Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Στέλλα Χριστοδούλου: «Αυτή να είναι η αρχή»

http://www.contra.gr/Sports/Volleyball/article3507953.ece/ALTERNATES/w620/STELLA.jpg 
Την ικανοποίηση της για την πορεία του Ολυμπιακού, εξέφρασε με δηλώσεις της μετά τον χαμένο τελικό η  Στέλλα Χριστοδούλου που ευχήθηκε αυτή να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο τις επόμενες σεζόν.
 Η  Ευρωστίνια αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε: «Είμαστε περήφανοι για την πορεία που κάναμε φέτος. Ίσως στην αρχή του ταξιδιού μας να μην το πίστευε κανένας, αλλά εμείς δουλεύαμε σκληρά για να τα καταφέρουμε μέχρι εδώ.
Σίγουρα έχουμε μία μικρή απογοήτευση για το τελικό αποτέλεσμα και ότι δεν κατακτήσαμε το τρόπαιο. Αυτό όμως δείχνει πόσο μεγάλος είναι αυτός ο σύλλογος και πόσο έχουμε μεγαλώσει και εμείς μέσα σε αυτόν.
Από εκεί και πέρα είμαι περήφανη για την ομάδα μου. Δουλέψαμε σκληρά και τα δώσαμε όλα. Πήραμε μία σημαντική νίκη μέσα στην έδρα μας.
Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο ο οποίος σε όλη αυτή την πορεία ήταν στο πλευρό μας και μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε στον τελικό. Εύχομαι αυτό να είναι η αρχή για κάτι πιο όμορφο που θα γίνει του χρόνου»

Δορυφόρος του Πανεπιστημίου Πατρών εκτοξεύθηκε σήμερα στο Διάστημα από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ

Δείτε live: Την εκτόξευση 2 ελληνικών δορυφόρων στο διάστημα 
Δύο ελληνικής κατασκευής μικροδορυφόροι, οι UPSat και DUTHSat, ο πρώτος από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και τα Τμήματα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών και ο δεύτερος από το Δημοκριτείο Πανεπιστήμιο Θράκης και τοΤμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών εκτοξεύθηκαν στο Διάστημα σήμερα το απόγευμα στις 18:11 ώρα Ελλάδας -μαζί με 26 άλλους παρεμφερείς μικροδορυφόρους- από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα των ΗΠΑ. Οι μικροδορυφόροι θα μεταφέρονται πάνω σε ένα πύραυλο-φορέα «Atlas V», με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

 
Οι 28 μικροδορυφόροι CubeSats -όπως είναι η κοινή ονομασία τους- αποτελούν μέρος του φορτίου που στέλνεται στον ISS από την ιδιωτική αμερικανική

ΝΔ: Αποπομπή Παπακώστα, μετά από σχόλια κατά του Αδ. Γεωργιάδη


Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αντικαθίσταται η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Β' Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα, από τον βουλευτή Αχαΐας, Ιάσωνα Φωτήλα.
Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή της στο facebook η κ. Παπακώστα, που είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας, ανέφερε προ ημερών τα εξής: «Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του ...επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο ...έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού [...] Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του... τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν...».
Επίσης, από το γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοινώθηκαν οι βουλευτές που θα συμμετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:
Γιώργο Βλάχο, βουλευτή Περιφέρειας Αττικής
Γιώργο Γεωργαντά, βουλευτή Κιλκίς
Γιάννη Κεφαλογιάννη, βουλευτή Ρεθύμνης
Νότη Μηταράκη, βουλευτή Χίου
Χρήστο Μπουκώρο, βουλευτή Μαγνησίας.

Κ. Παπακώστα: Σέβομαι τις αποφάσεις του προέδρου
Σχολιάζοντας την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη για την αντικατάστασή της, η Κ. Παπακώστα ανέφερε πως σέβεται τις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος και είναι πάντα στη διάθεσή του.
Όπως είπε, είναι και παραμένει «μάχιμος στρατιώτης κάτω από τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή και δίχως αμφιταλαντεύσεις». «Ανήκω σε μία μεγάλη ιστορική παράταξη, η οποία είναι η ελπίδα των Ελλήνων, την οποία υπηρετώ με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και της Ελληνικής κοινωνίας σε άγριους καιρούς», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ιάσωνα Φωτήλα.

Πασχαλινό τραπέζι- Η επόμενη μέρα

omgscalesromanou.jpg


Πασχαλινό τραπέζι- Η επόμενη μέρα


Οι διατροφικές υπερβολές του Πάσχα, άφησαν τα ίχνη τους στη... ζυγαριά σας! Μην χρονοτριβείτε, λάβετε μέτρα από σήμερα κιόλας:

Διαβάστε περισσότερα

Lazinesscontagious22.jpgH τεμπελιά είναι ...μεταδοτική!



Αν αισθάνεστε πάρα πολύ μεγάλη έλλειψη ενέργειας και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, ίσως να μην φταίτε εσείς.

ανακατασκευής της γέφυρας Αλεποχωρίου επί της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Σπάρτης



Αποτέλεσμα εικόνας για γεφυρα Αλεποχωρίου επί της Εθνικής Οδού Τρίπολης – ΣπάρτηςΤη δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής της γέφυρας στην περιοχή του Αλεποχωρίου επί της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Σπάρτης υπέγραψε την Τρίτη 18 Απριλίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

ΑΣΕΠ-Προκήρυξη 3Κ/2017: Ξεκινούν οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις σε 4 Οργανισμούς

Tην ερχόμενη Δευτέρα 24 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ για 48 προσλήψεις (17 θέσεις ΠΕ, 8 ΤΕ, 22 ΔΕ και 1 ΥΕ) μόνιμου προσωπικού στον ΟΣΕ, το Εθνικό Τυπογραφείο, την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και την ΕΛΣΤΑΤ.
Πρόκειται για την προκήρυξη 3Κ/2017, η προθεσμία για την οποία λήγει στις 8 Μαΐου 2017, ημέρα Δευτέρα.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΕΣΕΩΝ:

Τη δημοπράτηση αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Αφυσσού υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



Αποτέλεσμα εικόνας για θέση Αφυσσού (Προβατομάνδρα) του Δήμου Σπάρτης Τη δημοπράτηση της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση Αφυσσού (Προβατομάνδρα) του Δήμου Σπάρτης υπέγραψε τη Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ και η επιτυχής υλοποίησή του «θα αποτελέσει σταθμό για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την προστασία της δημόσιας υγείας στη Σπάρτη και τη Λακωνία, αφού θα αποκατασταθεί μια τεράστια περιβαλλοντική πληγή της Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Σημείωσε επίσης ότι πρόκειται για την αίσια έκβαση μιας ιδιαίτερα δύσκολης διαδικασίας την οποία ανέλαβε η Περιφέρεια, ώστε να βρει τους απαιτούμενους πόρους, να ωριμάσει τις σχετικές μελέτες και να εξασφαλίσει την ομαλή εκτέλεση του έργου στο σύνολό του.