Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Tweet ....μεταδόσεις

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή στην Κορινθία


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία)  την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα) και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φωκίδα, Βοιωτία), σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Από το υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
 

Ο καύσωνας είναι εδώ...και αλλού

kafsonas-zesti-1000 «Σαχάρα» η Ελλάδα - Ξεπέρασε και τους 45 βαθμούς η θερμοκρασία Ο αφρικανικός καύσωνας συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα, με θερμοκρασίες ρεκόρ. Στην Αθήνα σήμερα η θερμοκρασία άγγιξε το μεσημέρι τους 42 βαθμούς, ενώ στη Σπάρτη και το Ηράκλειο έφτασε στους 44. Yψηλές θερμοκρασίες, που έφτασαν ακόμα και στους 45,9 βαθμούς Κελσίου καταγράφηκαν (στις Μοίρες Ηρακλείου η θερμοκρασία-ρεκόρ), ενώ και την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν στους 43 βαθμούς Κελσίου.

Η Ευρώπη αποχαιρετά τον Χέλμουτ Κολ

Η Ευρώπη αποτίει φόρο τιμής στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτίει σήμερα, Σάββατο, φόρο τιμής στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ο οποίος πέθανε στις 16 Ιουνίου σε ηλικία 87 ετών, με μια τελετή που πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, πριν τον ενταφιασμό του στη Γερμανία.

ΒΙΝΤΕΟ

Το φέρετρο, το οποίο είναι καλυμμένο με την ευρωπαϊκή σημαία και μεταφέρεται από οκτώ γερμανούς στρατιωτικούς, έχει τοποθετηθεί πάνω σ' ένα βάθρο στο κέντρο του ημικυκλίου γι' αυτή την τελετή, η οποία δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Τρία στεφάνια έχουν τοποθετηθεί μπροστά από το φέρετρο: το ένα στα χρώματα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το άλλο στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το

Οι μέδουσες … πήγαν Καλόγρια – Δεν προλάβαιναν να τις βγάζουν έξω από τη θάλασσα οι λουόμενοι


Ο λόγος για τις μέδουσες οι οποίες αφού αναστάτωσαν Κορινθιακό και Πατραϊκό χθες είπαν να κάνουν τη … βόλτα τους προς το Ιόνιο μεριά.
Λουόμενοι στην Καλόγρια ξαφνιάστηκαν με ένα μεγάλο κοπάδι μεδουσών που εμφανίστηκε στη θάλασσα και ξεκίνησαν με απόψες, ρακέτες και ό,τι άλλο είχαν στη διάθεσή τους για να τις βγάζουν έξω.
tempo24.gr

«Γέφυρες» Μητσοτάκη από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης


«Σήμερα είναι, περισσότερο παρά ποτέ, απαραίτητο να συνεννοηθούμε στα μεγάλα, στα δύσκολα. Σε αυτά που τα χρόνια της κρίσης έγιναν ακόμα πιο δύσκολα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Παράλληλα σχολίασε ότι σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί την κεντρική δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
«Βρίσκομαι εδώ για να δείξω -να δείξουμε όλοι μας- ότι μπορούμε και πρέπει να συνομιλούμε και να αναζητούμε συγκλίσεις για το παρόν και το μέλλον του