Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Την Έκθεση για τα 180 χρόνια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Βουλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, εγκαινίασε σήμερα την έκθεση «180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: ο θεσμός - οι άνθρωποι», την οποία συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Περιστύλιο του κτηρίου της Βουλής, έως τις 31 Μαΐου 2018.

Τι πραγματικά συμβαίνει «για πρώτη φορά»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με αυτήν την κυβέρνηση έχει στην πράξη αποδειχθεί πως για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά.
Για πρώτη φορά, λοιπόν, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό ξεκίνησε με πρωθυπουργό και υπουργό των Οικονομικών να λείπουν στο εξωτερικό.
Είναι προφανές ότι μετά την υπογραφή ενός ακόμη συμπληρωματικού μνημονίου, η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2018 εξελίσσεται σε καθαρά γραφειοκρατική υπόθεση.
Γι’ αυτό και την ώρα που στο Κοινοβούλιο ξεκίνησε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας ταξίδεψε στο Παρίσι προκειμένου να λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα και ο κ. Τσακαλώτος βρέθηκε στη Ν. Υόρκη για να λάβει

η 13η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας

Με την 13η και τελευταία αγωνιστική για το2017 , συνεχίζεται αύριο Σάββατο (16/12) στις 15:00 το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Οι δύο διεκδικήτριες  ομάδες του τίτλου ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κόρινθος και η Κόρινθος 2006 αγωνίζονται εντός έδρας με Πανκαμαρικό και Ηρακλή Λεχαίου, αντίστοιχα.  Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής φιλοξένει την Θύελλα Λεοντίου   και ο Ισθμιακός, στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» τον Άγιο Γεώργιο.

Στο «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ» στο Δερβένι  ο Αστέρας αντιμετωπίζει  την Ελλάδα Βελου και ο Τενεάτης στα Αθικία τον Ολυμπιακό Άσσου.  Ο Πανσολυγειακός υποδέχεται  τον Παννεμεατικό και η Δάφνη Εξαμιλίων αντιμετωπίζει  τον ΑΟ Σπαθοβουνίου

Η 13η αγωνιστική
Αστέρας Δερβενίου
-
Ελλάς Βέλου
ΠΑΣ Κόρινθος
-
Πανκαμαριακός
Τενεάτης Αθικίων
-
Ολυμπιακός Άσσου
Α.Σ. Κόρινθος 2006
-
Ηρακλής Λεχαίου
Ισθμιακός
-
Αγ. Γεώργιος
Δάφνη Εξαμιλίων
-
ΑΟ Σπαθοβουνίου
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
-
Θύελλα Πετρίου
Πανσολυγειακός
-
Παννεμεατικός