Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

TI ΛΕΝΕ ΤΑ Twitter

12 καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική μας υγεία

stogiatrokatathlipsi.jpg12 καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική μας υγεία


Η κατάθλιψη μπορεί να «χτυπήσει» την πόρτα εξαιτίας λόγων που δεν περνούν από το χέρι του

Δημόσιο -Συμβασιούχοι: Το… παζλ για την εργασιακή τους αποκατάσταση


Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ιεραρχείται η «χαρτογράφηση» των συμβασιούχων που εργάζονται στο Δημόσιο και αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή εξαιρουμένων των “παρατασιούχων” της καθαριότητας για τους οποίους ψηφίστηκε η ρύθμιση Σκουρλέτη.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχόλησε τις πρόσφατες επαφές που είχε η

Μετατίθενται οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 -Τι δήλωσε ο Σκουρλέτης

Η μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών, που κανονικά προγραμματίζονται να διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αποσυνδεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των

Όχι τα σκουπίδια σου στην αυλή μας…. Δεν έχει όμως κανείς το δικαίωμα να μετατρέψει το Ξυλόκαστρο σε χωματερή του…



Της Γιώτας Μπάγκα
Προβληματισμό , αν όχι οργή και δίκαιη αγανάκτηση δημιουργούν στους Ξυλοκαστρίτες, τα όσα συμβαίνουν και δηλώνονται σε δημοτικά συμβούλια πόλεων όμορων και όχι μόνο  Νομών. Για παράδειγμα, δήμαρχος γειτονικού Νομού, σχεδιάζοντας την πολιτική του για τα απορρίμματα της πόλης του δήλωσε πως το 30% τω επεξεργασμένων σκουπιδιών του θα το διοχετεύσει σε δήμο όμορου Νομού με αδειδοτημένο  Χ.Υ.Τ.Α. – Χ.Υ.Τ.Υ.  Γνωρίζουμε, ωστόσο, όλοι πως η μόνη αδειοδοτημένη και νόμιμη μονάδα είναι αυτή του Ξυλοκάστρου. Η τακτική αφορά κι άλλους δημάρχους εντός, εκτός και επί τα αυτά…

Οι «ηλιόλουστες μέρες» δεν ήλθαν ακόμη…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τέτοιες μέρες, μέρες που γιορτάζουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας, η σκέψη μας τρέχει πάντα στην Κύπρο.
Ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα ναυάγια στο Μον Πελεράν και στο Κραν Μοντανά, αναρωτιόμαστε πού χάθηκαν οι ελπίδες που γεννήθηκαν πριν από δύο χρόνια.
Όσοι πανηγύρισαν για την (παράνομη) «εκλογή», στις 26 Απριλίου 2015, του Μουσταφά Ακιντζί στα Κατεχόμενα (μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ), επειδή τάχα εξελέγη ένας μετριοπαθής αριστερός πολιτικός που ειλικρινά επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, απλά δεν ήταν (και επομένως δεν είναι ούτε και σήμερα) να κάνουν μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση.

24 Ιουλίου 1974: H νύχτα που ήρθε ο Καραμανλής

24 Ιουλίου 1974: H νύχτα που ήρθε ο Καραμανλής - Όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν
Γράφει ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Από τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Ιουλίου, η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση γενικής επιστράτευσης, όπως είχε αποφασίσει σε έκτακτη συνεδρίασή του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου, το Υπουργικό Συμβούλιο:

«Η Τουρκία ενήργησε σήμερον την 5.45 π.μ. κατά παράβαση των υφισταμένων συνθηκών, των συμμαχικών υποχρεώσεων και των κανόνων διεθνούς δικαίου, απόβασιν στρατιωτικών δυνάμεων εις την νήσον Κύπρον.

"Χρυσό" μέλλον! Η Εθνική Νέων πρώτη σε όλη την Ευρώπη

`Χρυσό` μέλλον! Η Εθνική Νέων πρώτη σε όλη την Ευρώπη
Μια ακόμα χρυσή σελίδα στο... βιβλίο του ελληνικού μπάσκετ έγραψε η εθνική Νέων. Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε στο κλειστό “Δυο Αοράκια” της Κρήτης, αφού οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησαν του Ισραήλ με 65-56 και σήκωσαν την κούπα του Eurobasket U20.
Αφού "σπατάλησε" τα πρώτα 7 λεπτά του τελικού, εκεί όπου “έσπασε τα καλάθια”, η Εθνική Νέων Ανδρών βρήκε ρυθμό, σκόραρε, αμύνθηκε και κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί της