Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Η Διάσκεψη των Προέδρων καλεί σε ακρόαση Αρεοπαγίτες προκειμένου να εκφράσει τη γνώμη της για την πλήρωση τριών θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου


final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack


Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής καλεί σε ακρόαση, στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2018, δέκα δικαστές του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εκφράσει τη γνώμη της για την πλήρωση τριών θέσεων Αντιπροέδρων του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, που κενώθηκαν την 30ή Ιουνίου 2018. Η ακρόαση διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 14 περ. στ΄ του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 1 του νόμου 3841/2010.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έχουν κληθεί σε ακρόαση οι Αρεοπαγίτες Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Γεώργιος Κοντός, Ασπασία Μαγιάκου, Ειρήνη Καλού και  Αρτεμισία Παναγιώτου. Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου έχουν κληθεί σε ακρόαση οι Αρεοπαγίτες Αλτάνα Κοκκοβού, Γεώργιος Αναστασάκος, Ιωάννης Μαγγίνας, Δήμητρα Κοκοτίνη και Διονυσία Μπιτζούνη. Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής καλεί σε ακρόαση τους εν λόγω δικαστικούς λειτουργούς κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο, με εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η ψηφοφορία για την έκφραση γνώμης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής θα διεξαχθεί στη συνεδρίαση της Τρίτης, 9 Οκτωβρίου 2018.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφορησης