Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας.

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblackΟ Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης με επιστολή του  στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα κ. Kerim Uras εξέφρασε, εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τον αποτροπιασμό και την βαθιά οδύνη του,  για το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ, τα ξημερώματα της Κυριακής, που προκάλεσε δεκάδες αθώα θύματα.  
«Η Βουλή των Ελλήνων εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της προς τις οικογένειες των θυμάτων, στις οποίες παρακαλώ όπως διαβιβάσετε τα θερμά μας συλλυπητήρια» καταλήγει ο Πρόεδρος της Βουλής στην επιστολή του.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟ «ΜΕΤΑΛΛΙΟ»! – Έλληνας επιστήμονας της διασποράς χαρτογράφησε τεράστιο αριθμό αγνώστων ιών

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟ «ΜΕΤΑΛΛΙΟ»! – Έλληνας επιστήμονας της διασποράς χαρτογράφησε τεράστιο αριθμό αγνώστων ιών Έλληνας βιολόγος της διασποράς, εργαζόμενος στο Κοινό Ινστιτούτο Γονιδιώματος του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, ανακάλυψε και «χαρτογράφησε» ένα τεράστιο αριθμό άγνωστων έως τώρα ιών, που υπάρχουν στον πλανήτη μας και η πλειονότητα των οποίων «τρυπώνουν» στα βακτήρια και τα μολύνουν.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Νίκο Κυρπίδη, που έκαναν τη σχετική

Και οι κινηματογράφοι ματιάζονται... στο Δερβένι

 ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ¨Το Διάλειμμα¨
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 – 10η συνεχή χρονιά
 Δημοτικός Κινηματογράφος "Το διάλειμμα" - Πρόγραμμα Ταινιών 20/8 - 28/8
Λόγω του τεχνικού προβλήματος (ματιάζονται και οι κινηματογράφοι;) που παρουσιάστηκε εχθές το βράδυ και το οποίο αποκαταστάθηκε, σήμερα Δευτέρα 22/8 θα γίνουν 2 προβολές:

Κανιβαλισμοί και αυτομαστιγώματα

karamanlis_mitsotakis.jpg
Ο Πρόεδρος της νέας ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως σχετικά με τον κανιβαλισμό που υφίσταται ο πρώην Πρωθυπουργός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής για το διογκωμένο έλλειμμα του 2009 από το ΠΑΣΟΚ.. κλπ., πως η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της… και πως δεν θα αυτομαστιγωθεί – ο ίδιος;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ «ΤΑΠΑ» Στεφανίδη προς την ΑΥΓΗ: Δεν πηδάμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια!

ImageHandler (1) Το καρφί της «χρυσής» επικοντίστριας για όσα έγραψε πριν από μερικές ημέρες η Αυγή για τον Πύρρο Δήμα και τους αθλητές.
Μήνυμα-απάντηση στα όσα πριν από μερικές ημέρες έγραψε δημοσιογράφος της Αυγής για τον Πύρρο Δήμα έστειλε η Κατερίνα Στεφανίδη λίγες ώρες μετά τα ρίγη συγκίνησης που έστειλε στην Ελλαδα τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο.

H συγκλονιστική δήλωση του Πύρρου Δήμα που άφησε άφωνο το σκεπτόμενο κομμάτι του διαδικτύου

dimas-660_6

Δέχομαι κριτική για το γεγονός ότι επιλέγω να είμαι ανοικτός ως προς το τι πιστεύω (και ναι κυρίες και κύριοι αυτό είναι δημοκρατία). Μου είπανε ότι είμαι Αλβανός και δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω.
Εγώ πράγματι μεγάλωσα στην Αλβανία. Και επειδή έζησα ό,τι γινόταν εκεί αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία. Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές για 1 κιλό τυρί ή 10 αυγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ.
Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζα πάνω από το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους. Επειδή ευτυχώς οι περισσότεροι από εσάς που με βρίζετε για προδοσίες και άλλου τέτοιου είδους ακρότητες δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε αλλά να μην το ζήσετε ποτέ.»

Πύρρος Δήμας

Ασημένια φρίκη. Βγήκε δεύτερος στο μαραθώνιο αλλά θα εκτελεστεί… «Μόλις γυρίσω στη χώρα μου θα με σκοτώσουν»

anatr

Ο Αιθίοπας Φεγίσα Λιλέσα τερμάτισε δεύτερος στο μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.
Αντί όμως να πανηγυρίσει για την τεράστια επιτυχία του στο Ρίο, προτίμησε να εκφράσει την αντίδρασή του για τις πρακτικές της κυβέρνησης της χώρας του απέναντι στη φυλή που ανήκει.

