Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Εξοικονομήστε έως και 450 ευρώ ετησίως με οικολογικές συσκευές


Εξοικονομήστε έως και 450 ευρώ ετησίως με οικολογικές συσκευές
Πιο αποδοτικά, πιο αθόρυβα και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λόγω του οικολογικού σχεδιασμού.
Έως και και 450 ευρώ μπορούν να εξοικονομούν κάθε χρόνο οι καταναλωτές, χάρη στον οικολογικό σχεδιασμό των ηλεκτρικών συσκευών, όπως προκύπτει

Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης «Η παράταξη της πλειοψηφίας είναι το κίνημα που αλλάζει την Πελοπόννησο»

Πέτρος Τατούλης «Κατέρρευσε ο μύθος της αντιπολίτευσης»

«Το κίνημα που αλλάζει την Πελοπόννησο είναι η παράταξη της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί αυτή αλλάζει την Πελοπόννησο, και όχι οι δήθεν «επαναστατικές» δυνάμεις που χαρακτηρίζονται από συντηρητισμό και φοβικά σύνδρομα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη θετική γνωμοδότηση επί της ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016.  

Βασίλης Νανόπουλος : Με ύβρεις και τραμπουκισμούς δεν λύνονται προβλήματα

Η παρούσα δημοτική αρχή, έχοντας τα 10 τελευταία χρόνια τη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, δεν ασχολήθηκε - ως όφειλε -  με την επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Αν και όλο αυτό το χρονικό διάστημα της 10ετίας υπήρξαν πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα που βοηθούσαν προς αυτό το σκοπό, δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή δεν άδραξε τις δοθείσες ευκαιρίες.
Τώρα, οι χουλιγκανισμοί και οι απρεπείς συμπεριφορές όχι μόνο δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά αν γίνονται για να συγκαλύψουν ευθύνες 10 ετών ή

ΨΗΦΙΣΜΑ σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ ξυλοκαστρου ευρωστινησ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Το δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στη συνεδρίαση της 21/11/2016 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο μας.
Το δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διατυπώνει ομόφωνα ,για άλλη μία φορά, την θέση του υπέρ της διαχείρισης των απορριμμάτων από το Δήμο μας και την αντίθεσή του στην προωθούμενη ένταξή του στην σύμβαση ΣΔΙΤ των σύμμεικτων απορριμμάτων. Οι μεγάλες μεταφορές στις κεντρικές εγκαταστάσεις, η χαμηλή ανακύκλωση και ανάκτηση και το υψηλό κόστος θα επιβαρύνουν τους δημότες με υπέρογκα τέλη.
Παράλληλα, δηλώνουμε κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση ο μικρός ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, να χρησιμοποιηθεί ως χώρος απόθεσης απορριμμάτων ή υπολειμμάτων άλλων περιοχών ,πέρα από αυτές που προβλέπει η μελέτη κατασκευής του(Ξυλόκαστρο, Ευρωστίνη, Φενεός). Οι σχετικές αναφορές στην ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου που αφήνουν “ανοικτό” αυτό το ενδεχόμενο, θα μας βρουν δυναμικά αντίθετους. Ο Δήμος μας, είναι ο μοναδικός που τόλμησε να χωροθετήσει ΧΥΤΑ έγκαιρα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να μετατρέψει αυτή την συνέπεια σε τιμωρία.
Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγιδίων. Ζητούμε από την Κυβέρνηση την άμεση χρηματοδότηση της κατασκευής της  Μονάδας αυτής σύμφωνα με την  μελέτη και την χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων δράσεων και έργων των Δήμων που είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν τα τοπικά σχέδια τους, σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ


Oι 3 άξονες της Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Νοεμβρίου, η Συμπολιτεία ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο θα αφορά τη συζήτηση για γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αφού καυτηρίασε το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχει εγκαίρως συγκληθεί ΔΣ, ώστε ο Δήμος να καταθέσει την άποψη του στη Διαβούλευση (κάτι που έκανε μόνο η Συμπολιτεία από το δήμο μας), στη συνέχεια έθεσε τους 3 άξονες στους οποίους θα έπρεπε να κινείται το ψήφισμα. α) Να τονιστεί για ακόμα μια φορά η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για τοπική διαχείριση, γιατί είναι οικονομικότερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον, β) να διατυπωθεί η ανάγκη για χρηματοδότηση της κατασκευής μονάδας επεξεργασίας στραγγιδίων, γ) να καθιστά σαφές ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης δε θα δεχθεί καμία αλλαγή της ΜΠΕ του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, ώστε να μπορούν να έρθουν απορρίμματα και από άλλες περιοχές εκτός αυτών που ρητά αναφέρει. Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό και παραδόθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 23/11/2016.
Η Συμπολιτεία δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2017 και τόνισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη συνεργασία στο σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος και ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν έτοιμες μελέτες για να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης όποτε καταστεί αυτό εφικτό, οι οποίες θα είναι σύμφωνες με τον στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου μας.
Επικροτήσαμε την πρόταση της δημοτικής αρχής για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση και πεζοδρόμηση της Π. Τσαλδάρη. Η παράταξή μας ήταν και είναι υπέρ των πεζοδρομήσεων. Εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας όμως για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου χωρίς να δούμε συνολικά την κατάσταση της πόλης, ειδικά μετά την αποτυχημένη ανάπλαση της δυτικής πλευράς του παραλιακού δρόμου. Η συναίνεσή μας για την προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού δεν σημαίνει ότι θα συναινέσουμε και στην υλοποίησή του, αν προηγούμενα δεν έχουν δοθεί λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και δεν ενταχθεί το έργο αυτό σ’ ένα συνολικότερο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της πόλης. Σημειώθηκε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει διαβούλευση για τον τρόπο υλοποίησης και προσπάθεια για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ώστε να αποφευχθούν τα δυσάρεστα αποτελέσματα της ανάπλασης του παραλιακού δρόμου.
Τέλος, σταθήκαμε στις επιχορηγήσεις των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. Ζητήσαμε για ακόμα μια φορά να υπάρξει θέσπιση κριτηρίων από κοινού και προτείναμε να αναζητηθούν και άλλοι τρόποι βοήθειας στους συλλόγους, όπως είναι η προσφορά υλικοτεχνικής υποδομής και η βελτίωση των εγκαταστάσεων.


24/11/2016
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

POP-ROCK ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Εμφάνιση Αφισα συναυλιας δημοτικής φιλαρμονικής δερβενιου.jpg 
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από διεθνείς σύγχρονες pop-rock επιτυχίες, αλλά και μουσικά θέματα από κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες θα προσφέρει στους «συνεπιβάτες» της η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, αυτή τη Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 αργά το απόγευμα στις 7.30 μμ , στο Θέατρο "Αγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο.

Θα σας περιμένει να συνταξιδέψετε μαζί της και να απολαύσετε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των ήχων, όπως:

Από το κακό στο χειρότερο ο τομέας της μεταποίησης


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζω ποια είναι η γνώμη των κυβερνώντων επί του θέματος, αλλά στη χώρα μας ο τομέας της μεταποίησης πάει από το κακό στο χειρότερο.
Όπως έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας του Σεπτεμβρίου της Markit, ο μεταποιητικός τομέας της Ελλάδας επέστρεψε σε συνθήκες συρρίκνωσης, με τη συνολική μείωση να έρχεται ως αποτέλεσμα της υποχώρησης τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών.
Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index – PMI) – ένας σύνθετος δείκτης ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– υποχώρησε στις 49,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο, την ώρα που τον Αύγουστο βρισκόμασταν στις 50,4 μονάδες.

Ανοιχτή Επιστολή Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Με την παρούσα επιστολή και μετά από εξουσιοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου προς τον Πρόεδρο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταδικάζει τις συγκεκριμένες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 από μεμονωμένους εκπροσώπους Δημοτικών αρχών. Οι συμπεριφορές αυτές προσβάλλουν βάναυσα το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους περιφερειακούς συμβούλους στο σύνολό τους.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές. Επιδοκιμάζει την απόφαση του Προέδρου του να μην τους δοθεί ο λόγος, μη αποδεχόμενος τον εκβιασμό που του ασκήθηκε και μάλιστα από μη μέλη του. 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει ότι οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους πολίτες που εκπροσωπούμε και τονίζει ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν θα επηρεάσουν την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δήμων της Πελοποννήσου. 
Τριαντάφυλλος Στρατήγης

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

Εμφάνιση ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΣΩ.jpgΕμφάνιση ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΕΟ.jpg



Εμφάνιση ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ - ΣΕΟ2.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ - ΣΕΟ.jpgΕμφάνιση ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ - ΣΕΟ3.jpg
O Φιλοκτήτης, το ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων και το ΙΑΣΩ General προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, προσφέροντας μοναδικά προνόμια υγείας σε όλους τους Ολυμπιονίκες καθώς και τα στελέχη του Συλλόγου.
Ο Όμιλος ΙΑΣΩ στη δύσκολη συγκυρία

ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ! Δεκάδες παραβιάσεις και εμπλοκή με οπλισμένα Τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο

asd
Χαμός και σήμερα στο Αιγαίο όπου η κατάσταση πάει να γίνει κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη.
Δώδεκα μαχητικά βρέθηκαν οπλισμένα στο Αιγαίο με τον λάθος να κινδυνεύει να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Οκτώ Ελληνικά μαχητικά οπλισμένα και με τους διακόπτες στον ON, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οκτώ αντίστοιχα Τουρκικά εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα,τρία CN0-235 και τρία Ε/Π σε διαφορετικά σημεία του Αιγαίου.
Από την άλλη τρία CN-235 Τούρκικα κατασκοπευτικά – καταγραφικά στο πλαίσιο Νατοϊκής άσκησης πέταξαν στον Νοτιοανατολικό Αιγαίο με το ένα να παίρνει από κάτω προς τα πάνω το Αρχιπέλαγος κάνοντας συνεχώς παραβιάσεις. Στην «εισβολή» στο FIR Αθηνών συμμετείχαν και 3 ελικόπτερα που απονηώθηκαν απο Τουρκικά πολεμικά σκάφη, σύμφωνα με το Veteranos.
Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) από την πλευρά του απογείωσε 2 F-16 από την Λήμνο που αναχαίτισε μια τετράδα Τουρκικά μαχητικά δυτικά της Λέσβου όπου είχαμε και εμπλοκή την 13:15 με το ζευγάρι των οπλισμένων μαχητικών.
Δύο F-16 από την Σκύρο και δύο F-16 από την 111 ΠΜ της Αγχιάλου αναχαίτισαν τα δύο ζευγάρια των Τουρκικών που εισέβαλαν στον Νοτιοανατολικό Αιγαίο και ένα ακόμη ζευγάρι Μιράζ από την 114 ΠΜ της Τανάγρας αναχαίτισαν το CN-235 που έκανε συνεχώς παραβιάσεις στο Κεντρικό Αιγαίο.
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 24η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (4 α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 6 (3 CN-235 & 3 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 14
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 15
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 23
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Τώρα μπαίνει και στη μύτη των Ρώσων με τη συνθήκη Μοντρέ

ImageHandlerΜετά την προκλητική αμφισβήτηση της συνθήκης της Λοζάνης από τον Ταιγίπ Ερντογάν, η οποία σύμφωνα με τις τουρκικές απόψεις λήγει το καλοκαίρι του 2023, δηλαδή εκατό χρόνια μετά την υπογραφή της, τώρα από πολλά τουρκικά ΜΜΕ γίνεται απροκάλυπτα λόγος αμφισβήτησης και της συνθήκης του Μοντρέ η οποία αφορά το στρατηγικά σημεία του Βοσπόρου και του Ελλησπόντου, δηλαδή τα γνωστά μας Στενά.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ



Στην αριστούχο ανιψιά μου Παναγιώτα Μπάλτα πτυχιούχο Αγγλικής φιλοσοφίας Καποδιστριακού Πανεπιστημίου τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια , καλή Σταδιοδρομία 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Αλληλεγγύη - Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο για τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

 





Δελτίο Τύπου

Με την επιμονή και τις προσπάθειες της ομάδας μας και κύρια των εκπαιδευτικών που δραστηριοποιούνται σε αυτή, καταφέραμε να πείσουμε τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης να προχωρήσει στη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Είμαστε στο τελικό στάδιο. Ευχόμαστε να λειτουργήσει σύντομα.
Θα είμαστε δίπλα του με κάθε τρόπο.

Ξυλόκαστρο, 24 Νοεμβρίου 2016

Αλληλεγγύη - Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο

Διαπιστώσεις από την συζήτηση περί τεχνικού προγράμματος του Δήμου και την κοινοποίηση των απόψεων της Ανανεωτικής Συνεργασίας.

Tου Γρηγόρη Κλαδούχου

Η Ανανεωτική Συνεργασία θέτει μία πολύπλευρη κριτική στην δημοτική πλειοψηφία. Καταλογίζει αδύναμες πλευρές και στα περιεχόμενα-ιεραρχήσεις και στην μεθοδολογία συζήτησης. Όπως είναι φυσικό, και αυτό έχει αποδειχθεί από πριν, και από αυτήν την δημοτική αρχή, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν διαθέτει επαρκή μεθοδολογικά στοιχεία σύνταξης ενός τοπικού αναπτυξιακού

Αγριεύει ο καιρός από Σάββατο, χιόνια από Τρίτη

Αγριεύει ο καιρός από Σάββατο, χιόνια από Τρίτη
Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και τις χιονοπτώσεις από την Τρίτη, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Παρασκευή.
Πιο αναλυτικά, όπως προβλέπει, θα επηρεαστούν: 


Το Σάββατο, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία, τη Δευτέρα τα Δωδεκανησα.
Τη Δευτέρα τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα εξασθενήσουν σταδιακά.
Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη αναμένονται θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ένωση Κεντρώων ο Γιώργος Καρράς

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ένωση Κεντρώων ο Γιώργος Καρράς
Την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του, Γιώργος Δημήτριος Καρράς.
Η επιστολή του, στην οποία δεν αναφέρονται οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης, αναγνώστηκε στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κινητικότητα.
«Ως ανεξάρτητος βουλευτής δεσμεύομαι, ότι θα έχω αυτόνομη πολιτική πορεία και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις λίγες δυνάμεις μου για το καλό της πατρίδας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Καρράς.
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη που μου έδωσε την ευκαιρία να εκλεγώ βουλευτής και να εργαστώ με τις όποιες δυνάμεις μου για το καλό του τόπου» προσθέτει ο κ. Καρράς.
Όπως εξήγησε ο Βασίλης Λεβέντης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Καρράς είχε παραπονεθεί ότι στελέχη του κόμματος τον υπονόμευαν και ζήτησε να τους απομακρύνει.
Πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αριθμεί οκτώ μέλη.

Σεισμός 6,5 βαθμών στο Τατζικιστάν

Μεγάλος σεισμός στα σύνορα Κίνας – Τατζικιστάν


Ντουσαμπέ, Τατζικιστάν
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε το βορειοανατολικό Τατζικιστάν, σε περιοχή κοντά στα σύνορα της Κίνας και του Κιργιστάν την Παρασκευή, στις 16:24 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Ο σεισμός, ο οποίος αρχικά υπολογίστηκε μεγέθους 6,8 βαθμών, είχε εστιακό βάθος 75 χιλιομέτρων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δοκιμάζεται ο Πέλοπας στο Δερβένι κόντρα στον Αστέρα. - Μάχες πρωτοπόρων ΄06 και Ισθμιακού εντός έδρας με Ολυμπιακό Άσσου και Ελλάδα Βέλου, αντίστοιχα

Με τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής ημέρας, συνεχίζεται , αύριο Σάββατο 26/11, στις 3.00 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.  Η αγωνιστική βρίσκει τους δύο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος , Κόρινθο ΄06 και Ισθμιακό, να παίζουν εντός έδρας. Η Κόρινθος ΄06, στο ΔΑΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Άσσου, που περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο , ενώ στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ισθμιακός , η ομάδα έκπληξη του Παντελή Κολιάκου , νεοφώτιστη στη κατηγορία , σε ενδιαφέροντα αγώνα μάχεται με την φορμαρισμένη Ελλάδα Βέλου.
Ο σπουδαιότερος αγώνας της αυριανής αγωνιστικής ,με άρωμα πρωταθλητή γίνεται στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", στο Δερβένι, όπου ο Αστέρας  αγωνίζεται απέναντι στην ομάδα  του Πέλοπα Κιάτου, ο οποίος απέχει μόνο ένα βαθμό από τους πρωτοπόρους Κόρινθο 06 και τον Ισθμιακό. Ο Πέλοπας θέλει την νίκη για να μην απομακρυνθεί από την κορυφή , απέναντι σε ένα αντίπαλο τον Αστέρα, ο οποίος δεν είναι εύκολη τροφή για τα δόντια καμιάς ομάδας αφού είναι πολύ σκληρό καρύδι και αυτό τον καθιστά τρομερά επικίνδυνο. Στο Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής μάχεται για το τρίποντο που θα του δώσει "ανάσα" παραμονής απέναντι στον ΠΑΣ Κόρινθος. Στα Αθίκια ο Τενεάτης Αθικίων υποδέχεται τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός, υποδέχεται τον ισόβαθμό Παννεμεατικό. Στο  Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος θα επιδιώξει   τρίποντο σωτηρίας απέναντι στον Ολυμπιακό Λουτρακίου που σε τίποτα δεν θυμίζει την παλιά του δόξα. Τέλος στο Πετρί η τοπική Θύελλα , ουραγός στο βαθμολογικό πίνακα, θα προσπαθήσει για την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Πανσολυγειακό, που με ήττα θα βρεθεί κάτω από "διακεκαυμένη ζώνη"

  

Η 10η Αγωνιστική
26/11/16, 15:00
Πανκαμαριακός - Παννεμεατικός
Ισθμιακός -  Ελλάς Βέλου
Κόρινθος '06 - Ολυμπιακός Άσσου
Τενεάτης Αθικίων - :Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - ΣΦΛ Ολυμπιακός
Θύελλα Πετρίου - Πανσολυγειακός
Ηρακλής Λεχαίου - ΠΑΣ Κόρινθος
Αστέρας Δερβενίου - Πέλοπας Κιάτου









ΠΡΟΚΡΙΣΗ στους 32: Γλυκιά ισοπαλία ο Ολυμπιακός (1 - 1) με Γιουνγκ Μπόις

Ολυμπιακός - Γιουνγκ Μπόις 1-1
Ότι χρειαζόταν για να... προκριθεί στην επόμενη φάση, στους "32" .  έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έμεινε ισόπαλος 1 - 1 με τη Γιουνγκ Μπόις , για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League, και πλέον αφού σφράγισε την πρόκριση, πάει στην Κύπρο την τελευταία αγωνιστική για να διεκδικήσει την πρωτιά απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.
Ο Φορτούνης με ωραία εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ στο 48' για τους γηπεδούχους και ο Οαρό έφερε το ματς στα ίσια στο 58'.

Τραγική νύχτα για τους πρόσφυγες στη Μόρια της Μυτιλήνης - Θύματα γυναικόπαιδα - δύο θάνατοι και πολλοί τραυματισμοί


Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός από έκρηξη, πιθανά φιάλης υγραερίου, στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μιά γυναίκα και ένα παιδί.

Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατακαίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια στη Μυτιλήνη, καθώς έχουν προκληθεί σοβαρότατα επεισόδια ανάμεσα στους μετανάστες και τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.