Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πέτρος Τατούλης «Κυρίαρχος ο ρόλος της Περιφέρειας στην αποκατάσταση των βλαβών από τη θεομηνία» Κλιμάκιο της Ν. Δημοκρατίας υπό τον βουλευτή Κ. Καραμανλή στη Τρίπολη



«Μόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τη δυνατότητα διεκδίκησης πόρων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των βλαβών από τη θεομηνία του Σαββάτου σε περιοχές της Αρκαδίας» ήταν η κοινή διαπίστωση του  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατά τη συνάντησή του στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, στην οποία συμμετείχαν επίσης  η Βουλευτής κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η πολιτευτής Αρκαδίας κα Εύη Τατούλη και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας κ. Τίμος Κατσίπος. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής είχε άμεση προτεραιότητα την προστασία των ανθρώπινων ζωών και σημείωσε ότι «αν δεν είχαμε προβεί σε καθαρισμό των ρεμάτων, η ποσότητα και η διάρκεια της βροχής θα είχε δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα».

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι οι ζημιές στις υποδομές, τόσο στις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές, είναι πολύ μεγάλες και επεσήμανε ότι η αγροτική παραγωγή των περιοχών αυτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τόσο κατά τη φετινή χρονιά, όσο και κατά τις επόμενες. Για το λόγο αυτό γίνονται άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό, αλλά και να διευκολυνθεί η αποκατάσταση των βλαβών. 


Επίσκεψη Πελοπίδα Καλλίρη σε Π[ισια ,Περαχώρα ΄...



Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ.Καλλίρης Πελοπίδας συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Πετρίτση και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων κ. Σωτηράκο, επισκέφτηκαν τον Ι.Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Πίσια και την Παλαιόβρυση στην Περαχώρα όπου  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Περιφέρειας.
Τέλος επισκέφτηκαν τον δρόμο Περαχώρα – Λίμνη Βουλιαγμένης που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του νέου οδικού δικτύου μέχρι την Λίμνη Βουλιαγμένης και σχεδιάζεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Κορινθίας να δρομολογηθεί με πιστώσεις που θα προκύψουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η ολοκλήρωση του Οδικού Δικτύου από την Λίμνη Βουλιαγμένης μέχρι το Ηραίον.
Την εγκαινίαση των ανωτέρω έργων θα κάνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στις 11 Ιουλίου 2016.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας



Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στα δάση… Δείτε το έγγραφοΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗ Δ/ΝΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Π.Ε.  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 


    Σας  ενημερώνουμε  ότι εκδόθηκε  η υπ’αριθμ.163821 /1138/22-6-16 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας  σχετική με  την « Απαγόρευση  κυκλοφορίας  οχημάτων και  παραμονή  εκδρομέων σε  εθνικούς  δρυμούς, δάση και  ευπαθείς  περιοχές  της  Π.Ε.  Κορινθίας  »  με   ΑΔΑ : 66ΝΨ7Λ1-ΡΙΥ .

  Παρακαλούμε  για τις δικές σας ενέργειες.   


                                                                                                                  Ο  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ  Δ/ΝΣΗΣ
                                                                                                                              ΣΤΑΘΑΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

. Νέα έργα σε Λακωνία, Κορινθία και Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



Νέα έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας, Κορινθίας και Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.
Πρόκειται για τη δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση της με αρ. 4 Επ. Οδό Σπάρτη – Γεράκι – Άγιος Δημήτριος και της Επ. Οδό 30 Γέφυρα Απιδιάς – Άγιος Δημήτριος – Κρεμαστή» στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, του έργου «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στην περιοχή ΤΟΕΒ Φενεού» στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και «Άρση επικινδυνότητας, συντήρηση βελτίωση της ΠΕΟ Μεγαλόπολης – Καλαμάτας (Τμήμα: Μεγαλόπολη – Παραδείσια – Δερβένι – όρια Νομού)» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.