Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το «ζωντανό φάρμακο» κατά του καρκίνου



livedrug.jpgΕγκρίθηκε στις ΗΠΑ η πρώτη αντικαρκινική θεραπεία που χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα κύτταρα των ίδιων των ασθενών. Η τεχνική αφορά για την ώρα μόνο τους πάσχοντες από λεμφοβλαστική λευχαιμία αλλά η ιατρική κοινότητα εκτιμά πως σύντομα παρόμοιες προσεγγίσεις θα εφαρμόζονται και για διαφορετικούς τύπους καρκίνου.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr

 

Απάντηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας στην Επιστολή 22 φορέων για το ζήτημα της Αστυνόμευσης

astynomikoi 
 Παρακάτω θα βρείτε συνημμένη την απάντηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας στην επιστολή που στείλαμε 22 φορείς της περιοχής (Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου, των Εμπορικών Συλλόγων, των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και της Ένωσης Ξενοδόχων) σχετικά με το πρόβλημα της αστυνόμευσης.
 
Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο νομό Κορινθίας, 22 εκπρόσωποι θεσμικών φορέων συνυπογράφουμε κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του πολίτη ζητώντας να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή.
Η κίνηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της εκτενούς συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων της 24ης Μαΐου 2017, κατά την οποία συμφωνήσαμε να σταλεί η επιστολή σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η αστυνόμευση και να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα από την αύξηση της εγκληματικότητας. Πρόκειται για μια κραυγή αγωνίας και είναι η πρώτη φορά που μια επιστολή συνυπογράφεται από τόσους πολλούς θεσμικούς φορείς του νομού, δείγμα της έντασης του προβλήματος, παρά την αξιέπαινη προσπάθεια του συνόλου του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

Δυστυχώς όμως, οι ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και αγροτικές καλλιέργειες είναι πια πολύ συχνές, ενώ φαινόμενα όπως οι αφαιρέσεις φρεατίων, καλωδίων, αγροτικών εργαλείων, ακόμη και προϊόντων έχουν γίνει σχεδόν καθημερινά φαινόμενα. Είναι αναγκαίο συνεπώς το Υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που θα συμβάλουν και ενόψει της τουριστικής περιόδου στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, ώστε όλοι οι Κορίνθιοι να μπορούμε να νιώθουμε ξανά ασφαλείς στον τόπο μας.

Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής και όλοι οι υπογράφοντες:

Σε εκδήλωση τιμής στο Κρυονέρι Μεσσηνίας για τους πεσόντες της επιχείρησης «Νίκη» στην Κύπρο το 1974 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος

Εμφάνιση 20170903_110035.jpg 
Το παράδειγμα της θυσίας του ήρωα Παναγιώτη Γιαννόπουλου και των υπολοίπων 32 πεσόντων της επιχείρησης «Νίκη» στην Κύπρο το 1974, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμής στο Κρυονέρι Μεσσηνίας την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, σημειώνοντας ότι αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα άδολου πατριωτισμού, που τόσο ανάγκη έχει αυτή τη στιγμή ο τόπος μας.

Εξήλθε από το νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Βουλής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 

Εξιτήριο από το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας  πήρε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης,  ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων μετά την επέμβαση αγγειοπλαστικής στην οποία υποβλήθηκε τη Δευτέρα.

Πέτρος Τατούλης «Εμβληματικό έργο της Κυνουρίας η αναστήλωση της Μητρόπολης του Πραστού μετά από 191 χρόνια»

Εμφάνιση 20170905_182843.jpg

«Εμβληματικό έργο της Κυνουρίας» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την αναστήλωση μετά από 191 χρόνια της ιστορικής Μητρόπολης Πραστού, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της μελέτης στο χώρο της Μητρόπολης, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Εμφάνιση 20170905_184227.jpg«Είναι ένας νέος συμβολισμός γιατί μετά από 191 χρόνια δεν ξεχνάμε το δικό μας τάμα και τη δική μας υποχρέωση απέναντι στον τόπο μας και ερχόμαστε σήμερα να υλοποιήσουμε την επιθυμία όλων των παλαιότερων και σύγχρονων γενεών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΙΝΥΑΕ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.
Email: tub@elinyae.gr, Τηλ: 6977806266, 6979245529

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (5/9/2017)

Μέσα στο καλοκαίρι οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων στο ΔΣ του ΕΛΙΝΥΑΕ κατέθεσαν εισήγηση-πρόταση  που περιλαμβάνει διακοπή λειτουργίας των Παραρτημάτων Κρήτης, Κομοτηνής, Τρίπολης, Βόλου με απόλυση των συναδέλφων που εργάζονται σήμερα εκεί. Το σύνολο των προτάσεων ανοίγει το δρόμο για βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις,

Η ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ “TOUR NATUR 2017”


Εμφάνιση IMG_3003.JPG
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζοντας με συνέπεια την παρουσία της σε σημαντικά διεθνή γεγονότα, συμμετείχε για 3η χρονιά στην μεγαλύτερη Έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού “Tour Natur 2017”, από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2017. 
Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει στοχευμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προώθηση των εναλλακτικών-ειδικών μορφών τουρισμού,

Δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr: Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και 8 μονάδων επι των έγκυρων

Δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr: Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και 8 μονάδων επι των έγκυρων | Newsit.gr
Αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η μεγάλη δημοσκόπηση της  Alco για το newsit.gr.
Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 4 έως τις 6 Σεπτεβρίου 2017.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 7 μονάδες επι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πρόθεση ψήφου επι των έγκυρων προηγείται με 8 μονάδες.
Πιο αναλυτικά:

Παλιά και φρέσκα ψέματα Θεσσαλονίκης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όποιον κι’ αν ρωτήσεις, δεν έχει καμιά αμφιβολία: Για τον κ. Τσίπρα το βήμα της ΔΕΘ είναι ο… συνήθης τόπος των εκτελέσεων της αλήθειας!
Η δε υπερδραστηριότητά του των τελευταίων ημερών χρησιμεύει ως υπόβαθρο για να στήσει άλλο ένα σκηνικό ψεύδους και εικονικής πραγματικότητας.
Τα θεσσαλονικιώτικα ψέματα Τσίπρα ξεκινούν από το 2012.
Είχε πει τον Σεπτέμβριο του 2012:
«Κοιτάζουμε το λαό στα μάτια και δεσμευόμαστε να ακυρώσουμε το Μνημόνιο και να

Μοναδική Πατέντα με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ- Το απίστευτο κόλπο των Κρητικών για το μάζεμα της ελιάς!


Πολυμήχανοι αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι κρητικοί στον τεχνολογικό τομέα,καθώς το ελαιόδιχτο βάζει τέλος στην κούραση από το μάζεμα των ελαιόδεντρων.
Το ελαιόδιχτο είναι μία πρωτότυπη κατασκευή για εύκολο άπλωμα διχτυών ελαιοσυλλογής. Δεν χρειάζεται δεύτερο άτομο για το άπλωμα, δεν επηρεάζεται από χόρτα η τον αέρα και δεν πατάς πάνω στις ελιές.
Ιδανικό για μάζεμα πράσινης ελιάς..
Επίσης συνδυάζει με δονητικά ελαιοραβδιστικά, χτένια η μάζεμα με το χέρι.
 

Αφιέρωμα ταινιών που έχουν διακριθεί με το Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

  logoTIFF el                


ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
Αφιέρωμα ταινιών που έχουν διακριθεί με το Βραβείο της Βουλής
των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες»
13-17 Σεπτεμβρίου 2017
Αίθουσες Σταύρος Τορνές & Τζον Κασσαβέτης
Είσοδος ελεύθερη

Ταινίες που προκάλεσαν αίσθηση και τις θυμόμαστε για καιρό. Ταινίες που προάγουν οικουμενικές αξίες, ευαισθητοποιούν και αναδεικνύουν προβληματισμούς, αποκαλύπτοντας την απέραντη ομορφιά αλλά και την τραγικότητα της ανθρώπινης φύσης. Θα τις ξαναδούμε με χαρά στο αφιέρωμα «Αριστουργήματα των τελευταίων χρόνων», που πραγματοποιείται από την Τετάρτη 13 έως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις αίθουσες Σταύρος Τορνές και Τζον Κασσαβέτης του ΦΚΘ (Αποθήκη 1, Λιμάνι). Πρόκειται για ταινίες που διακρίθηκαν με το Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από το 2005 μέχρι σήμερα. 

Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων: εκπαιδευτικά προγράμματα σχολικού έτους 2017-2018

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων:
εκπαιδευτικά προγράμματα σχολικού έτους 2017-2018

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 θα συνεχίσει την παρουσίαση των τακτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του:

«Έφυγε» ο Χάρης Παπαγεωργίου

http://www.sport24.gr/media/article4832780.ece/BINARY/w620/haris_1.jpg
Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 81 χρονών, άφησε το βραδύ της Δευτέρας ο παλαίμαχος αθλητικός συντάκτης Χάρης Παπαγεωργίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ανακοινώνει με πολύ μεγάλη θλίψη την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου και πρώην προέδρου του Α’ Βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Χαρίλαου Παπαγεωργίου.
Ο Χαρίλαος Παπαγεωργίου, υπήρξε ένας εξαιρετικός συνάδελφος και πάνω απ’

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ Κορινθίας . Πρεμιέρα με "clasico" στο Δερβένι

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMN0hanoNe-_OLGmpE0EqQnSeQ2wiCfl32DCoaAjWAAgK1MVVXkzxsX3d_CpRpY5Rz8Zmn6MzonHlP2OydV-JpBkGDQ3h9cqwj9h_vmJZLx-iXCjfXz0ZVHd8RacdXXNzShr-cTkgs0ron/s1600/eps+korinthia+kor+orizontes.png
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α' Κορινθίας, με την 1η αγωνιστική να ορίζεται για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου. 
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1η αγωνιστική
Αστέρας Δερβενίου – Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Κόρινθος –Ισθμιακός
Κόρινθος 2006 – Τενεάτης Αθικίων
Δάφνη Εξαμιλίων – Ελλάς Βέλου
Πανσολυγειακός – Ολυμπιαός Άσσου
Παννεμεατικός – Άγιος Γεώργιος
Σπαθοβούνι – Θύελλα Πετρίου
Πανκαμαριακός – Ηρακλής Λεχαίου

2η αγωνιστική
Κόρινθος – Αστέρας Δερβενίου
Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Κόρινθος 2006

Τρεις αγωνιστικές "φωτιά" για τον Αστέρα Δερβενίου

https://i.imgbox.com/FWb1zH99.jpg
Αρκετά "ζόρικη" είναι η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α'  κατηγορίας Κορινθίας για τον Αστέρα Δερβενίου.  Η "κυανόλευκη" ομάδα της Δυτικής Κορινθίας , τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της νέας περιόδου, δίνει ισάριθμους αγώνες "φωτιά" , που έχουν το χαρακτήρα ντέρμπι. 
Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, το Σάββατο 23/9 , ο Αστέρας Δερβενίου, αντιμετωπίζει στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", στο  "clasico" της Δυτικής Κορινθίας , τον συνδημότη του Ηρακλή Ξυλοκάστρου
Ακολουθεί στις 30/9 η δύσκολη έξοδος του Αστέρα στη Κόρινθο , όπου  μάχεται κόντρα στον ΠΑΣ Κόρινθο, ενώ στις 7/10 οι "κυανόλευκοι" του Δερβενίου, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" αντιμετωπίζουν την Κόρινθο 2006.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το πρωταγωνιστικό ρόλο των δύο ομάδων της κορινθιακής πρωτεύουσας  , με στοχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος που με φανατισμό θα διεκδικήσουν μέχρι "τελικής πτώσεως" 
Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτο ντέρμπι της Κορινθιακής πρωτεύουσας θα διεξαχθεί  στο ΔΑΚ την 10η αγωνιστική...