Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Η κληρωτίδα είχε... κέφια Ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ στους «8» του Κυπέλλου

Ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ στους «8» του Κυπέλλου
Ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ έβγαλε η σημερινή κλήρωση για τη φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδας, που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ. 

Αυτό σημαίνει πως μεταξύ των δύο αγώνων θα υπάρχει και η μάχη των δύο για το πρωτάθλημα στο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 4 Φεβρουαρίου. Το άλλο σημαντικό ζευγάρι είναι αυτό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου. 


Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ
Πανιώνιος-Λαμία

Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν 23-25 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς 6-8 Φεβρουαρίου.

Μαρίν και Ανσαριφάρντ χάρισαν μια ακόμα νίκη στον Ολυμπιακό 2 - 0 την Λαμία

Μαρίν και Ανσαριφάρντ χάρισαν μια ακόμα νίκη στον Ολυμπιακό
Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Λαμία στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 17η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. 

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τον «αέρα» της Λαμίας, η οποία έδειξε πως είχε κατέβει με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Και πριν συμπληρωθεί το

Mε 154 «ναι» υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή μετά από θυελλώδη συζήτηση

 
Με 154 «ναι» από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και της ανεξάρτητης Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων η μείωση των οικογενειακών επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας και η απελευθέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμα και για χρέη προς το Δημόσιο.
Στην κυβερνητική πλειοψηφία προστέθηκε και η ανεξάρτητη βουλευτής

Έκτακτο: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αθήνα



Ιδιαίτερα αισθητός σε ένταση και διάρκεια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας έγινε σεισμός 4,4 βαθμών Ρίχτερ και με εστιακό βάθος 5 χλμ που σημειώθηκε στις 10:26 το βράδυ της Δευτέρας 31 χλμ βόρειοανατολικά της Αθήνας. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Iνστιτούτο, Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας, στην περιοχή της Αττικής.

Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Παρουσία Ν. Δένδια η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Έλληνες χημικοί μηχανικοί της διασποράς ανέπτυξαν έναν πρωτοποριακό καταλύτη

Έλληνες χημικοί μηχανικοί της διασποράς ανέπτυξαν έναν πρωτοποριακό καταλύτηΤο μεθάνιο του σχιστολιθικού αερίου μετατρέπει αποτελεσματικά σε καύσιμα υδρογονανθράκων ένας καινοτόμος καταλύτης, τον οποίο δημιούργησαν Έλληνες

Οι σημαντικότερες διαστημικές αποστολές και εκτοξεύσεις το 2018

Οι σημαντικότερες διαστημικές αποστολές και εκτοξεύσεις το 2018
Το 2018 θα είναι ένα ακόμη έτος που δεν θα πλήξουμε, όσον αφορά τις εξελίξεις στο διάστημα. Ουκ ολίγες εκτοξεύσεις και διαστημικές αποστολές αναμένεται να ελκύσουν το ενδιαφέρον των ειδικών και μη. Οι κυριότερες αποστολές θα έχουν ως προορισμό τη Σελήνη, τον Ήλιο, τον Άρη, τον Ερμή και δύο αστεροειδείς.

Οι μεγάλες αλλαγές στο Facebook και στο newsfeed των χρηστών techit – τεχνολογικές ειδήσεις Home Internet Smartphones Tablets Hardware Software Business Gadgets Lifestyle Science Internet prevnext Οι μεγάλες αλλαγές στο Facebook και στο newsfeed των χρηστών

Οι μεγάλες αλλαγές στο Facebook και στο newsfeed των χρηστών
Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζει η ομάδα του Facebook που θα επηρεάσει την αλληλεπίδραση των χρηστών με το ίδιο το Μέσο αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες. Συγκεκριμένα το Facebook μέσα στο 2018 στοχεύει να κάνει την

Το κολπάκι για να αλλάζετε στο φτερό Wi-Fi δίκτυο

Το κολπάκι για να αλλάζετε στο φτερό Wi-Fi δίκτυο
Για κάποιον ακατανόητο λόγο, η εναλλαγή από το ένα Wi-Fi δίκτυο στο άλλο δεν είναι όσο φανερή θα έπρεπε και πολλοί χρήστες παραπονιούνται πως έχουν μεγάλο πρόβλημα εδώ.
Πρέπει κάθε φορά, όπως εξομολογούνται σε σχετικά φόρουμ, να πηγαίνουν στα

H πρεμιέρα του 2ου γύρου στη Γ΄ κατηγορία Κορινθίας (Αποτελέσματα - βαθμολογίες}


Α΄όμιλος
10η αγωνιστική
ΑΟ Μαψού - Σοφικό '05 2 - 3
Αίας Κορίνθου - Άρης Αρχ. Κορίνθου 2 - 3
Αετός Αγγελοκάστρου - Εθνικός Ξυλοκερίζης 0 - 3
ΑΠΣ Αγιάννης - Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου 6 - 1
Ρεπό ο Άρης Αρχαίας Κορινθου

Βαθμολογία 

Σταυρανθή λαχανικά: Η πολύτιμη θρεπτική τους αξία

stavrantui_laxanika.jpg
Aπό την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, Κλινική διαιτολόγο- διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD

Αυτή η ομάδα λαχανικών ονομάστηκε αρχικά έτσι για λόγω των τεσσάρων ίσου μεγέθους πετάλων στα λουλούδια τους που σχηματίζουν ένα σταυρό.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr



Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Κρεμαστινός στον επετειακό εορτασμό της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου


Ιστορικό ορόσημο για τη συγκρότηση του νέου Ελληνικού Κράτους και για τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας, χαρακτήρισε την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής στον ετήσιο εορτασμό της Α’ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων και της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. ­ Ο εορτασμός της φετινής, 196ης, επετείου πραγματοποιήθηκε χθες στην Επίδαυρο, ιστορικό χώρο σύναξης της Α’ Εθνοσυνέλευσης, και

Ο αναπαραγωγικός κύκλος της γυναίκας και οι φάσεις του. Πότε γίνεται γυναικολογικός ορμονικός έλεγχος;

 
Το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να διεξάγει ποικίλες λειτουργίες όπως η παραγωγή ωαρίων, η σύλληψη και η παραγωγή ορμονών που ρυθμίζουν τον αναπαραγωγικό κύκλο. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης το αναπαραγωγικό σύστημα σταδιακά σταματά

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Λουτράκι     15/1/2018
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                 Αριθμ. Πρωτ.: 666
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       ---------------------------

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 19η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 5:30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

            1.Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Δήμου, έτους 2018.

          2.Χορήγηση ή μη σε βυτιοφορείς Λουτρακίου αδειών πώλησης νερού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, για το έτος 2018.

        3.Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών καθώς και γραμματέα της επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

         4.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ακαθαρίστων εσόδων.

     5.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων ανέγερσης & διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών στη Δ.Κ. Λουτρακίου – Περαχώρας,  επονόματι διαφόρων οφειλετών


            Το Τεχνικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2018 θα σας επιδοθεί με την παρούσα ή θα σας αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή (e-mail). 



                                                                        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
                                                                    


                                                                        ΠΕΤΡΟΥ Παναγιώτης

Η «εθνική ταυτότητα», ο Ντιμιτρόφ και το Ουράνιο Τόξο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, στις 11 Ιανουαρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Από τις ανακοινώσεις που έγιναν στην Αθήνα δεν καταλάβαμε τι ακριβώς αποφάσισαν. Όπως ελέχθη, συμφώνησαν τη… μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί για να προσεγγιστούν οι δύο πλευρές – λες και δεν κάνουμε άλλη δουλειά από το 1995.
Την επομένη, ο κ. Ντιμιτρόφ ήταν πιο διαφωτιστικός μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ’ς. Είπε πως οι δύο χώρες συμφώνησαν να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών, προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες για την εξεύρεση μιας λύσης στο θέμα του ονόματος – λες

11 Φεβρουαρίου στο Λουτράκι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου - Energy Duathlon Championship 2018

Η κορυφαία διοργάνωση του Διάθλου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου, επιστρέφει στις 11 Φεβρουαρίου 2018, στο ΛουτράκιΔιοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ενώ ο  αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου - Energy Duathlon Championship 2018
 Λουτράκι, 11.02.2018


Δελτίο Τύπου

11 Φεβρουαρίου στο Λουτράκι θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου - Energy Duathlon Championship 2018


* Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά στο link

Η κορυφαία διοργάνωση του Διάθλου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου, επιστρέφει στις 11 Φεβρουαρίου 2018, στο ΛουτράκιΔιοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ενώ ο  αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Η διοργάνωση διεξάγεται παράλληλα με το Energy Duathlon Champioship την ανοιχτή Διοργάνωση για όλους τους αθλούμενους στις κατηγορίες των Age Group. Η απόσταση όλων των αγώνων θα είναι sprint (5χλμ τρέξιμο - 20χλμ ποδηλασία - 2,5χλμ τρέξιμο) ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν το Sport Camp Loutraki, το Waves Loutraki που θα είναι το κέντρο του αγώνα, η Ολυμπία Οδός, που φροντίζει για την άρτια σήμανση των διαδρομών και ο Τουριστικός Οργανισμός  Λουτρακίου.
Το Energy Duathlon Championship με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2018 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) ανοίγουν την αυλαία της νέας αγωνιστικής χρονιάς για δεύτερη φορά στο Λουτράκι Κορινθίας. Το Λουτράκι αποτελεί έναν πολύ ξεχωριστό αθλητικό προορισμό καθώς, πέρα από την καταπληκτική του τοποθεσία, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα, διαθέτει ιδανικές συνθήκες για την διεξαγωγή αγώνα. Οι φλατ διαδρομές βοηθούν όλους τους αθλητές για έναν πιο ομαλό αλλά και γρήγορο αγώνα. Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν από τις απόλυτα επιτυχημένες διοργανώσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Διάθλου Ανδρών/ Γυναικών αλλά και του Πανελληνίου και Μεσογειακού Πρωταθλήματος Τριάθλου Ανδρών/ Γυναικών, τον περασμένο Φεβρουάριο και τον περασμένο Σεπτέμβριο αντίστοιχα. Η Διοργάνωση στοχεύει να πραγματοποιήσει άλλον έναν ξεχωριστό αγώνα και να αναδείξει για άλλη μια φορά τόσο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πανέμορφου Λουτρακίου, αλλά και την ευγενή άμυλα μεταξύ αθλητών και αθλουμένων όλων των ηλικιών και των αξιών του αθλητικού πνεύματος.
Το Δίαθλο προσελκύει όλο και περισσότερους fans, καθώς τόσο το τρέξιμο όσο και η ποδηλασία είναι όλο και πιο δημοφιλή στους αθλούμενους παγκοσμίως κι έχουν μπει κυριολεκτικά στην καθημερινότητά τους. Πρόκειται για ένα συνδυαστικό αγώνισμα και περιλαμβάνει κατά σειρά: τρέξιμο, ποδηλασία και ξανά τρέξιμο. Μπορεί να απαιτεί προπόνηση και στα δύο ξεχωριστά αγωνίσματα αλλά αποτελεί και μια πολύ καλή «εισαγωγή» για εκείνους που αργότερα θα δοκιμάσουν ένα Τρίαθλο.
Τα Εθνικά Πρωταθλήματα της Ελλάδας σε Τρίαθλο και Δίαθλο με Διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (ΕΟΤΡΙ) είναι οι μοναδικές εγχώριες διοργανώσεις με αναγνώριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου, που δίνουν διεθνείς βαθμούς στους Έλληνες αθλητές, με βάση τους οποίους γίνονται δεκτοί στις Διεθνείς Διοργανώσεις. Μόνο με τον τρόπο αυτό οι αθλητές στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση πρόκρισης στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την επίσημη προκήρυξη του αγώνα και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.energyraces.gr.

* Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο link

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας ενημερώσεις για τους αγώνες μας! http://eepurl.com/bLqgsP

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

Ακολουθήστε τη διοργάνωση στα social media και ενημερωθειτε για όλα τα νέα: 

στο Facebook:

στο Twitter:

στο Instagram:


 Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Διάλεξη στο Ι.Σ.Μ.Ε. με θέμα «Το Νερό ως Παράγοντας (Αν) Ασφάλειας στη Μέση Ανατολή» από Δρα Άρεφ Αλομπέιντ, την 25η Ιαν. 2018.


  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Κοπή πίτας στον ΕΥ ΖΗΝ Ευρωστίνης

Φωτογραφία του χρήστη Σύλλογος Ευρωστίνης ΕΥ ΖΗΝ.Φωτογραφία του χρήστη Σύλλογος Ευρωστίνης ΕΥ ΖΗΝ.

Ο ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ ΕΠΑΙΝΕΙ ... την εξαιρετική Διαιτησία και την άψογη φιλοξενεία του ΑΟ Λυκοποριάς, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" Δερβενίου


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Α. Σ. ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ, για το χθεσινό τοπικό ντέρμπι στο Δερβένι, με τον Α. Ο. Λυκοποριάς, αναφέρει τα εξής:

"Τα τοπικά ντέρμπι είναι τα δυσκολότερα για έναν διαιτητή αλλά η σημερινή διαιτησία κατάφερε να ανταποκριθεί άψογα στον αγώνα με αντίπαλο την ομάδα της Λυκοποριάς. 
Κράτησε τις ισορροπίες και κατάφερε να διεξαχθεί ένας αγώνας χωρίς εντάσεις. 
Χωρίς να υποβιβάζουμε την απόδοση κανενός από το διαιτητικό τρίο, αξιοσημείωτη είναι αυτή της κ.Σαχινη η οποία χαρακτηρίζεται εξαιρετική. 
Η φιλοξενία της Λυκοποριάς ήταν άψογη ενώ αγωνιστικά είναι μια δυνατή ομάδα με πάθος στο παιχνίδι της, κάτι που δεν παρέλειψε να αποδείξει και πάλι σήμερα. 
Ήταν ένα δύσκολο απόγευμα για την ομάδα μας αλλά καταφέραμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης και να διατηρηθούμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Σας ευχαριστούμε όλους που βρίσκεστε δίπλα μας αλλά και γενικότερα δίπλα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο."