Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Η Σία Κοσιώνη στα "λευκά" δίπλα στον Κώστα Μπακογιάννη [pics]

Η Σία Κοσιώνη στα `λευκά` δίπλα στον Κώστα Μπακογιάννη [pics]

Το νέο, σύγχρονο Πάρκο των Αποδήμων Ευρυτάνων, ένα πραγματικό στολίδι για το Καρπενήσι, παραδόθηκε και επίσημα πλέον προς χρήση στους πολίτες, καθώς το βράδυ της Παρασκευής (21/7) πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων, που σηματοδότησε και την έναρξη των φετινών «Γιορτών Δάσους». Εκεί βρέθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης έχοντας στο πλευρό του την μελλοντική σύζυγο και μητέρα του παιδιού του, Σία Κοσιώνη.









Τον αγιασμο εκτέλεσε ο Μητροπολίτης Καρπενησιου κ.κ.Γεωργιος ενώ την εκδηλωση τιμησαν με την παρουσια τους οι: Περιφερειαρχης Στ.Ελλαδας κ.Κωστας Μπακογιάννης,ο Δήμαρχος Καρπενησιου κ.Νικος Σουλιώτης,ο Αντιπεριφερειαρχης Ευρυτανίας κ. Αρης Τασιος,ο Διευθυντης του ΓΝΚ κ.Δημητρης Καρατσικης ,η Γραμματεας του Δημου κ.Γιαννα Χορμοβα και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευη Κονιαβιτη,Δημητρης Βονορτας,Παντελης Χαλκιας ,Ταξιαρχης Κουτρουμανος και η υπευθυνη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Σοφια Ζαλοκωστα

Πηγή: evrytanika.gr και dytikievritania.blogspot.gr

ΑΣΕΠ: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για την προκήρυξη 9Κ/2017

Αρχίζει τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 9Κ/2107 που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα έξι (46) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Υπουργείο Οικονομικών).

Δήμοι -Οργανογράμματα: «Σπριντ» για προσλήψεις, με «μπόνους» κινητικότητα

Διπλό όφελος θα αποκομίσουν οι δημοτικές αρχές που θα «τρέξουν» την επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων έως τις 31 Ιουλίου, ημερομηνία η οποία αποτελεί την τελική προθεσμία που έθεσε στις δημόσιες υπηρεσίες -με τη μορφή «τελεσιγράφου»- για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Λιγότερο αλάτι στο φαγητό μειώνει τη νυκτουρία

summer_protection.jpgΔέρμα: Προστασία από 6 συνηθισμένα καλοκαιρινά προβλήματα


Το τελευταίο που χρειάζεται κανείς στις καλοκαιρινές του διακοπές είναι να παρουσιάσει ένα δερματικό ερεθισμό, ένα εξάνθημα με έντονο κνησμό ή μια

Πέθανε ο Δημήτρης Σιάχος ένας πραγματικός «μαχητής της ζωής»

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Σιάχουσε ηλικία 44 ετών. Στα 24 του χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο και παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του έδιναν πολύ λίγο χρόνο ζωής, έδωσε μία μεγάλη μάχη και την κέρδισε. Τα κατάφερε και ζούσε μία κανονική ζωή, ώσπου στα 43 του η επάρατος νόσος επανεμφανίστηκε. Είχε αποτελέσει πηγή έμπνευσης για χιλιάδες καρκινοπαθείς, με τη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Δημήτρη Σιάχου

Ένας πραγματικός αγωνιστής, ο Δημήτρης Σιάχος, έφυγε από κοντά μας. Όλοι μας στη Ν.Δ. τον αποχαιρετούμε με θλίψη.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του Δημήτρη Σιάχου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Ένας πραγματικός αγωνιστής, ο Δημήτρης Σιάχος, έφυγε από κοντά μας. 
 
Συγκρούστηκε σκληρά με τον καρκίνο, ξέροντας ότι η μάχη ήταν άνιση, χωρίς όμως ποτέ να λυγίσει. 
 
Ανέπτυξε, ταυτόχρονα, έντονη δραστηριότητα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην στήριξη όσων δίνουν τον ίδιο αγώνα. 
 
Όλοι μας στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία πολλά προσέφερε, τον αποχαιρετούμε με θλίψη. 
 
Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Θερινό Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος



Στις 29 και 30 Ιουλίου 2017 θα διεξαχθεί το ταχύρρυθμο σεμινάριο της 
Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος με θέμα "Το σενάριο στην τηλεόραση και 
στον κινηματογράφο" στο αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του 
Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων επί 
της οδού Ακαδημίας 50 (είσοδος και από Σόλωνος).

Θα διδάξουν οι Ρένα Ρίγγα, Γιάννης Μαρούδας, Ηλίας Φλωράκης, 
Θάνος Τσάμπρας, Βασίλης Κεσίσογλου, Κώστας Καπώνης, 
Αλέξανδρος Κακαβάς κ.ά.

Διαβάστε στο φύλλο 210 της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Διαβάστε στο φύλλο 210 της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ

ΤΕΧΝHΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ: Τι κρύβεται πίσω από την καταστροφική σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα;

ΧΑΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ



Της Λέττας Καλαμαρά


Στη δύση της βιασμένης μεταπολιτευτικής γενιάς, όπου αναδύθηκαν στον αφρό και κυριάρχησαν στην κοινωνία τα ιζήματά της, η Ελλάδα σε μία αντίδραση αυτοσυντήρησης αναδεικνύει όλους αυτούς τους Έλληνες που το παρακράτος έθαψε κοινωνικά.

Προδικτατορικές άξιες μορφές επανεμφανίζονται σε μία κρίση εθνικής ταυτότητας, σε μία κρίση εθνικών τύψεων. Πολιτικοί, καλιτέχνες, επιχειρηματίες μίας εξαφανισμένης αστικής τάξης εξυμνούνται λίγο πριν η μετά το βιολογικό θάνατό τους. Αναλλοίωτες αξίες που σκεπάστηκαν κάτω από το χαλί της ασωτείας και της μετριότητας.

Είναι η Ελλάδα που εξόντωσε έναν προς έναν η χουντική μαφία που ξεπούλησε τη χώρα και έφερε τη σκλαβιά της Ελλάδας και στον αιώνα μας. Από τις φωτιές στον Κατράντζο μέχρι την εκποίηση του

«ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ» ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ «ΠΑΤΡΙΔΑ ΞΑΝΑ»;

athinaproteuousaxana.jpg
Και όποιος δεν το κατάλαβε, η κίνηση του Γιώργου Πατούλη να διεκδικήσει ρόλο στα δρώμενα της Αθήνας μόνο ως μία τυπική υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ο Γιώργος Πατούλης με κεντροδεξιά καταγωγή και πορεία έχει αναδειχθεί σε ισχυρό παίκτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας μέσα από έντονη πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.

Μικρά Μαντίνεια 7η Γιορτή Λαδιού - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σκληρός πυρήνας της πολιτισμικής μας ταυτότητας το ελαιόλαδο»

«Το ελαιόλαδο δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα προϊόν αλλά τον σκληρό πυρήνα της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής της Πελοποννήσου και της Μάνης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από τη Μικρά Μαντίνεια και την 7η Γιορτή Λαδιού, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρής Μαντίνειας «Οι Μαντινέοι», η Τοπική Κοινότητα και ο ελαιουργικός συνεταιρισμός την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017.

Αισχρή επίθεση στη Δημοκρατία…

Της Γιώτας Μπάγκα*

Δεν είμαστε όλοι νομικοί και δεν αρμόζει να συμπεριφερόμαστε ως  τέτοιοι… Είμαστε όμως πολίτες και γι αυτό επιβάλλεται να γνωρίζουμε τις βασικές αρχές του Συντάγματός μας για να προστατέψουμε το πολίτευμά μας.
Κάθε δημοκρατικό πολίτευμα , όταν επιδιώκει την ευνομία και την εύρυθμη λειτουργία καλείται να ενσωματώσει τη Δικαιοσύνη. Η διαμόρφωση των δομών μιας κοινωνίας και η εξασφάλιση κοινωνικής δικαιϊκής ευρυθμίας συντελείται σε  μεγάλο ποσοστό από τη  Δικαστική εξουσία. Η βασικότερη, ωστόσο, αρχή που πρέπει να διέπει τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης είναι η Αρχή της Ανεξαρτησίας.