Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ενίσχυση 150.000 ευρώ στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για αντιμετώπιση της λειψυδρίας



Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα Δήμων της χώρας, ενέκρινε επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 480.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός ενέκρινε ενίσχυση ύψους 150.000 ευρώ για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η χρηματοδότηση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστούν προβλήματα λειψυδρίας που παρατηρούνται στην περιοχή και θα συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση των συνθηκών ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου.

Κόρινθος, 26.05.2017
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
 

4 Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTTMEyh_qgT1JtPo1ewvKaVl2QcaHJwdgM4_Klek7jmrbqfe9_Txznh992_4zYBuy-g-e8vYXht-O603JT05kcQORjjrs2AfzhyphenhyphenWLt781ibF7p7qevHBuHb_YlwznTsiIVcN0nLhMPz-U/s1600/loutrakiblog+%25281%2529.jpg

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Λουτράκι, 26 Μαΐου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία» 2017

Ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις ακτών και μαρίνων των 47 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.
Για ακόμη μία χρονιά, τέσσερεις (4) ακτές του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία, δύο ακτές στο Λουτράκι, μία ακόμη στη Θέση Μπούτσι (Λουτράκι) και μία ακτή στα Πευκάκια στους Αγίους Θεοδώρους. Οι συγκεκριμένες ακτές πληρούν όλα τα κριτήρια του Προγράμματος (συνολικά 34), δηλαδή εξαιρετική ποιότητα υδάτων κολύμβησης, καθαριότητα θάλασσας και ακτής, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Έφτασαν στην Ελλάδα τα λείψανα των 17 ηρώων της Κύπρου

eldyk.jpg
Με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν στην Ελλάδα τα λείψανα 17 πεσόντων στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1964 και του 1974 στη Κύπρο. Τα λείψανα παραλήφθηκαν σε τελετή στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Στεφανή.
Πρόκειται για νεκρούς της τορπιλακάτου "Φαέθων" που βυθίστηκε από τουρκικά αεροσκάφη το 1964, για νεκρούς του αεροσκάφους "Νοράτλας" που καταρρίφθηκε το 1974 στη Λευκωσία και άλλους νεκρούς από μάχες με τους Τούρκους.

Μία κατηγορία παίζει την Κυριακή, στην Ηλεία ο Πανηλειακός, ο οποίος διεκδικεί την ανοδό του στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

 paniliakos-niki-traganou2.jpeg
 Μία κατηγορία παίζει την Κυριακή, στην Ηλεία ο Πανηλειακός, ο οποίος διεκδικεί την ανοδό του στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Η "ερυθρόλευκη" ομάδα του Πύργου, την Κυριακή στις 6 μ.μ.δίνει έναν ακόμα τελικό στο Τραγανό, απέναντι στη τοπική Νίκη. Στον πρωτο τελικό στο Στάδιο Πύργου το περασμένοΣάββατο, Πανηλειακός και Νίκη Τραγανού αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Ο Πανηλειακός πλέον θέλει τρεις βαθμούς για την άνοδο και η Νίκη τέσσερις.

Ο δορυφόρος UPSat του πανεπιστημίου Πατρών εκπέμπει - Επιτυχημένη η εκτόξευση της κάψουλας στο διάστημα και από τον ISS - ΒΙΝΤΕΟ

Ο δορυφόρος UPSat του πανεπιστημίου Πατρών εκπέμπει - Επιτυχημένη η εκτόξευση της κάψουλας στο διάστημα και από τον ISS - ΒΙΝΤΕΟ Ο διδακτορικός φοιτητής του τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών Ανδρέας Αμπατζόγλου μας εξηγεί
Ο δορυφόρος του πανεπιστημίου Πατρών ταξιδεύει πλέον στο διάστημα και εκπέμπει κανονικά καθώς περίπου μια ώρα μετά την εκτόξευσή του το σήμα του έλαβαν σταθμοί μέτρησης στη γή. Μετά από μια επιτυχημένη εκτόξευση από το ακρωτήριο Κανάβεραλ και επίσης επιτυχή μεταφόρτωση στον διεθνή διαστημικό σταθμό, ο πατρινός δορυφόρος τέθηκε σε τροχιά την Πέμπτη 18 Μαΐου και λειτουργεί άψογα εως αυτή την ώρα.
Ο «UPSat», ο πρώτος δορυφόρος ανοιχτής σχεδίασης και ανοιχτού λογισμικού τέθηκε σε τροχιά επιτυχώς από το σύστημα απελευθέρωσης της NanoRacks στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στις 12.24 ώρα Ελλάδος της Πέμπτης 18 Μαΐου.

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Τουλάχιστον 26 νεκροί Χριστιανοί μετά από ένοπλη επίθεση

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/la-fg-egypt-luxor-attack-20150610.jpg
Τουλάχιστον 26 είναι νεκροί και δεκάδες άλλοι τραυματίες από την ένοπλη επίθεση που δέχθηκαν Χριστιανοί Κόπτες το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αίγυπτο.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη της περιοχής εκτός από τους 26 νεκρούς υπάρχουν και τουλάχιστον 26 τραυματίες ενώ ιερέας κάνει λόγο για 35 νεκρούς. Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια επίθεση δέχθηκαν δύο λεωφορεία. Στο ένα επέβαιναν Χριστιανοί Κόπτες και στο δεύτερο εργάτες από δύο χωριά της περιοχής.

Πιλότος για τη χώρα το πρόγραμμα κωνωποκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κουνούπια – Αρχίζουν ψεκασμοί και στην Αρκαδία!

http://www.pna.gr/media/k2/items/cache/a8a0058119290a1ffe9d3e62bf463e7d_XL.jpg


Η επιτυχία του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την καταπολέμηση των κουνουπιών το ανέδειξε σε πιλότο για τη χώρα, σύμφωνα με την  ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών από το Υπουργείο Υγείας και τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΝ.ΠΕ. οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ εξήραν την αποτελεσματικότητα του καινοτόμου και πρωτοπόρου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κάλεσαν τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας να υιοθετήσουν την καλή αυτή πρακτική, ώστε να επιτευχθούν ανάλογα αποτελέσματα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην πολιτική του πρωτοβουλία να αναπτυχθεί το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με έγκριτους φορείς της χώρας (Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, ΚΕΕΛΠΝΟ, κ.α.), το Δήμο Ευρώτα και το συντονιστικό ρόλο των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. κ. Αγοραστός ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να καταθέσει την ολοκληρωμένη του πρόταση, βάση της εμπειρίας της Πελοποννήσου, προς τις υπόλοιπες Περιφέρειες, ώστε να εφαρμόσουν ανάλογα προγράμματα.

Η στρατηγική του προγράμματος και η στοχευμένη προσπάθεια δημιουργίας παρατηρητηρίου τα έτη 2016 – 2017, με στόχο τη διερεύνηση και τεκμηρίωση όλων των νόσων που μεταδίδονται με έντομα διαβιβαστές, αναπτύχθηκαν από το Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειο Διαμαντόπουλο.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η πλατφόρμα της Google «μιλάει» πλέον και ελληνικά

Η πλατφόρμα της Google «μιλάει» πλέον και ελληνικά

Τη δυνατότητα στους χρήστες της να κάνουν φωνητική αναζήτηση και στα ελληνικά δίνει πλέον η πλατφόρμα της Google, μέσω της τεχνολογίας Text-to-Speech. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές που ενσωματώνουν το Android, όσο και για iOS.
Το χαρακτηριστικό Text-to-Speech χρησιμοποιεί το προηγμένο νευρωνικό δίκτυο

Ποιος τράβηξε τις πρώτες σεληνιακές φωτογραφίες το 1969

Ποιος τράβηξε τις πρώτες σεληνιακές φωτογραφίες το 1969
Ένα συνονθύλευμα φωτογραφιών κυκλοφορούν από την ιστορική προσσελήνωση του 1969 περιπλέκοντας καθοριστικά το θέμα.
Ποιος τράβηξε όμως και τι;
Για να απαντήσει κάποιος σοβαρά, πρέπει να δει για ποιες φωτογραφίες μιλάμε.
Αν μιλάμε για αυτή ή τις παρόμοιές της…

Η προπαγάνδα του χρέους και τρεις «νίκες»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά το τελευταίο Eurogroup κατέρρευσαν εντελώς οι δύο βασικοί προπαγανδιστικοί πυλώνες της κυβέρνησης – ότι θα έδιωχναν το ΔΝΤ και ότι θα διέγραφαν το χρέος.
Αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής προπαγάνδας – προκειμένου να κρύβει μέτρα, μνημόνια και συμπληρωματικά μνημόνια που ψηφίζει «και με τα δύο χέρια» - υπήρξε πάντα το θέμα του χρέους.

