Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Νέο Δ.Σ. στον πολιτιστικό Σύλλογο "Απάνω Γιαλός"


Φωτογραφία του Απάνω Γιαλός Πολιτιστικός Σύλλογος.
Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 έγιναν αρχιερεσίες στον πολιτιστικό Σύλλογο "Απάνω Γιαλός" , στον Άνω Αιγιαλό, όπου έκλέγει νέο Διοικητικό Συμβούλιο.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής, τακτικά μέλη εκλέγονται οι:1. Δημητρέλλη Αγγελική 2.Κακριδη Ευφροσύνη 3.Λέκκα Αντωνία 4.Μεντζελίδου Ελευθερία 5. Καραβάς Βασίλης 6. Τσουρίδου Γιώτα 7. Χρόνης Ιωάννης και αναπληρωματικά οι: Καραμανάβη Ευαγγελία και Κατούφας Χρήστος...

Μαχαίρωσε οδηγό για παράβαση του ΚΟΚ στη Δάφνη Καλαβρύτων

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/asthenoforo-1000-2.jpg  Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή Δάφνη Καλαβρύτων στην Αχαΐα.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24, οι οδηγοί δύο οχημάτων διαπληκτίστηκαν για μία παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ αναστάτωσε τη Μεσσηνία

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/seismografos-seismos-1000.jpg Σεισμική δόνηση αναστάτωσε λίγο μετά τις εννέα το βράδυ πολλές περιοχές της Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, δυτικά της Μεθώνης.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο, 24 χιλιόμετρα δυτικά της Πύλου.

Αιματοχυσία στην Αίγυπτο: Τουλάχιστον 235 νεκροί από επίθεση σε τέμενος

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/epithesi-temenos-500.jpg 
Τουλάχιστον 235 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 130 τραυματίστηκαν στην Αίγυπτο από επίθεση σε τέμενος το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο τέμενος Al Rawdah, στη χερσόνησο του Σινά. Σύμφωνα με στην αστυνομία και τους αυτόπτες μάρτυρες, οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο τέμενος και γλίτωσαν από την έκρηξη, όταν επιχείρησαν να βγουν έξω δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους που έφθασαν στο σημείο μέσα σε τέσσερα τζιπ. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά τα

Γ΄ κατηγορία Κορινθίας: Η 6η αγωνιστική

https://www2.mtwp.net/wp-content/uploads/2016/11/LKMnVc-300x225.jpg

Με  την 6η αγωνιστική συνεχίζεται τη Κυριακή το πρωτάθλημα στους 2 ομίλους της Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Αποχωρεί έπειτα από 40 χρόνια αρχιερατείας ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος (video)

Γονάτισε ο Αμβρόσιος! «Φεύγω! Συγχωρήστε τα λάθη μου» [vid] | Newsit.gr 
Με δάκρυα στα μάτια γονάτισε την περασμένη Κυριακή, μπροστά στην Ωραία Πύλη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Φανερωμένης Αιγίου, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος και ζήτησε συγγνώμη απ’ όσους στενοχώρησε.
Ανακοίνωσε παρουσία πιστών, κλήρου και επισήμων την οριστική αποχώρησή του από τον εκκλησιαστικό θρόνο του, έπειτα από 40 χρόνια αρχιερατείας του στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Στο τέλος της εξομολογητικής του ομιλίας, ζήτησε φανερά συγκινημένος συγγνώμη από όσους στεναχώρησε ή πίκρανε με λόγια και πράξεις του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:
«Συγχωρήστε μου, σας παρακαλώ και σας ικετεύω, συγχωρήστε μου αδελφοί μου και παιδιά μου, τα λάθη μου, τις παραλείψεις μου, τις ατέλειες του χαρακτήρος μου! Και δοξάστε μαζί μου το Όνομά του Κυρίου μας» συμπληρώνοντας οτι «Όλα έχουν ένα τέλος και ήρθε η ώρα να ζήσω μαζί σας εδώ, στο Αίγιο και στα Καλάβρυτα, έξω από τα επίσημα».
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος θα παραμείνει στη θέση του έως τα τέλη του 2018 και αμέσως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του όπως την κατέγραψε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS: 

kalavrytanews
.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες

καιρός Καλλιάνος κακοκαιρία
Χαλάει και πάλι ο καιρός με τις μνήμες από την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους, να είναι νωπές.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη που έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος στο facebook, ακόμη ένα βαρομετρικό χαμηλό εφοδιασμένο με αρκετά μεγάλα ποσά υγρασίας και προερχόμενο από την Ιταλία, θα μας προσεγγίσει από το βράδυ της Κυριακής (26.11.2017). Ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος πρώτα από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Και εν συνεχεία μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα. . 

Θέατρο: «Μήδεια» του Ευριπίδη (17/12 Κιάτο) Ενημέρωση: Μπορείτε να αναδημοσιεύετε τις εκδηλώσεις που αναρτούμε στο corinthia.events, προσθέτοντας ένα ενεργό link προς την ιστοσελίδα μας στο τέλος της αναδημοσίευσης: Θέατρο: «Μήδεια» του Ευριπίδη (17/12 Κιάτο)



Τι: «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία των Τερέζα Λουίζου και Γιάννη Κατσάμπα. Μέσα από το μύθο της Μήδειας, όπως αυτός παρουσιάζεται στην τραγωδία του Ευριπίδη, η παράσταση επιθυμεί να μιλήσει για το ανεξήγητο του έρωτα. Γι’ αυτό το μέγα κακό που σπαράζει τους ανθρώπους. Για τον πόθο που είναι δεμένος με τον πόνο, για τους όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης που δίνονται για να καταπατηθούν, για την προδοσία, την εκδίκηση, την καταστροφή. Μια συμπαραγωγή της Θεατρικής Ομάδας Ευρωστίνης «Πειραματιστές», του Συλλόγου Πολιτισμού «Σαν Παραμύθι» από το Κιάτο και του Θεατρικού Εργαστηρίου Νεμέας. 
Που: Δημοτικό Θέατρο Κιάτου 
Πότε: Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 




Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2018, στις 15:00, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής , η εκπομπή "Βουλής Βήμα" είναι αφιερωμένη στην οικονομία.
 
 Ο Δημήτρης Μάρδας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σταικούρας, βουλευτής Ν.Δ., ο Χρήστος Κατσώτης βουλευτής Κ.Κ.Ε. και ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής από το Ποτάμι, συζητούν με την Αλεξία Κουλούρη.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση με την Πρέσβυ της Σουηδίας

Εμφάνιση IMG_2017_11_24_190.jpg
Εθιμοτυπική συνάντηση με τη νέα Πρέσβη της Σουηδίας στη χώρα μας κυρία Charlotte Sammelin είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η περαιτέρω σύσφιξη των εξαιρετικών σχέσεων των δύο χωρών, κυρίως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους στενούς και διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών, αλλά και στη ιδιαίτερη σημασία των συζητήσεων

Το κτίριο της Βουλής φωταγωγείται με πορτοκαλί χρώμα στέλνοντας μήνυμα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Εμφάνιση _orange.jpg
Το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί αύριο, με πορτοκαλί χρώμα, συμμετέχοντας στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της βίας εναντίον των γυναικών, με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Εντός της επόμενης εβδομάδας υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η σύμβαση υλοποίησης της νέας εισόδου της Σπάρτης



https://notospress.gr/upload_files/gallery/2017-01-03_200_10.jpg 
Προεγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης του  Υποέργου 1 της Πράξης «ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 4 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΑΡΤΗ – ΠΛΑΤΑΝΑ – ΣΚΟΥΡΑ». Η συνολική δημόσια δαπάνη της σύμβασης  ανέρχεται  σε 5.698.101,57 ευρώ και η επιλέξιμη σε 5.413.196,49 ευρώ.
Στο έργο προβλέπεται η σύνδεση της Σπάρτης με την περιοχή ανατολικά του ποταμού Ευρώτα και συγκεκριμένα με την παρακαμπτήρια οδό Σπάρτη – Σκούρα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κος Πέτρος Τατούλης και ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στο 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, "Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα", που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και το George DBehrakis Ερευνητικό Εργαστήριο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.
Δείτε εδώ

 
 

TΡΙΠΟΛΗ Τετάρτη 29 Νοεμβρίου: Εκδήλωση για την Έμφυλη Βία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Εμφάνιση Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017.jpg
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, ο Δήμος Τρίπολης και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σας προσκαλούν σε εκδήλωση  - συζήτηση για την Έμφυλη Βία,

 την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης - Δολιανών 1  

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αρνητικό ρεκόρ στις τουριστικές δαπάνες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά τα τελευταία στοιχεία για τον τουρισμό, όλοι οι εμπλεκόμενοι (με πρώτον τον ΣΕΤΕ, τον Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) οφείλουν να σταματήσουν τις ωραιοποιήσεις και τα χαϊδολογήματα προς την κυβέρνηση και να θέσουν τα θέματα ωμά.
Οφείλουν να πουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και να το πουν δυνατά! Και να δώσουν στη δημοσιότητα έναν πίνακα για να μπορούμε να κάνουμε τις συγκρίσεις με τα προ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λαίλαπας στοιχεία.
Μιλώ για τα στοιχεία που αφορούν τη διαμονή των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας και δημοσιοποίησε με

Η ιστορική εφαρμογή της πλειονοψηφίας και η βιογραφία του Ηλία Ηλιού, σε δύο νέες εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Εμφάνιση Psifos_1.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο νέες εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία βρίσκονται ήδη στη διάθεση του κοινού.
Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε και διατίθεται η έκδοση των πρακτικών της ημερίδας με θέμα «Η των πλειόνων ψήφος κρατείτω. Η τύχη της αρχής της πλειονοψηφίας από τη μετακλασική περίοδο ως τους νεότερους χρόνους», που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ιστορίας του Δικαίου, τον Απρίλιο του 2014, και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Γ. Πιτσάκη (1944-2012), διακεκριμένου καθηγητή της Ιστορίας του

Στη Μονεμβασία ο Αμερικανός πρέσβης


Στη Μονεμβασία ευρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του monemvasianews.gr, ο πρέσβης της Αμερικής στην Αθήνα κ. Τζέφρεϋ Πύατ.
Ο κ. Πύατ  συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, έφτασε στο Κάστρο Μονεμβασίας την Πέμπτη(23/11) το απόγευμα, για ολιγοήμερες διακοπές.
Ευχόμαστε στον κ. Πύατ να απολαύσει τη διαμονή του στην ιστορική καστροπολιτεία, ενώ παράλληλα αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά, μια και βλέπουμε ότι η μοναδικότητα και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Κάστρου, σαγηνεύει και συγκινεί τον κάθε επισκέπτη.
ΦΩΤΟ: Αλέξης Στελλάκης

Γιώργος Βουνελάκης


Β΄ Κορίνθίας (10η αγωνιστική): Δοκιμάζεται ο ΠΑΣ Κλένια , στο Ξυλόκαστρο, κόντρα στον Πανευρωστινιακό

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7XSNcnx5vgz_sWrfy49OrMqvHQKPPPbZ76Tyd0HZpugY-2CtRfBi9Y1clrmBhYMsh7hhGW5IARPDyRyBN0tkLU2D9QHV63qzWfoRerLZRDWJrePwSovNy3oegfPblvVhHsFlNDtY4_3Rr/s1600/08adfe7bb544d357e3127c038f06a978-700x467.jpg

Με τις αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής ημέρας, συνεχίζεται την Κυριακή 26/ 11- 15:00, το πρωτάθλημα  της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Το ενδιαφέρον της αγωνιστικής εστιάζεται στο γήπεδο Ξυλοκάστρου, όπου στο ντέρμπι της ημέρας, ο γηπεδούχος Πανευρωστινιακός , μάχεται απέναντι στον πρωτοπόρο ΠΑΣ Κλένια. 
Με νίκη της η ομάδα της Ευρωστίνης θα πλησιάσει την πρωτοπόρο Κλένια, στους 2 βαθμούς , ενώ με νικηφόρα αποτελέσματα  θα την «πιάσουν» στο βαθμολογικό ρετιρέ, ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου, που υποδέχεται τα Ταρσινά ΄97 και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου που αντιμετωπίζει, στο Συνοικισμό τον ουραγό Κύψελο Κορίνθου. 
Την ίδια ώρα στους Αγίους Θεοδώρους οι «Άγιοι»  αγωνίζεται με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στο  Ζευγολατιό, ο Άρης Βοχαϊκού τίθεται αντιμέτωπος του Ποσειδώνα Κυράς Βρύσης. 
Στο «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ» στο Δερβένι ο Α.Ο. Λυκοποριάς έχει στόχο τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Κορίνθου, ενώ στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» η γηπεδούχος Περαχώρα  μάχεται με τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών. 
Τέλος στο Άγιο   Βασίλειο η τοπική Πρόοδος υποδέχεται τον Σαρωνικό Γαλατακίου 

Η 10η αγωνιστική
Άρης Βοχαϊκού - Ποσειδών Κ. Βρύσης 
Αγ. Θεόδωροι - Θύελλα Κ. Διμηνιού 
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - Σαρωνικός Γαλατακίου 
ΠΑΣ Κύψελος - ΣΦΛ Ολυμπιακός 
Πανευρωστινιακός - ΠΑΣ Κλένια
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Ταρσινά '97 
ΑΟ Λυκοποριάς - Αστέρας Κορίνθου 
ΑΟ Περαχώρας - Φωκάς Αρχ. Κλεωνών

Η εξέλιξη των έργων στη Π.Ε. Κορινθίας (βίντεο)

Φωτογραφία του Stefanos Kaitsas.
 Πραγματοποιήθηκε χθες από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη η παρουσίαση των έργων που βρισκονται σε εξέλιξη στην Π.Ε Κορινθίας .παρόντος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Πελοποννήσου κ.κ. Νικολάκου, Παπαγγελόπουλου Γκίκα και των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

"Κορινθιακός Πόλεμος" για πρωτειά Κορινθος 2006 εναντίον ΠΑΣ Κορινθος



 Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQiGFzWyB2aeV69dqWrDHg_Gi9yTq8H8U9BKm3GNB-HVD9C3lFdmvVnmg0jdYWhd4tAleQixab3FL2LVl005JJYR4Sw6-yELC2MLwxZGmALkWYrLjLGHInGXmzmLFEb-aOT0sOMQT73PfY/s1600/korinthos+pae.jpg

Η ώρα για την «μάχη των μαχών» στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, έφτασε. Η αγωνία στο κατακόρυφο και με τα  βλέμματα στραμμένα , στο ΔΑΚ Κορίνθου, όπου το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 3:00 ώρα το απόγευμα διεξάγεται ο αγώνα της χρονιάς.

Στο ΔΑΚ , στα πλαίσια της 10 αγωνιστικής, μάχονται με στόχο τον τίτλο οι δύο κυρίαρχες ομάδες του κορινθιακού ποδοσφαίρου, η Κόρινθος 2006 και ο ΠΑΣ Κόρινθος, που με το απόλυτο των βαθμών (9Χ9), οδηγούν την «κούρσα» του πρωταθλήματος χέρι – χέρι, μέχρι στιγμής, με διαφορά 8 βαθμών μπροστά από τον 3ο συμπολίτη τους Άγιο Γέώργιο… Οι ομάδες δεν δείχνουν ικανές να τις