Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δραστήριο Ξυλοκαστρίτη γιατρό Τάσο Γκιολή


 Εγκάρδιο  χαιρετισμό αλλά ιδιαίτερα και ουσιαστική συνομιλία είχε κατά την επισκεψή στη Νεμέα ,ο πρόεδρος της Ν. Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με το γιατρό του Νοσοκομείου Κορίνθου Δημοτικό Συμβουλο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αναστάσιο Γκιολή.. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άκουσε με προσοχή  από τον δραστήριο γιατρό  για τα προβλήματα της περιοχής της Δυτικής Κορινθίας  και όχι μόνο.

Ο Τάσος Γκιολής συγκαταλέγεται σε αυτό που επιθυμεί διακαώς ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ
Νέα . ικανά και άφθαρτα πρόσωπα να καλύψουν  το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοδελτίων στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν
Λογικό λοιπόν ο δημοφιλής γιατρός να είναι ένα από τα στελέχη του χώρου που θα εμπλουτίσει με θετικότατο τρόπο το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στην Κορινθία 


"Κουνήθηκε" το Αργοστόλι - Σεισμική δόνηση νωρίς το πρωϊ

seismografos_large.jpg
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 07.07 το πρωϊ με επίκεντρο το Αργοστόλι, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο. Η δόνηση που είχε εστιακό βάθος 3 km έγινε αισθητή κυρίως σε Κεφαλονιά - Ιθάκη και λιγότερο στην Πάτρα.
Σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 28χλμ. βόρεια του Αργοστολίου.

Δήλωση του Προέδρου της Νέας ΔημοκρατΙας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη από την επΙσκεψη του στη Νεμέα



O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο τρύγος είναι συνυφασμένος με την Ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου. Επισκέπτομαι σήμερα τη Νεμέα για να τονίσω την έμφαση την οποία θέλει να δώσει η Νέα Δημοκρατία στην ποιοτική πρωτογενή παραγωγή. 

Το κρασί είναι ένα προϊόν στο οποίο η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Πρέπει, όμως, αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηρίζεται και με τις κατάλληλες δημόσιες πολιτικές. 

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς οινοπαραγωγούς. 
 
Αποτελεί ρητή δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό».

Περιμένοντας τις ανακοινώσεις Μαραθώνιος η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών

Μαραθώνιος η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών 
Αθήνα
Παρά την περί του αντιθέτου φημολογία ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται από ώρα σε ώρα, οι υποψήφιοι καναλάρχες παραμένουν κλεισμένοι στη ΓΓΕΕ για περισσότερες από 50 ώρες.

Αν και από χθες το βράδυ υπάρχουν πληροφορίες ότι η μαραθώνια διαδικασία δημοπράτησης βαίνει προς το τέλος της, στις 2 το μεσημέρι αντικαταστάθηκε η πρωινή βάρδια των αστυνομικών που φυλάσσει τα πρόσωπα εντός του κτιρίου, ενώ ήρθε και το catering με το μεσημεριανό φαγητό, γεγονός που σημαίνει ότι και η σημερινή ημέρα αναμένεται μακρά.

NASA: Έκρηξη σε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου της SpaceX

NASA: Έκρηξη σε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου της SpaceX 
Κέιπ Κανάβεραλ
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης μη επανδρωμένου πυραύλου της SpaceX στο Κέιπ Κανάβεραλ, σύμφωνα με τη NASA.

Επρόκειτο για πύραυλο Falcon 9. Η δοκιμή ήταν διαδικασία ρουτίνας ενόψει εκτόξευσης που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο.

Η κύρια έκρηξη ήταν τέτοιας ισχύος που ταρακούνησε κτίρια σε μεγάλη απόσταση. Την ακολούθησαν αριθμός άλλων εκρήξεων ενώ από σημείο είχε υψωθεί πυκνός μαύρος καπνός.

Την πρώτη ώρα δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματίες. Κατά κανόνα, οι πλατφόρμες είναι άδειες την ώρα εκτοξεύσεων, όπως και οι εγκαταστάσεις στην αμέσως κοντινή περιοχή -για αυτό όσες εικόνες κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο είναι από απόσταση.
Newsroom ΔΟΛ

Αγριο «τσεκουρι» στις επικουρικες 150.000 συνταξιουχων - Έριξαν «μαύρο» και στους συνταξιούχους για να κρύψουν τις μειώσεις!

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/05/suntaxiouxos-1000.jpg

Αγριες περικοπές που φτάνουν μέχρι και 47,5% θα δουν αύριο στις επικουρικές τους συντάξεις 150.000 συνταξιούχοι που θα πληρωθούν στα ΑΤΜ των τραπεζών τη σύνταξη Σεπτεμβρίου. Είναι το δεύτερο κύμα περικοπών σε όσους έχουν άθροισμα από κύρια και επικουρική πάνω από τα 1.300 ευρώ μικτά ή περίπου 1.120 ευρώ καθαρά.
Το πρώτο κύμα ήταν τον Αύγουστο και θα ακολουθήσει τρίτος γύρος τον Οκτώβριο. Εκεί όλοι θα έχουν και αναδρομική μείωση με αποτέλεσμα τα ποσά επικουρικών να εξαϋλώνονται. Σε περιπτώσεις συνταξιούχων (με ονοματεπώνυμο) που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, η επικουρική του Οκτωβρίου κατεβαίνει ακόμη και στα 9,33 ευρώ λόγω αναδρομικών κρατήσεων.

H KΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Πιο επικίνδυνοι οι ιοί το πρωί

Stogiatroprwiioi.jpg
Οι ιοί είναι πιο επικίνδυνοι όταν τους κολλάμε τις πρωινές ώρες, υποστηρίζουν επιστήμονες.
Πιο επικίνδυνους θεωρούν τους ιούς που κολλάμε κατά τις πρωινές ώρες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge μετά από σχετική μελέτη που διεξήγαγαν. 

Με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών συνεδριάζει αύριο η Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή των Ελλήνων ευρωβουλευτών θα συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 5 μ.μ., η Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής, μετά τη συγκρότησή της στις 18 Ιουλίου 2016, και θα έχει ως θέμα την ενημέρωση των μελών της από τους ευρωβουλευτές για την πορεία των διαπραγματεύσεων των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τον σχεδιασμό του συντονισμού της δράσης της.
Η Επιτροπή έχει ως προτεραιότητα να γνωμοδοτήσει σχετικά με την ανάγκη επικύρωσης της CETA από τα εθνικά κοινοβούλια, μετά μάλιστα την απόφαση της Commission να προτείνει τη CETA ως συμφωνία "μεικτής" αρμοδιότητας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ταχεία υπογραφή και προσωρινή εφαρμογή της έως ότου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφανθεί επί του ανοικτού ζητήματος της αρμοδιότητας γι' αυτές τις εμπορικές συμφωνίες.
Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί απευθείας από την Τηλεόραση της Βουλής.

Το τελευταίο (αλλά όχι έσχατο) ψέμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν ξέρω αν πρόκειται για πρόοδο – μάλλον για πρόοδο στον τρόπο σερβιρίσματος των ψεμάτων τη βλέπω – αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν αλλάξει τακτική.
Αφού είδαν και αποείδαν πως δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι είναι… φιλαλήθεις, αφού συνειδητοποίησαν πως όλοι (και οι ψηφοφόροι τους) δεν έχουν καμιά αμφιβολία πως η ίδια η ύπαρξή τους είναι ταυτισμένη με το ψέμα, αφού δηλαδή όση προπαγάνδα και αν επιστρατεύσουν το μέγεθος και το πλήθος των ψεμάτων τους (επί παντός) έρχεται κάθε φορά και τους διαψεύδει, εδώ και αρκετό καιρό το έχουν αλλάξει το βιολί.
Είπαν ψέματα (ως συνέπεια των… αυταπατών τους) πριν από τις εκλογές του 2015, αλλά μετά έπαθαν ξαφνικά κρίση ειλικρίνειας και γι’ αυτό και πήγαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, εξοπλισμένοι με… αλήθειες.

Μυστηριώδες σήμα «έπιασαν» ρώσοι αστρονόμοι

Μυστηριώδες σήμα «έπιασαν» ρώσοι αστρονόμοι

Σήμα από την περιοχή του άστρου HD-164595, σε απόσταση 95 ετών φωτός από τη Γη, έπιασαν ρώσοι επιστήμονες πέρσι το Μάιο, αλλά μόλις τώρα ενημερώθηκαν οι αστρονόμοι στον υπόλοιπο κόσμο.
Εξ αρχής δημιουργήθηκε μια αναστάτωση καθώς δεν αποκλείσθηκε η πιθανότητα το σήμα να προήλθε από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό. Όμως οι αναζητήσεις που έκαναν τα αμερικανικά ραδιοτηλεσκόπια των προγραμμάτων SETI και Breakthrough, που αναζητούν ίχνη εξωγήινης νοημοσύνης, δεν κατάφεραν να βρουν κάτι, προς το παρόν τουλάχιστον.

Κλείνει το STAR ο Βαρδινογιάννης – Ποιος είναι ο σκοπός του

082bda49256975bed8c0f639b66e2d19_L
Οριστική θεωρείται η απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να κλείσει το STAR και να προχωρήσει στη δημιουργία νέου καναλιού υπό νέα εταιρία, με την προϋπόθεση φυσικά να αδειοδοτηθεί η κυπριακή εταιρία με την οποία συμμετέχει ο όμιλος στη δημοπρασία που είναι σε εξέλιξη.

Ελλάδα Και ο νικητής του Λαϊκού Λαχείου από τη Μεσσηνία: Κέρδισε 2,7 εκατ. ευρώ!


Μοιράστηκαν πάνω από 4,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,7 εκατ. ευρώ μόνο σε έναν παίκτη από χωριό της Μεσσηνίας, ο οποίος είχε τον 1ο αριθμό (48748) και τη σωστή σειρά (2η)
Μετά τη χθεσινή μεγάλη επιτυχία δύο ιδιωτικών υπαλλήλων στην Καλαμάτα να κερδίσουν 2,5 εκατ. ευρώ από τον 1ο αριθμό του Εθνικού Λαχείου, στη Μεσσηνία έπεσε όπως φαίνεται και ο 1ος αριθμός του Λαϊκού Λαχείου. Μέσω του ίδιου πρακτορείου μοιράστηκαν συνολικά 3.075.000 ευρώ εκ των οποίων τα 2,7 εκατ. ευρώ μόνο σε έναν παίκτη από χωριό της Μεσσηνίας, ο οποίος είχε τον 1ο αριθμό (48748) και τη σωστή σειρά (2η).

Πηγή: eleftheriaonline

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Παράδοση στην κυκλοφορία των σηράγγων Δερβενίου και του τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της «Ολυμπίας Οδού»,



         

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία από τον πρωθυπουργγό Αλέξη Τσίπρα το τμήμα Κόρινθος - Κιάτο και οι Σήραγγες Δερβενίου της «Ολυμπίας Οδού». Επισυνάπτεται η σχετική πρόσκληση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ που περιλαμβάνει και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 






        EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
        ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 



Παράδοση στην κυκλοφορία των σηράγγων Δερβενίου και του τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της «Ολυμπίας Οδού», επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού» και των εργασιών ολοκλήρωσης της σήραγγας Κλόκοβας «Ιόνιας Οδού» από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα


Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης, σας προσκαλεί στην παράδοση σε κυκλοφορία έργων της «Ολυμπίας Οδού» και επιθεώρηση των έργων της «Ολυμπίας Οδού» και «Ιόνιας Οδού», την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 στους Νομούς Κορινθίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Το  πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει:
·         Παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου, μήκους 20 χιλιομέτρων, του πρώτου πλήρους τμήματος αυτοκινητοδρόμου του οδικού άξονα της «Ολυμπίας Οδού». Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό στο ΣΕΑ Κιάτου (16ο χλμ στο ρεύμα Κορίνθου-Πατρών) στις 11 πμ.
·         Παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, μήκους 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπίας Οδού» από τον ποταμό Δερβένι, μήκους 122 μέτρων. Η παράδοση των έργων στην κυκλοφορία θα γίνει από τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην είσοδο της πρώτης σήραγγας Δερβενίου (κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο) στη 1 μμ.
·         Επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού» και των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της «Ιόνιας Οδού», μήκους 2,9 χλμ ανά κλάδο και κατεύθυνση. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί το έργο από το σημείο εισόδου σηραγγών (περιοχή Ρίζα Αιτωλοακαρνανίας) στις 4 μμ.

Κιάτο: Το βίντεο της επίθεσης μελών του Ρουβίκωνα στα διόδια - Το χτύπημα των κουκουλοφόρων και οι καταστροφές [vid]

Κιάτο: Το βίντεο της επίθεσης μελών του Ρουβίκωνα στα διόδια - Το χτύπημα των κουκουλοφόρων και οι καταστροφές [vid]
 Η επίθεση έγινε το απόγευμα της 29ης Αυγούστου. Λίγο πριν τις 16.00, δύο οχήματα, που είχαν καλυμμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας, έφτασαν στα διόδια του Κιάτου, στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών. Πολύ γρήγορα βγήκαν 10 άτομα που είχαν κρύψει τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες και κινήθηκαν προς τα κουβούκλια, όπου εργάζονταν υπάλληλοι και περνούσαν οχήματα. Στο βίντεο ντοκουμέντο που ανέβηκε στο youtube βλέπουμε τα μέλη του Ρουβίκωνα να κρατούν σφυριά και να χτυπούν με μανία τα κουβούκλια. Άλλοι πετάνε φέιγ βολάν και το βίντεο κόβεται την ώρα που προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Στη συνέχεια οι δράστες

Σεισμική δόνηση στην Χαλκίδα αισθητή στην Αθήμα


Σεισμός στη Χαλκίδα - Έγινε αισθητός και στην ΑθήναΣεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:29 το βράδυ της Τετάρτης 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Χαλκίδας. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,4 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε όλη την περιοχή, αλλά και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Χαλκίδας. Προς το παρόν οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί για τη σεισμική δόνηση και μελετούν το φαινόμενο.