«Δράσεις του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για την δραστική μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο»



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXD63O8JFLkg8lzbMN_aK2r9OsETEozaAfl7holyzB7uEr6alU1qGLauIb8cIN-kl_igKcGv4e8xM7OnTWhJv0hYlaCov-df7AjYst-ExwbhabDy4Len7mHIvurC2fskqImMlhoyB1/s1600/parakato.gr2.JPG

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                                
               Αίγιο, 26 Μαΐου 2017



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Σας κοινοποιούμε το Πρόγραμμα της 1ης Εκδήλωσης, από μια σειρά δράσεων του Σ.Π.Ο.Α.Κ. στα πλαίσια προώθησης της καμπάνιας για την δραστική μείωση και τελική κατάργηση της πλαστικής σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, ως κάτωθι:

Καραμεσίνη: Αυτά προσφέρει η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Άρθρο της Μαρίας Καραμεσίνη, διοικήτριας και προέδρου του ΔΣ του ΟΑΕΔ, που δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ, αναλύει τις παροχές των καρτών ανεργίας που είχαν ως αποτέλεσμα και την αύξηση των εγγεγραμμένων στον Οργανισμό.
Αναλυτικά:

O Oλυμπιακός "σκούπισε" τον Άρη και πειμένει τον Παναθηναϊκό

`Σκούπισε` τον Άρη ο Ολυμπιακός! Ξεκινούν οι τελικοί με Παναθηναϊκό
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην ελληνική πραγματικότητα, μετά τις μεγάλες μάχες που έδωσε στο Final Four της Euroleague, "σφραγίζοντας" την πρόκριση του στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, επικράτησε εντός έδρας του Άρη με 79-65, έκανε το 3-0 στη σειρά

Οι νεοφιλελεύθεροι και τα “ορφανά” του Σημίτη, δεν γνωρίζουν… τι σημαίνει ΔΑΠ



Τώρα, και να θέλεις να κρατηθείς, δεν μπορείς… Από χθες το πρωί, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν σε ωκεανό αναρτήσεων στα social media, για τις φοιτητικές εκλογές. Για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Για τις ιστορικές νίκες της νεολαίας της φιλελεύθερης παράταξης.
Απολύτως λογικό. Τα στελέχη αυτά, στην πλειοψηφία τους ήταν πάντα εκεί. Στην Κεντροδεξιά. Στη Νέα Δημοκρατία. Την αγάπησαν, όσες φορές κι αν τους

Δημοσκόπηση Pulse: 13% μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ! - Το 76% κατα της συμφωνιας

pulse-anagogi Δημοσκόπηση Pulse: 13% μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αρνητικά αξιολογούν οι πολίτες τη συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, σε ποσοστό 76%, έναντι 16% που την αποτιμούν θετικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση Pulse για λογαριασμό του Action24.

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων: Ψευδές δελτίο Τύπου



Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια του ψευδούς και συκοφαντικού δελτίου Τύπου το οποίο φέρεται να έχει αποσταλεί από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη, προς συγκεκριμένο Μέσο ενημέρωσης και δημοσιεύτηκε υπό τη μορφή σχολίου στις 24 Μαΐου 2017 και ώρα 1:32 π.μ. σε ανάρτηση του ειδησεογραφικού ιστότοπου loutrakiblog με τίτλο «Σπύρος Καραβούλης στο loutrakiblog: "Κύριοι, βάλαμε επικοινωνιακό αυτογκόλ με τις τσούχτρες"», σας ενημερώνουμε ότι ουδέν δελτίο Τύπου έχει συγγραφεί και αποσταλεί από το γραφείο Τύπου και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, να προσκομίσει και να παρουσιάσει το σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
Η ανάρτηση του συγκεκριμένου δελτίου Τύπου αφορά σε σκοπιμότητες των συντακτών του, του μέσου που επέτρεψε να δημοσιευτεί και δεν έλεγξε πρώτα την πηγή από την οποία προέρχεται ως όφειλε, καθώς επίσης, των υπόλοιπων τοπικών ΜΜΕ που το αναδημοσίευσαν και ο Δήμος και ο Δήμαρχος επιφυλάσσονται παντός νόμιμου δικαιώματος τους λόγω της συκοφαντικής δυσφήμησης που υφίστανται.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