Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Κύθηρα – Εκκενώθηκε το χωριό Φρατσιά

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/08/kithira-1000.jpg 
Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται τα Κύθηρα με τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στο νησί να έχει πάει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, νησί να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να έχουν εκκενωθεί χωριά. Ολες οι δυνάμεις καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να περιορίσουν το τεράστιο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.
Kithira2 Εκκενώθηκε και το χωριό Φρατσιά στα Κύθηρα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησίΜετά το Μυλοποτάμο και τους Αραιούς, η φωτιά πέρασε και έφθασε στα Φράτσια, όπου εκδόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού, καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια. Στο άλλο μέτωπο απειλούνται Τα Πιτσινιάνικα, Οι Καλοκαιρινές και η δίοδος προς Καρβουνάδες.
Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχουν 64 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 57 άτομα πεζοπόρο, βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και

Όσα μεταδίδει το Twitter

ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ:ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5tU72UXvAKhuHvBNOjL_CfjOgVOqCrZJYtEBO8Kx7iBTDI7xlez642R17k48yIi7rAaiZbag3R7bVq73HS0A1A7COSPhFU7QVX-isVGdE_prwnKFLmz4W1wKidFtwlUKQUZhB3sXf5CA/s1600/%CE%A8%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3.jpg
 Του κ. Παναγιώτη Ψαράκη *

Στις 24 Ιουλίου του 2017 η αγαπητή συνάδελφος κυρία Μπάκα Γιώτα σε άρθρο της στους "Δυτικούς Κορινθιακούς Ορίζοντες" με τίτλο : Όχι τα σκουπίδια σου στην αυλή μας… Ανάμεσα σε άλλα που γράφει σχετικά με την μεταφορά σκουπιδιών από άλλους όμορους Δήμους στον ΧΥΤΑ του  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  αναφέρεται στον τέως Δήμαρχο Ξυλοκάστρου κύριο Σκούρα γράφοντας επί λέξει :Αυτός ο δήμαρχος φρόντισε να στήσει νόμιμη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων για τον τόπο μας …
Σκόπιμα λοιπόν δεν αναφέρθηκε

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σύμβολο άδολου πατριωτισμού η δωρεά της Γιαννούλας Γκουντάνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης»



Εμφάνιση 3.png
Τις θερμές ευχαριστίες και τον έπαινο όλων των Πελοποννησίων, και ιδίως των Αρκάδων απανταχού της γης, στο πρόσωπο της κας Γιαννούλας Γκουντάνη, για τη δωρεά της και τη δημιουργία του Αιμοδυναμικού και Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017.

Συντήρηση επαρχιακών οδών στην Κοφρινθία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης.



http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/DSC_0015.jpg?itok=Xp_-8pYxΤη σύμβαση υλοποίησης του έργου της συντήρησης και βελτίωσης των επαρχιακών οδών Βραχάτι – Αρχαία Νεμέα και Βέλο – Στιμάγκα – Κούτσι υπέγραψε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( video)


Με αφορμή την  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , στις 6 Αυγούστου , όπου εορτάζει η  ενοριακή εκκλησία της Σωτήρας στον οικισμό Μεντουργιάνικα  της Τ. Κ. Χελυδορίου, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που παρουσίαζε με τον δικό της γλαφυρό τρόπο η δημοσιογράφος κ. Μαίρη Νικολοπούλου μέσα  από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού που καταγράφεται μιά ξενάγηση στον   οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.
Στο video   θα παρακολουθήσετε το 2ο μέρος από το οδοιπορικό στο Χελυδόρι, όπου στην κάμερα της εκπομπής παρουσιάζεται ο οικισμός Μεντουριάνικα , το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου όπου η Ηγουμένη  της Μονής γερόντισα Μαγδαληνή, παρουσιάζει την παρασκευή Πρόσφορου ,ενώ γίνεται και η παρουσία του Ενοριακού Ναού της Μεταμορφώσεως , της Σωτήρας όπως την αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού . Την παρουσίαση  της ιστορίας του Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος καθώς και ο  ψάλτης και επίτροπος κ. Νικόλαος Μπούζας.
Τα videos


Απόψε παραμονή της Εορτής θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας ενώ αύριο ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία . 

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος

http://www.evagelidisilias.gr/sites/default/files/imagecache/product_full/782_1.gif 
Δεσποτική εορτή, από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Σωτήρης, η Σωτηρία, η Ευμορφία και η Μόρφω. 


 Όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Ματθαίου ιζ' 1-13, Μάρκου θ' 2-12,

Εορτάζει η Σωτήρα στα Μεντoυργιάνικα

Αύριο Κυριακή 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Τ. Κ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.. Σήμερα  Σάββατο 5 Αυγούστου θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός όπου θα ψάλει χορός ιεροψαλτών υπό τον  πρωτοψάλτη του Ι. Ν Αγίου Ιωάννου Δερβενίου συμπολίτη μας κ. Δημήτριο Μπούζα , ενώ αύριο ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία από ιερείς της περιοχής.