Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

2 Μαΐου 1919: Ο ελληνικός στρατός στη Σμύρνη Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/440343/2-maioy-1919-o-ellinikos-stratos-sti-smyrni#ixzz47WUGEaPh

2 Μαΐου 1919: Ο ελληνικός στρατός στη Σμύρνη
Σαν σήμερα, η 1η ελληνική μεραρχία αποβιβάστηκε στη Σμύρνη.
Μεταφέρθηκε εκεί με δυο υπερωκεάνια και δώδεκα επιβατικά πλοία που συνοδεύονταν από ένα αντιτορπιλικό και τέσσερα τορπιλοβόλα του ελληνικού πολεμικού στόλου.

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο, σε ηλικία 93 χρονών, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρος και τέως αντιεισαγγελέας εφετών Νικόλαος Αθανασόπουλος.

Γεννήθηκε το 1923 στο Νεοχώρι Μεγαλουπόλεως Αρκαδίας, σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Πατρών και εν συνεχεία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε στο δικαστικό σώμα μέχρι τον βαθμό του αντεισαγγελέα εφετών.
Ως αντεισαγγελέας πρωτοδικών χειρίστηκε από κοινού με τον Χρήστο Σαρτζετάκη την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη το 1963.
Ο Νικόλαος Αθανασόπουλος εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 1977, 1981, 1985 και στην περιφέρεια Β’ Αθηνών στις εκλογές 1993. Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (1985-1986). Το 1991 δικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για το επονομαζόμενο «σκάνδαλο του καλαμποκιού». Μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Κορυδαλλού επανεξελέγη βουλευτής στην Β’ Αθηνών (1993). Συνέχισε τη μάχιμη δικηγορία μέχρι το 2012. Ήταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Αγγελάκη. Απέκτησε δύο γιους, τον Ανδρέα και τον Άγγελο.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στο παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοιμητηρίου Μελισσίων στις 12.00 την Τετάρτη και η οικογένειά του θα επιθυμούσε αντί στεφάνου τα χρήματα να πάνε στα παιδικά χωριά SOS Ελλάδος http://www.sos-villages.gr/content/help/53-kane-kai-esy-mia-dwrea.

Με άστατο καιρό η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα.

Με άστατο καιρό αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την Πελοπόννησο στην Αθήνα.
Η Τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο εν όψει της επιστροφής των πρώτων εκδρομέων, από το μεσημέρι.
Σημειώνεται ότι σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, από τις 12:00 έως τις 22:00, ισχύει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, για τα αστικά κέντρα,

  • Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.
Την Τρίτη 3 Μαΐου για το ρεύμα εισόδου και από τις 11:00 έως τις 21:00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:


  • Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

Ο ΛΕΒΕΝΤΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Αβάντα στην πολιτική επιβίωση του καθεστώτος Τσίπρα και τον ίδιο προσωπικά  έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στο πασχαλινό του μήνυμα, πιστοποιώντας την πολιτική του αλλοίωση από την κρατική εξουσία που τον χλεύαζε επί δεκαετίες. Η έμμονη του κ.Λεβέντη στην αποφυγή της δημοκρατίας και την έκφραση του λαού μέσω της ψήφου του προκαλεί απορία, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ως καταπέλτης κατακεραύνωσε τα κακώς κείμενα της κοινωνίας και της πολιτικής εξουσίας που συνεχίζει να υπερασπίζεται, καταστροφικά για τους υπόλοιπους και την Ελλάδα, η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΥΝΗΜΑ


Την προσωπική της ιστορία και το μήνυμα που θέλει να στείλει μέσω αυτής ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό η Ντέστινι, μια κοπέλα που έχασε ξαφνικά το μικρό της γιο και τον σύζυγό της σε ένα ατύχημα που προκάλεσε οδηγός υπό την επήρρεια αλκοόλ.
Η Ντέστινι και ο Κόρει ήταν μαζί από το σχολείο. Μετά από 3 χρόνια σχέσης παντρεύτηκαν και στις 23 Ιουνίου του 2013 έφεραν ένα όμορφο αγοράκι στον κόσμο. Αλλά η ζωή τους άλλαξε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014, κυριολεκτικά μέσα σε μια στιγμή.
Η Ντέστινι, ο Κόρει και ο Πάρκερ, πήγαιναν με το αυτοκίνητο τους σε μια συνάντηση όταν ένα άλλο αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και τους χτύπησε. Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Έκτακτο! Βρέθηκε η μικρή Μαρία 4 χιλιόμετρα από το σπίτι της

Στη λεωφόρο Καβάλας, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η 3,5 ετών Μαρία-Ειρήνη Πρίντεζη, η οποία την Κυριακή του Πάσχα είχε εξαφανιστεί από την περιοχή του Σκαραμαγκά.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η Μαρία, η οποία είναι καλά στην υγεία της, βρέθηκε 4 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της, στην περιοχή Αφαία του Σκαραμαγκά, από δύο κοπέλες που ειδοποίησαν την αστυνομία.
Από την Αστυνομία διερευνάται το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα απαγωγής και να αφέθηκε ελεύθερη, όμως είναι πιθανόν να χάθηκε μόνη της, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς ότι «ακολούθησε κάποια σκυλιά έξω από το σπίτι της και χάθηκε», ενώ ανέφερε ότι το βράδυ κοιμήθηκε στο χορτάρι…
Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου αναμένεται να καταφθάσουν οι γονείς της

Συντάξεις: Τα τελικά ποσά & οι 5 περικοπές του νέου Ασφαλιστικού (πίνακες)

«Νάρκη» στο νέο Ασφαλιστικό και στις συντάξεις βάζουν οι αυξήσεις των εισφορών και τα αντικίνητρα για τη δήλωση υψηλών αποδοχών και εισοδημάτων που προβλέπει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου (υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης στους… χαμηλόμισθους). «Οι συντάξεις θα μειωθούν και πάλι, μετά τις περικοπές που θα γίνουν φέτος, αν δεν αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εισφορών και δεν πιαστούν οι στόχοι για τα αυξημένα έσοδα από το 2017 και μετά» προεξοφλούν στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης.

Εορτάζει ο Ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου της Ζάχολης


  
Σήμερα 2 Μα'ιου Δευτέρα της Διακαινησίμου η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Γεώργιο.
Στην ευρύτερη περιοχή μας εορτάζει  ο Ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου της Ζάχολης ένας από τους σημαντικότερους, αρχιτεκτονικά και ιστορικά, ναούς της Κορινθίας. Σπανιότατος, ιδιαίτερος και εντυπωσιακός με τους 17 τρούλους του και το σχετικό θρύλο να τον ακολουθεί. Σύμφωνα με αυτόν ο ναός χτίστηκε το 1811 εντός 39 ημερών, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων του χωριού, αφού η προθεσμία για την ανέγερσή του είχε οριστεί από τον Τούρκο διοικητή σε 40 ημέρες, διαφορετικά είτε θα γκρεμιζόταν, είτε θα γινόταν τζαμί. Ο Άγιος Γεώργιος άνηκε διοικητικά και οικονομικά στη Μονή Προφήτου Ηλία και χτίστηκε στα θέση παλαιότερου, μικρότερου ναού. Στα ιερά σκεύη του ναού υπάρχουν επιγραφές του 1893.
Ο ναός είναι βασιλική βυζαντινού ρυθμού με 17 τρούλους, έξι σε κάθε πλευρά του ναού, οι οποίοι συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους, τέσσερις μεγαλύτεροι σε κάθε γωνία που συμβολίζουν τους 4 Ευαγγελιστές κι ένας κεντρικός, μεγαλύτερος όλων, που συμβολίζει τον Παντοκράτορα.
Η σκεπή στηρίχτηκε σε 36 κολώνες με κιονόκρανα βυζαντινού ρυθμού, ενώ το τέμπλο κατασκευάστηκε από την ξυλεία ενός και μόνο θρυλικού κυπαρισσιού. Πάνω του σκαλίστηκαν εικόνες από την Παλαιά Διαθήκη, αλλά και η σκηνή της κοπής του κυπαρισσιού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε γενικότερα για ξυλεία στην κατασκευή του ναού.
Χωρίζεται σε τρία κλίτη από δύο κιονοστοιχίες με επτά κτιστά επιχρίσματα η καθεμία. Οι κίονες είναι χωρίς βάση. Η στέγη είναι κεραμοσκεπής, δίρριχτη και καλύπτει με ενιαίο τρόπο όλα τα κλίτη.
Ο ναός είναι τρισυπόστατος, έχει δηλαδή τρεις τράπεζες, την αριστερή αφιερωμένης στους Αγίους Κωσταντίνο και Ελένη, τη μεσαία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και τη δεξιά αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο.
Το 1991 κατέρρευσε ο κεντρικός τρούλος και ένα μέρος της στέγης του ναού και αναστηλώθηκε το 1993.
Ο ναός που πρόσφατα κρίθηκε διατηρητέος έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια προγενέστερου ναού , που αναφέρεται στα Βενετικά αρχεία από το 1696.

Ο ναός συνδέεται στενά με τους αγώνες του έθνους κατά την επανάσταση του 1821, καθώς εκεί στις 14 Μαρτίου μετά από δοξολογία από τον ηγούμενο του Προφήτη Ηλία Γερμανό, υψώθηκε επαναστατική σημαία και οι κάτοικοι εξεδίωξαν από τη Ζάχολή τις τούρκικες οικγένειες, ενώ εντός του ναού έχει πραγματοποιηθεί δύο φορές πολεμικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στο προαύλιο του ναού βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του οπλαρχηγού Παναγιωτάκη Γεραρή, τοπικού ήρωα της επανάστασης.