Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΦΥΣΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ...


Της  Λέττας Καλαμαρά

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας Δημήτριος έκρινε τον Διευθυντή Υπηρεσίας και Ταυτοποίησης Προσφύγων, που μάλλον ίσως θα ήταν καλύτερο εάν λεγόταν Παράνομων Μεταναστών, Στρατηγό Ηλιόπουλο Ανδρέα, ως ανεπαρκή και απαίτησε την παραίτησή του. Ο Στρατηγός Ηλιόπουλος Ανδρέας, πρώην Υπαρχηγός του Ελληνικού Στρατού και φαβορί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, για Αρχηγός του Ελληνικού Στρατού κατά τις τελευταίες ετήσιες κρίσεις, απάντησε με μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος, αναφερόμενος ακόμα και σε ενδείξεις κακοδιαχείρισης κοινοτικών και κρατικών κονδυλίων.

Σε αυτή τη θλιβερή και δυσώδη υπόθεση της παράνομης μετανάστευσης στην επικράτειά μας το ισχυρό Κράτος μας ανέλαβε κυρίως από το 2015 με την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία,  το ρόλο του παρατηρητή και του συνδρομητή δυστυχώς στη διαχείριση 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια της Ε.Ε. με τον κατά σύμπτωση Έλληνα Επίτροπο Αβραμόπουλο Δημήτρη. 90% σε διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ και μόλις 10% στο Κράτος αποκαλύπτουν τη σήψη της ελληνικής κοινωνίας που από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα με διαδοχικές Κυβερνήσεις-παρωδίες δανείζεται ασύστολα και καταβροχθίζει κοινοτικά κονδύλια, μετατρέποντας την παρασιτική οικονομία σε εθνική ιδεολογία.

Ένας Στρατηγός δεν μπορεί να είναι ανεπαρκής. Ένας Στρατηγός του Ελληνικού Στρατού και στην περίπτωση αυτή ο Ηλιόπουλος Ανδρέας διακρίθηκε και τιμήθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αυτού του τόπου κατ’επανάληψη για πολλά χρόνια. Τοποθετήθηκε στα ανώτατα αξιώματα για να υπερασπιστεί τα εθνικά ιδεώδη και να ηγηθεί του Στρατού σε ειρήνη και πόλεμο. Ο Στρατηγός Ηλιόπουλος Ανδρέας συμμετείχε κατ’επανάληψη σε Συμβούλια αξιολόγησης Αξιωματικών που αφιέρωσαν όπως και ο ίδιος τη ζωή τους στην Ελλάδα καθώς και σε Συμβούλια τοποθετήσεων Αξιωματικών σε νευραλγικές θέσεις εθνικού συμφέροντος. Όλα αυτά συνέβηκαν στον Ελληνικό Στρατό που χαίρει εκτίμησης και εμπιστοσύνης από το λαό και μέσα στον καταιγισμό επίορκων και άθλιων κρατικών αξιωματούχων της Μεταπολίτευσης που λυμάνθηκαν ασύστολα τα Κρατικά Ταμεία, επέδειξε μηδενικά κρούσματα Αξιωματικών κλεφτών. 

Αν ο Στρατηγός Ηλιόπουλος είναι και προφανώς ήταν πάντα ανεπαρκής όπως ισχυρίζεται ο κ.Βίτσας και συνεχώς αξιολογήθηκε και αξιολόγησε αδίκως Έλληνες Αξιωματικούς τότε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, πρέπει να ερευνηθεί άμεσα στη ρίζα του και να αναζητηθεί ο υπεύθυνος. Πιο λυπηρό ίσως είναι ότι πολιτικός προϊστάμενος του Στρατηγού Ηλιόπουλου Ανδρέα στο Υπουργείο Άμυνας ήταν ο σημερινός κατήγορός του ως ανεπαρκή κ.Βίτσας που προφανώς ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δεν αντιλήφθηκε ποτέ την ανεπάρκειά του τότε εν ενεργεία Στρατηγού του Ανδρέα Ηλιόπουλου που τώρα αποκαλύπτει. Γεγονός επίσης πολύ αποκαρδιωτικό που πρέπει να ερευνηθεί άμεσα και εις βάθος.

Σε κάθε περίπτωση επιθέσεις και ισχυρισμοί περί ανεπάρκειας για την άσκηση των καθηκόντων στην ευαίσθητη θέση του Διευθυντή Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων (Παράνομων Μεταναστών) οφείλουν να είναι συγκεκριμένες και όχι αόριστες. Ελπίζουμε τουλάχιστον οι ταυτοποιήσεις να είναι ψηφιακές οπότε και να μπορεί να καταδειχτεί το έργο του Στρατηγού. Σοβαρό είναι επίσης το θέμα για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως και με ποια κριτήρια ο κατά τον κ.Βίτσα "ανεπαρκής" Στρατηγός επιλέχθηκε ως άξιος και επαρκής σχετικά πρόσφατα από τον προκάτοχο του κ.Μουζάλα. Ας ευχηθούμε για την αξιοπιστία του συστήματος αξιολόγησης, προαγωγών και τοποθετήσεων της ανωτάτης ηγεσίας του Ελληνικού Στρατού και ότι οι ισχυρισμοί του κ.Βίτσα είναι αναληθείς και παρά φύσει.

Στρατηγός και ανεπαρκής είναι φύσει αδύνατο και κάτι άλλο πρέπει να ισχύει, που ελπίζουμε να το πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός και οι κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών που υποδέχονται πρόσφυγες, οικονομικούς μετανάστες και τρομοκράτες ασφαλώς, μετά Βαϊων και Κλάδων... 

Thedayaftergr