Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Λιμένι Μάνης, τόπος ιστορικός

Τόπος ιστορικός, εστία της επιφανούς οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων, το Λιμένι, επίνειο της Aρεόπολης, είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ωραιότερα οικιστικά σύνολα της Λακωνικής Μάνης.

Τα πετρόχτιστα οικοδομήματα του οικισμού, τα υψηλών προδιαγραφών τουριστικά καταλύματα και οι ψαροταβέρνες απλώνονται κατά μήκος της ακτής, σε μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα στα διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά του ορμίσκου της περιοχής και το δρόμο που συνδέει το Λιμένι με το Νέο Οίτυλο και, λίγο μακρύτερα, το Καραβοστάσι.

Στο Λιμένι δεσπόζει το «παλάτι» του Πετρόμπεη Mαυρομιχάλη, το

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ-ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

olimpiakoi-agones_0
Κάτι ιδιαίτερα σπουδαίο συμβαίνει στην Πάτρα σήμερα, ημέρα Παν-πατραϊκής διακήρυξης για την στήριξη της ανάδειξης από την UNESCO του Ολυμπιακού Ύμνου του συμπολίτη μας Κωστή Παλαμά, ως Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά.
Ο γνωστός σε όλους μας για τις επί τριακονταετία, Πολιτιστικές, Καλλιτεχνικές και Κοινωνικές του εκδηλώσεις, Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, με την συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού φορέα «Πολιτεχνόπολη Μαρσύας και την συνεργασία του γνωστού Επιμορφωτικού και Θεραπευτικού φορέα Κίνηση «Πρόταση» για έναν άλλο τρόπο ζωής,
έχουν την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση Τέχνης και Πολιτισμού
Με τίτλο « Εικαστικό Αφιέρωμα στο Ολυμπιακό έτος 2016» με δημιουργίες σημαντικών Πατρινών ζωγράφων.
Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε όλοι μαζί, την ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.
Να τιμήσουμε τις επετείους των οικουμενικών και διαχρονικών συμβόλων του Ολυμπισμού που πρώτη ανέδειξε η Πόλη μας, τα 120 χρόνια του Ολυμπιακού ύμνου του συμπολίτη μας Κωστή Παλαμά και τα 80 χρόνια από την έναρξη του θεσμού της λαμπαδηδρομίας,
Η στήριξη για την ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου και η τιμή στα οικουμενικά αυτά σύμβολα θα αποδοθεί με τους έγγραφους χαιρετισμούς
του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Παυλόπουλου Προκόπη,
του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κου Βαλτινού Αθανάσιου
και του Προέδρου του Δ.Σ του Μουσείου Ακρόπολης κου Παντερμαλή Δημήτριου.
Βασικό κριτήριο στήριξης αποτελεί το βιβλίο-λεύκωμα, «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» που τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, καθώς κα με τη συμμετοχή των υπογραφών σας στην ιστορική διακήρυξη της ανάδειξης που αναγράφεται στο ενθύμημα βιβλίο που θα διατίθεται στην έκθεση. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 19.30 το απόγευμα.
Θα τιμήσει η παρουσία σας τον μεγάλο πνευματικό άνδρα συμπολίτη μας και Υμνολόγο του Ολυμπιακού Ύμνου, Κωστή Παλαμά.

Πρόσκληση, - πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Καρκίνος του παχέος εντέρου: 4 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο

καρκίνος του παχέος εντέρου
Ο καρκίνος είναι μια κατηγορία ασθενειών που χαρακτηρίζονται από ανώμαλη κυτταρική ανάπτυξη. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου εκδηλώνεται, όταν αυτή η ανεξέλεγκτη κυτταρική ανάπτυξη συμβαίνει στα κύτταρα του παχέος εντέρου. 
 Η διατροφή είναι ένας τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών όγκων στο παχύ έντερο. Επειδή ο καρκίνος προκαλείται από μη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων στην επένδυση του παχέος εντέρου, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο, αφού η κάθε τροφή περνάει μοιραία από το παχύ έντερο.
Περισσότερα στο iatropedia.gr 

Γιάννης Σιδηράς «Γιατί θα πρέπει να μεθώ» (ο πότης)



 O Γιάννης Σιδηράς συνθέτης-στιχουργός-Τραγουδιστής !!! 
Παρουσιάζει τα δικά του τραγούδια που έχουν ως στόχο όχι μόνο την διασκέδαση αλλά και τον προβληματισμό για τα κοινωνικά δρώμενα . Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, έζησε τα εφηβικά του χρόνια στη Γερμανία και αφού διέκοψε τις σπουδές του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με το τραγούδι και την δημιουργία δικών του τραγουδιών . Το 2006 έγινε μέλος της λαϊκής ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης ως τραγουδιστής, και στη συνέχεια συνεργάζεται με καταξιωμένους μουσικούς όσο της ροκ μουσικής σκηνής τόσο και του κλασικού χώρου. Ο Γιάννης Σιδηράς καταθέτει την πρώτη ολοκληρωμένη μουσική πρόταση μέσα από τον Καθρέφτη ήχων αληθινών. Πρόκειται για 5 πρωτότυπα και ανατρεπτικά τραγούδια που χαρακτηρίζονται από το προσωπικό του ύφος. Πρώτο δείγμα από αυτή την κυκλοφορία είναι το τραγούδι «Γιατί θα πρέπει να μεθώ» (ο πότης)

Αστέρας Τρίπολης , Άρης, Ξάνθη , Κισσαμικός και Λεβαδειακός προκρίθηκαν στο Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδος Αιγινιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-4
Ξεκίνησε  σήμερα, Τρίτη, και ολοκληρώνεται την Πέμπτη η τρίτη  αγωνιστική της φάσης των ομίλων  στο κύπελλο Ελλάδος.
Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε εύκολα από την Πιερία επικρατώντας του μαχητικού (ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος) Αιγινιακού, με 4 -1. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερούπολη, ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια και έφτασε δίκαια στη νίκη που της εξασφάλισε την πρόκριση (και μάλιστα στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου με 7 β.) στην επόμενη φάση του

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νίσυρο

ΝΔ: Ο Τσίπρας πήγε Νίσυρο για την επέτειο γνωριμίας με τον Καμμένο
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νίσυρο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Ένας απερχόμενος πρωθυπουργός, χωρίς καμία συναίσθηση της ευθύνης που έχει, χωρίς κανένα σχέδιο για τα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων των νησιών, μετέβη στη Νίσυρο για προπαγάνδα. 
 
Κυρίως, όμως, για να εορτάσει την επέτειο της γνωριμίας του με τον κυβερνητικό του εταίρο, για τον οποίο μάθαμε τις νεανικές κριτικές του κ. Τσίπρα.
 
Και εις άλλα ταξίδια με υγεία».

Εγκώμιο Τσίπρα στον... μπούλη Καμμένο από τη Νίσυρο


Νίσυρος
Το εγκώμιο του κυβερνητικού του εταίρου Πάνο Καμμένου έπλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαγγέλλοντας από τη Νίσυρο μέτρα για την ενίσχυση των νησιών. Ωστόσο, το εγκώμιο δεν ξεκίνησε και τόσο θετικά...

Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε στην αρχή της ομιλίας του τις διακοπές που είχε κάνει πριν από χρόνια στο νησί, όταν ακόμη ήταν φοιτητής, με μια σκηνή και ένα sleeping bag, όπως είπε.

Εκείνο το καλοκαίρι ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Πάνο Καμμένο. «Τότε εγώ, λοιπόν, ξέρετε, ο Πάνος ήταν πολιτευτής της Δεξιάς, εγώ ήμουν από τότε, από μικρός στον χώρο της Αριστεράς και είχα την αίσθηση ότι ήταν ένας... μπούλης» είπε ο πρωθυπουργός, ξεσπώντας σε γέλια μαζί με το ακροατήριο.

