Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Για 44χρονος καλά τα πήγε στην ανάγνωση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η κοροϊδία για την τραγωδία της 23ης Ιουλίου συνεχίζεται. Σε συνδυασμό με την προπαγάνδα περί «καθαρής εξόδου».

Έτσι, η κυβέρνηση τη μια μέρα (6 Αυγούστου) θριαμβολογεί για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δις, αναφέροντας ότι «αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων» και τώρα ανοίγει «μία νέα σελίδα προόδου, δικαιοσύνης και ανάπτυξης».

Και αυτά, την ώρα που όλοι καταλαβαίνουμε (και το ανέφερε ξεκάθαρα σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, υπό τον τίτλο «Κακά νέα για την Αθήνα», αποδίδοντας στην «ξεροκεφαλιά» του Τσίπρα για άρνηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής) ότι από την 21η Αυγούστου η χώρα μας θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αγορές.


Και την άλλη μέρα (7 Αυγούστου) ο κ. Τσίπρας πηγαίνει σε άλλη μια σύσκεψη – παρωδία (στο Λαύριο αυτή τη φορά), σε μια σύσκεψη όπου το παρών έδωσαν όλοι όσοι εκ των υπευθύνων της καταστροφής δεν απομακρύνθηκαν (του κ. Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου),
για να μας πει ότι για όλα φταίνε τα αυθαίρετα.

Χωρίς, βέβαια, να μας εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να φταίνε για όλα τα αυθαίρετα, αλλά παραιτήθηκαν υπουργός και γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και απομακρύνθηκαν οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ.

Μα αν για όλα φταίνε τα αυθαίρετα και η κλιματική αλλαγή, τότε γιατί παραιτήθηκαν όλοι αυτοί;

Και τι χρειάζεται ένα «Νέο Σχέδιο για την Πολιτική Προστασία», για το οποίο μας μίλησε ο βασικός υπεύθυνος κ. Σκουρλέτης, ο οποίος ήταν απών από την τελευταία σύσκεψη-παρωδία, όταν αποδεδειγμένα δεν εφαρμόστηκε το παλιό;

Προφανώς, μωραίνει Κύριος!

Πάντως, αυτό που καταλάβαμε από τις εξαγγελίες Τσίπρα για το μέλλον, είναι ότι η κοροϊδία καλά κρατεί.

Οι εξαγγελίες των είκοσι μέτρων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία περιλαμβάνονται στο Νόμο 4178 του 2013!

Εκείνος ο νόμος περιλάμβανε όλα όσα λέει τώρα ο κ. Τσίπρας ότι θα κάνει. Ο συγκεκριμένος νόμος προέβλεπε απαγόρευση εμπράγματων δικαιοπραξιών σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης και απαγόρευση υπαγωγής στο νόμο αυθαιρέτων που υπάρχουν σε δάσος, δασική έκταση, αναδασωτέα έκταση, δημόσιους χώρους κοινής χρήσης, εντός παρόδιας στοάς, στο όριο κοινοτικών και άλλων δρόμων, κοντά σε άξονες διέλευσης αγωγών μεταφοράς υψηλής τάσης ρεύματος, σε δημόσιο κτήμα, στον αιγιαλό και στον παλαιό αιγιαλό, σε ζώνη παραλίας, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε ιστορικούς τόπους, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε ρέματα, σε κρίσιμη παράκτια ζώνη.

Ο νόμος προέβλεπε αυστηρές ποινές σε συμβολαιογράφους, δικηγόρους και μηχανικούς (φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή από 30.000 ως 1000.000 ευρώ και ειδικά για τους μηχανικούς προσωρινή η οριστική απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος).

Προέβλεπε και την ηλεκτρονική διαδικασία, τη δημιουργία βάσεων δεδομένων στο ΤΕΕ και στο υπουργείο, τον ηλεκτρονικό υπολογισμό του προστίμου, τη δημιουργία Επιτροπής Ελέγχου Αυθαιρέτων, μειώσεις προστίμων σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού εντός επτά ετών, δημιουργία Τράπεζας Γης, δημιουργία Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων που υπάγεται απευθείας στον Γενικό Επιθεωρητή της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Επίσης, εκείνος ο νόμος προέβλεπε να βαρύνεται ο κύριος του κτίσματος με την δαπάνη κατεδάφισης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου και ότι οι κατεδαφίσεις περνούν στην Περιφέρεια.

Δηλαδή, όλα όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας, περιλαμβάνονταν στο νόμο του 2013.

Για 44χρονος καλά τα πάει στην… ανάγνωση!

elzoni.gr