Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ!!!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν στην έδρα της ΕΟΕ, το περασμένο Σεπτέμβριο, για τη διοργάνωση και τη συμμετοχή τους σε κοινές δράσεις, οι Σύλλογοι Ολυμπιονικών της Ελλάδας και της Γεωργίας, ολοκλήρωσαν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, την πρώτη ενέργειά τους στην Κέρκυρα, επ’ αφορμής των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από το Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών με θέμα «Αντάμωμα Ελληνο-Γεωργιανού Πολιτισμού στην Κέρκυρα», σε συνεργασία με τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών, το Γεωργιανό Ινστιτούτο Αθηνών, το Πολιτιστικό κέντρο «CAUCASUS» και την Γεωργιανή Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Έτσι το διήμερο 8 & 9 Ιανουαρίου, αποστολή αποτελούμενη από 4 σπουδαίους Έλληνες και Γεωργιανούς Ολυμπιονίκες, τους 

ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΒΟΥΛΑ-Πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών,
ΚΑΧΙ ΚΑΧΙΑΣΒΙΛΙ-Πρόεδρος Γεωργιανών Ολυμπιονικών , 
NINO SALUKVADZE–Γεωργιανή Χρυσή Ολυμπιονίκης στη Σκοποβολή
ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ–Χάλκινη Ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστική, 
βρέθηκαν στο νησί προσκεκλημένοι του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών, όπου συμμετείχαν σεκοινές δράσεις για την προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας,
Πιο συγκεκριμένα οι 4 Ολυμπιονίκες, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, επισκέφτηκαν 3 Δημοτικά σχολεία της πόλης, ένα της Περιφέρειας (Κασσιόπη), καθώς και το ειδικό σχολείο Κέρκυρας  και μίλησαν για τις αξίες του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού, ενώ παράλληλα παρουσίασαν τα αθλήματα που εκπροσώπησαν, ενθουσιάζοντας τους μικρούς μαθητές.
Οι κοινές δράσεις των Συλλόγων Ολυμπιονικών Ελλάδος και Γεωργίας συνεχίστηκαν και το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, με τους Ολυμπιονίκες να επισκέπτονται τον Δήμαρχο κ. Νικολούζο, όπου μαζί με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών κ. Γαρνέλλη, τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα κ. Josef Nanovashvili και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Γεωργιανού Κέντρου Caucasus, συζήτησαν για περαιτέρω συνεργασίες με το νησί. Επιπλέον οι Ολυμπιονίκες επισκέφτηκαν τον Σύλλογο Άρσης Βαρών "Αλκίνοος", όπου ο Κάχι Καχιασβίλι ως ο πλέον αρμόδιος έδωσε συμβουλές στους αθλητές, ενώ το ίδιο συνέβει και με την Βούλα Κοζομπόλη, κατά την επίσκεψη στο Κολυμβητικό Σύλλογο «Νηρέας» Κέρκυρας. Ακόμη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, ενώ όλα τα παραπάνω αποτυπώθηκαν και παρουσιάστηκαν αναλυτικά στο Ρ/Δ Σταθμό ΕΡΑ Κέρκυρας και στο CORFU TV.
Η επίσκεψη των εκπροσώπων των 2 Συλλόγων Ολυμπιονικών ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας με τη βράβευση των Ολυμπιονικών από το Σύλλογο Σινιών, την οποία ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με την συμμετοχή των Πολιτιστικών Σωματείων των Σινιών και της Γεωργίας Caucasus, την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας και του Ηρακλής Κέρκυρας.
Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Πρόεδροι των Συλλόγων Ολυμπιονικών Ελλάδος, Βούλα Κοζομπόλη, και Γεωργίας, Κάχι Καχιασβίλι, δήλωσαν: «Ο κοινός μας στόχος, όπως διατυπώθηκε στο μνημόνιο Συνεργασίας που πρόσφατα υπογράψαμε, έλαβε σάρκα και οστά στην Κέρκυρα. Θα συνεχίσουμε μαζί και σε άλλες πόλεις τόσο της Ελλάδας, όσο και της Γεωργίας, ώστε να προάγουμε από κοινού Έλληνες και Γεωργιανοί Ολυμπιονίκες, τις αξίες του Αθλητισμού, του Ολυμπισμού, του Πολιτισμού, της Παιδείας».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