Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

"Καίγεται" το Ξυλόκαστρο ( ζΩΝΤΑΝΉ ΣΎΝΔΕΣΗ)

https://www.facebook.com/greekradiowebradio/videos/1928974677335503/

https://www.facebook.com/greekradiowebradio/videos/1928974677335503/

Ξυλόκαστρο τώρα έφτασε ο Κυπελλούχος Ηρακλής! 
Αποθεώθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ ,μετά την κατάκτηση του Κυπελλου,επιστρεφοντας νικητρια στη πολη του Ξυλοκαστρου...καταληγοντας μεσα σε πανηγυρισμους απεξω απο τα γραφεια του Συλλογου Εθελοντων Αιμοδοτων "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ",, που συνεπεσε να γιορταζουν την ιδια μερα με τη νικη της ομαδας,τα τριαντα χρονια προσφορας αιματος ...ετσι ανταμα ομαδα και αιμοδοτες και γενικοτερα ολοι οσοι βρεθηκαν εκει(και βρεθηκε σχεδον ολο το Ξυλοκαστρο και οχι μονο),το γλεντησαν για τα καλα..
Ηταν μια νοτα αισιοδοξιας ολο αυτο,χαρας,εκτονωσης,ενθουσιασμου και ελπιδας....οτι μεσα σε τοσο γκριζο που μας περιβαλλει,αν θελουμε βαζουμε χρωμα και μαλιστα κοκκινου τ,που ειναι το αιμα και πρασινολευκου,που ειναι η ομαδα...Μπραβο στα παιδια μας,παντα νικες,μπραβο στους αιμοδοτες και στο συλλογο για τα τριαντα χρονια προσφορας αιματος,να συνεχισουν ετσι δυναμικα...ολοι θα ειμαστε κοντα τους...
Στο ραδιοφωνο του ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8,σημερα Πεμπτη,10.00-13.00 συντονιστειτε...σχολιασμοι,τηλεφωνικες συνδεσεις ....για ολα αυτα που ζησαμε αποψε στο Ξυλοκαστρο...
ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΠΟΠΟΥΛΟΥ 
Φωτογραφία του νικος κολιμαδης.

O HΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΞΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Νίκησε στα πέναλτι 4 - 3 την Κόρινθο 2006

Ο ιστορικός Ηρακλής Ξυλοκάστρου, εδώ και λίγη ώρα, είναι ο Κυπελλούχος Κορινθίας περιόδου 2016 - 2017, καθώς μετά από κανονικό αγώνα και παράταση  1 - 1 , στη διαδικασία των πέναλτι , επικράτησε 4 - 3 επί του ΑΣ Κόρινθος 2006 , στο 45ο Τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας, που εγινε στο κατάμεστο γήπεδο του Ζευγολατιού. Η παράδοση στο κύπελλο διατηρήθηκε που θέλει τα τελευταία χρόνια ομάδα από την ενδοχώρα της Κορινθίας να κατακτά το Κύπελλο νικώντας ομάδα της κορινθιακής πρωτεύουσσας .Λέτε αυτό να συμβεί και στο πρωτάθλημα; ....
Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, Στο σκορ προηγήθηκε η Κόρινθος 2006 στο 27΄ με κοντινό πλασέ του Γάλα μετά από παράλληλη μπαλιά του Πασαλίδη.

Έξι λεπτά αργότερα στο 33΄ ο Αλούσι σέρβιρε στο Ματθαιόπουλο που ισοφάρισε σε 1 - 1 για τον Ηρακλή. Η έξυπνη τακτική του Νίκου Κολιμάδη και το στήσιμό της σμαδος του οδήγησαν τον Ηρακλή στην επιτυχία, αυτή. Στη παράταση το σκορ δεν άλλαξε  με αποτέλεσμα οι ομάδες να οδηγηθούν στα πέναλτι
Άστοχο το πρώτο πέναλτι για την Κόρινθο ΄06 που εκτέλεσε ο Φίλης, Ο Πιλιαφάς πέτυχε το 0 - 1 για τον Ηρακλή. Ο Δημητριάδης ισοφαρίζει σε 1 -1 για την ομάδα του Σταύρου Μπινιάρη.
Ο Καφαντάρης εύστοχος σημειώνει το 1 - 2 για τον Ηρακλή, Ο Καζάλωφ ισοφαρίζει σε 2 - 2. Ο Μαστρογιαννόπουλος σημειώνει το 2 - 3. Ο Πασαλίδης σημειώνει το 3 - 3 παρά την προσπάθεια του Ηλία Κουρούμαλη να αποκρούση. Ο Αλούσι σημειώνει το 3- 4 γιά τον Ηρακλή.
Η αγωνία των θεατών στις εξέδρες του Ζευγολατιού στο κατακόρυφο. Ο Γάλας της ομάδας της 2006 , έτοιμος να εκτελέση το πέναλτιι , παίρνει φόρα... και ο Ηλίας Κουρουμαλης με την απόκρουση του στέλνει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου στους... 7 ουρανούς....
Το γήπεδο του Ζευγολατιού πήρε "φωτιά από τους ξέφρενους πανηγυριμούς των φιλάθλων της Δυτικής Κορινθίας που ήρθαν στο Ζευγολατιό να συμπαρασταθούν στο 98χρονο "γηραιό" του Ξυλοκάστρου.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006: Χανδρινός, , Αμπαδιωτάκης Κ.(72΄ Πέτκωφ), Μαυρέλης, Φίλης Βλάσσης, Καζάλοφ, Σιδέρης, Πασαλίδης, Μαζιώτης ( 83΄ Δημητριάδης)  , Γάλας, Ζαγοριανός  (62’ λ.τρ. Γκολέμης)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Κουρούμαλης Η., Μαστρογιαννόπουλος, Κακογιάννης, Καφαντάρης Γ (99΄ λ. τρ. Κλουτσινιώτης) .  Κουρούμαλης Γ., Κουλάκης, Καφαντάρης Μ., Αλούσι,  Παπαδημητρίου Πιλιαφάς Α., Ματθαιόπουλος ( 67 Μανώλης)

Τις απονομές μεταλλίων  και του Κυπέλλου έκανε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας κ. Μιχάλης Τζιχρητζής . 
Φωτογραφία του Αναστάσιος Γκιολής.

Τον αγωνα παρακολούθησαν ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο Δημαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος , οι Αντιδήμαρχοι κ..κ Παναγιώτης Καλύβας και Κώστας Κουσουλός, ο ιατρός κ Αμαστάσιος Γκιολής, Διοικητικοί παράγοντες από τις ομάδες του Αστέρα Δερβενίου, της Λυκοποριάς , του Πανευρωστινιακού κ.λ.π.Φωτογραφία του Αναστάσιος Γκιολής.

Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου η ομάδα του Νίκου Κολιμάδη κατέκτησε για 2η φορά στην 89χρονη ιστορία του το Κύπελλο Κορινθίας , αποκλείοντας εκτός έδρας τον ΑΟ Μαψού 5 - 0, τον ΠΑΣ Κλένια με 5 -1, την Δάφνη με 1 - 0  και τον Τενεάτη Αθικίων με 1 - 0 και την Κόρινθο 2006 με σκορ 4 - 3 στα πέναλτι.
Την πρώτη φορά που μετείχε στο τελικό του Κυπέλλου, την περίοδο 2009 - 2010, είχε κατακτήσει το τρόπαιο καθώς είχε νικήσει 4 - 1 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας και παράταση 0 - 0) τον Ολυμπιακό  Λουτρακίου .
Ο Ηρακλής με προπονητή τον Σπύρο Αργυρόπουλο αγωνίστηκε με την ακόλουθη σύνθεση: Κολιμάδης, Μάντα, Καρακώστας, Βελέντζας, Ψυχογιός (105′ Ραχιανιώτης), Μαργαρίτης, Στυλιανούδης (57′ Καρβούνης), Διαμαντόπουλος, Σιδηρόπουλος, Πιλιαφάς, Τζεμαλής (77′ Μούτος). 
Έφτασε τον τελικό αποκλείοντας Αναγέννηση Κιάτου, Ελλάς Βέλου, Θύελλα Πετρίου και Πέλοπα Κιάτου, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε και στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ερασιτεχνών. 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ κανονικός αγώνας και παράταση 1 - 1 Και τώρα πέναλτι


ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ κανονικός αγώνας 1 - 1 ( παράταση)


ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 1 - 1

Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου ισοφαρίζει με τον Ματθαιόπουλο

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΖΩΝΤΑΝΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 - Π.Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Φωτογραφία του Tassos Mitsopoulos.

 


Η ποδοσφαιρική Κορινθιακή ζει σε ρυθμούς Κυπέλλου. 
Ακριβώς, στις 3:00 σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης  15 Μαρτίου 2017,  ο διαιτητής Γιάννης Νεοφυτιάδης , στο γήπεδο του Ζευγολατιού, θα σφυρίξει την έναρξη του 45ου τελικού Κυπέλλου Κορινθίας, ανάμεσα στις ομάδες:

 Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 - Π.Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
                
Φυσικά  από τη μεγάλη αυτή ποδοσφαιρική διοργάνωση , τη γιορτή του ποδοσφαίρου , δεν μπορούσαν να απουσιάζουν 
                     το "GREEKRADIO WEB CHANNEL"  
           και οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ". 

Θα είναι "παρών" στο φετινό  τελικό  για να μεταδώσουν ζωντανά ραδιοφωνικά - διαδικτυακά το μεγάλο αθλητικό γεγονός από το Ζευγολατιό σε όλους τους  ποδοσφαιρόφιλους στην Κορινθία , στην Ελλάδα και σε όλη την Υφήλιο. 
Την περιγραφή του αγώνα ο Τάσος Μητσόπουλος και στο σχολιασμό των αθλητικών γεγονότων ο Βασίλης Λάλος


, θα μεταδώσει ραδιοφωνικάκαι τηλεοπτικά τον τελικό κυπέλλου ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ μεταξύ των ομάδων ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 και ΗΡΑΚΛΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ,που
θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15/3/17 και ώρα 15.00. Oαγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το
- See more at: http://korinthostv.gr/athlitika/item/13039-06-rapgroup#sthash.FfkaKC1q.dpuf

Πρόστιμα αλλά και πειθαρχικές ποινές σε δημοσίους υπαλλήλους που καπνίζουν

Με πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν έως τα 500 ευρώ αλλά και με αυστηρότερες ποινές που αποφασίζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο, θα βρεθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι επιμένουν να καπνίζουν στους χώρους δουλειάς τους. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργού Υγείας Ανδρέας Ξανθού που δημοσιεύθηκε χθες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο  αναφορικά με το Δημόσιο, «απαγορεύεται η χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα στους παρακάτω αναφερόμενους χώρους:

Hybrid-politics


Tomorrow's Dutch elections and the Turkish interference few days ago gave a new concept in the global politics. Who pushed Turkish dominating political leader Recep Tayyip Erdogan in sending Turkey's Foreign Minister last Saturday to the Netherlands and not the next week, only he knows. The same goes and for the results of his political cunning and controversial political decision. The only certain is that he managed to intervene in a domestic political procedure without been invited.

Επίσκεψη γνωριμίας του νέου Διοικητή της 124 ΠΒΕ στο Δήμαρχο Τρίπολης

Επίσκεψη γνωριμίας του Νέου Διοικητή της 124 ΠΒΕ στο Δήμαρχο Τρίπολης
Ο νέος Διοικητής της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης Σμήναρχος –ιπτάμενος  Ανδρέας  Μανωλάκης, επισκέφτηκε χθες 14 Μαρτίου το Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή,  στο πλαίσιο μιας πρώτης γνωριμίας, ενόψει της επίσημης τελετής παράδοσης – παραλαβής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου.
Ο Σμήναρχος κ. Ανδρέας Μανωλάκης συνοδευόταν από τον απερχόμενο Διοικητή κ. Χρήστο Γλυνό και τον κ. Δημήτρη Φωτόπουλο από την 124 ΠΒΕ.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης, καλωσόρισε τον Σμήναρχο στην πόλη μας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη  Διοίκηση της 124 ΠΒΕ που ήδη έχει αναλάβει.
Από την πλευρά του ο νέος Διοικητής, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Τρίπολης και επισήμανε ότι η αγαστή συνεργασία που υπάρχει θα συνεχιστεί, για το καλό της πόλης.
Τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει με τα πιο θερμά λόγια, τον απερχόμενο Διοικητή κ. Χρήστο Γλυνό, για την προσφορά του στη Διοίκηση της 124  Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης.
Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πρόγραμμα 5,2 εκατ. ευρώ για την προώθηση του ελληνικού κρασιού στις διεθνείς αγορές

Τη Σύμβαση του Προγράμματος Προώθησης Οίνων σε αγορές Τρίτων χωρών της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από ενωσιακά και εθνικά κονδύλια, είναι συνολικού

Ο αρχαίος ναός Ισολυμπίων Αγώνων βρέθηκε στον σταθμό του μετρό της Νάπολι στην Ιταλία



arxeion-politismou.gr

Climbing in the hill

Της Γιώτας Μπάγκα

Ο Νικόλας Μπράβος  είναι ένας 26χρονος νέος καλλιτέχνης, ηθοποιός και πιανίστας από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Είναι ένας νεαρός άνδρας που πέρασε από τους πρώτους στην Ιατρική Αθηνών και διαπρέπει στην ηθοποιία, ανεβαίνοντας ένα  - ένα τα σκαλιά της Τέχνης
.


Ο Νικόλας με το βίντεό του climbing in the hill (ανεβαίνοντας το λόφο) εκπροσωπεί την Ελλάδα σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό για inspirational video διάρκειας ενός λεπτού της Sony. Με τους συνεργάτες του έφτιαξαν ένα βίντεο προβάλλοντας όχι μόνο το Ξυλόκαστρο, όχι μόνο την Κορινθία αλλά και το ελληνικό πνεύμα και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει: την αγάπη για την τέχνη, την αγάπη για την ελευθερία, τον αέναο αγώνα , το ξεπέρασμα των δυσκολιών, το ανέβασμα στο λόφο φορτωμένο με πέτρες από το νταμάρι….,
Ο Νικόλας είναι μια άλλη Ελλάδα. Αυτός και η γενιά του-αν και τους ψαλιδίσαμε τα όνειρα- δεν κάμπτονται. Αγωνίζονται με αισιοδοξία για τις δικές του κορυφές, έχουν δύναμη, παλεύουν ενάντια στις αντιξοότητες. Αγαπούν την πατρίδα τους και τον τόπο τους και τον επιλέγουν. Δεν φεύγουν. Αναζητούν τον εαυτό τους και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν να βάζουν στόχους και μάχονται για να τους κατακτήσουν.
Ο Νικόλας και η γενιά του μας στέλνουν ένα  ξεκάθαρο μήνυμα: με θάρρος κι αγωνιστικότητα να θέσουμε τους στόχους μας και ν’ ανέβουμε τους λόφους μας , ατομικούς και εθνικούς, ακόμα και φορτωμένοι με τις πέτρες από τα νταμάρια μας. Κι όταν ανέβουμε ν’ ανοίξουμε τα χέρια- όπως ο Νικόλας- και να ατενίσουμε από την κορυφή το μέλλον που μας αξίζει ατομικά και εθνικά.

Ηρακλής Ξυλοκάστρου: 89 χρόνια συνεχούς προσφοράς στον Αθλητισμό

Ira logo.png 
Ο Π.Α.Ο. Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928 (“Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Ηρακλής Ξυλοκάστρου”) ιδρύθηκε το 1928 και δεν έπαψε να λειτουργεί έως σήμερα, διατηρώντας τη δραστηριότητα του ακόμα και κατά την περίοδο της κατοχής. Πρόκειται για έναν από τους γηραιότερους εν ενεργεία ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία και συνεχή παρουσία σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο, εκπροσωπώντας μάλιστα μία μικρή πλυθυσμιακά πόλη όπως το Ξυλόκαστρο σε σύγκριση με άλλους συλλόγους που διασώζονται μέχρι σήμερα στο πανελλήνιο.

Βλάσιος Τσιώτος: Καλή επιτυχία στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου


η εικόνα προφίλ του Βλάσης Τσιώτος

 Ο κ. Βλάσιος Τσιώτος , αρχηγός της "Ανανεωτικής Συνεργασίας" μείζονος  μειοψηφίας στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης δήλωσε τα εξής:

"Καλή επιτυχία στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Είναι καιρός να θυμηθούμε πως είναι να αγωνίζεσαι για την κορυφή. Την Τετάρτη θα είμαστε όλοι εκεί περήφανοι , να στηρίξουμε τα παιδιά , να εμπνευστούμε από την προσπάθειά τους και να χειροκροτήσουμε το αποτέλεσμα των κόπων τους."

34 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ : 1983 Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


 Ο αρχηγός του Αστέρα Βασίλης Μαραμαθάς σηκώνει το κύπελλο, που είχε πάρει από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΣ Κορινθίας  Σπύρο Νίκα

 
Αστέρας Δερβενίου – Κύψελος 2-1 παρ. (1-1 κ.α.)
Περίοδος 1982 -83
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 
  Από αριστερά όρθιοι : Ντίνος Γιαννούλης, Αποστόλης Μανέτας, Χρήστος Παπασταμόπουλος, Κωνσταντίνος Πάτας, Βασίλης Σταυρόπουλος, Βασίλης Μαραμαθάς, Ιωάννης. Σταματόπουλος, Ιωάννης. Καρυπίδης, Γεώργιος. Σταματόπουλος.
Καθήμενοι : Παναγιώτης Αυγερινός, Αντώνης Δημητρίου, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, Ιωάννης Γώγος, Θέμης Λουζιώτης, Σωτήρης Γιαννόπουλος, Νίκος Βυζάς


Ο Αστέρας Δερβενίου αναδείχτηκε Κυπελλούχος αφού έφερε τα παρακάτω αποτελέσματα : με Α. Ο. Λουτρακίου 1 – 0 , Σαρωνικό Γαλτακίου 0 – 0 κανονικός αγώνας 5 – 3 στα πέναλτι , Εθνικό Ξυλοκέριζας 1 – 0 στην παράταση , Ατρόμητο Χιλιομοδίου 2 – 0 και στον τελικό τον Κύψελο 2- 1.

Αλλά για τον τελικό ο απεσταλμένος της εφημερίδας ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ στην Κόρινθο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ στις 4 – 3 – 83 μετέδωσε τα εξής: