Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΔΕΡΒΕΝΙ: Άγνωστοι διέρρηξαν μινι - μάρκετ , δεν κατάφεραν να "αδειάσουν" το Α.Τ.Μ., αφαίρεσαν χρήματα από το κατάστημα

 http://www.armycamp.gr/content/images/thumbs/0005984_-_250.jpeghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf7G9EWqlOWcFHbeVCGhS8VFm2vGyNCMNA_YE5EXO0iOpdWdcaGMUhzcB_4UNspZOyg6vB2yn0C7kNwQzDjSdWXDE2iSaNKGJYDPx5xLpryxRkyUPTmUZp7hyphenhyphenCEkC6BdXM-egVMn6g2BE/s1600/%25CE%2594%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B2%25CE%25AD%25CE%25BD%25CE%25B9+%25CE%259A%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25B8%25CE%25AF%25CE%25B1%25CF%2582.jpg
 Οπως αναφέρεται από την Ελληνική Αστυνομία:
Σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στο  Δερβένι Κορινθίας, άγνωστοι δράστες, αφού διέρρηξαν κατάστημα μινι - μάρκετ μπήκαν σε αυτό και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.),χωρίς ωστόσο να

το Α' Γυμνάσιο Ξυλοάκστρου συμμετέχει στη Θεματική Εβδομάδα με θέμα τον Εθελοντισμό

 Θεματική Εβδομάδα με θέμα τον Εθελοντισμό
Την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Μαΐου, το γραφείο Πληροφόρησης νέων του Δήμου μας, μαζί με τους εθελοντές που φιλοξενεί απ' το εξωτερικό, μέσω του προγράμματος Erasmus+ για τη δράση της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, προσκλήθηκε από το Α' Γυμνάσιο Ξυλοάκστρου να συμμετέχει στη θεματική εβδομάδα που διοργάνωσε με θέμα τον εθελοντισμό.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν

Δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στον οικισμό Σαρανταπηχιωτίκων


http://www.gtp.gr/showphoto.asp?FN=/MGfiles/location/image12043%5B1207%5D.jpg&W=650&H=400
Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης 

Στις 31 Μαΐου 2017, ημέρα Τετάρτη και από ώρα 09:30 - 10:00 θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο), από την αρμόδια επιτροπή, επαναληπτικός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στον οικισμό Σαρανταπηχιωτίκων της Τ.Κ. Σαρανταπήχου.
Εδώ δείτε τη  Διακήρυξη δημοπρασίας 
και τη Περίληψη διακήρυξης

Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης24/05/2017


   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 
 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 24η Μαΐου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

Φετινή τελετή λήξης ΣΟΝΕ - Φιλανθρωπική Συναυλία


Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) νέοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν φιλανθρωπική συναυλία, υπό την διεύθυνση του Ευάγγελου Αραμπατζή.

Πρόσληψη με τρίμηνη σύμβαση δύο Ναυαγοσωστών στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Φωτογραφία του Basilis Lalos.
Ο  Δήμος  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  ενδιαφέρεται για την πρόσληψη με τρίμηνη σύμβαση:
-Δύο (2) Ναυαγοσωστών  ΔΕ  για την προστασία και ασφάλεια των λουομένων στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου  σύμφωνα με την αριθμ. 78/2017 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και την  αριθ. πρ.:88459/5-05-2017 απόφαση έγκρισης  του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας κ΄ Ιονίου .
 Η προθεσμία των αιτήσεων θα είναι 10  ημέρες από την  επόμενη της ανάρτησης της παρούσας στο Δημοτικό Κατάστημα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2743360200 ,2743360243
Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
HΛΙΑΣ   ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΣΡ: Από τέσσερις ως έξι οι τηλεοπτικές άδειες



Από τέσσερα ως έξι είναι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που χωρούν στο διαθέσιμο για τηλεοπτική εκπομπή φάσμα, όπως προέκυψε από τοποθετήσεις στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΣΡ, με την παρουσία εκπροσώπων της ΕΕΤΤ, της ΕΡΤ, της Digea και του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Χρήστου Καψάλη.
Σημειώνεται, πάντως, ότι στις 11 Μαΐου σε ενημέρωση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής από το ΕΣΡ ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ρ. Μορώνης δήλωσε πως με τα σημερινά δεδομένα και πριν από το νέο ψηφιακό μέρισμα που θα αφορά το 2020-2022, θα μπορούσαν να υπάρχουν εννέα έως έντεκα τηλεοπτικές άδειες εν συνόλω.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σημερινή (Δευτέρα) συνεδρίαση ακούστηκε επανειλημμένως η άποψη ότι, για λόγους αποκατάστασης της συνταγματικής τάξης, ο διαγωνισμός θα πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες πλην της Digea, σήμερα με την τρέχουσα τεχνολογία δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης άνω των έξι αδειών στα ιδιωτικά κανάλια, για ταυτόχρονη μετάδοση σε HD και SD, με δεδομένες και τις ανάγκες διάθεσης μέρους του φάσματος στις Τηλεπικοινωνίες μέχρι το 2020-2022.
Οι εκπρόσωποι της Digea από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη εισαγωγής νέας τεχνολογίας (DVB-T2), ώστε να μπορούν να εκπέμψουν περισσότερα κανάλια. Όπως όμως τονίστηκε στη συνεδρίαση, μια τέτοια επιλογή δεν μπορεί να εφαρμοστεί πριν περάσει ένα ικανό χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τέσσερα χρόνια), καθώς οι τηλεθεατές θα αναγκαστούν να προμηθευτούν νέους αποκωδικοποιητές με εύλογο κόστος, καθώς και νέες τηλεοπτικές συσκευές που να υποστηρίζουν την παραπάνω τεχνολογία.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

ΑΣΕΠ: Οι έξι προκηρύξεις του καλοκαιριού για 1.332 θέσεις


Σταδιακά εντός των επόμενων ημερών και μέχρι τα τέλη Ιουλίου αναμένεται είτε να ξεκινήσουν είτε να προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ 6 μεγάλοι διαγωνισμοί για 1.332 θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα.
Οι παραπάνω διαγωνισμοί αναμένεται είτε να ξεκινήσουν, είτε να δημοσιευτούν σταδιακά, αρχής γενομένης από τις 29 Μαΐου. Πρόκειται για προκηρύξεις που αφορούν κυρίως μόνιμες θέσεις στο δημόσιο και σε φορείς του δημοσίου.
Συνοπτικά:

Παλιά και νέα διαπλοκή σε συσκευασία ενός

Είπαν "αντίο" στη Γ Εθνική ( Ανασκόπηση)

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/scale_n_crop_812x457/public/article/2017-05/1692060.jpg?itok=1uDR6l8c

Ολοκληρώθηκε με την 30η αγωνιστική το πρωτάθλημα των ομίλων της Γ' Εθνικής
Φινάλε στη Γ' Εθνική χθες με το τοπίο να ξεκαθαρίζει ως προς την άνοδο στη Football League.
Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι η Παναχαϊκή από τον 3ο όμιλο, εδω και αρκετό καιρό και ο Απόλλων Λάρισας από τον 2ο είχαν εξασφαλίσει την άνοδο.
Την Κυριακή (21/5) και ο Εργοτέλης (4ος όμιλος) εξασφάλισε την παρουσία του στη Β Εθνική κατηγορία, μετά απο ένα χρόνο απουσίας, ενώ για την περίπτωση του Απόλλων Καλαμαριάς (1ος όμιλος) θα χρειαστεί να περιμένουμε.

Αντίμετρα: Το ψέμα και το θράσος


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μόνο ως θράσος μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δέχθηκε να θέσει τις υποχρεώσεις του Κράτους έναντι των μη εχόντων, το Κοινωνικό Κράτος δηλαδή, υπό την έγκριση των δανειστών και υπό την αίρεση της επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.
Πρώτον, διότι το Κοινωνικό Κράτος αποτελεί διαρκή υποχρέωση της Πολιτείας και όχι «αντίδωρο». Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όμως, αφού το αποδόμησαν εντελώς, τώρα το παρουσιάζουν ως… αντίμετρα στα σκληρά μέτρα που δέχθηκαν να ψηφίσουν.
Δεύτερον, ακριβώς επειδή τα μέτρα τα οποία ψηφίζουν θα προκαλέσουν μια τρομερή ανθρωπιστική κρίση, η αντιμετώπισή της θα αποτελέσει αναγκαιότητα και δεν μπορεί να τελεί υπό την αίρεση

Διακρίσεις τμήματος στίβου του ΑΟ Ποσειδώνα Λουτρακίου σε Αρχαία Μεσσήνη, Μέγαρα και Χανιά

Εμφάνιση IMG_5910.JPG
Εμφάνιση IMG_5894.JPGΗμέρα υψηλών διακρίσεων για τους αθλητές του τμήματος στίβου του Α.Ο. Ποσειδώνα Λουτρακίου η 20 Μαΐου 2017.  Το τμήμα εκπροσώπησε το σύλλογο σε τρία διαφορετικά σημεία της χώρας μας. 
Συγκεκριμένα οι αθλητές των μικρών ηλικιών έως 12 ετών συμμετείχαν στους αγώνες αναβίωσης του αρχαίου πένταθλου στην Αρχαία Μεσσήνη.   Η εκδήλωση διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Ολυμπιάδα Καλαμάτας στο αρχαίο στάδιο και στέφθηκε  με απόλυτη επιτυχία.  Αθλητές από έξι  νομούς της Πελοποννήσου είχαν

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ


"Οι Ευρωπαίοι να πράξουν το καθήκον τους"  κάλεσε ο πρώτος μεταξύ ίσων, η αυτού Εξοχότης Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, εξέχων Υπουργός της Κυβέρνησης της επανίδρυσης της Ελλάδας, της πρώτης Κυβέρνησης της Ελλάδας του 21ου αιώνα, της Κυβέρνησης του εορτάζοντος και πολύχρονου Κωνσταντίνου Καραμανλή. "Η Ελλάδα έπραξε το καθήκον της στο ακέραιο" συνέχισε.

Ο φαρισαϊσμός τελικά δεν έχει προηγούμενο σε αυτή τη χώρα. Στη χώρα που η φτωχοποίηση αποτελεί εθνικό συμφέρον, σύμφωνα με τη νεαρή και φέρελπι Υπουργό Εργασίας κ.Αχτσιόγλου, στη χώρα που η γενοκτονία των Ελλήνων εκτελείται με συμβόλαια θανάτου χωρίς τιμές και αξίες, στη χώρα που μία σκληρή και παρακρατική ελιτίστικη ολιγαρχία  πασχίζει για να διατηρήσει την αιώνια κυριαρχία της εις βάρος του λαού, όλοι αυτάρεσκα δείχνουν να έχουν πράξει το καθήκον διάλυσης αυτής της χώρας. Το δικό τους καθήκον.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Η εκδήλωση «Flower of Inclusion» Πρόσκληση σε συνένευξη Τύπου


Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Τζούντο, καλεί τους εκπροσώπους του Τύπου σε συνέντευξη ενημέρωσης για το νόημα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Flower of Inclusion», η οποία απευθύνεται  σε αθλητές του Τζούντο με ειδικές ανάγκες και που θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι μεταξύ 25 και 28 Μαΐου. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Τζούντο, είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης εκ μέρους της «Special Needs Judo Union», που θα έχει και την τεχνική καθοδήγηση της εκδήλωσης.
Η συνέντευξη θα δοθεί στο Δημαρχείο του Λουτρακίου, την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι.
Στους παρόντες θα εξηγηθεί μεταξύ των άλλων:
·         Ποιά είναι η ιστορία του κινήματος των ειδικών αναγκών στο άθλημα του Τζούντο.
·         Τι δραστηριότητες με αθλητές ειδικών αναγκών στο Τζούντο γίνονται διεθνώς.
·         Τι σημασία έχει να ασχολείται κάποιος αθλητής με ειδικές ανάγκες με το Τζούντο.
·         Παρουσίαση του Ολλανδού Tycho van der Werff, ο οποίος πρόσφατα ανακυρήχθηκε ιππότης από την Βασίλισσα της χώρας.
·         Ποιός είναι ο Ευρωπαϊκός Φορέας «Special Needs Judo Union», πώς δημιουργήθηκε, ποιός είναι ο σκοπός του.
·         Το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Νομίζουμε, ότι η εκδήλωση «Flower of Inclusion», παρόμοια της οποίας δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, αξίζει να τύχει σοβαρής προβολής. Σας περιμένουμε λοιπόν με χαρά.
Την συνέντευξη θα προλογίσει ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης.

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα σε πλήρες αδιέξοδο.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα σε πλήρες αδιέξοδο.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σύντομα θα σωριαστεί με κρότο, παρασύροντας μαζί με το υπόλοιπο διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό μαζί τους στον πάτο.
Όπως όλα δείχνουν το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών. Και αυτό γιατί λήγει το υφιστάμενο δανειοδοτικό πρόγραμμα και η αδυναμία προσφυγής της κυβέρνησης στην ελεύθερη αγορά για να δανειοδοτηθεί, θα την οδηγήσει στις εκλογές για να μην υπογράψει η ίδια τη νέα δανειακή σύμβαση που θα συνοδεύεται από το 4ο μνημόνιο με νέα μέτρα και επιπλέον δεσμεύσεις για τη χώρα.

