Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ο Αστέρας Δερβενίου ακόμα σκοράρει. Συνέτριψε με 8 - 0 τον Ισθμιακό. Αμετάβλητη η κορυφή - σκληρές μάχες για τον τίτλο μέχρι τέλους!!!.

http://www.asterasderveniou.gr/images/season2016-17/Olympiakos_Loutr_entos.JPG 
Δύο "στροφές" πριν από την λήξη του τοπικού πρωταθλήματος και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα ως προς τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας. 
Τον τίτλο διεκδικούν  τρεις ομάδες που απέχουν  μεταξύ τους  1 με 2 βαθμούς . Ο πρωτοπόρος Πέλοπας Κιάτου (71 β.), η Κόρινθος 2006 (70 β.) και ο ΠΑΣ  Κόρινθος (69 β). και οι οποίοι θα δώσουν σκληρή μάχη  μέχρι τέλους για να τον κατακτήσουν. 
  Στα πλαίσια της  28ης αγωνιστικής 
ο πρωτοπόρος Πέλοπας Κιάτου πέρασε και από τον Άσσο, όπου επικράτησε 3 - 2 επί του τοπικού Ολυμπιακού. Μορφή του αγώνα ο Μάκης Μυργιώτης, που οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" του Κιάτου σε  νίκη , πετυχαίνοντας χατ τρικ (31΄, 48΄, 75΄) και χάνοντας ισάριθμες ευκαιρίες που δεν χάνονται, καθώς ο Πανούσης τις απεσώβησε. Η ομάδα του Άσσου παρά το εις βάρος της σκορ μείωσε σε 1 - 2 στο 58΄ με απευθείας φάουλ του Τζαβάρα και στο 82΄ διαμόρφωσε στο τελικό 2 - 3 με τέρμα του Ραπουσάι.. Ο Πέλοπας με τη νίκη αυτή διατηρήθηκε
στην κορυφή και πάει επικεφαλής, την επόμενη (29η) αγωνιστική στο ντέρμπι του Συνοικισμού, κόντρα στον ΠΑΣ Κόρινθο.  
Την ίδια ώρα στο ΔΑΚ η Κόρινθος ΄06 επικρατούσε με 2 - 1 επί της  Θύελλα Πετρίου, σε ένα αγώνα βαθμολογικού ενδιαφέροντος  καθώς  οι δύο ομάδες ήθελαν  την νίκη,  οι γηπεδούχοι για την διεκδήκηση του τίτλου και η Θύελλα για την παραμονή της στην κατηγορία.  
Νικηφόρα και με 4 - 0 πέρασε και ο ΠΑΣ Κόρινθος, από το "Γιάννης Στέφας" επί του καταδικασμένου με υποβιβασμό Ολυμπιακού Λουτρακίου.   
Στο "Κώστας Βυζάς", ο Αστέρας Δερβενίου , που  ακόμα σκοράρει, συνέτριψε με 8 - 0  τον Ισθμιακό και τον προσπέρασε στην 7η θέση  της βαθμολογίας, ενώ στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός επικράτησε με 2 - 1 επί του  Πανσολυγειακού.  Στο Λέχαιο στη "ροπαλομαχία" νίκητής με σκορ 3 - 1 αναδείχτηκε ο τοπικός Ηρακλής επί του συνονόματό του από το Ξυλόκαστρο, ενώ στη Νεμέα, ο Παννεμεατικός αναδείχτηκε ισόπαλος 2 - 2 με την Ελλάδα Βέλου.  
Τέλος στο Χιλιομόδι ο ουραγός Ατρόμητος επικράτησε με 2 - 1 επί του Τενεάτη Αθηκίων
 

  28η Αγωνιστική
 ΣΦΛ Ολυμπιακός -  ΠΑΣ Κόρινθος
0 - 4

Πανκαμαριακός - Πανσολυγειακός   2 - 1
Ολυμπιακός Άσσου - Πέλοπας Κιάτου  2 - 3
 Κόρινθος '06 - Θύελλα Πετρίου   2 - 1
Παννεμεατικός - Ελλάς Βέλου  2 - 2
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Τενεάτης Αθικίων  2 - 1
Ηρακλής Λεχαίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου  3 - 1
  Αστέρας Δερβενίου - Ισθμιακός 8 - 0


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 2
8 αγώνες)
1
Πέλοπας Κιάτου
81 - 17
71
2
Κόρινθος '06
66- 11
70
3
ΠΑΣ Κόρινθος
71 - 17
69
4
Πανκαμαριακός
49 - 31
51
5
Ελλάς Βέλου
48 - 45
44
6
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
36 - 36
40
7
Αστέρας Δερβενίου
48 - 40
37
8
Ισθμιακός
39 - 52
36
9
Ηρακλής Λεχαίου
42- 49
35
10
Πανσολυγειακός
28- 53
32
11
Πανμεμεατικός
28- 48
31
12
Ολυμπιακός Άσσου
40 -53
27
13
Τενεάτης Άθικίων
24- 44
27
14
Θύελλα Πετρίου
26- 36
27
15
ΣΦΛ Ολυμπιακός
20 - 50
20

16
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
18 - 82
12
 

Το "έστρωσε" στη Ζηρεια

Φωτογραφία του χρήστη Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας /  Ziria Ski Center.
 Στο χιονοδρομικό κέντρο στη Ζήρεια χιόνισε με το σκηνικό του καιρού να μην θυμίζει σε τίποτα Άνοιξη. Με τη θερμοκρασία στο Σαραντάπηχο στους 5 βαθμούς , ενώ στην πεδινή Κορινθία.στους 14 βαθμούς.
Στην Πελοπόννησι νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση το βράδυ.  Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Εορτάζει ο Ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου της Ζάχολης

 
Αύριο 23/4/2017, Κυριακή του Θωμά,η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Γεώργιο.
 Στην ευρύτερη περιοχή μας εορτάζει  ο Ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου της Ζάχολης ένας από τους σημαντικότερους, αρχιτεκτονικά και ιστορικά, ναούς της Κορινθίας.. Πρόκειται γιά τη σημαντικότερη   εκκλησία στη Δυτική Κορινθία, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό. 
Ο ναός χτίστηκε πριν 206 χρόνια, το 1811 και μάλιστα εντός 39 ημερών, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των 4.000 κατοίκων της τότε ανθούσας κομώπολης, αφού η προθεσμία για την ανέγερσή του είχε οριστεί από τον Τούρκο διοικητή το μέγιστο 40 ημέρες διαφορετικά είτε θα γκρεμιζόταν, είτε θα γινόταν

Αυριο γιορτάζει η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjS1apXJAibH7mOIopYSBBCEwGjc5kOuo5YJfa-FAH41C0fC0J6dpOIzKfrd45FHdn341e8kFOawvyCm0sZw8c6513FOLIZDp5T8lW0KPOZIt0wLfc8nM1UTlJppuGdwmZikFx6zO9A3HM/s1600/2+2.jpg 
Αύριο 23/4/2017, Κυριακή του Θωμά, μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού.
 

http://static.pblogs.gr/f/209431-7021394.jpgΗ  Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Φενεού χαρακτηρίζεται «νέα» προς διάκριση από την παλαιά Μονή που βρισκόταν νοτίως της σηµερινής, χαµηλότερα, σε απόσταση 1,7 χλµ. Από την παλαιά Μονή (Παλαιοµονάστηρο) διασώζεται µόνο ο ναός. 
Κατά την παράδοση η παλαιά Μονή «κείται εις ερείπια μεταξύ του χωρίου Καλύβια και της εν ενεργεία Μονής του Αγίου Γεωργίου» και ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από κάποιον µοναχό, ο οποίος καταγόταν από τα Καλάβρυτα. 

Ραδιοφωνική μετάδοση ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ -ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ από το GREEKRADIO WEB CHANNEL


Επιστροφή και πάλι στα αθλητικά δρώμενα , μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων του ποδοσφαίρου  γιά τις εορτές του Πάσχα.  Μαζί με την ποδοσφαιρική δράση, στα γήπεδα  , επιστρέφουν και οι ποδοσφαιρικές ζωντανές μεταδόσεις  από το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Greekradio Web Channel.που αναμεταδίδεται και μέσα απο την ιστοσελίδα μας "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"
Σήμερα το  Greekradio Web Channel, στις 4 το απόγευμα θα συνδεθεί με το γήπεδο του Άσσου, όπου ο δημοσιογράφος Τάσος Μητσόπουλος θα περιγράψει τον αγώνα της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  Α΄ Κορινθίας 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ

Τρεις "στροφές" πριν από την λήξη του τοπικού πρωταθλήματος και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα ως προς τον τίτλο του πρωταθλητή . 
Τον τίτλο διεκδικούν  τρεις ομάδες που απέχουν  μεταξύ τους  1 με 2 βαθμούς . Ο πρωτοπόρος Πέλοπας Κιάτου (68 β.), η Κόρινθος 2006 (67 β.) και ο ΠΑΣ  Κόρινθος (66 β). και οι οποίοι θα δώσουν σκληρή μάχη  μέχρι τέλους για να τον κατακτήσουν. 
  Αρκετά ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνει η σημερινή 28η αγωνιστική. 
Ο πρωτοπόρος Πέλοπας Κιάτου αγωνίζεται έκτος έδρας , στον Άσσο, απέναντι στον τοπικό Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" του Κιάτου αναζητούν την νίκη , μία νίκη για να διατηρηθούν στην κορυφή και να πάνε επικεφαλής, την επόμενη (29η) αγωνιστική στο ντέρμπι του Συνοικισμού, κόντρα στον ΠΑΣ Κόρινθο. Την ίδια ώρα στο ΔΑΚ η Κόρινθος ΄06 αντιμετωπίζει την Θύελλα Πετρίου, σε ένα αγώνα βαθμολογικού ενδιαφέροντος που και οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα για όλα γιο την νίκη, καθώς οι γηπεδούχοι θέλουν τον τίτλο και η Θύελλα την παραμονή της στην κατηγορία.  Νικηφόρο αποτέλεσμα αναζητά και ο ΠΑΣ Κόρινθος, στο "Γιάννης Στέφας" απέναντι στον Ολυμπιακό Λουτρακίου.  Στο "Κώστας Βυζάς", ο Αστέρας Δερβενίου αντιμετωπίζει τον Ισθμιακό, ενώ στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός υποδέχεται τον Πανσολυγειακό.  Στο Λέχαιο αναμένεται "ροπαλομαχία" ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τον συνονόματό του από το Ξυλόκαστρο, ενώ στη Νεμέα, ο Παννεμεατικός μάχεται με την Ελλάδα Βέλου.  Τέλος στο Χιλιομόδι ο ουραγός Ατρόμητος υποδέχεται τον Τενεάτη Αθηκίων
 
28η Αγωνιστική 
 22/4/17, 16:00 
 ΣΦΛ Ολυμπιακός -  ΠΑΣ Κόρινθος
Πανκαμαριακός - Πανσολυγειακός  Ολυμπιακός Άσσου - Πέλοπας Κιάτου  Κόρινθος '06 - Θύελλα Πετρίου  Παννεμεατικός - Ελλάς Βέλου Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Τενεάτης Αθικίων  Ηρακλής Λεχαίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου  Αστέρας Δερβενίου - Ισθμιακός

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη

Τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, εξέφρασαν τα κόμματα με ανακοινώσεις τους.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού! Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από το Σάββατο στη νότια χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
Στην Πελοπόννησι νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση το βράδυ.  Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Β΄ Κορινθίας: Μάχες για 2 θέσεις ανόδου


 Επιστροφή και πάλι στα γήπεδα και στην αγωνιστική δράση αύριο Κυριακή, στις 4.00 το απόγευμα, μετά την διακοπή του πρωταθλήματος ,λόγω των Εορτών του Πάσχα και στην Β΄ κατηγορία Κορινθίας. Αύριο Κυριακή διεξάγεται στην Β΄κατηγορία η 26η αγωνιστική , που περιλαμβάνει ένδιαφέροντα ματς.
 Ο ήδη πρωταθλητής της κατηγορίας (για πρώτη φορά στην ιστορία του) Άγιος Γεώργιος, αντιμετοπίζει σε εντός έδρας αγώνα την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, η οποία με πιθανή ήττα της, χάνει κάθε ελπίδα για άνοδο.
Την ίδια ώρα οι διεκδικητές της ανόδου μέσω της 2ης και της 3ης θέσης ΑΟ Σπαθοβουνίου και Δάφνη Εξαμιλίων αγωνίζονται εκτός έδρας με Σαρωνικό Γαλατακίου και Φωκά Αρχαίων Κλεωνών, αντίστοιχα. 
ΠΑΣ Κλένια και Περαχώρα  μαχονται στο ντέρμπι της ημέρας και θα τα δώσουν όλα για όλα για την νίκη , μία νίκη που σε τυχόν στραβοπάτημα της 3ης Δάφνης Εξαμιλίων, στην έδρα του Φωκά,θα οδηγήσει τον νικητή στην τρίτη θέση. 
Νίκες που θα τους κρατήσει σε τροχιά ανόδου θέλουν και οι Άγιοι Θεόδωροι με τον ΑΟ Ρομά που αντιμετοπίζουν τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου και την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, αντίστοιχα. 
Στο ντέρμπι της ουράς ο ΠΑΣ Κύψελος αντιμετωπίζει τον ουργό ΠΑΟ Κουταλά. Τέλος ρεπό έχει ο Άρης Βοχαϊκού.


26η αγωνιστική
 Σαρωνικός Γαλατακίου – ΑΟ Σπαθοβουνίου
 ΠΑΣ Κύψελος – ΠΑΟ Κουταλά
Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών – Δάφνη Εξαμιλίων
ΑΟ Ρομά – Πρόοδος Αγίου Βασιλείου
 Άγιοι Θεόδωροι – Αρης Αρχαίας Κορίνθου
ΠΑΣ Κλένια – ΑΟ Περαχώρας
Άγιος Γεώργιος – Θύελλα Κάτω Διμηνιού
Ρεπό: Άρης Βοχαϊκού