Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Το πρωτάθλημα στην Κορινθία παίρνει "φωτιά" - Η αγωνία στο κατακόρυφο

Pdigxpcg
Εννέα αγωνιστικές αγωνίας ακόμα για να λήξει  το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, περιόδου 2106-2017.                                                                                        
Μνηστήρες του τίτλου που οδηγεί στην Γ΄ Εθνική είναι, ο Πέλοπας Κιάτου, η Κόρινθος 2006 και ο ΠΑΣ Κόρινθος. Και οι τρεις ομάδες θα δώσουν σκληρή μάχη για να τον κατακτήσουν.           
Αλλά ας δούμε το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα των τριών μνηστήρων του τίτλου.Με έντονα γράμματα οι εκτός έδρας αγώνες των τριών  αντιπάλων: 
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ( 53 βαθμούς σε 21 αγώνες)
Ελλάς Βέλου , Πανσολυγειακός, Τενεάτης Αθικίων , Αστέρας Δερβενίου, Κόρινθος '06, Ηρακλής Λεχαίου, Ολυμπιακός Άσσου, ΠΑΣ Κόρινθος, Ηρακλής Ξυλοκάστρου
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 (52 βαθμούς σε 21 αγώνες)
Αστέρας Δερβενίου, ΠΑΣ Κόρινθος, Ηρακλής Λεχαίου , Ολυμπιακός Άσσου, Πέλοπας Κιάτου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Θύελλα Πετρίου, Ισθμιακός, Ατρόμητος Χιλιομοδίου

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (50 βαθμούς σε 21 αγώνες)
Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Κόρινθος '06, Πανκαμαριακός , Ηρακλής Λεχαίου ,Παννεμεατικός, Ολυμπιακός Άσσου, ΣΦΛ Ολυμπιακός , Πέλοπας Κιάτου, Ελλάς Βέλου
Από ότι φαίνεται το πρωτάθλημα στην Κορινθία στις 9 αγωνιστικές που απομένουν μέχρι την λήξη του παίρνει "φωτίά" καθώς η συνέχεια θα είναι συναρπαστική. Με τις τρεις  πρωταγωνίστριες ομάδες να πηγαίνουν σχεδόν μαζί μέχρι το τέρμα με μία εξ αυτών να κόβει  το νήμα , στο πόντο πρώτη συγκεντρώνοντας πάνω από 70 βαθμούς.

Ο πρωτοπόρος Πέλοπας Κιάτου έχει συγκεντρώσει 53 βαθμούς σε 21 αγώνες 
17 νίκες ( 9 εκτός έδρας), 2 ισοπαλίες ( εντός με Ισθμιακό και Κορινθο ΄06)  και 2 ήττες ( εκτός από Παννεμεατικό και Ηρακλή Λεχαίου) με τερματα 53 - 11.

Τους "ερυθρόλευκους" του Κιάτου ακολουθεί στο πόντο , με 52 βαθμούς η Κόρινθος 2006, 16 νίκες (8 εκτός έδρας), 4 ισοπαλίες ( 2 εντός με ΠΑΣ Κόρινθο και Τενεάτη Αθικίων - 2 εκτός με Παννεμεατικό και Πέλοπα Κιάτου) και μία ήττα (εκτός από τον Πανκαμαριακό) με τέρματα 50 - 6.
 
Στους 50 βαθμούς και στην τρίτη θέση ακολουθεί ο ΠΑΣ Κόρινθος,16 νίκες ( 7 εκτός έδρας) ,2 ισοπαλίες ( 1 εντός με Ελλάδα Βέλου - 1 εκτός έδρας με Κόρινθος ΄06) και 3 ήττες ( 1 εντός από Ισθμιακό - 2 εκτός έδρας από Αστέρα Δερβενίου και Πέλοπα Κιάτου) με τέρματα 46 - 11.

Eurobank: 2ος περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon"

Εμφάνιση δτ 28 02 17 Beyond Hackathon_REGISTER NOW.jpg
Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H Eurobank διοργανώνει τον 2ο περιφερειακό Διαγωνισμό FinTechBeyond Hackathon”, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Μαρτίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία (κτίριο Η) σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation & The Cube.

Ο Διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank για δεύτερη χρονιά, με στόχο να ενθαρρύνει, να καλλιεργήσει και να προάγει την ανοιχτή καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Τι σημαίνει η ανακάλυψη νέων πλανητών
Αστρονόμοι της NASA ανακάλυψαν επτά νέους πλανήτες που ενδέχεται να έχουν νερό. Η ανακάλυψή αυτή επιβεβαιώνει κάτι που μέχρι τώρα ήταν απλώς υπόθεση: ότι μπορεί να υπάρχουν κι αλλού «αδέλφια» της Γης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αστρονόμοι έχουν εντοπίσει πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, οι οποίοι μοιάζουν με τη Γη. Είναι όμως η πρώτη φορά που ανακαλύπτουν τόσους πολλούς νέους πλανήτες εντός ενός μακρινού ηλιακού συστήματος. Η επιστημονική ομάδα της NASA ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες την ανακάλυψη επτά τέτοιων πλανητών, με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης.

Αγώνες Κυπέλλου στην Κορινθία αύριο θα ξέρουμε το "ζευγάρι" του Τελικού.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 κυπελλο
Τους"Ανοικτούς λογαριασμούς" που άφησαν στους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας καλούνται να κλείσουν οι 4 ομάδες που διεκδικούν την πρόκρισή τους στον Τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Κόρινθο στις 15 Μαρτίου. 
Το ζευγάρι που θα  μονομαχήσει για την κατάκτηση του κορινθιακού τροπαίου θα αναδειχθεί από τους επαναληπτικούς αγώνες της φάσης των "4" που θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 1η Μαρτίου στο ΔΑΚ και στα Αθίκια.
Στο ΔΑΚ , ο ΑΣ  Κόρινθος 2006 αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Κόρινθο, σε έναν πρόωρο  τελικό,που διευθύνει ο διαιτητής Σεφέρης, με βοηθούς τους Μπέτσογλου και Σπηλιώτη
Στον πρώτο στο Συνοικισμό  ΠΑΣ Κόρινθος και  Κόρινθος 2006 οι δύο ομάδες της κορινθιακής πρωτεύουσας οι οποίες πρωταγωνιστούν και στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας  αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1 - 1. 
Μία από τις δύο ομάδες θα περάσει στον Τελικό του Κυπέλλου στις 15 Μαρτίου όπου θα μονομαχήσει για την κατάκτηση του κορινθιακού τροπαίου με τον νικητή του έτερου ζευγαριού τον Τενεάτη Αθικίων ή τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου που αγωνίζονται  στα Αθίκια στη ρεβάνς του "στείρου" 0 - 0 , του πρώτου τους αγώνα στο Ξυλόκαστρο . Διαιτητής του αγώνα στα Αθίκια ο Κωνσταντόπουλος , με βοηθούς τους Πυργάκη και Γκότση. Οι αγώνες αρχίζουν στις 14:30


Οι 2οι αγώνες της ημιτελικής φάσης
ΑΣ  Κόρινθος 2006 - ΠΑΣ Κόρινθος
Τενεάτης Αθικίων - Ηρακλής Ξυλοκάστρου
 


Οι δυναμικότητα των 4 ομάδων

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006
  Μετά την Σαββατιάτικη εντός έδρας ισοπαλία της με τον Τενεάτη στο ΔΑΚ (21η αγωνιστική) στο πρωτάθλημα η ΄06 επεσε στη 2η θέση στη βαθμολογία με 51 βαθμούς ( 16 νίκες, 4 ισοπαλίες, μία ήττα) και τέρματα 50 -6. Η ΄06  έχει αναμετρηθεί με τον ΠΑΣ την 8η αγωνιστική , στο ΔΑΚ όπου αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1 - 1. Επίσης έχει νικήσει εκτός έδρας με 2 - 0 το Τενεάτη Αθικίων ( 6η αγ.) και εντός έδρας τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου 4 - 0 (12η αγ.). Η Κόρινθος ΄06 στο Κύπελλο έφτασε έως την ημιτελική φάση , αποκλείοντας , μάλιστα με μεγάλα σκορ, τον Κύψελο 11- 0, τον Αίαντα Κορίνθου 7 -0 και εκτός έδρας τον Κουταλά με 9 - 0.


ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Η άλλοτε "κραταιά" ομάδα της Κορινθίας η "Μπάρτσα" και αντίπαλος της ΄06. βρίσκεται στη 3η θέση της βαθμολογίας με 50 βαθμούς (16 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες) και τέρματα 46 - 11. Ο ΠΑΣ στο πρωτάθλημα έχει νικήσει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου 3 - 0 εντός (1η αγ.) και 1 - 0 εκτός (16η αγ.) και τον Τενεάτη 2 - 0 εκτός (4η αγ.) και 4 - 0 το προηγούμενο Σάββατο στο Συνοικισμό (19η αγ.). Ο ΠΑΣ στο Κύπελλο έφτασε έως την ημιτελική φάση , αποκλείοντας εκτός έδρας τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου με 5 - 0 , και την Ελλάδα Βέλου 2 - 1 και τον Πανκαμαριακό εντός μετά από κανονικό αγώνα 1 - 1 στην παράταση με 3 - 1.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Η "νεοφώτιστη" στην Α΄Κορινθίας ομάδα του Ξυλοκάστρου βρίσκεται στη 8η θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς (7 νίκες, 6 ισοπαλίες, 8 ήττες) και τέρματα 25 - 26. Ο Ηρακλής έχει αναμετρηθεί με τον αντίπαλό του Τενεάτη την 10η αγωνιστική , στα Αθίκια όπου αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1 - 1. Στο Κύπελλο , ο Ηρακλής έφτασε έως την ημιτελική φάση , αποκλείοντας εκτός έδρας τον ΑΟ Μαψού 5 - 0, τον ΠΑΣ Κλένια με 5 -1 και την Δάφνη με 1 - 0.


ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
Ο αντίπαλος του Ηρακλή βρίσκεται στη 13η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς (4 νίκες, 8 ισοπαλίες, 9 ήττες) και τέρματα 16 - 32. Ο Τενεάτης στο Κύπελλο  έφτασε έως την ημιτελική φάση , αποκλείοντας εκτός έδρας τον Ασπρόκαμπο 2 - 0, τον Ισθμιακό μετά από κανονικό αγώνα  και παράταση 
1 - 1 στα  πέναλτι με 5 -4 και τον Παννεμεατικό μετά από κανονικό αγώνα  και παράταση 2 - 2 στα  πέναλτι με 4 -2

Ποιός φοβάται τον Καραμανλή;


Με  ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα “Δημοκρατία”, αναφορικά με τον Κώστα Καραμανλή, και την ανησυχία που προκαλεί στο “σύστημα” η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, με φόντο το μέλλον.
“Ποιός φοβάται τον Καραμανλή;
Η ξαφνική “ενόχληση” του ΔΟΛ για τα στοιχεία-φωτιά που αποκάλυψε η Δημοκρατία, και δικαιώνουν τη διακυβέρνηση 2004-2009.
Η σπουδή του Στουρνάρα, που έσπευσε να υπερασπιστεί τον μέντορά του για το ξεπούλημα του χρυσού της χώρας το 2003″, είναι η χαρακτητοετική αναφορά της “Δημοκρατίας” στο βασικό πρωτοσέλιδό της.
Το τελευταίο διάστημα, στο περιθώριο ειδήσεων και γεγονότων που δικαιώνουν τον Κώστα Καραμανλή, και… βγάζουν στη σέντρα εκείνους που, σε πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο οργάνωσαν την επιχείρηση κανιβαλισμού της διακυβέρνησής του, και τον οδήγησαν τελικά στην πτώση, που άνοιξε το δρόμο για την εθνική δυστυχία των Μνημονίων, παρατηρούνται προσπάθειες του “συστήματος” να αμυνθεί, με υπεράσπιση του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα της διακυβέρνησης Σημίτη, που διαμόρφωσε το πλαίσιο για την εθνική χρεοκοπία.
ysterografa.gr

Οι καπνιστές που τρώνε υγιεινά έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν ΧΑΠ


healthydietcopdromanou.jpgΟι καπνιστές που τρώνε υγιεινά έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν ΧΑΠ

Στα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκεται η ασπίδα προστασίας των καπνιστών και των πρώην καπνιστών από τον κίνδυνό τους να εμφανίσουν Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Νέα, προοπτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 44.335 άνδρες μέσης και μεγάλης ηλικίας στη Σουηδία.

Διαβάστε περισσότερα 

iqtesttomanou.jpgΤο χαμηλό IQ δεν σημαίνει ότι δεν είσαι έξυπνος

Κάνατε τεστ IQ, από εκείνα που βρίσκετε εύκολα on-line και το σκορ σας ήταν... απογοητευτικό; Μην ανησυχείτε! Δεν σημαίνει ότι δεν είστε έξυπνος. Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση σημειώνει ότι η εξυπνάδα αποτελείται από πολλά ανεξάρτητα

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας και υπουργού Αριστείδη Καλαντζάκου

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, πληροφορούμενος τον θάνατο του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και υπουργού Αριστείδη Καλαντζάκου, δήλωσε:
«Εκφράζω τη θλίψη μου για τον θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου που τίμησε με την παρουσία του ως βουλευτής το Ελληνικό Κοινοβούλιο για πάνω από τρεις δεκαετίες, με το ήθος και την αξιοπρέπεια που πάντα τον διέκριναν. 
Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του».
Ο Πρόεδρος της Βουλής θα αποστείλει στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην κηδεία του Αριστείδη Καλαντζάκου.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης 

2 από 57 Εκτύπωση όλων Σε νέο παράθυρο Σεισμός 24ης Φεβρουαρίου 1981 - 36 χρόνια μετά

Εμφάνιση Φωτ.1.jpg 
Γράφει ο δρ.Απόστολος Παπαφωτίου
1981, Φεβρουάριος 24, Αλκυονίδες Νήσοι (Καλά νησιά).
Στις 24 Φεβρουαρίου, 25 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου 1981 τρεις σεισμοί μεγέθους 6,7 - 6,4 - 6,4 της κλίμακας Ρίχτερ συνέβησαν στο ανατολικό τμήμα του Κορινθιακού κόλπου. Τα επίκεντρα των δύο μεγάλων σεισμών της 24 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου εντοπίστηκαν στον Κορινθιακό κόλπο και ειδικότερα στον κόλπο των Αλκυονίδων. Σε σεισμική ακολουθία χιλιάδων σεισμών εντάσσονται και πολλοί άλλοι, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από μεγέθη έως 5,2 RΚυριότεροι από αυτούς είναι:

Συγγνώμη, αλλά με τέτοιες επιδόσεις πώς θα «πιαστούν οι στόχοι»;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτόν τον καιρό η κυβέρνηση (που συστηματικά βαφτίζει την ήττα… νίκη και την οπισθοχώρηση… έφοδο) πανηγυρίζει επειδή, όπως λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα μέτρα (συγγνώμη το «νέο μίγμα πολιτικής») θα είναι δημοσιονομικώς ουδέτερα, καθώς για κάθε ευρώ επιβάρυνσης θα (προ)νομοθετηθεί ένα αντίστοιχο ευρώ ελάφρυνσης.
Πέραν του ότι δεν αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο χρειάζονταν τα μέτρα αφού θα… εξουδετερωθούν από αντίμετρα, από όσα «συμφωνήθηκαν» στο Eurogroup, προκύπτει ότι το μόνο βέβαιο είναι τα μέτρα στο φορολογικό, στο συνταξιοδοτικό και στην αγορά εργασίας (όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ).
Τα άλλα, τα «αντίμετρα» θα εφαρμοστούν μόνο αν πιαστούν οι στόχοι.

Η Αλβανία σταμάτησε αρχαιοκαπηλία 230 αντικειμένων από την αρχαία ελληνική πόλη Απολλωνία της Βορείου Ηπείρου! Πόλις-ίδρυμα των Αργοναυτών, αποικία των Κερκυραίων και των Κορινθίων. Η αρχαία Απολλωνία, που έβγαζε πετρέλαιο, και την κατέκλεψαν οι Γάλλοι.


ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/ Γ. Λεκάκης
 

Ηλέκτρα FM 10:00 - 13:00 Καλημέρα Με την Μαίρη Νικολοπούλου... εως το μεσημέρι

ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8 FM

10:00 - 13:00 Με την Μαίρη Νικολοπούλου... εως το μεσημέρι τώρα από τον   

ηλέκτρα fm

Κώστας Κουσουλός: "Συγχαρητήρια σε όλους, Το καρναβάλι της Ευρωστίνης έχει γίνει και πάλι θεσμός, όπως τις παλιές εποχές!!"

Φωτογραφία του George Tsagris.
 Εδώ και ένα 24ωρο, ενα ακόμη Δερβενιώτικο καρναβάλι, το Καρναβάλί της Ευρωστίνης 2017 , πέρασε στην ...ιστορία, σημειώνοντας επιτυχία.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Κωνσταντίνου Κουσουλού, ο οποίος τόνισε τα εξής:
"Το Καρναβάλι της Ευρωστίνης χτες με την κεντρική παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία Δερβενίου,έφτασε στο τέλος του!! Συγχαρητήρια σε όλους,που πραγματικά έδωσαν τα πάντα. 
Από τα καταστήματα του τόπου μας,τους συλλόγους,τους χορηγούς και όλους που έδωσαν και την ψυχή τους για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα!! 
Και το μεγαλύτερο μπράβο,που πραγματικά τους αξίζει γιατί έδωσαν και την ψυχή τους στα παιδιά της Καρναβαλικής Επιτροπής!!
Το καρναβάλι της Ευρωστίνης έχει γίνει και πάλι θεσμός, όπως τις παλιές εποχές!! Αποχαιρετησαμε το Καρναβάλι Ευρωστίνης 2017 και από αύριο κιόλας θα συνθέσουμε και θα συνεργαστουμε όλοι μαζί για το επόμενο Καρναβάλι μας 2018!! Συγχαρητήρια σε όλους!!
 Φωτογραφία του George Tsagris.

Ο Αστέρας Δερβενίου κράτησε τον ΠΑΣ Κόρινθο ως το 70΄ αναπροσάρμοσε τον σχηματισμό του και... έχασε 4 - 0

Hibdrmcp 
Ένα πολύ τυχερό τέρμα που δέχτηκε στο 70’ ο Αστέρας Δερβενίου από τον ΠΑΣ Κόρινθος ήταν η αιτία να φύγει ηττημένος με το βαρύ 4 – 0 από το γήπεδο του Συνοικισμού Κορίνθου.
Μέχρι τότε και ιδιαίτερα στο β’ μέρος παρά την υπεροχή που είχε ο ΠΑΣ Κόρινθος στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και η άμυνά του δεν επέτρεπε στους Κορίνθιους επιθετικούς να φανούν απειλητικοί. Στο α΄ μέρος είχε τον “φύλακα άγγελό” του, τον τερματοφύλακά του Παναγιωτόπουλο, ο