Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Εκδήλωση 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου

Εκδήλωση 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου
Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30 στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, στο πλαίσιο του εορτασμού την λήξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, παρουσίασαν σε πρώτη προβολή την κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους «Ο Κοκορίκος» και ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι κ. Δημήτρης Κάσσιος και κ. Παναγιώτης Καλύβας,
αντιδήμαρχοι, οι οποίοι συνεχάρησαν θερμά, τον διευθυντής του σχολείου, κ. Ανδρόνικο Μαυρόπουλο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την προσπάθειά τους.
Η ταινία που δημιούργησαν οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, όπως και η μουσικοχορευτική παράσταση, ανέδειξε τον καθοριστικό και ιδιαίτερο ρόλο της εκπαίδευσης, στην προαγωγή της τέχνης, τον πολιτισμό και την προσέγγιση των νέων, με τις δημιουργικές μορφές της.
Η παράσταση των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και καταχειροκροτήθηκε από γονείς, μαθητές και πλήθος κόσμου που την παρακολούθησαν.