Και συνέχισε: «Ήταν ένα παιδί, εν πάση περιπτώσει, αυτό που λέμε μιας πλούσιας οικογένειας. Και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση το γεγονός ότι ήταν πραγματικά ένας λαϊκός, πολύ ζεστός άνθρωπος».

«Έχουμε εξαιρετική συνεργασία, έχουμε κοινή αγάπη και κοινούς στόχους. Θέλουμε αυτός ο τόπος να πάει μπροστά» είπε ο πρωθυπουργός, προκαλώντας εμφανή αμηχανία στον υπουργό Αμυνας.
Newsroom ΔΟΛ

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ στην Κόρινθο

Εμφάνιση Teatro theofilou copy.jpg

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ

έργο του Νίκου Κούνδουρου για μια μοναδική παράσταση στην Κόρινθο από την θεατρική ομάδα '' ΡΕ ΑΛΕΞΗΣ ''
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 7μμ, στο Παντοπωλείο/Καφενέ «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102.
 Η παράσταση βασίζεται στην πραγματική ιστορία  αξιωματικού της ΕΣΑ και δικηγόρου που το 1973 δολοφόνησε την σύντροφό του.
Μέσα από την απολογία του στο δικαστήριο ξεδιπλώνεται η ιστορία της Χούντας των Συνταγματαρχών,  του καθεστώτος καταστολής που επέβαλε και των παρεπόμενών του στην Κύπρο. Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο και στόχος της είναι η έξοδος από τη λήθη. Η παράστασή έχει ήδη ανέβει σε 50 πολιτιστικά κέντρα, χώρους πολιτισμού, κοινωνικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Ελεύθερη οικονομική συνεισφορά
Για κρατήσεις:  2741 5 50722

H μέθοδος καγκουρό κάνει πιο έξυπνους και πιο πετυχημένους ενήλικες


stogiatro.gr

kangaroo.jpgH μέθοδος καγκουρό κάνει πιο έξυπνους και πιο πετυχημένους ενήλικες


“Μην παίρνεις το μωρό αγκαλιά, θα το κακομάθεις”. Θα πρέπει κανείς να ψάξει πολύ για να βρει γυναίκα που δεν έχει ακούσει αυτή τη συμβουλή από τις “παλαιότερες” μαμάδες.

Διαβάστε περισσότερα 

kanarini.jpgΩδικά πτηνά: Όταν θέλετε κατοικίδιο, αλλά δεν έχετε χώρο...


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος παίρνει στο σπίτι του κάποιο ωδικό πτηνό. Μοιάζει ως η ιδανική λύση για όλους εκείνους που θέλουν ένα κατοικίδιο στο σπίτι, αλλά δεν διαθέτουν τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για τη φιλοξενία του. Ποιες είναι όμως οι πιο

Γιατί ο Άρειος Πάγος οφείλει να δικαιώσει τους συμβασιούχους


Τους λόγους για τους οποίους η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, παρά την αρνητική εισήγηση που αποκάλυψε χθες η aftodioikisi.gr, οφείλει να δικαιώσει τους συμβασιούχους θεωρώντας τους, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ισότιμους με τους συναδέλφους τους, αορίστου χρόνου εξηγεί με άρθρο του στην aftodioikisi.gr, ο δικηγόρος-εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης. «Είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές στις οποίες η Ελληνική Δικαιοσύνη καλείται να αποδείξει την ορθή νομικά και

Ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για τις 6.339 θέσεις του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 34 δήμων, στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr.

Ο Οριστικός Πίνακας περιλαμβάνει τους ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα τοποθετηθούν για

Ορκίστηκε Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ο Γκουτέρες


Ο Αντόνιο Γκουτέρες, πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και πρώην επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ορκίστηκε σήμερα ένατος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και δεσμεύθηκε σε μια σχεδόν προγραμματική ομιλία του να διαμεσολαβήσει για την διευθέτηση ένοπλων συγκρούσεων και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον διεθνή οργανισμό, που εγκαθιδρύθηκε πριν από 71 χρόνια, προκειμένου η λειτουργία του να γίνει πιο αποτελεσματική.
Ο 67χρονος Γκουτέρες θα αντικαταστήσει τον 72χρονο Μπαν Γκι-μουν την

Σοσιαλιστές στη Ρουμανία, Θρίλερ στην ΠΓΔΜ

 Με πανηγυρισμούς υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα των προχθεσινών (Κυριακή) εκλογών οι ηγεσίες των δύο μεγάλων αντίπαλων κομματικών συνασπισμών στην ΠΓΔΜ, μολονότι η διαφορά, με καταμετρημένα ψηφοδέλτια στο 98,10% των εκλογικών τμημάτων, ανέρχεται μόλις στις 15.351 ψήφους.

Στη Βουλή η τροπολογία για την “13η Σύνταξη” -Τι προβλέπει

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης, των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και

Αθήνα μια πόλη πραγματικά του κ....κόσμου! Το απίστευτο σαρδάμ του Καμίνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αλλαγή του στολισμού φέτος τα Χριστούγεννα και η επιλογή ενός καραβιού, φαίνεται ότι προκάλεσε ναυτία στο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, με αποτέλεσμα ένα απίστευτο σαρδαμ .

Έτσι λοιπόν αντί να πει Αθήνα η πόλη του κόσμου, μπερδεύτηκε και είπε Αθήνα πραγματικά η πόλη του κ@@@υ,  λέξη που έσπευσε να διορθώσει.

Βέβαια ο Μήνας είχε 9 αλλά αυτό μάλλον είναι τυχαίο ..

Χρόνια Πολλά και του Χρόνου !!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 0.14 
ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Προκλητική και βίαιη εισβολή της Χ.Α. στην ΕΣΗΕΑ, Διέκοψαν εκδήλωση για τη Θράκη


Την παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέλεξε η «Χρυσή Αυγή», για να κάνει νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας . προκλητική και βίαιη εισβολή στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) στην οδό Ακαδημίας,  στη διάρκεια εκδήλωσης για την προστασία των μειονοτήτων.
Στόχος των μελών  της Χρυσής Αυγής ήταν να διακόψουν συζήτηση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών».

Πρόγραμμα Επιβράβευσης Καρτών "Επιστροφή"

eurobank-logoRGB-small

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτές τις γιορτές κερδίζετε 10% Επιστροφή με την Επιστροφή App


Η Eurobank με το πρόγραμμα επιβράβευσης καρτών Επιστροφή, ανταποκρινόμενη για μια ακόμη φορά στις ανάγκες των πελατών της, προωθεί μία μοναδική εορταστική προσφορά: 10% Επιστροφή σε ευρώ από τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν οι χρήστες του Επιστροφή App, με τις κάρτες  τους σε επιλεγμένες επιχειρήσεις από 9 Δεκεμβρίου 2016 έως 9 Ιανουαρίου 2017.

Ερευνα: Ποια τραγούδια «αγάπησαν» φέτος οι Ελληνες στο YouTube

Ερευνα: Ποια τραγούδια «αγάπησαν» φέτος οι Ελληνες στο YouTube
Το 82% των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου επισκέπτεται το You Tube τουλάχιστον μία φορά το μήνα, σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα από την στατιστική εταιρία TNS.
Με τους συνολικούς χρήστες του διαδικτύου να είναι πάνω από ένα δισεκατομμύριο παγκοσμίως, το ένα τρίτο από αυτούς παρακολουθεί βιντεάκια στο You Tube. Η πλατφόρμα φαίνεται να είναι μία από τις αγαπημένες και των

ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2017

«Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας αυτής και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ξέρουν και εκείνοι τη μάχη που δίνουμε εντός και εκτός Ελλάδος».