Προγράμματα Κατάρτισης Νέων Γεωργών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 18 Μαΐου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκίνησαν τα προγράμματα κατάρτισης των Νέων Γεωργών
Ξεκίνησαν στις 5/5/2017 τα προγράμματα κατάρτισης των Νέων Γεωργών δικαιούχων της 2ης Προκήρυξης του ΜΕΤΡΟΥ 112 «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς», στο πλαίσιο της Δράσης: 01.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Μέτρου 01 του ΠΑΑ 2014-2020. Η δράση στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων για νέους γεωργούς, έτσι ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις και προσόντα για να γίνουν επιχειρηματίες αγρότες οι οποίοι συνειδητά θα αποφασίζουν για τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.
Τα προγράμματα υλοποιούνται από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αφορούν στην Φυτική, Ζωική και Μικτή παραγωγική κατεύθυνση της εκμετάλλευσης των καταρτιζόμενων, περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και έχουν διάρκεια 150 ωρών, ενώ συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Κατά την έναρξη των μαθημάτων ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπος Κασίμης παρευρέθηκε στις 12/05/17 στα 2 πρώτα τμήματα κατάρτισης Νέων Γεωργών που πραγματοποιήθηκαν στο Βέλο Κορινθίας για τις θεματικές ενότητες «Αμπελουργία», «Ελαιοκομία».
Ο ΓΓ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Νέους Αγρότες, να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους και να αναφερθεί στα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που πρόκειται να προκηρυχτούν μέχρι το τέλος του έτους

Τι αποκαλύπτει ο γραφικός σας χαρακτήρας…

Τι αποκαλύπτει ο γραφικός σας χαρακτήρας…


Η μελέτη και ανάλυση του γραφικού χαρακτήρα είναι γνωστή ως γραφολογία και αναπτυχθεί για εκατοντάδες χρόνια. Οι επαγγελματίες γραφολόγοι συμμετέχουν σε πολλές αστυνομικές και δικαστικές υποθέσεις, αφού οι κρίσεις τους είναι καίριες για

Η Διαμόρφωση του νεου ποδοσφαιρικού χάρτη της Κορινθίας


Α΄ κατηγορία Κορινθίας
Αγιος Γεώργιος, Αστέρας Δερβενίου, Δάφνη Εξαμιλίων, Ελλάς Βέλου, Ηρακλής Λεχαίου,Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Θύελλα Πετρίου, Ισθμιακός, Κόρινθος 06, Ολυμπιακός Άσσου, Πανκαμαριακός ,
Παννεμεατικός, Πανσολυγειακός.,ΠΑΣ Κόρινθος, ΑΟ Σπαθοβουνίου,  Τενεάτης Αθικίων.
Β κατηγορία Κορινθίας
 Αγ. Θεόδωροι, Άρης Βοχαϊκού, Αστέρας Κορίνθου, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Θύελλα Κ. Διμηνιού, 
 ΑΟ Λυκοποριάς,, ΠΑΣ Κλένια, ΠΑΣ Κύψελος, ΣΦΛ Ολυμπιακός , ΑΟ Περαχώρας , Ποσειδών Κ. Βρύσης,  Πρόοδος Αγ. Βασιλείου, ΑΟ Ρομά, ΄Σαρωνικός Γαλατακίου, Ταρσινά, Φωκάς Αρχ. Κλεωνών
Γ1 κατηγορία  Κορινθίας
ΑΠΣ Αγιάννης Αετός Αγγελοκάστρου Αίας Κορίνθου Άρης Αρχ. Κορίνθου Εθνικός Ξυλοκερίζης ΑΣ Λουτρακίου ΠΑΟ Κουταλά ΑΟ Μαψού ΑΟ Σολομού Σοφικό  
Γ2 κατηγορία  Κορινθίας
 Αετός Κρυονερίου, Αναγέννηση Κιάτου Απέσσας, ΑΟ Ασπροκάμπου, ΑΟ Λαύκας ΑΟ Λεχαίου
 Νέοι Στιμάγκας Παμφενεατικός Πανευρωστινιακός Προοδευτική Περιγιαλίου