Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Πλήρης στήριξη Καραμανλή σε Παυλόπουλο – Μήνυμα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για Σημίτη

karamanlis-pavlopoulos
Ο Καραμανλισμός είναι μία αξία που δεν κληρονομείται ως βασιλικός τίτλος, αλλά κερδίζεται, κατακτάται με αγώνες και θυσίες. (Για να ακούν και οι νεότεροι…)
Ο Κώστας Καραμανλής δικαίωσε πλήρως με τις πράξεις του και την πατριωτική διακυβέρνησή του, την κληρονομιά που έλαβε από τον Εθνάρχη Κων/νο Καραμανλή και απόλυτο δημιουργό και εκτελεστή της κουλτούρας της εθνικής συνεννόησης και του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού στην Ελλάδα. Ο Κώστας Καραμανλής αγαπήθηκε από τον κόσμο γιατί ήταν αυτός (ακόμη ένας μεγάλος
Καραμανλής) και όχι γιατί ήταν συγγενής του Εθνάρχη.
Δεν θα αναλύσουμε εδώ το τεράστιο έργο του Κώστα Καραμανλή. Σκοπός δεν είναι αυτός. Το έχουμε κάνει. Το κάνουμε συνεχώς.
Σήμερα, εδώ θα μιλήσουμε για τον σπουδαίο πατριώτη Κώστα Καραμανλή που παρεμβαίνει για να αποκαταστήσει την τάξη και την ηθική, όσο αφορά τα εθνικά θέματα και το μπούλινγκ που δέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως δήθεν δημιουργός εντάσεων με την Τουρκία, αλλά και για να βάλει την ατζέντα στη σωστή διάσταση.
Ο Κώστας Καραμανλής παρεμβαίνει όταν χρειάζεται. Έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι κομματάρχης δεν γίνεται. Είναι παρών για την εθνική ενότητα και θα παρέμβει δραστικά όταν αυτός κρίνει απαραίτητο και σε καμία περίπτωση ορμώμενος από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αυτό δεν το έκανε ποτέ. Έβαλε πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πατρίδας. Απειλήθηκε για την Ελλάδα και τον πατριωτισμό του, το γνωρίζουν πλέον όλοι. Στο διάβα της πορείας του θυσιάστηκαν και βασανίστηκαν επιστήθιοι φίλοι του. Αυτός ο Κώστας Καραμανλής, ο μόνος πραγματικός εν ζωή Καραμανλής, με νεότερη παρέμβασή του σε Κυριακάτικο δημοσίευμα, έρχεται να υπενθυμίσει στο πανελλήνιο και στους πολιτικούς πως οι Τούρκοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και πως τους άνοιξε η όρεξη ειδικά μετά τα τραγικά «Ίμια» και τις εθνικά μειοδοτικές συμφωνίες του Κώστα Σημίτη.
Και όποιος δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να καταλάβει του το εξηγούμε:
Σύσσωμη η ΝΔ (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις) και το ΠΑΣΟΚ με σεκόντα τα άλλα μαξιλαράκια κόμματα, έτρεξαν να κανιβαλίσουν τον Καραμανλικό Προκόπη Παυλόπουλο ως υπαίτιο μίας «αποτυχημένης» επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα και της μετέπειτα προκλητικότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό κανιβαλίζεται οποιαδήποτε σκληρή δήλωση του ΠτΔ ή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης (σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή) που δεν τηρεί (κατά τους πολιτικούς αντιπάλους) τους όρους του διπλωματικού καθωσπρεπισμού απέναντι στην Τουρκική βαρβαρότητα.
Ο Κώστας Καραμανλής, που έχει αποδείξει πως στα εθνικά θέματα ήξερε και προστάτεψε την πατρίδα του, όσο κανείς άλλος, βάζει την τάξη και τονίζει σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα:
  • «Βαθύτερη αιτία για τη συμπεριφορά της Τουρκίας από το 1973 κι εντεύθεν είναι το ζήτημα των υδρογονανθράκων» και
  • «Η κρίση των Ιμίων δεν μπορεί να ξεχαστεί. Πέρα από την ταπείνωση, έφερε δυσάρεστες πολιτικές και διπλωματικές εξελίξεις που άλλαξαν τα δεδομένα. Ηταν οι θλιβερές – όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα – συμφωνίες που υπέγραψε η τότε ελληνική κυβέρνηση: το Σύμφωνο της Μαδρίτης το 1997 και του Ελσίνκι το 1999.»
Με λίγα λόγια για τις πάγιες γεωστρατηγικές επιδιώξεις και για την επιθετικότητα της Τουρκίας δεν φταίει ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά οι βλέψεις της γείτονος για τους υδρογονάνθρακες και η ενδοτικότητα του Κώστα Σημίτη.
Και συμπληρώνουμε, εκεί στη ΝΔ καλά θα κάνουν να εστιάσουν στο μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα της Καραμανλικής διακυβέρνησης και να συγκεντρωθούν στην εθνική ενότητα. Εκεί στο ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνουν να παίζουν κάθε μέρα ένα βίντεο με τα Ίμια. Ίσως έτσι θα σεβαστούν περισότερο τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον αγώνα που κάνει να παλέψει με τους εφιάλτες της κληρονομιάς του ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε και με τη σειρά του ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Υ.Γ.
Δεν είδαμε τη λαλίστατη Νέα Δημοκρατία να απαντά στο δημοσίευμα της Real. Δεν είδαμε τα στελέχη της που ζουν από την όξυνση και το λαϊκισμό να διαψεύδουν τα φερόμενα ως λεγόμενα του πρώην Πρωθυπουργού. Δεν θέλουν ίσως να δείξουν την ταύτισή τους με τον Κώστα Σημίτη; Αλλά μπορεί και να μην μπόρεσαν να ερμηνεύσουν την παρέμβαση ενός πραγματικού Καραμανλή.

«Ο Κεντροδεξιός» https://kentrodexios.wordpress.com