Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

O ΠΑΟΚ έμεινε να κοιτά τα αστέρια.Το όνειρο έγινε εφιάλτης ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 1-4

ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 1-4: Το όνειρο έγινε εφιάλτης
Έχοντας αποκλείσει τη Βασιλεία και τη Σπαρτάκ Μόσχας και έχοντας το 1-1 της Λισαβόνας στον ΠΑΟΚ είχαν πιστέψει ότι θα έβλεπα την ομάδα τους στους ομίλους του Champions League. Κάτι τέτοιο, ωστόσο όχι απλά δεν συνέβη, αλλά μία βραδιά που ήταν γιορτή στο ξεκίνημα της μετατράπηκε σε εφιάλτης για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με μεγάλη ορμή το παιχνίδι και προσπάθησε να πιέσει από την αρχή τη Μπενφίκα. Μπήκε παθιασμένος και αντλώντας μεγάλη δύναμη από την κερκίδα. Είναι αλήθεια ότι η Μπενφίκα σε εκείνο το διάστημα έδειχνε να τα έχει χάσει. Στο 13’ μία εξαιρετική κομπίνα σε φάουλ έδωσε την ευκαιρία στον Πρίγιοβιτς να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Η Τούμπα πήρε «φωτιά», αλλά αυτό το γκολ λειτούργησε σαν…ξυπνητήρι για τη Μπενφίκα. Η ομάδα της Λισαβόνας μόλις στο 20’ κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Ζαρντέλ.
Αδικαιολόγητα ο ΠΑΟΚ έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του και το πλήρωσε ακριβά. Στο 26’ ένα τραγικό λάθος του Πασχαλάκη ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα της Λισαβόνας την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ θα μπορούσε απλά να αφήσει τη μπάλα να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά εκείνος την κράτησε στο γήπεδο και είδε τον Σάλβιο να την κερδίζει και τελικά να του κάνει πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 1-2. Κάπου εκεί τα έχασαν οι Θεσσαλονικείς και στο 39’ ο Πίτσι έκανε το 1-3 για τη Μπενφίκα. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια και με τους Πορτογάλους να έχουν καθαρίσει την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξίσου άσχημα για τον ΠΑΟΚ. Στο 48’ ο Βαρέλα ανέτρεψε τον Ζαρντέλ και ο ρέφερι έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Σάλβιο ανέλαβε την εκτέλεση στο 49’ και το 1-4 ήταν γεγονός για την ομάδα της Λισαβόνας. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ αν και έψαξε ένα γκολ δεν έδειξε ότι μπορούσε να κάνει κάτι.Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι Θεσσαλονικείς, μετά την αποβολή του Μάτος στο 76΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Μπενφίκα ήταν ανώτερη από την ομάδα του Λουτσέσκου, ήταν πιο ποιοτική και όλο αυτό βγήκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Έτσι ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στο Europa League.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Κάνιας (63’ Σάχοφ), Μαουρίσιο – Λημνιός (46’ Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76’ Ακπόμ)– Πρίγιοβιτς
Μπενφίκα: Βλαχοδήμος – Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Γκριμάλντο – Φέισα, Πίτσι (75’ Ζίβκοβιτς), Ζέντσον Φερνάντες – Σέρβι, Σάλβιο (63’ Σεμέδο), Σεφέροβιτς (85’ Φέλιξ).