Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο: "Η Δυτική Αττική βιώνει τις επιπτώσεις της τραγικής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης."

http://static.in.gr/webstatic/6D06E76D1000ABA5301669D9D95B99BE.jpg 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε σήμερα,  Παρασκευή 18 Μαρτίου, επίσκεψη στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να ακούσει από κοντά τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες.

Στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο κ. Νίκο Μελετίου, με το Δημοτικό Συμβούλιο και τοπικούς φορείς, αφού άκουσε τα προβλήματα της περιοχής, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

Διακοπτό: Πέθανε λίγο μετά τον αρραβώνα της, το γελαστό κορίτσι των διοδίων

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Διακοπτό για το χαμό της γλυκιάς Πέννυς Γιαννακοπούλου, σε ηλικία μόλις 28 ετών...

Αχαϊα: Πέθανε λίγο μετά τον αρραβώνα της, το γελαστό κορίτσι των διοδίων - Οδύνη για την Πέννυ Γιαννακοπούλου (Φωτό)!Η νεαρή κοπέλα είχε το τελευταίο διάστημα μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της και όλα έδειχναν πως θα την ξεπερνούσε. Όμως δεν τα κατάφερε. Οι φίλοι της έχουν κατακλύσει τα social media με σπαρακτικά μηνύματα, αποχαιρετώντας το πιο γελαστό κορίτσι του Διακοπτού, που εργαζόταν επί σειρά ετών στα διόδια της Ολυμπίας Οδού στο Ρίο κι όλοι είχαν να λένε για τον ακέραιο χαρακτήρα της και την καλοσύνη της.
Όπως αναφέρει το filodimos.gr η κηδεία της θα γίνει το μεσημέρι στον Άγιο Τρύφωνα Διακοπτού. Απαρηγόρητοι είναι οι γονείς, τα αδέλφια της και ο αρραβωνιαστικός της. Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Πηγή: filodimos.gr

Σούπερ ντέρμπι κορυφής στην Α΄ Κορινθίας - Μάχη Ζευγολατιού Κορίνθου ΄06 με έπαθλο τον τίτλο

http://sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/P1120550.JPG?itok=ixGtEFMN
A. O. Zευγολατιού και Κόρινθος ΄06 χωρίζονται από μόλις δύο βαθμούς, αναμετρώνται αύριο στο σούπερ ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τον τίτλο στην Α΄  κατηγορία Κορινθίας.
Οι Βοχαϊτες υποδέχονται στο Ζευγολατιό τους Κορίνθιους απειλώντας να πάρουν το τρίποντο και να περάσουν αυτοί επικεφαλείς  και με περισσότερες αξιώσεις  να ελπίζουν γιά την κατάκτηση και του τίτλου Πρωταθλητή μετά και την κατάκτηση του κύπελλου Κορινθίας.
 Ο τρίτος Παννεμεατικός σε ενδιαφέροντα αγώνα αντιμετωπίζει την Ελλάδα Βέλου , ενώ ο Πέλοπας Κιάτου υποδέχεται στην έδρα του την Θύελλα Πετρίου.  Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός μάχεται σε αγώνα ντερμπι με την Κόρινθο για μιά θέση στην πεντάδα.
Αστέρας Δερβενίου και Ατρόμητος Χιλιομοδίου έχουν εκτός έδρας αποστολές σε Κόρινθο με Κύψελο και στα Αθίκια με Τενεάτη αντίστοιχα..
Τέλος Ολυμπιακός Άσσου και  Ηρακλής  Λεχαίου αντιμετωπίζούν εντός έδρας τις καταδικασμένες με υποβιβασμό ομάδες Δάφνη Εξαμιλίων και Ολυμπιακό Λουτρακίου , αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ -ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ- ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
 ΤΕΝΕΑΤΗΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - .ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ- ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 

