Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Το μήνυμα του άδολου πατριωτισμού της Εθνοσυνέλευσης του Άστρους να εμπνεύσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας»

«Η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας θα πρέπει ιστορικά να σταθμίζεται σύμφωνα με τις ευθύνες του άδολου πατριωτισμού, έτσι όπως με σαφήνεια τον περιέγραψε η 2η Εθνοσυνέλευση του Άστρους» τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τις επετειακές εκδηλώσεις στο Άστρος, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι μόνο πρόβλημα θεσμών, αλλά πρόβλημα ποιότητας του πολιτικού προσωπικού».
Αφού, αναφέρθηκε στο ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που ρύθμισε η 2η Εθνοσυνέλευση ήταν ότι περιόρισε τις
αρμοδιότητες του Εκτελεστικού, δίνοντας περισσότερες αρμοδιότητες στο Βουλευτικό, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία αυτού του γεγονότος και να πάψουν να νιώθουν ότι χρειάζονται «δεκανίκια» στη δική τους σχέση με τον πολίτη. «Αν αυτό δε γίνει κατανοητό, τότε δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος θα ακολουθήσει την «κακή του μοίρα», που δε συνάδει με την ιστορία αυτού του τόπου. Δε χρειαζόμαστε ξένες βοήθειες.  Δεν υπάρχουν «φίλιες δυνάμεις» και θα  πρέπει κυρίως να στηριχτούμε στα πόδια μας, στις δικές μας δυνάμεις, στους συμπολίτες μας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ακόμη ότι η 2η Εθνοσυνέλευση κατέταξε όλους τους εμπλεκόμενους πολίτες σε δύο παρατάξεις. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό. Αντίθετα οι «μεσάζοντες», που θέλουν ουσιαστικά να διαχειρίζονται τον πόνο και τον καημό των συμπολιτών μας, ήταν πάντοτε στο περιθώριο».
Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμα την ανάγκη να επιβληθεί η συμφιλίωση και η συνεννόηση. «Δεν μπορεί αυτή η χώρα σε δύσκολες περιόδους, για τόσα χρόνια να ταλανίζεται μέσα στο πλαίσιο μιας κρίσης, που ζημιώνει βάναυσα τη ζωή των ανθρώπων της και την ψυχή του Έθνους» και πρόσθεσε ότι «χωρίς σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση». 
«Εύχομαι η Εθνοσυνέλευση του Άστρους να αποτελεί ένα σύγχρονο οδηγό για την ίδια τη χώρα και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων της» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου