Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Στα εγκαίνια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αμυνταίου ο Πρόεδρος της Βουλής

Εμφάνιση 20160827_131451_site.jpgΟ Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, παρέστη σήμερα στα εγκαίνια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Αμυνταίου Φλώρινας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκου Φίλη.
Η δημιουργία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αμυνταίου πραγματώθηκε με τη στενή συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων.
Αμέσως μετά τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης, ακολούθησε το  θεατρικό δρώμενο «Οι κυρίες της λίμνης», το οποίο παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Χωρίς εξετάσεις σε ΑΕΙ, ΤΕΙ με «εισιτήριο» τον βαθμό του απολυτηρίου - ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΑΣΑΦΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ Γ’ΒΑΘΜΙΑ

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/08/panellinies-apotelesmata.jpg
 Χωρίς εξετάσεις, μόνο με τον βαθμό του απολυτηρίου θα μπαίνουν οι μαθητές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Αυτό το σχέδιο επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά. Οξύμωρο είναι το γεγονός ότι ο βαθμός απολυτηρίου για πρώτη χρονιά φέτος έχασε τη δυναμική του στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς δεν προσμετράται για τον τελικό μέσο όρο, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η ηγεσία έχει σχέδιο να τον επαναφέρει και να τον ενισχύσει.

Γιορτή μήλου Μάννα 2016

Tweet: Πόσο; 99% ή παραπάνω;

Το φυσικό λιποδιαλυτικό από τα σεντούκια της γιαγιάς

 logo newsletter

 

stogiatromeli.jpgΤο φυσικό λιποδιαλυτικό από τα σεντούκια της γιαγιάς


Το μέλι σίγουρα θα σας θυμίσει παλιές καλές αναμνήσεις. Τη γεύση αυτή τη θυμόμαστε από τη γιαγιά.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatroaskisi1.jpgΤα 5 λεπτά άσκησης που μπορούν να κάνουν τη διαφορά!


Kι όμως, 5 λεπτά άσκησης μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο σώμα σου. Αρκεί να ξέρεις πώς να τα εκμεταλλευτείς σωστά.

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τους ΟΤΑ – Δείτε τα 144 άρθρα

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, έδωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το νομοσχέδιο «ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ Ο.Τ.Α., ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», συνοδευόμενο από την αιτιολογική έκθεση.
Με ανακοίνωση του, ο υπουργός Π. Κουρουμπλής, «καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:00, δεδομένου ότι έχει προηγηθεί εκτενής προδιαβούλευση (διάρκειας περίπου δύο μηνών) με όλους τους αρμόδιους κοινωνικούς εταίρους».
Το νομοσχέδιο στη συνέχεια θα κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και θα τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες για ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος, εντός του Σεπτεμβρίου.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Δείτε όλα τα κεφάλαια και τα άρθρα του νομοσχεδίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ

Εμφάνιση EMPROS163.jpg

Διαβάστε στο φύλλο 163 της Εθνικής Εφημερίδος «Εμπρός»

Παίζει μπάλα μόνος του (εις βάρος της Ελλάδας)


tsipras-alexis-paiktaras
Συνεχίζει τα τρίποντα ο Αλέξης Τσίπρας προς όφελος της προσωπικής του καριέρας και εις βάρος της Ελλάδας. Φτιάχνει το δικό του κομματικό στρατό διορίζοντας τους λεγόμενους βολεμένους, αυτούς που θα «χύσουν» αίμα για πάρτη του.
Ξαναμοιράζει την τράπουλα ανάμεσα στους γνωστούς νταβατζήδες και αφήνει αυτό να φανεί ως «κάθαρση».

Σεισμός στην Ιθάκη

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/04/11/687047/main/SEISMOS.jpgΑσθενής σεισμική δόνηση 3 ρίχτερ ,σημειώθηκε στις 7.19 το πρωί σήμερα , κοντά στην Ιθάκη. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 31 χλμ ΒΑ απο το Αργοστόλι, 37 χλμ ΝΑ της Λευκάδας και 267 χλμ Δ από την Αθήνα, ενώ το εστιακό βάθος ήταν πέντε χιλιόμετρα.

Σεισμός 4,1 ρίχτερ στην Κύμη , αισθητός στην Αθήνα


Πηγή: Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό ΚέντροΣεισμός που έγινε αισθητός και στην Αθήνα σημειώθηκε στις 16:37 χθες το απόγευμα κοντά στην Κύμη.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αλλά και το γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε μέγεθος 4,1 ρίχτερ. Το επίκεντρό του ήταν στο Αιγαίο, 33χιλιόμετρα από την περιοχή Οξύλιθος της Εύβοιας, 39 χιλιόμετρα από τη Σκύρο και 94 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Το βάθος του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 15,7 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία καθώς ήταν ο δεύτερος που γίνεται χθες στην περιοχή. Οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχαν καταγράψει σεισμό και στις 10.47 το πρωί, μεγέθους 3,5 ρίχτερ ο οποίος είχε γίνει αισθητός στις περισσότερες περιοχές της Εύβοιας, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές και τραυματισμούς.Το επίκεντρο του πρωινού σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χαλκίδας.

Δεύτερος σεισμός ταρακούνησε το Βόλο


Δεύτερος σεισμός ταρακούνησε το ΒόλοΝέος σεισμός ταρακούνησε τον Βόλο, περίπου μια ώρα μετά τον προηγούμενο. Η σεισμική δόνηση που καταγράφηκε στις 21:47 ήταν μεγέθους 3,5 Ρίχτερ.  9 χλμ. νοτίως του Πτελεού, σύμφωνα τόσο με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όσο και με το Ευρωπαϊκού Σεισμολογικό Κέντρο ήρθε να ταρακουνήσει και πάλι το Βόλο και την Μαγνησία, με εστιακό βάθος τα 2 χλμ.