Με αφορμή την ανάρτηση Τσίπρα για το χρέος


Γράφει ο
Ευάγγελος Βενιζέλος
 
Η ανάρτηση Τσίπρα στο fb για την επέτειο της συνδιάσκεψης του 1953 που αποφάσισε τη διαγραφή του γερμανικού δημοσίου χρέους δίνει την εντύπωση ότι επαναφέρει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο σημείο που βρισκόντουσαν πριν τη συμφωνία της 12.7.2015 για το τρίτο μνημόνιο που «διαπραγματεύθηκε» και συνήψε ο ίδιος και η οποία αποκλείει ρητά την ονομαστική μείωση και προβλέπει τους συγκεκριμένους τρόπους της συμπληρωματικής μείωσης σε παρούσα αξία, σε συνέχεια της μεγάλης παρέμβασης  του 2012.  Θυμίζω ότι μέχρι την συμφωνία της 12.7.2015 κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το «επονείδιστο χρέος». Και έπειτα υπερασπίστηκε μετά πάθους διεθνώς την παρέμβαση του 2012, όπως φάνηκε με την πρόσφατη απόφαση του ΕΔΔΑ του Στρασβούργου. Ας συνδυάσουμε όμως τα γεγονότα:

Χωρίς πάτο το βαρέλι με τα ψέματα Σκουρλέτη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όταν ο κ. Σκουρλέτης παριστάνει ότι τσακώνεται με τον κ. Πιτσιόρλα του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 17% της ΔΕΗ και για τις αποκρατικοποιήσεις γενικά, δεν το κάνει επειδή το πιστεύει.
Γνωρίζει πολύ καλά και όσα προβλέπει το Μνημόνιο του περσινού καλοκαιριού και αυτά που προβλέπει το Συμπληρωματικό Μνημόνιο της 16ης Ιουνίου 2016 και όσα ψηφίστηκαν στις 22 Μαΐου 2016 και τι περιλαμβάνει το ΦΕΚ της 25ης Μαΐου 2016 και όσα περιλαμβάνει η έκθεση της Κομισιόν Ιουνίου 2016 για την (λεγόμενη) Πρώτη Αξιολόγηση και τι περιλαμβάνει το Επικαιροποιημένο Σχέδιο Αξιοποίησης Δημόσιας περιουσίας της 26ης Απριλίου 2016 (ΤΑΙΠΕΔ).
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

Αύριο 23/8 εορτάζουν η Παναγία η «Καταφυγιώτισσα» στη Ζάχολη ( βίντεο) και η «Παναγία Φανερωμένη» στο Ξυλόκαστρο

Αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει τα «εννιάμερα» από την Κοίμηση της Παναγίας και πολλές Εκκλησίες τιμούν και εορτάζουν την Μνήμη Της. 
Στην ευρύτερη περιφέρεια μας εορτάζουν το ιστορικό ξωκλήσι της Παναγίας της Καταφυγιώτισσας στη Ζάχολη και η «Παναγία Φανερωμένη» στο Ξυλόκαστρο.

Η Παναγία η Καταφυγιώτισσα βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια από το Δερβένι στον δρόμο που οδηγεί στη Ζάχολη και στη Φενεό.  


Από τον κεντρικό δρόμο σε υψόμετρο 700 μ. ένα γραφικό μονοπάτι κατεβαίνει την απότομη πλαγιά και οδηγεί με σκαλισμένη στους βράχους σκαλοπάτια προς τα καταφύγια και το μικρό ξωκλήσι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Αναβολή φιλικού αγώνα

Από τον Αστέρα Δερβενίου ανακοινώνεται ότι:
Ο προγραμματισμένος για την Τετάρτη 24/8 φιλικός αγώνας της ομάδος με αντίπαλο τον Α.Ο. Ρομά, ακυρώνεται λόγω προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετωπίζει η φιλοξενούμενη ομάδα. Αντί αυτού θα διεξαχθεί κανονικά προπόνηση.
Επόμενος φιλικός αγώνας του Αστέρα, το Σάββατο 27/8 με αντίπαλο τον Τενεάτη Αθικίων εκτός έδρας.