του θεσμού που φέτος φέρει το όνομα του επι σειρά ετών αειμνήστου τ. Προέδρου της ΕΠΣ Κορινθίας Σπύρου Νίκα.. 
Προβάδισμα με 2 - 0 στο σκορ έχει από το πρώτο ημιτελικό στο ΔΑΚ, η Κόρινθος 2006. 
Ο Αναστάσιος Κεκερής είναι ο διαιτητής του αγώνα με βοηθούς επόπτες τους Αντωνόπουλο και Μπαλιού.
Ο νικητής του αυριανού 2ου ημιτελικού, θα αντιμετοπίσει στον τελικό της διοργάνωσης τον Πέλοπα Κιάτου που απέκλεισε στην ημιτελική φάση με συνολικό σκορ 6 - 2 ( 4 - 2) τον ΑΟ  Ζευγολατιού.

Παρόν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο κλήρος της Μητρόπολης Κορινθίας -Ειρηνική και συντεταγμένη αποστολή στην Αθήνα

http://www.hawkshellas.com/wp-content/uploads/2018/01/201801231521520951-265x198.jpghttp://www.votegreece.gr/wp-content/uploads/2014/02/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7.jpg

Η Αποστολική Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου, μετά από την σύναξι των Αρχιερατικών Επιτρόπων, των Εφημερίων και μερίδος των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων της πόλεως Κορίνθου, που πραγματοποίησε, υπό την προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της κ.κ. Διονυσίου, την 29ην Ιανουαρίου 2018, στην «Κροκίδειο» αίθουσα και αφού έλαβε υπ᾿ όψιν της την σχετικήν με το θέμα απόφασιν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως και την Εκκλησιαστικήν πτυχήν του θέματος, σας ανακοινώνει ότι απεφάσισε την ειρηνικήν της συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» την Κυριακή 4ην Φεβρουαρίου 2018 στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η συμμετοχή του Λαού στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4ης Φεβρουαρίου 2018 κρίνεται απαραίτητη για την έκφρασι της ενότητος, του Πατριωτικού σθένους, της ομοψυχίας αλλά και της ευθύνης έναντι των επερχομένων γενεών ότι δεν παρεδώσαμε «αμαχητί» ό,τι κληροδότησαν σ᾿ εμάς με ποταμούς αιμάτων και εκατόμβες θυμάτων οι «ήρωες» Πρόγονοί μας.
Για την συμμετοχή σας στην δυναμική αυτή διαβεβαίωσι ότι η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική απευθυνθήτε στους Εφημερίους της Ενορίας Σας για να πληροφορηθήτε πως, πότε και από που θα ξεκινήσετε.
imkorinthou.org

Πάιατ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν Νίμιτς

Αλλη μια κλωτια στο στομαχι απο....Αμερικα μερια. Αυτη ειναι η φιλη χωρα που δεν εχει σταματησει να μας ριχνει χαστουκια και γροθιες στα δοντια οπου τολμησουμε να ζητησουμε τα δικαια μας.

Δείτε όμως τι έλεγε για το θέμα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το 1944, τότε που ιδρύθηκε το κράτος των Σκοπίων: «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού “κράτους”, μακεδονικής “πατρίδας”, και μακεδονικής “εθνικής συνείδησης” αβάσιμη προπαγάνδα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με κάποια εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, και διακρίνουμε στις προσπάθειες αυτές κεκαλυμμένες επιθετικές διαθέσεις κατά της Ελλάδος».

Κι'ερχονται σημερα αδιαντρoπα να προωθουν τα αντιθετα απ'οτι ελεγαν.

Πάιατ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν Νίμιτς

Πάιατ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν Νίμιτς,
Τη στήριξη των ΗΠΑ στο πρόσωπο του ειδικού μεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς επαναβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Αμερικανός πρέσβης στη Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, λίγες ημέρες μετά τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε ο διπλωμάτης σε Αθήνα και Σκόπια για τις προτάσεις και τις θέσεις του στο ονοματολογικό.

Grammys Most & Never Awarded Artists

Με αφορμή τη χθεσινή απονομή. των βραβείων Grammys, σχετικο videos

FAKE MACEDONIA

Letta Kalamara


United States old diplomat Matthew Nimetz pays a visit in Athens and Skopje in the next days after 28 ages failed efforts to formalize his final  proposal and persuade Greece and its Macedon to accept their North

Ξανά στη Βουλή ο ΛΑΟΣ μέσω… Μίχου

Ξανά στη Βουλή ο ΛΑΟΣ μέσω… Μίχου [vid] | Newsit.grΟ Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, έξι χρόνια μετά την παρουσία του στη Βουλή και στην τότε κυβέρνηση, «επιστρέφει» στο ελληνικό κοινοβούλιο, έχοντας ως εκπρόσωπό του ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη προσχώρησε ο -μέχρι πρότινος- βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος. 
Μάλιστα, το ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης 
 "Ο βουλευτής Νίκος Μίχος κοντά μας στον ΛΑΟΣ και θα εκπροσωπεί την παράταξη στην Βουλή . - Ανακοίνωση πριν λίγο απο τον Γ. Καρατζαφέρη στο ΑΡΤ μαζί με τον βουλευτή Ν. Μίχο"
Ακολούθησε η ανακοίνωση του κόμματος, η οποία ανέφερε: «Την προσχώρηση του ανεξάρτητου Βουλευτή Ευβοίας κ. Νικολάου Μίχου στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μέσα από τη μεσημεριανή εκπομπή του, σήμερα Δευτέρα 29-1-2018». 
Ο Νίκος Μίχος είχε ενταχθεί για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα στην «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου (πρώην στελέχους του ΛΑΟΣ), όμως αποχώρησε και από εκεί. 

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 2018

Παρουσία πλήθους κόσμους και με την παρουσία του τ. Υπουργού κ. Νίκου Ταγαρά  ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξυλοκάστρου "Ο Σύθας" την Παρασκευή 26/01/2018 στις 21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mare Marine, στην Μαρίνα Ξυλοκάστρου, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
Στιγμιότυπα από την πετυχημένη εκδήλωση του ομίλου στο παρακάτω video του Νίκου Νικολόπουλου