Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ: Δε ζητήσαμε ποτέ επιλεκτική μεταχείριση, να το πάρουν πίσω

Με ανακοινώσεις τους τόσο η ηγεσία της ΕΝΠΕ όσο και η ΚΕΔΕ ,για την εισφορά αλληλεγγύης που καταβάλλουν πρόσωπα τα οποία κατέχουν συγκεκριμένες δημόσιες θέσεις η οποία και μειώνεται,εκφράζουν την αντίθεσή τους και ζητάνε νέα νομοθετική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η εισφορά αλληλεγγύης που καταβάλλουν πρόσωπα τα οποία κατέχουν συγκεκριμένες δημόσιες θέσεις μειώνεται, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που αυξάνονται φόροι και εισφορές, μειώνονται μισθοί και συντάξεις και η ανεργία έχει προσλάβει τραγικές διαστάσεις, η ψήφιση τέτοιων νόμων κάθε άλλο παρά αθώα είναι.
Δεν ζητήσαμε ποτέ ιδιαίτερη μεταχείριση.
Είναι πάγια θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, σε θέματα που αφορούν τις Περιφέρειες να έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε τις απόψεις μας πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση ή ψηφισθεί οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση.
Στο συγκεκριμένο θέμα η γνώμη μας δεν ζητήθηκε ποτέ, δεν μας ρώτησε κανείς, είμαστε αντίθετοι
».

Ανακοίνωση ΚΕΔΕ

Η πρόσφατη πρωτοβουλία των εκπροσώπων της Νομοθετικής Εξουσίας από την πλευρά της Κυβέρνησης, να νομοθετήσουν ειδική διάταξη στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με την οποία μειώνεται ο συντελεστής υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, με βρίσκει αντίθετο.

Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι αντοχές των συμπολιτών μας, οι βουλευτές να ψηφίζουν νόμους που μειώνουν τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν, ανεξάρτητα αν από τη ρύθμιση αυτή φαίνεται ότι ωφελούνται και οι Δήμαρχοι.

Η Αυτοδιοίκηση δεν ζήτησε ποτέ επιλεκτική μεταχείριση. Είναι πρόκληση από τη μια να μειώνεται η φορολογία των πολιτικών, και από την άλλη να περικόπτονται οι συντάξεις των πολιτών. Εμείς δεν ερωτηθήκαμε ποτέ γι αυτή τη ρύθμιση. Άλλοι νομοθετούν για μας, χωρίς εμάς.

Αν είχαμε ερωτηθεί, θα είχαμε επαναλάβει την πάγια θέση μας, ότι για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, οφείλουν και οι Υπουργοί, οι βουλευτές και οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων να μειώσουν τους μισθούς τους στο ύψος του μισθού του Δημάρχου Αθηναίων.

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα προχωρήσει στη μείωση των μισθών του πολιτικού προσωπικού κι όχι στη μείωση των φορολογικών του υποχρεώσεων.

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR