Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Tweet: prisma news

Πλοίο "κόλλησε" στον Ισθμό της Κορίνθου [vid]

Πλοίο `κόλλησε` στον Ισθμό της Κορίνθου [vid]






Συνέβη σήμερα, με το πλοίο να "κολλάει" στον αβαθή πυθμένα, στο κανάλι του Ισθμού.
 Με την βοήθεια ρυμουλκού της Διώρυγας Κορίνθου και πολύ μεγάλη προσπάθεια του καπετάνιου, το πλοίο "ξεκόλλησε".

Πηγή: korinthostv

Γ.ΤΣΟΓΚΑΣ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


H ομιλία του  Γ. Τσόγκα στην Ολομέλεια της Βουλής  για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Εξοπλιστικά Προγράμματα  του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ( Συνεδρίαση 28-03-2017) 


Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε
ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου αντίπαλος της Καλαμάτας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος

Φωτογραφία του χρήστη Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928.
Διενεργήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας , η κλήρωση όλων των φάσεων, από την 1η έως και τον τελικό της διοργάνωσης, του Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2016-2017.
Ο Κυπελλούχος Κορινθίας Ηρακλής Ξυλοκάστρου συμμετέχει  στον 7ο όμιλο όπου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει κατά την 1η αγωνιστική της Α¨ φάσης του θεσμού, στο Ξυλόκαστρο την Καλάματα, Κυπελλούχο Μεσσηνίας. 

Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου η ομάδα του Νίκου Κολιμάδη αναδείχθηκε Κυπελλούχος , αποκλείοντας εκτός έδρας τον ΑΟ Μαψού 5 - 0, τον ΠΑΣ Κλένια με 5 -1, την Δάφνη με 1 - 0 , τον Τενεάτη Αθικίων με 1 - 0 και στον τελικό μετά από κανονικό αγώνα και παράταση  1 - 1 , στη διαδικασία των πέναλτι , επικράτησε 4 - 3 επί του ΑΣ Κόρινθος 2006 , στο 45ο Τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας, που εγινε στο κατάμεστο γήπεδο του Ζευγολατιού. 


Η "Μαύρη Θύελλα" αναδείχθηκε Κυπελλούχος Μεσσηνίας, καθώς, στην πρώτη φάση της διοργάνωσης αναδείχτηκε ισόπαλος 2 - 2, στους Γαργαλιάνους με τον Τέλο Άργα , τον οποίο απέκλεισε με σκορ 3 - 0 σε αγώνα  της δεύτερης φάσης στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Στην τρίτη φάση του Κυπέλλου , σε αγώνα νοκ άουτ η Καλαμάτα απέκλεισε με 5 - 1 , στο Δώριο την τοπική ομάδα, όπως νοκ άουτ ήταν και ο αγώνας της τέταρτης φάσης όπου σάρωσε με 7 - 0 , εντός έδρας, την ομάδα της Μικρομάνης. Σε διπλό αγώνα της πέμπτης φάσης η Καλαμάτα μετά τον ισόπαλο 1 - 1 στην Ανδρούσα με την τοπική ομάδα την απέκλεισε κατά τον επαναληπτικό αγώνα , στο Ασπρόχωμα, με σκορ 3 - 1. Στο τελικό του Κυπέλλου η " Μαύρη Θύελλα" υπέταξε με 1 - 0 , στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, την Αναγέννηση Παραλίας.

Στον ίδιο όμιλο μετέχουν επίσης και οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ  Ζακύνθου ΑΟ Κατασταρίου, Αχαϊας Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Κεφαλλονιάς  ΑΟ Σάμης και ο Πανηλειακός Κυπελλούχος Ηλείας.

7ος ομιλος
Α ΦΑΣΗ

1η Αγωνιστική 05/04/2017,
31 ΠΑΟ Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Καλαμάτα
32 ΑΟ Κατασταρίου - Κεραυνός Αγ. Βασιλείου
33 ΑΟ Σάμης - Πανηλειακός Πύργου

2η Αγωνιστική 12/04/2017,
34 Νικητής αγώνα ΑΟ Κατασταρίου - Κεραυνός Αγ. Βασιλείου - Νικητής αγώνα  ΑΟ Σάμης - Πανηλειακός Πύργου

3η Αγωνιστική  19/04/2017
35Νικητής ΠΑΟ Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Καλαμάτα - Νικητής αγώνα 34

6ος ομιλος
Οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας μαζί με τους Κυπελλούχους της ΕΠΣΑΝΑ , ΕΠΣΔΑ και Ευβοίας απαρτίζουν τον 6ο όμιλο του Κυπέλλου.

Α ΦΑΣΗ
1η Αγωνιστική 05/04/2017,
26 Ηρακλής Ψαχνών - ΑΣ Αστέρας Βλαχιώτη
27 Αργοναύτης Νέας Κίου - ΑΟ Ατλαντίς Ανθούσας
28 Ένωση Πανασπροπυργιακού-Δόξα - Λεωνίδιο

2η Αγωνιστική 12/04/2017,
Αγώνας 29 Νικητής αγώνα Αργοναύτης Νέας Κίου - ΑΟ Ατλαντίς Ανθούσας - Νικητής αγώνα Ένωση Πανασπροπυργιακού-Δόξα - Λεωνίδιο

3η Αγωνιστική  19/04/2017
30 Νικητής αγώνα Ηρακλής Ψαχνών - ΑΣ Αστέρας Βλαχιώτη - Νικητής αγώνα 29


Το πλήρες πρόγραμμα με τη συγκρότηση των ομίλων, τις μετέπειτα διασταυρώσεις και τις ημερομηνίες μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Η εξωστρέφεια της Πελοποννήσου στο επίκεντρο της συνάντησης της Αντιπεριφερειάρχη κας Νικολάκου με τον Ιταλό Πρέσβη

Εμφάνιση IMG_1397.JPG
Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Λουίτζι Μάρα και το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Τσώνη Γιώργο πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα στο δημαρχείο της Μεσσήνης τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.
Τον Πρέσβη συνόδευαν η επίτιμη πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο κα. Μαργαρίτα Μποβιτσέλι, ο οικονομικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Enrico Barbato, η Αντιδήμαρχος Μεσσήνης κα. Γεωργία Παναγοπούλου

TΡΙΠΟΛΗ: 42ο ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΚ ΟΤΕ ΝΔ ΕΛΛΑΔΑΣ


Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων & Συνταξιούχων ΟΤΕ νομού Αρκαδίας, συνδιοργανώνει, από κοινού, με την  Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης, το 42ο Προσυνέδριο των Πολιτιστικών Κέντρων ΟΤΕ Νοτιοδυτικής Ελλάδας, στην Τρίπολη την 31/3 & 1/4/2017, με θέμα «Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και Σύγχρονη Ελλάδα».
Τις συνεδριακές εργασίες θα πλαισιώσουν δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτισμικής συνέχειας, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, στην περιοχή της Αρκαδίας. Ειδικότερα:
Την Παρασκευή 31-3-2017, ώρα 20.00, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, θα γίνει,  με ελεύθερη είσοδο,  η προβολή της ταινίας του Αρκαδικής καταγωγής σκηνοθέτη κ. Αλ. Παπαηλίου «Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία», παρουσία του ιδίου.

Το  Σάββατο, 1-4-2017, ώρα 11.00  στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, θα μιλήσει ο ιδρυτής του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης & Ιστορίας με θέμα «Η σημασία της Αρκαδίας, από την αρχαιότητα, ως σήμερα», ενώ θα έχει προηγηθεί επίσκεψη -ξενάγηση των συνέδρων στον αρχαιολογικό χώρο της Τεγέας και το βραβευμένο Μουσείο της Αλέας Τεγέας.

"Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου"

Κανόνες της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κανόνες της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σε μέτρα για την εξασφάλιση των κανόνων της Ε.Ε. που αφορούν στην προστασία των χρηστών του Διαδικτύου, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκοπεύει να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για τον λόγο αυτόν, οι Αρχές καταναλωτών της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συναντήθηκαν στις 16 Μαρτίου με εκπροσώπους των εταιρειών Facebook, Twitter και Google + με σκοπό να συζητηθούν οι προτεινόμενες λύσεις.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε., οι εταιρείες αυτές θα πρέπει

Δράσεις όλο τον Απρίλιο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Δράσεις όλο τον Απρίλιο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) συνεχίζει τον Απρίλιο τις δράσεις του για μικρούς και μεγάλους.
Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας με το ΔΣ Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Κορινθίας


Την Παρασκευή 24 Μαρτίου, οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Κορινθίας.

Σοφία Βούλτεψη: Το πρωί τα δίνουν όλα και το βράδυ τα… κατοχυρώνουν συνταγματικά!

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
_____
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΩΝ
τηλ. 210-3643601

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2017

Δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη, Βουλευτού Β΄ Αθηνών και πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου
Το πρωί τα δίνουν όλα και το βράδυ τα… κατοχυρώνουν συνταγματικά!


Χθες, η κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της. Μέχρι τώρα κυβερνούσε δια της προπαγάνδας. Από χθες πέρασε στο ανώτατο στάδιο:

Το 2014 έβριζαν, τώρα δεν κουνιέται φύλλο!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από την Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου του 2015, την οποία οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης επιμελώς είχαν αποκρύψει από τον λαό και το ελληνικό κοινοβούλιο.
Πάνω από δυο χρόνια πέρασαν και από την 20ή Μαρτίου 2015, όταν ο κ. Τσίπρας έλαβε μέρος σε μια οκταμερή και συναντήθηκε με την κ. Μέρκελ, προκειμένου να…επιβεβαιωθεί η Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου 2015 (που πέρασε πια στην Ιστορία ως ένα από τα πιο κρυφά κείμενα της ζώσας μνήμης).
Τότε, είχαν συμφωνήσει επί όλων εκείνων που, ως αντιπολίτευση, πολεμούσαν και διακήρυσσαν ότι δεν θα εφαρμόσουν.

Εξέταση αίματος ανιχνεύει τον καρκίνο ακόμα και σε αρχικό στάδιο

bloodteste26.jpgΕξέταση αίματος ανιχνεύει τον καρκίνο ακόμα και σε αρχικό στάδιο


Μια εξέταση αίματος, που όχι μόνο ανιχνεύει τον καρκίνο αλλά και προσδιορίζει σε ποιο σημείο του σώματος βρίσκεται, αναπτύχθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι μπορεί να είναι διαθέσιμη μέσα σε έναν χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα 

sdffsdfs.jpgΜύθος: ‘Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να τρώνε ότι θέλουν χωρίς να βάζουν βάρος!’


Σίγουρα ο καθένας από εμάς έχει τουλάχιστον ένα, ή περισσότερους φίλους που μπορούν να φάνε ότι

Κοινωφελής: Πότε πιάνουν δουλειά οι 24.251 δικαιούχοι στους 274 δήμους

Μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων με τα αποτελέσματα της κοινωφελούς εργασίας για τους 24.251 δικαιούχους, ξεκινά αυτόματα η διαδικασία για την πρόσληψη τους, στους 274 δήμους της χώρας.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος, η διαδικασία μέχρι την ανάληψη εργασίας των δικαιούχων στους δήμους, διέρχεται από συγκεκριμένα στάδια. Σύμφωνα

Με τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης τροπολογία για τα δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο


Αφορμή αποτέλεσε η από 21/3/2017 κατατεθειμένη Τροπολογία με Γενικό Αριθμό 982 και Ειδικό Αριθμό 144 του Ανεξάρτητου Βουλευτή κου Καρρά Γεώργιου- Δημήτριου ...
airetos.gr

ΟΓΑ-Οικογενειακά Επιδόματα: Εγκρίθηκε η επιχορήγηση -Σύντομα η καταβολή τους (απόφαση)

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση του ΟΓΑ για την καταβολή της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σύντομα τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και σε κάθε περίπτωση πριν το Πάσχαόπως είχε γράψει σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της, η aftodioikisi.gr.
To «πράσινο φως» άναψε ΑΠΟΦΑΣΗ του υπ. Εργασίας, για τη δέσμευση συνολικού

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

Η Ουγγαρία θα προχωρήσει στην κράτηση όλων των προσφύγων

Η Ουγγαρία θα προχωρήσει στην κράτηση όλων των προσφύγων

Η Ουγγαρία δήλωσε χθες (27 Μαρτίου) ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κράτηση των αιτούντων άσυλο σε στρατόπεδα στα νότια σύνορά της με τη Σερβία αφού περάσει ένα νόμο αυτό το μήνα, ο οποίος έχει αποτελέσει αντικείμενο κριτικής από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα Ηνωμένα Έθνη. Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε στις 7 Μαρτίου την συστηματική κράτηση όλων των αιτούντων …
---
Σε χαμηλά 15 ετών το ευρώ αν κερδίσει η Λεπέν

Σε χαμηλά 15 ετών το ευρώ αν κερδίσει η Λεπέν

Η αντίδραση που αναμένουν οι οικονομολόγοι για το ευρώ από μια νίκη Λεπέν είναι παρόμοια με της στερλίνας μετά το βρετανικό δημοψήφισμα. Κάποιοι ειδικοί «βλέπουν» την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου μέχρι και κάτω των 95 αμερικανικών cents. Το ευρώ θα βυθιστεί σε 15ετή χαμηλά σε περίπτωση που η Μαρίν Λεπέν αναλάβει τη γαλλική προεδρία. Όπως εκτιμούν οικονομολόγοι, η άμεση αντίδραση του κοινού …
---
Τόμας ντε Μεζιέρ: Ανάκληση βίζας σε αξιωματούχους οι χώρες των οποίων δεν δέχονται πίσω μετανάστες

Τόμας ντε Μεζιέρ: Ανάκληση βίζας σε αξιωματούχους οι χώρες των οποίων δεν δέχονται πίσω μετανάστες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ανάκληση βίζας σε ανώτερους αξιωματούχους από αφρικανικές και άλλες χώρες, οι κυβερνήσεις των οποίων αρνούνται να δεχθούν πίσω παράτυπους μετανάστες από την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ. Παρευρισκόμενος σε μια συνάντηση στις Βρυξέλες, ο ντε Μεζιέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ένωση χρειάζεται …
---
Πρόεδρος SPD: Η λιτότητα είναι ιδεολογία, όχι οικονομική στρατηγική

Πρόεδρος SPD: Η λιτότητα είναι ιδεολογία, όχι οικονομική στρατηγική

Μια νίκη για τον Martin Schulz στις γερμανικές εκλογές θα είναι μια ευκαιρία για την Ευρώπη να θέσει τέρμα στην «αποτυχημένη» πολιτική λιτότητας και να φέρει πίσω την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ευρώπη, ο Thomas Oppermann είπε EURACTIV.COM σε συνέντευξή του. Ο Τόμας Όπερμαν είναι ο πρόεδρος της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή. Μίλησε στο δημοσιογράφο …
---
Oxfam: Η φοροδιαφυγή των μεγάλων τραπεζών της ΕΕ συνεχίζεται

Oxfam: Η φοροδιαφυγή των μεγάλων τραπεζών της ΕΕ συνεχίζεται

Οι 20 μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης ενέγραψαν κέρδη τετραμήνου το 2015 σε φορολογικούς παραδείσους, με το Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία τους πιο αγαπημένους τους προορισμούς, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam, η οποία δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (27 Μαρτίου). Η EurActiv Γαλλίας αναφέρει. Ο αγώνας της ΕΕ κατά της φοροδιαφυγής δεν έχει τελειώσει. Μετά από μια σειρά σκανδάλων φοροδιαφυγής τα οποία ενέπλεξαν …
---
Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές δεσμεύτηκαν για μια κοινωνική Ευρώπη

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές δεσμεύτηκαν για μια κοινωνική Ευρώπη

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες εξαπέλυσαν επίθεση στα συντηρητικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη και δεσμεύτηκαν να τερματίσουν τις πολιτικές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίες έχουν διαιρέσει τις χώρες της ΕΕ. Η EURACTIV.COM αναφέρει από τη Ρώμη. Στην συνδιάσκεψη «Μαζί» που διοργανώθηκε στις 24 Μαρτίου από την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S & D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη …
---
Λεπέν: Η ΕΕ θα πεθάνει, η παγκοσμιοποίηση θα ηττηθεί

Λεπέν: Η ΕΕ θα πεθάνει, η παγκοσμιοποίηση θα ηττηθεί

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξαφανιστεί, δήλωσε η Λεπέν είπε σε μια συγκέντρωση την Κυριακή (26 Μαρτίου), υποσχόμενη ότι θα προστατεύσει τη Γαλλία από την παγκοσμιοποίηση, με στόχο να συσπειρώσει τους υποστηρικτές της με φόντο τις γαλλικές εκλογές. Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου (FN), ενός αντιμεταναστευτικού και ευρωσκεπτικιστικού κόμματος, δήλωσε σε μια προεκλογική της συγκέντρωση στη Λιλ ότι οι εκλογές θα …