Βαριά φορολόγηση στους "πλούσιους" με εισόδημα ανω των 20.000 ευρώ

Με μια «μέση» λύση που συνδυάζει τη μείωση του αφορολόγητου χαμηλότερα από τα 9.950 ευρώ αλλά πάνω από τα 9.000 ευρώ και βαρύτερη φορολόγηση για εισοδήματα πάνω από τα 20.000 ευρώ, βρέθηκαν τα ξημερώματα κοντά σε συμφωνία για το φορολογικό, υπουργείο Oικονομικών και δανειστές.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε συμφωνία για το φορολογικό…Περισσότερα από τους πλούσιους και λιγότερα από τους φτωχούς. Αυτό είναι ένα φορολογικό που μπορεί να υποστηρίξει μια Κυβέρνηση της Αριστεράς» είπε μετά την συνάντηση με τους δανειστές ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δημόσιο: Ένας στους πέντε υπαλλήλους αποχώρησε την τελευταία εξαετία – Ποιο είναι το προφίλ τους και ποιοι οι λόγοι που έφυγαν (πίνακες)

Μειωμένο κατά 125.994 υπαλλήλους (ποσοστό 18,1%) εμφανίζεται το προσωπικό του Δημοσίου την τελευταία εξαετία. Αυτό προκύπτει από ανάλυση της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γεγονός το οποίο σημαίνει σχεδόν ένας στους πέντε δημοσίους υπαλλήλους έχει αποχωρήσει από το 2009 έως και το 2015.

Αναλυτικά, η μεταβολή τακτικού προσωπικού την τελευταία 6ετία, παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

Η Αγωνιστική Δραστηριότητα των ομάδων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης το Σαββατοκύριακο



http://10dim-tripol.ark.sch.gr/autosch/joomla15/images/athletism.jpg
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Αγωνιστική Δραστηριότητα στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Αγώνες Ποδοσφαίρου Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Ανδρών
1.    Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Σωτήρης Αγγελόπουλος»
Ώρα 15:00 Πανκαμαριακός-ΠΑΣ Κόρινθος
2.    Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Συνοικισμού»
Ώρα 15:00 ΠΑΣ Κύψελος- Αστήρ Δερβενίου

Αγώνας Μπάσκετ Ανδρών
Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου
Ώρα 16:00 ΑΟ Ξυλοκάστρου-ΑΟ Πήγασος

Αγώνας Ποδοσφαίρου Πρωταθλήματος Παίδων
Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Σωτήρης Αγγελόπουλος»
Ώρα 10:00 Ηρακλής Ξυλοκάστρου-Αγ. Θεόδωροι

Αγώνας Ποδοσφαίρου Πρωταθλήματος Νέων
Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Σωτήρης Αγγελόπουλος»
Ώρα 11:00 Ηρακλής Ξυλοκάστρου-Αγ. Θεόδωροι

Αγώνας Βόλλεϋ Πανκορασίδων
Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου
Ώρα 13:00 ΓΣ Απόλλων Ξυλοκάστρου-Ποσειδών Λουτρακίου

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Αγώνας Ποδοσφαίρου Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας Ανδρών
Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Γαλατακίου»
Ώρα 15:00 Σαρωνικός-Ηρακλής Ξυλοκάστρου

Αγώνες Ποδοσφαίρου Πρωταθλήματος Γ2΄ Κατηγορίας Ανδρών
1.    Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Κώστας Βυζάς»
Ώρα 15:00 ΑΟ Λυκοποριάς-Φωκάς Αρχ. Κλεωνών
2.    Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ευρωστίνης
Ώρα 15:00 Πανευρωστινιακός-Πανφενεατικός

Παρακαλούμε επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο Αθλητισμού και Αθλητικών Εγκαταστάσεων για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών μας. Τηλ. : 6973652848


Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



Συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή των Διπλωματούχων Μηχανικών από τεχνικά συμβούλια και επιτροπές για το ασφαλιστικό

Οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος της χώρας συνεχίζουν και την επόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, όπως έγινε γνωστό από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.


Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), από τη Δευτέρα 21/3/2016 μέχρι και την Παρασκευή 25/3/2016 για το Ασφαλιστικό.  Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:
«Σε μια χώρα που διαγράφονται 4000 περίπου μηχανικοί κάθε χρόνο, γιατί δεν έχουν δουλειά και δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν χρέη, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς με εισόδημα πάνω από 12000 ευρώ το χρόνο. Προφανώς αυτό οδηγεί ακόμη περισσότερους μηχανικούς εκτός επαγγέλματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτά τα σχέδια. Ήδη δεν πραγματοποιούνται διαγωνισμοί μελετών και δημοπρασίες έργων και δεν συνεδριάζουν επιτροπές του δημοσίου που μετέχουν εκπρόσωποι του ΤΕΕ. Συνεχίζουμε ακόμη πιο έντονα την προσπάθεια μας ενάντια στο σχέδιο του Ασφαλιστικού και την επόμενη εβδομάδα».

Γραφείο Τύπου ΤΕΕ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ FURTH ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - Μαθητές των αδελφοποιημένων σχολείων Ξυλοκάστρου και Furth στο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης




Στα πλαίσια της αδελφοποίησης  των σχολείων του Ξυλοκάστρου και της γερμανικής πόλης Furth, μαθητές και μαθήτριες από τη Furth, με υπεύθυνους συνοδούς καθηγητές φιλοξενήθηκαν για λίγες ημέρες στο Ξυλόκαστρο.
Οι φιλοξενούντες μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν με τη συνοδεία του Γυμνασιάρχη, καθηγητών και μαθητών του Β’ Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, το Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο -στο γραφείο του- την Τρίτη 15 Mαρτίου 2016.
 Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε, ευχόμενος η σύντομη παραμονή τους στην πόλη να ήταν ευχάριστη και να συνέβαλε στη δημιουργία στενών δεσμών φιλίας. Η αδελφοποίηση των δύο σχολείων δίνει την ευκαιρία στα παιδιά των δύο χωρών να έρθουν πιο κοντά, να συσφίξουν τις σχέσεις τους, να ανταλλάξουν ιδέες, σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς, καθώς να γνωρίσουν την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα των δύο λαών.
Στους φιλοξενούμενους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία, να μεταφέρουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά την παραμονή στο Ξυλόκαστρο και τις επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα τόσο της πόλης, όσο και της ευρύτερης περιοχής καθώς τον ενθουσιασμό για τη θερμή φιλοξενία, την αγάπη και την καλοσύνη που βιώσαν.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις των δύο αδελφοποιημένων Δήμων και τη καλή συνεργασία των Δημάρχων και ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την ελληνο-γερμανική εβδομάδα που προγραμματίζεται να γίνει το καλοκαίρι στο Ξυλόκαστρο και θα περιλαμβάνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τέλος τους ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψη που του έκαναν, τους πρόσφερε αναμνηστικά δωράκια και τους ευχήθηκε καλή επάνοδο στη χώρα τους.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ο κ. Τσίπρας, ο Λένιν και ο Γκόρκι


Γράφει ο
Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος
 
Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ευνοιοκρατίας και οικογενειοκρατίας  από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλούν την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας προτιμά την πολιτική του Λένιν από τις ιδέες του Γκόρκι. Ο Γκόρκι είναι για την Αριστερά σύμβολο επαναστάτη σοσιαλιστή συγγραφέα και πνευματικού ανθρώπου, που υπέστη τα πάνδεινα επί τσαρισμού για τις ιδέες του. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Πράγματι υπέφερε επί Τσάρου, όμως η Αριστερά δεν αναφέρει ότι υπέφερε περισσότερο από τους Λένιν και Στάλιν.

