Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

"Κεραυνοί" Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ από την Καλαμάτα : Παρέδωσα κράτος και το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot

`Κεραυνοί` Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ: Παρέδωσα κράτος και το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot
 Ηχηρή παρέμβαση έκανε χθες ο Αντώνης Σαμαράς στην Καλαμάτα, σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής, ασκώντας σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση.
.Στην πρώτη δημόσια ομιλία του από τις κάλπες του Ιανουαρίου του 2015, ο πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για τους χειρισμούς τους στο προσφυγικό τονίζοντας πως ο ίδιος παρέδωσε κράτος «και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot» αλλά και για την κατάσταση στην οικονομία.

“Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα γεμίσει η χώρα από παράνομους μετανάστες. Και τώρα βλέπετε τι γίνεται… Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot! Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα πάνε την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους εταίρους της, από θέση αδυναμίας. Και ότι θα χάσουν! Κι αυτό έγινε: Μας ξανάβαλαν σε τρίτο μνημόνιο, ακόμα πιο οδυνηρό! Την ώρα που τότε βγαίναμε από τα Μνημόνια” υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
“Τα έκαναν όλα λάθος” τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και απαρίθμησε τα λάθη της κυβέρνησης :
- Ήταν λάθος του κ. Τσίπρα ο Βαρουφάκης
- Ήταν λάθος του η κα. Κωνσταντοπούλου.
- Ήταν λάθος του η κα. Τασία.
- Ήταν λάθος του που άνοιξε τα σύνορα. Και προσκάλεσε τους πάντες να έλθουν…
- Ήταν λάθος του που μας έλεγε πως «δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες», πως όλοι «πρόσφυγες» είναι τάχα. Τώρα τον αναγκάζουν να τους ξεχωρίζει…
- Ήταν λάθος του που έκλεισε την «Αμυγδαλέζα», το κλειστό κέντρο κράτησης παράνομων, απ’ όπου τελικά ζητούσαν μόνοι τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Και στις μέρες μας πράγματι, ελέγξαμε τις ροές. Έμπαιναν λίγοι, και ίδιος αριθμός έφευγαν. Επαναπατρίζονταν!

“Στον ένα χρόνο που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αυξήθηκαν οι Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία. Δωδεκαπλασιάστηκαν οι ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα! Πρόσφυγες, μαζί με παράνομους μετανάστες προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παγιδεύονται εδώ. Κυρίως τώρα, που κλείνουν τα σύνορα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Και ασφαλώς έρχονται σήμερα γιατί δεν υπάρχει πια Αποτροπή! Τότε δεν έμπαιναν πολλοί, γιατί ήξεραν ότι δεν θα τους αφήσουμε να πάνε παρακάτω. Τώρα έρχονται όλοι και παγιδεύονται εδώ.
Κι ακόμα δεν είναι τάχα «ανθρωπισμός», είναι αντίθετα απάνθρωπο, να συμβιώνουν σε καταυλισμούς οι πρόσφυγες μαζί με παράνομους μετανάστες. Πρέπει να τους διαχωρίσουμε, γιατί σε λίγο οι πρόσφυγες θα γίνουν θύματα βίας από κάποιους «λαθραίους». Ήδη συμβαίνει αυτό…

Δεν θέλει ο κ. Τσίπρας να ξεχωρίσει πρόσφυγες από παράνομους μετανάστες! Μα αυτό είναι το πρόβλημα: Ότι για να ελέγξεις τις ροές πρέπει να τους ξεχωρίσεις. Τους ξεχωρίζει το διεθνές δίκαιο. Οι πρόσφυγες δικαιούνται άσυλο, ενώ οι παράνομοι μετανάστες, όχι. Τους ξεχωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Τους ξεχωρίζει τώρα και η Τουρκία. Μόνο ο κ. Τσίπρας δεν τους ξεχωρίζει. Και έχει χάσει κάθε έλεγχο…
Δεν εξυπηρετεί τους πρόσφυγες αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας. Απλά, η σημερινή κατάσταση βοηθά τις «μπίζνες» των δουλεμπόρων στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Εκείνοι τρίβουν τα χέρια τους”.

“- Ήταν λάθος του Τσίπρα, όταν κραύγαζε πως «θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές»! Το θυμάστε αυτό; Τώρα μας έκανε ρεζίλι ως χώρα και μας «χορεύουν» οι αγορές και οι «θεσμοί»…
- Ήταν λάθος του Τσίπρα, που δεν έκλεισε, πέρσι τον Ιούνιο, την τελευταία «αξιολόγηση» της προηγούμενης συμφωνίας που, έτσι κι αλλιώς, τελείωνε. Αναγκάστηκε να φτάσει μέχρι το «αμήν» και να κλείσει τις τράπεζες. Τώρα, με capital controls, με επιχειρήσεις να κλείνουν και με επενδύσεις να φεύγουν, βρίσκεται σε πολύ πιο αδύναμη θέση απέναντι στους δανειστές.

Δυνατότερους κάναμε τους Βούλγαρους! Που σήμερα ευγνωμονούν την κυβέρνηση Τσίπρα. Γιατί μέχρι τώρα, τους έχει στείλει πάνω από 70 χιλιάδες επιχειρήσεις, στη χώρα τους…
Θα μου πείτε, εδώ διακηρύσσει ότι έβγαλε «ταμειακό πλεόνασμα» για το 2015! Όταν έχει «σκουπίσει» κονδύλια Δήμων και Νοσοκομείων που δεν τα έχει ακόμα επιστρέψει! Ενώ ταυτόχρονα έχουν διογκωθεί και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες...

Λέει, τώρα ότι, έτσι κι αλλιώς, ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου «υπήρχαν πάντα»! Δεν λέει την αλήθεια, ούτε και σ’ αυτό: Γιατί επί δικών μας κυβερνήσεων, βρήκαμε τα «βερεσέδια» του κράτους στα εννιά δισεκατομμύρια και σε δυόμιση χρόνια τα ρίξαμε στα τρία. Κι αυτός τα βρήκε στα τρία και σε ένα χρόνο τα έχει φτάσει στα πέντε! Έτσι ο καθένας μπορεί να «συγκρατήσει» το έλλειμμα. Αυξάνει τα «βερεσέδια» του κράτους και δεν πληρώνει τίποτε στους ιδιώτες…
- Ήταν λάθος του που αύξησε τη φορολογία, ήταν λάθος του που έδιωξε επενδυτές, ήταν λάθος του που ματαίωσε αποκρατικοποιήσεις. Και τώρα, που ο ίδιος θέλει να τις προχωρήσει, τις μπλοκάρουν οι δικοί του.
- Ήταν λάθος του, ακόμα, που έκλεισε τις φυλακές «υψίστης ασφαλείας». Και το χειρότερο: ήταν ασυγχώρητο λάθος που διαπραγματεύθηκε με καταδικασμένους δολοφόνους στις φυλακές. Το κατήγγειλε ο πρώην υπουργός του, Γιάννης Πανούσης. Που μίλησε μάλιστα και για… «αριστερό παρακράτος».
- Ήταν λάθος του που κραύγαζε: «Μέρκελ go home». Και σήμερα, βέβαια, μας λέει σε κάθε ευκαιρία, πως η κα. Μέρκελ στηρίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη!
- Ήταν λάθος του που ζητούσε την κατάργηση της FRONTEX και διακήρυσσε πως θα… διαλύσει το ΝΑΤΟ! Τότε κατηγορούσε εμάς, ότι δήθεν «παραχωρούσαμε εθνική κυριαρχία». Και να ’τος ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα: ζητά την ενίσχυση της FRONTEX, και φέρνει το ΝΑΤΟ να φυλάει τα θαλάσσια σύνορά μας στο Αιγαίο…"


“Βγαίνουν τώρα ένα-ένα τα τηλεοπτικά σποτάκια με τον κ. Τσίπρα να ορκίζεται το Σεπτέμβριο, ότι «δεν θα αγγίξει τις συντάξεις»!
Και σήμερα προαναγγέλλει το ακριβώς αντίθετο: Ότι θα μειωθούν και οι επικουρικές και οι κύριες συντάξεις. Κι όχι μόνο των καινούργιων συνταξιούχων. Αλλά και όσων ήδη παίρνουν σύνταξη".


Για τις δημοσκοπήσεις: Τόσο γρήγορη κυβερνητική φθορά, δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά
“Μπορεί να λένε ότι «κέρδισαν τρείς εκλογικές μάχες σε ένα χρόνο»… Δεν λένε όμως ότι η φθορά τους είναι ήδη τεράστια! Άρχισε πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι περίμενε κανείς και επιταχύνεται συνεχώς. Πριν κλείσουν καλά-καλά ένα χρόνο διακυβέρνησης, χάνουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις και σε όλες τις μετρήσεις:Χάνουν σε πρόθεση ψήφου, χάνουν σε «παράσταση νίκης» και χάνει ο Τσίπρας σε καταλληλότητα Πρωθυπουργού! Μπροστά είναι σε όλα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόσο γρήγορη κυβερνητική φθορά, δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά! Ας μην βαυκαλίζονται, λοιπόν…”

“Όμως, το πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεν είναι μόνο ότι εξακολουθεί να εξαπατά τον λαό… Κάνουν και κάτι πολύ χειρότερο: Συκοφαντούν τους αντιπάλους τους και προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως την πληροφόρηση: Χτυπάνε μανιασμένα την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ καταστρέφουν οι ίδιοι τη χώρα... Έφτασαν στο έσχατο κατάντημα να κατηγορούν εμάς για «κύκλωμα εκβιαστών». Μας «χρεώνουν» ποιους; Αυτούς που έβριζαν εμάς επί χρόνια και στήριζαν το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα! Μέχρι και πρωτοσέλιδο, ολοσέλιδο… κηδειόσημο είχε βγάλει για μένα αυτό το «κύκλωμα»! Ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον στήριζαν με κάθε τρόπο.
Μέχρι και τη μέρα του debate των πολιτικών αρχηγών, τους έβγαλαν στην κρατική ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, να βρίζουν τη Νέα Δημοκρατία! Αυτούς προσπαθούν να μας «χρεώσουν» τώρα. Τέτοιο κατάντημα…Είναι κοινοί συκοφάντες!"


“Προσέξτε λοιπόν: Με ανθρώπους που έκαναν λάθη – ακόμα και βαριά λάθη - μπορείς να συνεργαστείς. Αν αναγνωρίσουν τα λάθη τους, βέβαια…
Με ανθρώπους που είπαν ψέματα – ακόμα και σε βαθμό εξαπάτησης – μπορείς να συνεργαστείς, αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις. Εφ’ όσον ζητήσουν, βέβαια, συγγνώμη για τα ψέματά τους… Αλλά με ανθρώπους που, πέρα από τα ψέματα που είπαν και λένε ακόμα, πέρα από τα λάθη που έκαναν και κάνουν ακόμα, συκοφαντούσαν συνεχώς και συνεχίζουν να συκοφαντούν, δεν μπορεί κανείς να συνεργαστεί. Γιατί όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο συκοφάντης είναι το χειρότερο «θηρίο! Με αντιπάλους σου, ναι, μπορείς να συνεργαστείς, αν το καλέσει η ανάγκη. Με συκοφάντες ποτέ!"

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε “παρών”, λέγοντας “δεν υποστέλλω τη σημαία των αγώνα”. Υποστήριξε, τέλος, πως η κυβέρνηση έχει αυτο-διασυρθεί: "Γιατί όταν πας από το «Ουάου» του κ. Βαρουφάκη, στο «νιάου», της… γάτας των Ιμαλαϊων, τότε, προφανώς, έχεις, ως κυβέρνηση, απόλυτα αυτό-διασυρθεί”.