Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Βομβιστική επίθεση σε σπίτι επιχειρηματία στην Πεντέλη

Ισχυρότατη έκρηξη στο σπίτι διάσημου επιχειρηματία - Πέταξαν μασούρια δυναμίτιδας στην πόρτα - Έχει πασίγνωστο κέντρο στη Μύκονο

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πεντέλη, στην οικία γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης πολυσυζητημένου νυχτερινού κέντρου στη Μύκονο.

Αστυνομικοί ήδη έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ υπάρχουν και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών που ερευνούν τους χώρους.

Έχουν προκληθεί υλικές ζημιές από δυναμίτιδα που πέταξαν οι άγνωστοι δράστες προς την οικία.

Οι αστυνομικοί διενεργούν προανάκριση για την επίθεση αυτή και ερευνάται αν είναι περίπτωση «ανοιχτών λογαριασμών» με άλλα πρόσωπα.
Newsroom ΔΟΛ

«Γυαλιά - καρφιά» τα έκανε ο Ρουβίκωνας στα διόδια Κορίνθου - Πατρών

«Γυαλιά - καρφιά» τα έκανε ο Ρουβίκωνας στα διόδια Κορίνθου - Πατρών

Καταδρομική επίθεση με βαριοπούλες σημειώθηκε από  μέλη του Ρουβίκωνα το μεσημέρι της Δευτέρας στο σταθμό Διοδίων Κορίνθου - Πατρών.

Τουλάχιστον δέκα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφού έσπασαν τις μπάρες διέλευσης στο ρεύμα ανόδου και καθόδου στη συνέψεια έκαναν «γυαλιά - καρφιά» τα εκδοτήρια, προκαλώντας εκτεταμμένες φθορές σε πέντε κουβούκλια.

Η Κλήρωση των αγώνων του Κυπέλλου Κορινθίας ( Α΄ φάση)


Από την ΕΠΣ Κορινθίας ανακοινώνεται η κλήρωση των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων, της Α’ φάσης, όπου συμμετέχουν οι ομάδες της Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Τα 10 ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση της 29.8.16 για την πρώτη φάση του ΚΥΠΕΛΛΟΥ περιόδου 2016-2017 είναι τα εξής:
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ-ΤΑΡΣΙΝΑ 97
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ- ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΡΟΜΑ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ-ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι αγώνες Κυπέλλου θα διεξαχθούν το Σάββατο 17.9.2016 και την Κυριακή 18.9.2016

Χωρίς αγώνα στην δεύτερη φάση του ΚΥΠΕΛΛΟΥ περνούν τα Σωματεία
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ ΓΠΣ ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ ΑΟ ΜΑΨΟΥ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΑΟ ΣΠΘΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

Παναγιώτης Ψυχάρης: Μην έχετε ονειρώξεις, δεν κλείνει το Mega

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/08/mega-1000-2.jpg
Την πεποίθηση ότι το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί παρά το γεγονός ότι δεν συμμετέχει στη δημοπρασία για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας προέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, Παναγιώτης Ψυχάρης, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια προς τα ΜΜΕ.

«Μην έχετε ονειρώξεις. Το Mega δεν πρόκειται να κλείσει» είπε ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη απευθυνόμενος στους βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπή και ανέφερε ότι οι καταστάσεις «μπορεί να αλλάξουν…». Μάλιστα, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τη δημοπρασία αδειοδότησης και μίλησε επανειλημμένως για «λεγόμενες άδειες» οι οποίες «δεν έχουν δοθεί ακόμη».

Οι «αιώνιοι φοιτητές» ξανάρχονται με τροπολογία Φίλη - Ακυρωνει τον νομο Διαμαντοπουλου

Αποτέλεσμα εικόνας για οι αιωνιοι φοιτητεσ
Στην ακύρωση της διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου που προβλέπει τη διαγραφή των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών προχωρά το υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.
Με την επίμαχη διάταξη καταργείται η διάταξη που προέβλεπε ότι όσοι φοιτητές δεν εγγραφούν σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα τότε χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητα του φοιτητή.

Γ. Καρατζαφέρης: Αυτοί οι 4 θα λάβουν τις τηλεοπτικές άδειες


http://s.kathimerini.gr/resources/2014-11/karatzaferis220612-thumb-large.jpgΠαρά το γεγονός πως ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Καρατζαφέρης φαίνεται σίγουρος για το ποιοί θα είναι οι νέοι καναλάρχες.
Ο αρχηγός της Εθνικής Ενότητας, Γιώργο Καρατζαφέρη μέσω της εκπομπής του από το κανάλι AΡΤ έδειξε πως είναι σίγουρος για το ποιοί θα είναι οι νέοι καναλάρχες, ποιοι θα λάβουν δηλαδή τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

Εκδήλωση προς τιμήν της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 31 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση προς τιμήν της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας
Την απόδοση τιμής από τη Βουλή των Ελλήνων στους αθλητές μας που εκπροσώπησαν τη χώρα στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σε ειδική εκδήλωση, αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής  Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, στις 5:30 μ.μ.

Δωρεάν στο διαδίκτυο: 9 πράγματα που μπορείς να κάνεις

Δωρεάν στο διαδίκτυο: 9 πράγματα που μπορείς να κάνεις
Το διαδίκτυο το αγαπάμε γιατί έχει αρκετό δωρεάν. Το τσάμπα δεν το μίσησε ποτέ κανείς όμως κάποιες φορές θέλει λίγο ψάξιμο για να το βρούμε. Εδώ θα σας βοηθήσουμε να κάνετε πράγματα δωρεάν στο διαδίκτυο.

Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της εξοικονόμησης δαπανών στο πλαίσιο του τρέχοντος προϋπολογισμού της Βουλής

Εμφάνιση Diaskepsi _Proedron.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, ενημέρωσε τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων για την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού της Βουλής ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την έναρξη της ΙΖ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.
Από τα προβλεφθέντα στον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2016 και την πορεία υλοποίησής του προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν στην εξοικονόμηση δαπανών του Ελληνικού Κοινοβουλίου:

Δημόσιο: Από το 2018 μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η βαθμολογική αναγνώριση των ετών προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα να γίνει και μισθολογική από το 2018 άφησε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης κατά τη χθεσινή αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα, όταν έγινε η παρατήρηση από έναν εκ των παρόντων συνδικαλιστών ότι για να μετατραπεί η βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας και σε μισθολογική πρέπει να υπάρξει νέα ρύθμιση καθώς το παρών ΠΔ δεν το προβλέπει, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει από το 2018 οπότε και λήγει το, ελέω μνημονίου, “πάγωμα” των μισθών.
Παράλληλα όταν του ετέθη από τους συνδικαλιστές το ερώτημα γιατί η αναγνώριση της προϋπηρεσίας είναι μόνο βαθμολογική και όχι μισθολογική, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε χαρακτηριστικά: “Εγώ άνοιξα το δρόμο. Τώρα είναι σειρά σας να διεκδικήσετε”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η διεκδίκηση μπορεί να είναι όχι μόνο δια της συνδικαλιστικής αλλά και δια της δικαστικής οδού.

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για πρόσληψη ωρομίσθιων σε ΙΕΚ και ΣΕΚ

Αρχίζει σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 (και ώρα 18:00), η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Οι ωρομίσθιοι θα απασχοληθούν στα προγράμματα κατάρτισης των ΙΕΚ ΟΑΕΔ με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του Ν. 2336/95 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 2643/98 για το έτος Κατάρτισης 2016-2017).
Όσοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, (σύμφωνα με την υπ΄αριθμ οικ. 28959/488 ΦΕΚ 1961/Β΄/30-06-2016 απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από την προκήρυξη, υποβάλλονται ή αποστέλλονται σε φάκελο ταχυδρομικώς, συστημένα ή με courier, στη Σχολική Μονάδα πρώτης προτίμησης του κάθε υποψηφίου, στην οποία προκηρύσσεται ο κλάδος και η ειδικότητά του. Στο φάκελο, στα στοιχεία του αποστολέα, αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός πρωτοκόλλου ηλεκτρονικής υποβολής, ο οποίος εμφανίζεται στην ηλεκτρονική αίτηση.
Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να δηλώσουν ενδιαφέρον για τα ΙΕΚ-ΣΕΚ μίας και μόνο Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι πίνακες αυτοί για κάθε ένα από τα ΙΕΚ-ΣΕΚ της Περιφέρειας Αττικής ή των Περιφερειακών Ενοτήτων της υπόλοιπης Ελλάδας θα ισχύουν για ολόκληρο το έτος Κατάρτισης 2016-2017.
Όσοι υποψήφιοι ωρομίσθιοι είχαν υποβάλει αίτηση κατά το προηγούμενο έτος κατάρτισης 2015-2016, θα καταχωρήσουν στην φετινή ηλεκτρονική αίτηση μόνο όσα δικαιολογητικά δεν είχαν δηλώσει στην περυσινή αίτηση τους και όσα απέκτησαν από 31-08-2015 έως και σήμερα. Τα επιπλέον δικαιολογητικά (τίτλοι, επαγγελματική και διδακτική εμπειρία) θα υποβάλλονται ή θα αποστέλλονται σε φάκελο ταχυδρομικώς συστημένα ή με courier, στη Σχολική Μονάδα ΙΕΚ-ΣΕΚ πρώτης προτίμησης.
Πού αποστέλλονται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά;
Η εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποστέλλεται στο ΙΕΚ πρώτης Προτίμησης του υποψηφίου στις παρακάτω Διευθύνσεις:

Γρηγορότερα τα εφάπαξ για 28.300 δημοσίους υπαλλήλους (τροπολογία)

Tη δυνατότητα επίσπευσης της παροχής του εφάπαξ σε 28.300 ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων έως το τέλος του 2017 δίνει ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του υπουργείου Εργασίας που εισηγήθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος.
Μάλιστα, με αφορμή την τροπολογία ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε ότι από το 2013 μέχρι σήμερα, έχουν αποδοθεί εφάπαξ σε 3.050 δικαιούχους στο Ταμείο Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων, 1.100 σε ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ και άλλα ακόμη στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

1.538 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ – Δείτε την κατανομή

Ένα βήμα πριν τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ βρίσκεται η νέα μεγάλη προκήρυξη των 1.538 μόνιμων θέσεων στα νοσοκομεία της χώρας. Πρόκειται κυρίως για νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και προσωπικό διαφόρων άλλων ειδικοτήτων, το οποίο θα καλύψει ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Οι θέσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, χωρίζονται σε δυο πίνακες.

Παιδικοί σταθμοί: Έρχονται voucher για τους επιλαχόντες -Παρατείνονται & οι συμβάσεις

Τη δυνατότητα να πάρουν voucher χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών δίνουν με απόφασή τους που έληφθη κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης με την ΚΕΔΕ, υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας. Ωστόσο, ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το πόσα από τα 84.800 παιδιά που έλαβαν το voucher δεν θα βρουν δομές στην περιοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι πρώτοι υπολογισμοί αναφορικά με αυτούς που δεν θα βρουν θέση λόγω έλλειψης δομών στις περιοχές τους κάνουν λόγο 5.000 έως και 15.000, με τα οριστικά αποτελέσματα, όμως, να αναμένονται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΔΕΘ: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, των αρχηγών και οι κινητοποιήσεις

ΔΕΘ: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, των αρχηγών και οι κινητοποιήσεις
Το επόμενο Σάββατο ξεκινά το πρόγραμμα επισκέψεων του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και των αρχηγών των κομμάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Ταυτόχρονα, η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ ανακοίνωσαν συλλαλητήριο για το απόγευμα του Σαββάτου, κατά την ημέρα των εγκαινίων. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα, πότε και πού μιλά ο κάθε αρχηγός...
eklogika.gr

Γιατί πάντα πρέπει να τρώμε καλοψημένα τα μπιφτέκια ....

logo newsletter

 

stoigatrokalopsimenampiftekia.jpgΓιατί πάντα πρέπει να τρώμε καλοψημένα τα μπιφτέκια


Δεν πρέπει ποτέ να τρώμε το μπιφτέκι μας μέτρια ψημένο, καθώς στην περίπτωση αυτή υπάρχει κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης, προειδοποιεί η βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA).

Διαβάστε περισσότερα

stogiatroeksanthimata.jpgΔερματικά εξανθήματα καλοκαιριού: Ποια είναι, γιατί εμφανίζονται


Οι θερινοί μήνες είναι η κατ’ εξοχήν εποχή των εξανθημάτων, αφού το δέρμα είναι πιο εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης και στο περιβάλλον, με συνέπεια να εκδηλώνει διάφορα συμπτώματα και διαταραχές.

XΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ: Λειτουργία πωλητηρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Νεμέας
















Το ζήτημα των κλειστών πωλητηρίων στα μουσεία όλης της χώρας, έφερε στη Βουλή με ερώτηση του ο Χρίστος Δήμας. Ο βουλευτής Κορινθίας, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Νεμέας και το κλείσιμο του πωλητηρίου, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού στοιχεία για το αν η κατάσταση αυτή αγγίζει τα μουσεία όλης της χώρας, κάτι που έχει ως συνέπεια την απώλεια σημαντικών εσόδων αλλά και να ενημερωθεί εκτενώς για το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των πωλητηρίων.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
Προς: Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: Λειτουργία πωλητηρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Νεμέας

Προς Βήμα – Handelsblatt- Financial times – FAZ και Κομισιόν: Ρίχνουμε ΦΩΣ στο μεγάλο ψέμα της εκτόξευσης του δημοσίου χρέους από τον Κώστα Καραμανλή

kostas-karamanlis-zappeio.jpg
Συνεχίζουν οι παγκόσμιοι δολοπλόκοι – που έχουν κατατρομάξει με την υπόθεση Γεωργίου / ΕΛΣΤΑΤ – να αναπαράγουν ψευδείς πληροφορίες (προσφάτως η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt – μεταφράζοντας το Βήμα του Ψυχάρη) για την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Συνεχίζουν όσα ψευδώς έχουν ήδη γραφτεί τις τελευταίες ημέρες και από Financial times – FAZ και με ταυτόχρονη ωμή παρέμβαση της Κομισιόν για τις αποφάσεις των Ελλήνων δικαστών για παραπομπή του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ.

Ζαχαριάδης και Τσίπρας, βίοι παράλληλοι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι λεονταρισμοί και οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα (που στο τέλος καταλήγουν σε πλήρη υποταγή και απόλυτη ικανοποίηση των επιταγών των ξένων), το τυφλό πάθος για την εξουσία (που τον καθιστούν τυφλό μπροστά στις πραγματικότητες και τους διεθνείς συσχετισμούς), ο ψευδεπίγραφος «πατριωτισμός» του, ο άκαπνος πολεμικός του οίστρος και η υποτίμηση του αντιπάλου (που οδηγούν σε απανωτές εθνικές ήττες), η μονολιθικότητα και η βεβαιότητα ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια (που οδηγούν σε αυταρχικές συμπεριφορές και εθνικό διχασμό), η μανία με την οποία εννοεί συνεχώς να διχάζει τον λαό με εμφυλιοπολεμικές κραυγές, έχουν δυστυχώς τις ρίζες τους στην Ιστορία.
Μικρή γνώση της εμφυλιοπολεμικής περιόδου της χώρας, δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα είναι ο πραγματικός κληρονόμος του ΚΚΕ του Ζαχαριάδη.

Η αέναη αιχμαλωσία της Ελλάδος -τα μνημόνια καταστρέφουν τις αντοχές και ψυχικές δυνάμεις του 'Εθνους-



Γράφει ο Γεώργιος  Εμ. Δημητράκης

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεώργιος  Εμ. ΔημητράκηςΕφιαλτικά είναι τα στοιχεία  που έρχονται από διεθνείς Οργανισμούς, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι πάνω από 3.5 εκατομμύρια των Ελλήνων ευρίσκονται κάτω από τα όρια της πτώχειας, ότι η ανεργία είναι 25%, ενώ εις την πραγματικότητα υπερβαίνει το 30%. Ότι 1 από τους 3 Έλληνες απασχολούμενους είναι άνεργος, και πάνω από 1 εκατ. άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας, ενώ 1 από τους 3 Έλληνες είναι συνταξιούχος. Ενώ σε δυσθεώρητα ύψη έχει ανέλθει το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας. Παγκόσμια πρωτιά είναι η ανεργία των νέων έως 24 ετών που  υπερβαίνει  το 50%,  και η φυγή 1/2 εκατ. νέων εις το εξωτερικό, ενώ  επικίνδυνο είναι και το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα που φορτώνεται ο Ελληνικός Λαός εξαιτίας των ολέθριων λαθών και της αβελτερίας των Οργάνων της Ε.Ε.!

Συμβάσεις έργων στην Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης



Τις συμβάσεις των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας «Αποκατάσταση βατότητας οδού Ζώνη – Παλαμάρι – από Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Καρύταινας», «Αποκατάσταση βατότητας οδικού δικτύου Αρκαδίας (Ελαιοχώρι – Παρθένι, Αγριακόνα – Δόριζα, Πέλαγος – Αγ. Βασίλειος, Χρυσοβίτσι – Πιάνα, Φουσκάρι – Τουθόα, Ελάτη – Χρυσοβίτσι, Καμενίτσα – Κερπινή)», «Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης και βελτίωση οδού από διασταύρωση Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Καρύταινας προς Αρχαία Τραπεζούντα – Παλαιοντολογικό Μουσείο – Αρχαία Λυκόσουρα», «Αποκατάσταση βατότητας οδών που συμβάλλουν στην Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Καλαμάτας» και «Συντήρηση – Βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Περιβόλια – Ρούτσι» υπέγραψε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Αποστόλου: Ενίσχυση έως 100.000 ευρώ το χρόνο για νέες ομάδες παραγωγών

Αποστόλου: Ενίσχυση έως 100.000 ευρώ το χρόνο για νέες ομάδες παραγωγών
Τη δυνατότητα να ενισχυθούν με ποσό έως 100.000 ευρώ το χρόνο για τα πέντε πρώτα έτη λειτουργίας τους έχουν νέες ομάδες παραγωγών.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου το Σάββατο 27 Αυγούστου από το ορεινό χωριό Στρόπωνες της Εύβοιας όπου έδωσε το παρόν στην τοπική «γιορτή της ντομάτας».
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τη διαδικασία αναγνώρισης και κριτηρίων των Οργανώσεων και Ομάδων Παραγωγών ώστε να διευκολύνεται η σύστασή τους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Αποστόλου:

Ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή στο Δερβένι στα εγκαίνια νεων τμηματων του οδικού άξονα της ''Ολυμπίας Οδού''

http://www.eklogika.gr/uploads/kivernisi-vouli2015/portraits/tsipras.jpgΑποτέλεσμα εικόνας για σήραγγας Δερβενίου ολυμπια οδοσ     

Στην κυκλοφορία θα δοθεί την Παρασκευή νέο  τμήμα του οδικού άξονα της ''Ολυμπίας Οδού'' αυτή την Παρασκευή, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παρίσταταται στα εγκαίνια και να απευθύνει χαιρετισμό.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό στο ΣΕΑ Κιάτου (16ο χλμ στο ρεύμα Κορίνθου-Πατρών) στις 11 πμ.
 Η παράδοση των έργων στην κυκλοφορία θα γίνει από τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην είσοδο της πρώτης σήραγγας Δερβενίου (κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο) στη 1 μμ.
Πρόκειται στην ουσία για παράδοση των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, μήκους 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπίας Οδού» από τον Δερβένιο ( Ζαχολίτικο) ποταμό , μήκους 122 μέτρων.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού» και των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της «Ιόνιας Οδού», μήκους 2,9 χλμ ανά κλάδο και κατεύθυνση.
Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το έργο από το σημείο εισόδου σηράγγων (περιοχή Ρίζα Αιτωλοακαρνανίας) στις 4 μμ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νεμέα: Η Νέα Δημοκρατία προτείνει συμφωνία αλήθειας - Κ. Καλαντζής Δημαρχος Νεμέας:«όσοι αρχηγοί επισκέφθηκαν τη Νεμέα έχουν γίνει πρωθυπουργοι».


Το ιδιαίτερο βάρος που θα δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στον πρωτογενή τομέα θέλησε να σηματοδοτήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσκεψη του στη Νεμέα
Η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για εθνική ανάταξη της χώρας και η Νέα Δημοκρατία προτείνει συμφωνία αλήθειας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντηση που είχε πριν από λίγο με τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Καλαντζή, στο δημαρχείο της πόλης.

Ζάκυνθος: Θρίλερ στο Ιόνιο με βύθιση σκάφους - Ο καπετάνιος και οι τουρίστες βούτηξαν στη θάλασσα χωρίς σωσίβια

ΦΩΤΟ από imerazante.grΤύχη βουνό είχαν τέσσερα άτομα σε 12μετρο σκάφος αναψυχής το οποίο βυθίστηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, κοντά στις Αλυκές, τα ξημερώματα της Τρίτης (30-08-2016). Οι επιβαίνοντες, 3 άτομα Ρωσικής καταγωγής και ο Ελληνας κυβερνήτης, ταξίδευαν από την Κεφαλονιά στη Ζάκυνθο αλλά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το σκάφος τους εμφάνισε βλάβη και τελικά βυθίστηκε. Οι τέσσερις επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα! Φίλος τους, που τους ανέμενε στη Ζάκυνθο, ανησύχησε με την καθυστέρησή τους, ειδοποίησε το Λιμενικό και έκτοτε ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησής τους.

Τηλεοπτικές άδειες: Περιμένοντας τον λευκό καπνό

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/08/kanalia-adeies-1000.jpg
Μια ημέρα ακριβώς έχει συμπληρωθεί από την ώρα που οι εκπρόσωποι των υποψηφίων αλλά και οι ίδιοι οι υποψήφιοι για τις πολυπόθητες 4 τηλεοπτικές άδειες περνούσαν την πόρτα της γ.γ. ενημέρωσης. Και από εκείνη την ώρα ενημέρωση δεν υπάρχει! Το μόνο που έγινε γνωστό, ήταν από κυβερνητικές πηγές μέσω του ΑΠΕ - ΜΠΕ που ανέφεραν πως όλα βαίνουν καλώς και διέψευδαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούσαν διάφοροι. «Ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής», τόνιζαν με νόημα...