Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Αύριο 23/8 εορτάζουν η Παναγία η «Καταφυγιώτισσα» στη Ζάχολη ( βίντεο) και η «Παναγία Φανερωμένη» στο Ξυλόκαστρο

Αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει τα «εννιάμερα» από την Κοίμηση της Παναγίας και πολλές Εκκλησίες τιμούν και εορτάζουν την Μνήμη Της. 
Στην ευρύτερη περιφέρεια μας εορτάζουν το ιστορικό ξωκλήσι της Παναγίας της Καταφυγιώτισσας στη Ζάχολη και η «Παναγία Φανερωμένη» στο Ξυλόκαστρο.

Η Παναγία η Καταφυγιώτισσα βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια από το Δερβένι

Βγείτε στη σύνταξη ακόμα και στα 58. Δείτε πως

Περίπου 20.000 ασφαλισμένοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη μεταξύ 58 και 62 ετών. Πρόκειται για εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα πρώην ταμεία των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών και το ΙΚΑ ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ!

Εμφάνιση new Logo Φιλαρμονικης.jpgΓια 1η χρονιά η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου θα συνοδεύσει αργά το απόγευμα της Τρίτης 22 Αυγούστου 2017 τη λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Κοιμήσεως της Θεότοκου, ημέρα απόδοσης εορτής της Κοιμήσεως της, στο Ζευγολατιό του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας.

 Η Φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ" καί "ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας (Παλαιά)!
 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

 

Άρωμα… ελληνικής κουζίνας



Εμφάνιση mageiremata3.jpg 

Της  Γιώτας  Μπάγκα

Λένε πως ο έρωτας περνά από το στομάχι… ίσως είναι έτσι. Ίσως όμως η αίσθηση της γεύσης να μην καθορίζει μόνο τον έρωτα, αλλά και την φιλία, την παρέα, να ενώνει ανθρώπους, να εξοβελίζει το «νείκος», να φέρνει κοντά τόπους,  να εμπλουτίζει πολιτισμούς, να προβάλλει προϊόντα και να δημιουργεί

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «4η Γιορτή Βατικιώτικου Κρεμμυδιού»


Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε και φέτος το βατικιώτικο κρεμμύδι, στις 19 και 20 Aυγούστου 2017, στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας. Ένα διήμερο πλούσιο σε πληροφόρηση, εδέσματα με βάση το γνήσιο βατικιώτικο κρεμμύδι… αλλά και γλέντι!
Την γιορτή συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μονεμβασίας, ο Σύνδεσμος Νεαπολιτών

Σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όταν ήταν στα κόμματά τους, άκουγαν μνημόνιο και πάθαιναν κρίσεις πανικού. Είχαν χάσει τον ύπνο τους, καταψήφιζαν, αποχωρούσαν ή διαγράφονταν από τα κόμματά τους, ρωτούσαν όλους τους υπόλοιπους πώς αντέχουν, κήρυσσαν ανένδοτο κατά των τροϊκανών, κλαίγονταν πως δεν ξέρουν τι να πουν στα παιδιά τους, άλλαζαν κόμματα σαν τα πουκάμισα, έφυγαν από την τρικομματική κυβέρνηση, παριστάνοντας τους μεγάλους υπερασπιστές του λαού. Υπήρξαν, βέβαια, και κάποιοι που άλλαξαν κόμμα αφού με το προηγούμενο κόμμα τους ψήφισαν, με πόνο καρδιάς, όλα τα μνημόνια.
Έφυγαν, λοιπόν, από τα κόμματά τους και είτε προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε έφτιαξαν δικό τους

Νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα γνωστός καρδιοχειρουργός και η σύζυγός του!



Ο γνωστός καρδιοχειρουργός Χρήστος Λόλας έχασε την ζωή του μαζί με την σύζυγό του Κλώντια σε τροχαίο που έγινε το απόγευμα της 20ης Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος γνωστός καρδιοχειρουργός στις 5 το απόγευμα βγήκε με το αυτοκίνητό του στο ύψος του 36ου χιλιομέτρου Αθηνών – Σουνίου από ανώνυμη οδό και συγκρούστηκε σφοδρά με αυτοκίνητο που ήταν

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: «Ετοιμαστείτε για την επόμενη οικονομική κρίση – Το ευρώ κινδυνεύει»

Η παγκόσμια ελίτ των οικονομολόγων προειδοποιεί για μια επόμενη οικονομική κρίση, ενώ εκτιμά ότι το μέλλον του ευρώ είναι αβέβαιο.
Λίγο πριν την έναρξη της έκτης συνάντησης βραβευμένων με Νόμπελ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λίνταου της νότιας Γερμανίας η εφημερίδα Welt ζήτησε από 18 οικονομολόγους να συζητήσουν τα τρέχοντα οικονομικά

Το τελευταίο χειροκρότημα για τη Ζωή Λάσκαρη

Ζωή Λάσκαρη Κηδεία: Σπαρακτικός επικήδειος από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο | Newsit.gr
Αυλαία σήμερα για την Ζωή Λάσκαρη, την σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου και του θεάτρου που έφυγε ξαφνικά από την ζωή στα 73 της χρόνια.  Η οικογένειά της και όσοι την αγάπησαν αληθινά, είπαν το τελευταίο αντίο στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.