Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ντίνα Νικολάκου "Άκρως προκλητική η συμπεριφορά της εφημερίδας "Ελευθερία" να δημιουργήσει κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και της Δικαιοσύνης"



http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/tatoulis_nikolakou708.jpg?itok=a21AjJmG

«Άκρως προκλητική» χαρακτήρισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τη συμπεριφορά της εφημερίδας «Ελευθερία», η οποία με σειρά πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων επιχειρεί, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο, να δημιουργήσει κλίμα αντιπαράθεσης της Περιφερειακής αρχής με τη δικαιοσύνη.
"Ελευθερία" - Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016"Η συγκεκριμένη εφημερίδα με το σημερινό της μάλιστα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, όπου αποδίδει στον Περιφερειάρχη λεγόμενα περί «στημένης δίκης», αφενός, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και αφετέρου μέσω της εκτόξευσης ανακριβών κατηγοριών σε βάρος της Περιφερειακής αρχής, επιδιώκει να τη θέσει σε «εμπόλεμη» κατάσταση με το Δικαστικό σώμα.
Επιμελώς και εντέχνως υποβαθμίζει και επιχειρεί να αποσιωπήσει την πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής και των δηλώσεων του Περιφερειάρχη  «ότι δεν αντιδικούμε με τη Δικαιοσύνη, αντίθετα έχουμε απόλυτη πίστη ότι αποτελεί απαραίτητο θεσμό νομιμότητας και αποτελεσματικότητας της θεσμικής λειτουργίας. Ο σεβασμός μας στη δικαιοσύνη είναι δεδομένος και παραμένει».
Δεν πρέπει να επιτραπεί η καλλιέργεια κλίματος αντιπαράθεσης μεταξύ θεσμικών φορέων προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ιδιωτικά και προσωπικά συμφέροντα κάποιων". 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



Το… κονέ με Σιώπη, οι πρώτες επαφές και η απάντηση

Inline image 1

Ο Ζοσέ Μοράις εξετάζει τις δυνατότητες του υλικού που έχει στα χέρια του και σύντομα θα μπορεί να πει στον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς τα συμπεράσματα του αναφορικά με την ενίσχυση που χρειάζεται η ΑΕΚ ενόψει Ιανουαρίου.
Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι η Ενωση κοιτά περιπτώσεις επιθετικών και αμυντικών χαφ. Έτσι, το πρώτο όνομα για την ενίσχυση του άξονα είναι μέχρι στιγμής ο Μανώλης Σιώπης.
Τον περασμένο Μάιο έκλεισε τα 22 του στο καλύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του με 41 ματς και πάνω από 3.350 αγωνιστικά λεπτά με την φανέλα του Πανιωνίου. Ο Σιώπης έχει ξεκινήσει το ίδιο καλά και φέτος και μάλιστα το περασμένο Σάββατο ήταν ο MVP του αγώνα με την ΑΕΚ καθώς… σκούπιζε όλο το κέντρο με κλεψίματα και γρήγορο passing game κόντρα στον Γιόχανσον και τον Μάνταλο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Panagiotis Lampropoulos

Επίσκεψη της Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο Ρέθι

Φωτογραφία:




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης πραγματοποίησε επίσκεψη στο τοπικό διαμέρισμα του Ρεθίου. Στη συζήτηση που έγινε με τους κατοίκους του χωριού κυριάρχησε το θέμα της αγροτικής οδοποιίας. Πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια μέχρι να εμφανιστεί γκρέιντερ στο χωριό και ο δήμος αν και επιτέλους έστειλε, αυτό συμβαίνει σε μια δύσκολη χρονική περίοδο λόγω των καιρικών συνθηκών το οποίο σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας και αβέβαιο αποτέλεσμα. Τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει έγκαιρη και δικαιότερη κατανομή των μηχανημάτων μεταξύ των χωριών αλλά και αναζήτηση μόνιμων λύσεων που θα μπορούσαν να προέλθουν μέσω της ύπαρξης μελετών κατάλληλων  για ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Όπως είναι φυσιολογικό η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα αγροτικά ζητήματα και φάνηκε για ακόμα μια φορά πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη και ουσιαστική λειτουργία από το Δήμο του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης, πρόταση εδώ και χρόνια της Συμπολιτείας. Όμως η έλλειψη σχεδίου και σωστού προγραμματισμού από την πλευρά της δημοτικής αρχής έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί να σταθεί αρωγός στους αγρότες στο βαθμό που αυτό θα ήταν εφικτό. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, το έργο «Ξυλόκαστρο – Χαρτσιάνικα», τα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή του αγροτικού ιατρείου και η πίεση που θα πρέπει να ασκεί ένας δήμος προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διευθέτηση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων.

Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
25 Οκτωβρίου 2016

«Ατμομηχανή» της επανεκκίνησης η ενεργειακή εξοικονόμηση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα κτίρια

 Εμφάνιση tee_diimero_energeias_technopolis_SymfonoDimarxwn.jpg
«Οι επενδύσεις στην ενεργειακή εξοικονόμηση και στις ΑΠΕ στο υπάρχον κτιριακό απόθεμα μπορούν να αποτελέσουν την «ατμομηχανή» της επανεκκίνησης για την οικοδομή και την οικονομία», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία και καλές πρακτικές για την υλοποίηση και παρακολούθηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας», που διοργανώνει το ΤΕΕ, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Εμφάνιση 20161025_technopoli_stasinos1.jpg 
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ επεσήμανε ότι «η ριζική ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων στην Ελλάδα αποτελεί στοίχημα του παρόντος και του μέλλοντος. Αν αναλογιστούμε τον όγκο των επενδύσεων που απαιτούνται τα επόμενα χρόνια σε εργασίες συντήρησης, αλλά και ενεργειακής εξοικονόμησης στο κτιριακό απόθεμα της χώρας, για να επιτύχουμε τους δεσμευτικούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο στόχους, το ενδιαφέρον γίνεται πιο έντονο. Επομένως ο δρόμος για την έντονη

Eurobank 25-10-2016: Greece Macro Monitor: Πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την Ελλάδα:Αναγκαία προϋπόθεση για τη σταθεροποίηση του επενδυτικού κλίματος και την αποτροπή προβλημάτων στη χρηματοδότηση της χώρας μετά το 2018




http://m-awards.gr/_entries/2015/logos/eurobank-logo-NEW.jpg




 


Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2016


Greece Macro Monitor
QE for Greece: a necessary precondition for stabilizing investor sentiment and preventing the need for further official sector financing post-2018
Πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την Ελλάδα:
Αναγκαία προϋπόθεση για τη σταθεροποίηση του επενδυτικού κλίματος και την αποτροπή προβλημάτων στη χρηματοδότηση της χώρας μετά το 2018  

Περίληψη Μελέτης

“Ώρα Καραμανλή” (και πάλι) στη Θεσσαλονίκη

screen-shot-2016-10-24-at-4-35-23-pm
Η σχετική είδηση μεταδόθηκε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, και προκάλεσε την αναμενόμενη αίσθηση. Μένει φυσικά να δούμε να θα… φτάσει ως το τέλος, αν δηλαδή θα επιβεβαιωθεί, σε κάθε περίπτωση ωστόσο, είναι ενδιαφέρουσα από μόνη της.
Ώρα Καραμανλή” λοιπόν, και πάλι, στη Θεσσαλονίκη, με τον πρώην πρωθυπουργό και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να εξετάζει το ενδεχόμενο να βρεθεί την Τετάρτη στην πόλη της καρδιάς του, για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτρη, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Μια δημόσια παρουσία του Κώστα Καραμανλή στην πόλη, που ως βουλευτή, του άνοιξε τον δρόμο για την πρωθυπουργία και την τελευταία πολιτική ηγεμονία που έζησε η Ελλάδα στην προ μνημονίων εποχή, έχει εκ των πραγμάτων τη σημειολογία της.

 ysterografa.gr

Λίστα "μακελάρης" από την Παγκόσμια Τράπεζα - 15 προνοιακά επιδόματα για κατάργηση.

Λίστα `μακελάρης` από την Παγκόσμια Τράπεζα - Αυτά είναι τα 15 επιδόματα που ζητούν να καταργηθούνMε μία έκθεση 75 σελίδων η Παγκόσμια Τράπεζα βάζει μπουρλότο στην κυβέρνηση αφού καταγράφει τα 15 προνοιακά επιδόματα, τα οποία θεωρούνται ως τα πιθανότερα για κατάργηση.
Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά η Ναυτεμπορική η έκθεση αυτή ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2016 και ήδη έχει επιδοθεί στο υπουργείο Εργασίας, η αντίδραση του οποίου προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή.
Η λίστα αυτή με τα επιδόματα περιλαμβάνει 15 από τα πλέον βασικά επιδόματα που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες και είναι η εξής:

29/10 γιορτή «ΛΙΝΙΣΤΙΑΝΑΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ ΜΑΝΑΣ» στη Λινίσταινα Ολυμπίας



Σύλλογος Αποδ. Λινιστιάνων Γιορτή Λινιστιάνας Αγρότισσας Μάνας
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ.
ΛΙΝΙΣΤΑΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ  

Ο Σύλλογος αποδήμων Λινιστιάνων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο τη γιορτή «ΛΙΝΙΣΤΙΑΝΑΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ ΜΑΝΑΣ» στο πνευματικό κέντρο της Λινίσταινας Ολυμπίας. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποδήμων Λινιστιάνων Κωνσταντίνος Σμυρνής.
Τηλ. επικοινωνίας 210 3837005- τουριστικού περιπτέρου 26260 22032.

Tweet - Tweet - Tweet







avatar
DimitrisKonstantinou
@Dimit_Kon

Δε ντρέπονται καθόλου. #fact twitter.com/skaigr/status/…

reply
retweet
favorite
 1





avatar
olympiada
@olympiada

Το σύστημα φτιάχνει τον νέο Θεοδωράκη olympia.gr/2016/10/25/%cf…


reply
retweet
 2
favorite





avatar
Fofi Gennimata
@FofiGennimata

H κυβέρνηση #syriza_anel δεν έχει τη διαπραγματευτική ισχύ, ούτε την αποτελεσματικότητα για να πετύχει την αποσυμφόρηση των νησιών #Moria


reply
retweet
 17
favorite
 35





avatar
Kostas.Vaxevanis
@KostasVaxevanis

Προσεχώς: Ο Καραγκιόζης και οι κομμουνιστο συμμορίται | Το Κουτί της Πανδώρας koutipandoras.gr/article/den-ei…

reply
retweet
 13
favorite
 14





avatar
Μελωδία fm 99.2
@melodiafm992

"Μικρός Τιτανικός" - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας


reply
retweet
 1
favorite
 1





avatar
Makis Voridis
@MakisVoridis

Ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε 4ο μνημόνιο ή Grexit. Οι ευθύνες που αναλαμβάνει απέναντι στο Έθνος είναι κολοσσιαίες.


reply
retweet
 20
favorite
 72