Ο Γιώργος Ψυχογιός, Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ομιλία του κατά τη συζήτηση για το Προϋπολογισμό του 2017 στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε κυρίως στα εξής:

ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ


ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Ώρα: 18:00-21:00 

Ο Τσίπρας, τα «ψίχουλα» και τα μαγικά αλά Γιούρι Γκέλερ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί ο κ. Τσίπρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ να μην κατάφερε να λυγίσει το κουτάλι στη συνάντησή του με τον διάσημο μάγο Γιούρι Γκέλερ, αλλά την επομένη ακριβώς αποφάσισε να εξασκήσει τις… μαγικές του ικανότητες επί ελληνικού εδάφους.
Δηλαδή, δεν κατάφερε να γίνει μάγος στο Ισραήλ και αποφάσισε να (ξανα)κάνει τον μάγο στην Ελλάδα.
Και μάλιστα, δεν κρατιόταν. Δεν μπορούσε καν να περιμένει μια μέρα για να ανακοινώσει τις παροχές του προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, μια εφάπαξ παροχή που ονόμασε 13η σύνταξη αλά πρόγραμμα Θεσσαλονίκης – προφανώς για να χρυσώσει το χάπι του προϋπολογισμού στον λαό, αλλά και στους βουλευτές του.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

tsipras-merkel
Όταν καταγράφεται αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τον «άσσο» του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός παρουσιάζεται ως το δυνατό χαρτί της Ελλάδας – που θα έπρεπε να είναι – και τότε ως δια μαγείας λύνονται τα προβλήματα της αξιολόγησης.
Η αλήθεια είναι πως οι διαπραγματεύσεις είναι συγκεκριμένες και χρειάζονται μολύβι και χαρτί. Παράλληλα η χαλαρή κουβεντούλα με την Μέρκελ και τους ξένους ηγέτες είναι πάντα καλοδεχούμενη. Όμως ως συνέπεια των «πολιτικών διαπραγματεύσεων» καταλήγουμε

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕ ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ!

mitsotakis-avgenakis.JPG
Αξιοθαύμαστη η συμπεριφορά της ηγεσίας της νέας ΝΔ στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Ο αρχηγός του κόμματος δεν πήγε να ΨΗΦΙΣΕΙ!! Απίστευτο και όμως αληθινό. Την ώρα που τα στελέχη που πρόσκεινται στη ΝΔ έδιναν μάχη να βγάλουν πρώτη τη γαλάζια παράταξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε κάτι άλλο από το να βρεθεί πάνω από την κάλπη και να ψηφίσει Κώστα Κόλλια. Αλλά και πάλι, και την γαλάζια παράταξη του Κόλλια να μην ήθελε να ψηφίσει επειδή στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα μπορούσε να ψηφίσει κάποια άλλη (τα κάνει αυτά ο Κ. Μητσοτάκης), αρκεί να φανεί ότι στηρίζει το θεσμό των εκλογών του Οικονομικού επιμελητηρίου και τη ΝΔ. Αλλά είπαμε αρχηγός είναι ο

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Περιφερειακή αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν αφήνει κανένα λαϊκιστή να παίξει με τον πόνο των ανθρώπων».

Σχετική εικόνα
Την πρόταση της πλειοψηφίας υπερψήφισε σχεδόν ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ για την αναδιάρθρωση του προγράμματος δακοκτονίας, ώστε να επικαιροποιηθεί σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και τις κλιματολογικές συνθήκες, και να συνεχίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με αγροτικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς και ενώσεις την προσπάθειά της για να αποζημιωθούν οι αγρότες, είτε μέσα από τον ΕΛΓΑ, είτε μέσα από πρόγραμμα αντίστοιχο των ΠΣΕΑ.

Ξεκινά αύριο η Γ΄φάση του Κυπέλλου Κορινθίας


Με την διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων ξεκινά, αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 14:30, η τρίτη φάση (φάση των "16"), του Κυπέλλου Κορινθίας.
Ξεχωρίζει στο Δερβένι ο αγώνας ντέρμπι μεταξύ  δύο αξιόμαχων ομάδων του Αστέρα Δερβενίου και του Πανκαμαριακού. Την ίδια ώρα στη Κλένια ο ΠΑΣ Κλενια μάχεται με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Στα Εξαμίλια  η Δαφνη αντιμετωπίζει τον Αετό Κρυονερίου, ενώ στο Σολομό ο ΠΑΟ Κουταλά μάχεται με τον Αγίαννη.. Η

ΚΥΠ. 14/12/16 14.30
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την... παγίδα των Ιωαννίνων, χωρίς βαθμολογικές απώλειες και αποσπάστηκε και πάλι επτά βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-2 (pics)
Ο Όσκαρ Καρντόσο πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό, άνοιξε το δρόμο στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του ΠΑΣ Γιάννινα, με 2-0. Ο Παραγουανός άνοιξε το σκορ στο 68', ο Σεμπά «σφράγισε» τη νίκη στο 90+2', με τους γηπεδούχους να παίζουν με 10 παίκτες από το 41', μετά την αποβολή του Λίλα.

Το Βασιλικό Κίνημα του '67 ( 13 Δεκεμβρίου)

Το Βασιλικό Κίνημα έλαβε χώρα στις 13 Δεκεμβρίου 1967 και ήταν η αποτυχημένη προσπάθεια του Βασιλιά Κωνσταντίνου να ανατρέψει τη Χούντα των Συνταγματαρχών.
Ο Κωνσταντίνος είχε ορκίσει τους πραξικοπηματίες την 21η Απριλίου του ίδιου χρόνου, νομιμοποιώντας έτσι την εξουσία τους. Κάποιοι θεώρησαν τη βραχύχρονη συνεργασία τους ως τακτικό ελιγμό, προκειμένου ο Κωνσταντίνος να οργανώσει την αντεπίθεσή του και να επαναφέρει τη Δημοκρατία στη χώρα. Οι περισσότεροι το είδαν ως το μοιραίο λάθος του 
27χρονου βασιλιά, που 

Καλάβρυτα -13 Δεκεμβρίου 1943 : 73 χρόνια από το Ολοκαύτωμα

topos8ysias_kalabryta_1
73 χρόνια μετά…δεν σας ξεχνούμε!
Ελάχιστο μνημόσυνο στους 1300 άντρες των Καλαβρύτων,  που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας…Αιωνία η μνήμη τους!
τιμούμε μαζί με εσάς και τις ηρωικές γυναίκες , αδελφές και μάνες σας, που με τον πόνο φυλακτό, όπως μόνο μια γνήσια Ελληνοπούλα ξέρει να αντέχει, αντέξανε…και γίνανε της ‘Λευτεριάς Μανάδες’!
θυμόμαστε και τον Αυστριακό φρουρό, που πλήρωσε με την ζωή του την ανθρώπινη πράξη του να αφήσει τα κλεισμένα στο σχολείο γυναικόπαιδα να διαφύγουν…υπάρχουν Άνθρωποι, ακόμα και μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες…και αν η Ιστορία δεν διέσωσε το όνομά σου, ο Κύριος της Ιστορίας  θα σου ανταποδώσει την τιμή που σου αξίζει…

Η Λυγιά τίμησε την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα

105 5582
Με τη δέουσα θρησκευτική ευλάβεια, η Λυγιά τίμησε τον  Άγιο Σπυρίδωνα στον ομώνυμο Ι. Ναό του χωριού παρουσία πλήθους πιστων.
Την παραμονή της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό,  στην Λυγιά, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος,  πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Ιωάννη Γιαννακά, Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Ευρωστίνης και τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Νικόλαο Γκόγκο.
Μετά το πέρας της αρτοκλασίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος   απευθυνόμενος προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, που συνέρρευσαν για να τιμήσουν τον Άγιο και να λάβουν την ευλογία του Ποιμενάρχη τους, με πρώτο τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Ηλία Ανδρικόπουλο τους Αντιδημάρχους κ. Δημήτριο Κάσσιο και Κώστα Κουσουλό  και Δημοτικούς συμβούλους, αναφέρθηκε στον βίο καθώς και στην με απλότητα και σοφία συνεισφορά του μεγάλου αυτού Θεοφόρου Πατρός, του Αγίου Σπυρίδωνος, στην Α΄ Αγία και Οικουμενική Σύνοδο, ολοκλήρωσε δε το Κήρυγμα του ευχόμενος σε όλους «καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα».