Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Κωνσταντίνα Νικολάκου:«Είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνά για τα έργα υποδομής, αλλά και για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες ή φωτιές». .



http://ekorinthos.gr/wp-content/uploads/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85.jpg 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εξαγγελίες έργων από Υπουργούς, Κυβερνητικά στελέχη και πολιτικούς παράγοντες στην Πελοπόννησο, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

Όχι στη μνήμη από ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Γράφει ο
Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος
Όλη η Ενωμένη Ευρώπη, στις 23 Αυγούστου 2017, θυμάται τα θύματα των εγκλημάτων που διέπραξαν τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα σε βάρος των λαών που τα υπέστησαν. Όλη, πλην της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικής κυβέρνησης της Ελλάδος. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης είναι για όλη την Ευρώπη πλην της Ελλάδος των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Αυτοί έχουν μνήμη εκλεκτική. Προφανώς, κατά την άποψή τους, εγκλήματα έκαμαν μόνο οι ναζιστές. Οι κομμουνιστές ήσαν «καλοί κ’ αγαθοί»...Και ο κ. Τσίπρας

Μας γκρέμισαν από το Β στο CCC και τώρα πανηγυρίζουν για το Β-

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα πανηγύριζε την αναβάθμιση του διεθνούς οίκου Fitch (από CCC σε B-).
Έχουμε και εδώ τη γνωστή τακτική: Πρώτα καταβαραθρώνουμε τη χώρα και μετά πανηγυρίζουν για την επιστροφή της πολύ πίσω από εκεί που βρισκόταν πριν την καταβαραθρώσουν και πριν επιβάλουν άλλα δύο οδυνηρά και αχρειάστα μνημόνια, πριν μεταφέρουν όλη τη δημόσια περιουσία στο περίφημο υπερταμείο και πριν φτωχοποιήσουν όλη τη χώρα.
Με λίγα λόγια, πήραν την αναβαθμισμένη οικονομία του 2014, την γκρέμισαν, την παρέδωσαν ολόκληρη στους δανειστές, οδήγησαν όλες τις αξιολογήσεις στην

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΟΜΠΙΝΑ

Το στόχο του πετυχαίνει το παρακρατικό καθεστώς με την κατάργηση του σκληρού αλλά αδιάβλητου συστήματος των Πανελλαδικών εξετάσεων, που άντεξε μία ολόκληρη γενιά μετά τη Χούντα. Επιστροφή στο παρελθόν όπου το μέλλον των παιδιών θα καθορίζεται από μη αξιολογηθέντες εκπαιδευτικούς, προφορικά αλισβερίσια και απροσδιόριστες περιφερειακές κεντρικές εξετάσεις. Ένα σύστημα Πανελλαδικών εξετάσεων και

Κυριάκος Μητσοτάκης: « Να γράψουμε τη δική μας ιστορία»


the-concordi
Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις. Η πρόκληση για όλους μας είναι διπλή.

Καταρχάς, να αναδείξουμε τα λάθη, τα ψέματα και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης. Κυρίως, όμως, να προβάλλουμε τις δικές μας θέσεις για το πώς θα πάει μπροστά η χώρα και πώς θα γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΟΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος

 Αυτή τη στιγμή στον ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ γίνεται υπέρμετρη παραβίαση των Περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του. Η τήρηση των Περιβαλλοντικών όρων είναι επιβεβλημένη από την Κοινωνία, την Πολιτεία, τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη.

     Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κυρίου του έργου, του Δήμου

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η ΑΟΖ αλλάζει την προοπτική της Πελοποννήσου»



http://www.lygeros.org/Images/18535_1.jpgΜετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο νέο οικόπεδο της Ελληνικής ΑΟΖ, στη Νότια Πελοπόννησο, νέες προοπτικές ανοίγονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει κατά

Σήμερα εορτάζει ο Αηγιάννης του Κούτου (Χελυδορι) και ο Ιερος Ναός Αγίου Ιωάννου Στομιου

Φωτογραφία της Βιβή Τσαούση.Φωτογραφία της Βιβή Τσαούση. Φωτογραφία της Dora Foudatou.

Σήμερα Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 , η Εκκλησία μας εορτάζει την Αποτομή Της Τίμιας Κεφαλής Του Αγίου Ιωάννου Του Προδρόμου.
Στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) εορτάζει ο Ιερός Ναός - ησυχαστήριο ( διαμένει μία Μοναχή) - του Αγίου Ιωάννου, παλιά μητρόπολη του χωριού , καθώς προϋπήρχε της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. που κτίστηκε στον Κούτο, πριν το έτος 1798, από την οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ.Χ.
Όπως εορτάζει και ο  Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου Στομιου Κορινθιας 

Μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις. Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης 1 - 1.

Πρώτος βαθμός για Λάρισα και Αστέρα που έμειναν στο 1-1
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην AEL FC Arena. 
Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 59ο λεπτό με πέναλτι του Μάσα, στο οποίο υπέπεσε ο Ζίζιτς.. Το τελικό σκορ  διαμορφώθηκε   στο 71΄., όταν ο Περόνε πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ναζλίδη, που χάρισε τον πρώτο βαθμό στην ομάδα του στο εφετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας τον Αστέρα χωρίς νίκη. 
Για τις δύο ομάδες ήταν ο πρώτος εφετινός βαθμός. ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ναβάρο (80΄ Γιαννιτσάνης), Φατιόν, Αγκάνοβιτς (69΄ Περόνε), Λεοζίνιο, Κριζμάν (46΄ Ρέντζας), Ντέλετιτς, Ναζλίδης ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαντιντά (72΄ Ισνάλντο), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μανιάς, Καλτσάς (63΄ Κυριακόπουλος), Μάσα (90΄ Ντουντού)

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
(σε 2 αγώνες)
Ολυμπιακός 6
Πανιώνιος 6
ΠΑΟΚ 4
Ξάνθη 4
ΑΕΚ 4
ΠΑΣ Γιάννινα 4
Λεβαδειακός 2
Ατρόμητος 2
Πλατανιάς 1
Παναιτωλικός 1
Λαμία 1
Απόλλων Σμύρνης 1
Αστέρας Τρίπολης 1
Λάρισα 1
Κέρκυρα 0
Παναθηναϊκός 0

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί 2 βαθμοί λόγω τιμωρίας.