Έτσι έφεραν στο Αιγαίο και το «Μπαρμπαρός» και τη στρατοχωροφυλακή

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ήταν βέβαιο από την πρώτη στιγμή: Η Τουρκία θα εκμεταλλευόταν την προσφυγική κρίση για να επιβάλει την παρουσία της στο Αιγαίο, καθώς ουδέποτε έχει εγκαταλείψει την άποψη ότι εκεί υπάρχουν νησιά τα οποία είτε είναι αποστρατικοποιημένα (τα μεγαλύτερα), είτε τελούν υπό την «κατοχή» της Ελλάδας.
Ήταν επίσης βέβαιο ότι θα προσπαθούσε να κάνει και στη θάλασσα ό,τι επί χρόνια προσπαθεί να κάνει στον αέρα με τις παραβιάσεις και τις παρενοχλήσεις ακόμη και πολιτικών αεροπλάνων τρίτων χωρών: Να καταστήσει το Αιγαίο περιοχή επικίνδυνη για τους ξένους.
Και το έκανε μεθοδευμένα όλα τα τελευταία χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος στη Συρία και η προσφυγική κρίση: Ενώ μπορούσε να κρατά στις αχανείς συνοριακές περιοχές της τους Σύρους πρόσφυγες, προσπαθώντας απλώς να αποσπά χρήματα για τη συντήρησή τους, άφηνε ελεύθερους τους διακινητές να μεταφέρουν τους πρόσφυγες με πλοιάρια στα ελληνικά νησιά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ NEWS 247 ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ας αρχίσουμε το θέμα των ημερών, το προσφυγικό. Εσείς ο ίδιος είχατε διαβεβαιώσει στη Βουλή ότι η χώρα θα είναι πανέτοιμη για τη διαχείριση των ροών. Βλέπουμε, όμως, τα πράγματα να περιπλέκονται…
 
«Εδώ χρειάζεται πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα σε διεθνή κλίμακα σε δύο κατευθύνσεις. Όταν λέω διεθνή κλίμακα εννοώ τον ΟΗΕ την παγκόσμια κοινότητα και βέβαια την ΕΕ. Η μία κατεύθυνση είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι συρράξεις, η επικινδυνότητα των τρομοκρατικών φαινομένων, οι θρησκευτικοί φονταμενταλισμοί, οι εμφύλιες διενέξεις και η ενθάρρυνση τους. Να υπάρξει μια διαφορετική στρατηγική για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο: δεν υπάρχει καμία πολιτική που θα απέτρεπε αυτές τις ροές αν συνεχιστεί το καθεστώς ανασφάλειας, επισφάλειας και μη ειρήνευσης.

Καναδάς: Εικαστική έκθεση και Παρουσίαση Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού"

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Υπουργείο Εξωτερικών).
ΚΑΝΑΔΑΣ / Εικαστική έκθεση "Ελλάδα Παντού" - Παρουσίαση Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού"
Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Ελλάδα Παντού" διοργανώνει εικαστική έκθεση στο Μόντρεαλ του Καναδά από Τετάρτη 4, μέχρι και Κυριακή 8 Μαίου 2016, και προσκαλεί εικαστικούς δημιουργούς από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν με έργα τους.

Συγκεκριμένα, τα έργα θα παρουσιαστούν σε εκθεσιακό χώρο της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ σε επιλεγμένο κοινό -Έλληνες και Καναδούς - με ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Πολιτισμό. Επίσης θα παρουσιαστούν σε γκαλερίστες και σε διοργανωτές εκθέσεων, με προγραμματισμένες επαφές δικτύωσης.

Στόχος της προβολής είναι να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της σύγχρονης Ελληνικής εικαστικής δημιουργίας, παρουσιάζοντας στο τοπικό κοινό πρωτοεμφανιζόμενους ή/και ανερχόμενους καλλιτέχνες και δημιουργώντας, ταυτόχρονα καλλιτεχνικό και αγοραστικό ενδιαφέρον για τα έργα Τέχνης που θα παρουσιαστούν καθώς και τους εικαστικούς δημιουργούς τους.

Η καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής είναι η Παρασκευή 1η Απριλίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Με εκτίμηση
ΚΟΙΝΣΕΠ "Ελλάδα Παντού"

 Powered by
AcyMailing