Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ (VIDEO)

Εν αρχή ην ο Λόγος…

http://www.antiochpatriarchate.org/images/Icons/b663d6bd99e6ccfea2dea695f67d112d.jpg

Το Ευαγγέλιο που διαβάζεται όταν… οι περισσότεροι έχουν φύγει από τους ναούς μετά το “Χριστός Ανέστη”, το βράδυ της Ανάστασης, αποτελεί και τον πρόλογο στην ανάγνωση και κατανόηση του μεγάλου μυστηρίου του Χριστιανισμού.
Κατά Ιωάννην, λοιπόν:
“ΕΝ ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. 
2 Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν. 
3 πάντα δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν. 
4 ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν, καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων. 
5 καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν.
6  Ἐγένετο ἄνθρωπος ἀπεσταλμένος παρὰ Θεοῦ, ὄνομα αὐτῷ  Ἰωάννης· 
7 οὗτος ἦλθεν εἰς μαρτυρίαν, ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός, ἵνα πάντες πιστεύσωσι δι’ αὐτοῦ. 
8 οὐκ ἦν ἐκεῖνος τὸ φῶς, ἀλλ’ ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός. 
9  Ἦν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ὃ φωτίζει πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον. 10 ἐν τῷ κόσμῳ ἦν, καὶ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ ὁ κόσμος αὐτὸν οὐκ ἔγνω. 11 εἰς τὰ ἴδια ἦλθε, καὶ οἱ ἴδιοι αὐτὸν οὐ παρέλαβον. 
12 ὅσοι δὲ ἔλαβον αὐτόν, ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν τέκνα Θεοῦ γενέσθαι, τοῖς πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ, 
13 οἳ οὐκ ἐξ αἱμάτων, οὐδὲ ἐκ θελήματος σαρκός, οὐδὲ ἐκ θελήματος ἀνδρός, ἀλλ’ ἐκ Θεοῦ ἐγεννήθησαν. 
14 Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας. 
15  Ἰωάννης μαρτυρεῖ περὶ αὐτοῦ καὶ κέκραγε λέγων· οὗτος ἦν ὃν εἶπον, ὁ ὀπίσω μου ἐρχόμενος ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν. 
16 Καὶ ἐκ τοῦ πληρώματος αὐτοῦ ἡμεῖς πάντες ἐλάβομεν, καὶ χάριν ἀντὶ χάριτος· 17 ὅτι ὁ νόμος διὰ Μωϋσέως ἐδόθη, ἡ χάρις καὶ ἡ ἀλήθεια διὰ  Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐγένετο”.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/04/agio-fos-1300-1.jpg

Περίπου στις 14.30 (ώρα Ελλάδος) ολοκληρώθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα. και από εκεί ταξιδέει σε όλες τις γωνιές της Γης που υπάρχουν Χριστιανοί..
Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ’ παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας. Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, στην Ελλάδα.

Tweet: prisma news: Μεγάλο Σάββατο ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Έρχεται η πληρωμή των δικαιούχων (ημερομηνίες)



Εγκρίθηκε χτες με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 40.945.782,86 ευρώ για την πληρωμή του μηνός Απριλίου του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα χρήματα στους λογαριασμούς των 187.187 δικαιούχων θα μπουν τμηματικά την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Απριλίου. 

ΠΑΛΕΨΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ»Δεν πειράζει ...Νικήτριες στις καρδιές μας!

Νικήτριες στις καρδιές μας! 
Οι «ερυθρόλευκες» δεν τα κατάφεραν στην Προύσα της Τουρκίας με αντίπαλο την Μπούρσα και ηττήθηκαν με 3-0 σετ.
Έχοντας κερδίσει τον πρώτο τελικό στο «Μελίνα Μερκούρη» με 3-2 σετ, πήγαιναν στην Τουρκία με σκοπό να κάνουν άλλη μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ή έστω και ήττα έως 3-2 σετ, ώστε να πάνε τον δεύτερο τελικό στο «χρυσό σετ».
Όμως σήμερα η Μπούρσα βρέθηκε σε καλύτερη μέρα και έφτασε σε καθαρή νίκη και πήρε το τρόπαιο. Ωστόσο, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια του  Ολυμπιακού και ιδιαίτερα στην Ευρωστίνια αρχηγό  της ομάδας , την Στέλα Χριστοδούλου , για την προσπάθειά τους και τη διαδρομή που έκαναν, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Μπούρσα - Ολυμπιακός 3-0 (25-15 ,25-16,25-23)

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

Φωτογραφία του Ανδρέας Μητσόπουλος.Φωτογραφία του Ανδρέας Μητσόπουλος.

Μετά τη ΣΤΑΥΡΩΣΗ έρχεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Η Ανάσταση ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, αλλά και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ και του κάθε Ανθρώπου ξεχωριστά. 
Για να πραγματοποιηθεί βέβαια η Ανάσταση της ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, εκτός από τη ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ που πάντα θα υπάρχει στο πλευρό μας, απαιτείται σκληρός Αγώνας ενάντια σε πάσης φύσεως εχθρό, αλλά και Ακλόνητη Πίστη στα Ιδανικά μας. Ζούμε σε μια ανθυγιεινή για την επιβίωση των Ευγενών Ιδεών, χρονική περίοδο. Στο τέλος όμως όλα θα πάνε καλά. Το Αληθινό θα νικήσει το κάλπικο. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους τους φίλους, με Υγεία, Ευτυχία, Επιτυχίες, Δύναμη και τελεσφόρηση όλων των θεμιτών επιδιώξεων και στόχων.

AΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ Ραδιο RAMONA TV

Φωτογραφία του Panagiotis Pavlopoulos.
 
Μετά τα πάθη και τις δοκιμασίες ακολουθεί πάντα η Λύτρωση.
H Συντακτική ομάδα του Ramona Radio Tv σας ευχόμαστε καλό Πάσχα Χριστός Ανέστη !!!!!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Φωτογραφία εξωφύλλουΦωτογραφία του Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.
 Οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου σας εύχονται 
Καλό Πασχα, με υγεία και αγάπη σε όλο το κόσμο!
Ευχαριστούμε θερμά τη δημοτική αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για τις νέες στολές της Φιλαρμονικής.
KAΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ανάσταση Ελλήνων


Είναι πολλές φορές που στο μυαλό μας αυτήν την δύσκολή περίοδο που περνάει η χώρα μας να την συγκρίνουμε με την Μεγάλη Εβδομάδα και τα πάθη του Κυρίου.
Ίσως στο φετινό Πάσχα να υπήρχε η πιο δυνατή και φορτισμένη σκέψη του κάθε ανθρώπου πάνω σε αυτήν πολύπαθη χώρα που να ένιωσε την ανάγκη να έρθει πιο κοντά στο Θείο Δράμα του Θεανθρώπου.
Η φράση που ακούγεται «…προσδοκώ Ανάσταση Νεκρών…» να έχει φέτος πιο δυνατή σημασία πιο δυνατό συναίσθημα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του Μεταπολεμικού Ελληνικού κράτους στο μυαλό του κάθε Έλληνα. Να την συλλαβίζει από μέσα του ο καθένας και να μετενσαρκώνεται με τα πάθη…
Τα πάθη τα δικά του της καθημερινότητάς του της οικογένειας του, του ίδιου του νου. Να έρχεται πιο κοντά στην γεμάτη ουσία αυτή πρόταση νιώθοντας και ελπίζοντας με την Ανάσταση να Αναστηθεί όχι μόνο ο Χριστός μας αλλά ο κάθε μικρός χριστούλης που ζει μέσα μας για να μας δώσει την δύναμη εκείνη να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην ζωή.
Φέτος για τους πιο πολλούς Έλληνες η Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα δεν θα είναι όπως άλλες φορές που παίρναμε το άγιο φώς φτάνοντας στην εκκλησία δώδεκα παραπέντε φεύγοντας δώδεκα και πέντε γιατί περίμενε η ζεστή μαγειρίτσα και τα κοψίδια στο σπίτι ή σε ένα εστιατόριο.
Φέτος η σημασία της Ανάστασης του Κυρίου για τον καθένα είναι ξεχωριστή. Μέσα τους ελπίζει και σε μια άλλη Ανάσταση προσωπική, απέναντι σε όλα αυτά που ταλαιπωρούν το κουρασμένο μυαλό μας από τα προβλήματα της πραγματικότητας με την οικονομική κατάσταση της χώρας και συνάμα του κάθε νοικοκυριού.
Φέτος η Ανάσταση φέρνει την ελπίδα σε όλους μας για κάτι καλύτερο για κάτι που θα αναπτερώσει το ηθικό για να συνεχίσουμε. Να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε κάτι που θα έρθει.
Ευλογούμε για Ανάσταση Νεκρών… Ελπίζουμε για Ανάσταση Ελλήνων.
Καλή Ανάσταση Έλληνες.