Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Όλα τα είχε η Ελλάδα, ένας εθνικός διχασμός της έλειπε. Μείζον θέμα έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη για την εθνική σφαγή των Ποντίων από τον εθνοπατέρα της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ, στις αρχές του 20ού αιώνα.
Χωρίς να υπάρχει καμία ιστορική αμφισβήτηση πια για τη νέο-τουρκική πολιτική εθνοκάθαρσης, υπό τον Κεμάλ Αταταρκούκ,  τη σφαγή και διωγμό των  Ποντίων, Αρμενίων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας, η Ελληνική Κυβέρνηση, διά του επίσημου εκπροσώπου της για θέματα παιδείας, εγείρει ένα θέμα και διχάζει τον εαυτό της ανώφελα.

ΚΚΕ: METΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Εμφάνιση prosfyges 2.jpg Εμφάνιση prosfyges 1.jpg
KKE Peloponnisou

Άμεση παραίτηση του κατ΄ ευφημισμόν Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Image
Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Το καταστροφικό έργο στον τομέα της Παιδείας συνεχίζεται. Ο άνθρωπος που παριστάνει τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, είναι με διαφορά ο Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την περισσότερη δουλειά στον τομέα του.

Μέσα σε μόλις ένα μήνα, έχει καταφέρει να ισοπεδώσει την Ιδιωτική Εκπαίδευση
επιβάλλοντας 23% ΦΠΑ σε ιδιωτικά σχολεία, σχολές και φροντιστήρια μετά την
αδυναμία ανεύρεσης ισοδύναμων μέτρων. Η φυγή μαθητών και σπουδαστών από
τα ιδιωτικά σχολεία έχει επιβαρύνει τα Δημόσια Σχολεία τα οποία ούτως ή άλλως
υπολειτουργούν, χωρίς βιβλία και με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό,
καθηγητές και δασκάλους.

Σήμερα, ο ίδιος δηλώνει χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, πως η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, τα μαζικά πογκρόμ της κυβέρνησης των Νεότουρκων την πενταετία 1914-1923, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 350.000 Έλληνες του Πόντου, δεν αποτελούν κατά τη γνώμη του Γενοκτονία. Αγνοώντας το γεγονός ότι Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναγνωρίστηκε ως τέτοια από την Ελληνική Δημοκρατία το 1994 και τη Διεθνή Ένωση Παρατηρητών Γενοκτονιών το 2007, ο Νίκος Φίλης προκαλεί εν γνώσει του την κοινή γνώμη προκειμένου να καλλιεργήσει ανθελληνικές αντιλήψεις και να απενοχοποιήσει κάθε εγκληματικής πράξης μίσους, σε βάρος του Ελληνικού Έθνους.

Μετά και τις τελευταίες συγκλονιστικές του δηλώσεις, ζητάμε την άμεση παραίτησή
του από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κάθε μέρα που παραμένει
Υπουργός Παιδείας ο Νίκος Φίλης, αποτελεί και προσβολή στη μνήμη τόσο των
Ελλήνων που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν, όσο και εκείνων που ξεριζώθηκαν από τις Πατρίδες τους εξαιτίας του τούρκικου εθνικιστικού φανατισμού.
Αναμένουμε, επίσης, την Δικαιοσύνη να κάνει αυτεπάγγελτα τη δουλειά της,
διώκοντας τον Νίκο Φίλη για τις δηλώσεις του βάσει του αντιρατσιστικού Νόμου.


Από το Γραφείο Τύπου

 

ONNED KORINTHIAS

Η ΩΡΑ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ καλεσμένος ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος Radio ΤV Ramona.

Σήμερα Τρίτη 3/11/2015 στις 19:00 σε Live Streaming από το TV Ramona.
Στην Ώρα του Δημάρχου καλεσμένος ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας
Αννίβας Παπακυριάκος
Radio ΤV Ramona.
Στις 19:ΟΟ Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας στην Ώρα του Δημάρχου θα κάνει τον απολογισμό του .. Θα μας τα πει όλα ...στο ΤV Ramona.
http://www.ramona.me/
http://dos.fm/gr/ramonatv/index.html
https://www.facebook.com/ramoname-18564116489362

Την Παρασκευή η κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας

http://www.zougla.gr/assets/images/400x300/1535629.jpg
Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα διενεργηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας η κλήρωση  των ζευγαριών για τη Γ΄ Φάση (φάση των 16)  του Κυπέλλου Κορινθίας
Τα ποδοσφαιρικά Σωματεία που μπουν στην κληρωτίδα είναι:
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ, ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ,  ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06, ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ,ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ, ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ,
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ, ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και  ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ.

ΕΚΤΑΚΤΟ: "Έσβησε" το δύο ετών αγοράκι που κακοποιήθηκε από τον φίλο της μητέρας του στο Κιάτο

`Έσβησε` το δύο ετών αγοράκι που κακοποιήθηκε από τον φίλο της μητέρας του

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το δίχρονο αγοράκι, που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" το οποίο το απόγευμα του Σαββάτου στο Κιάτο κακοποιήθηκε βάναυσα από τον 23χρονο φίλο της μητέρας του. Το παιδί που υπέκυψε στα τραύματα του το μεσημέρι, είχε εγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στα άνω και κάτω άκρα. Η 22χρονη μητέρα του δίχρονου παιδιού που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ο 23χρονος φίλος της, που κατηγορείται για βαριές σωματικές βλάβες, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή Κορίνθου. 

Τη συγγνώμη ή την παραίτηση Φίλη ζητεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας

Τη συγγνώμη ή την παραίτηση Φίλη ζητεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας Να ζητήσει συγγνώμη από τον Ποντιακό Ελληνισμό για τις δηλώσεις του αναφορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων καλεί τον Νίκο Φίλη ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Χρήστος Τοπαλίδης, όπως δήλωσε στο newsit.gr.

«Δεν μπορεί ένας υπουργός να πηγαίνει κόντρα σε ένα νόμο του κράτους. Ή να ζητήσει συγγνώμη ή να αποπεμφθεί», σημείωσε ο κ. Τοπαλίδης ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.
Ο κ. Τοπαλίδης αποκάλυψε πως ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης της έντονης οργής εκατοντάδων Ποντίων από τις επίμαχες δηλώσεις. Τέλος, τόνισε πως η ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να στραφεί νομικά εναντίον του υπουργού Παιδείας-πέρα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις που προανήγγειλε ο κ. Τοπαλίδης-λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αντίστοιχη επιχειρηματολογία με του κ. Φίλη για το θέμα της γενοκτονίας συναντούμε δυστυχώς μόνο στους γκρίζους λύκους»

Δυσφορία Τσίπρα για Φίλη! «Υπάρχει απόφαση της Βουλής για την Γενοκτονία των Ποντίων!»

Δυσφορία Τσίπρα για Φίλη! «Υπάρχει απόφαση της Βουλής για την Γενοκτονία των Ποντίων!»Την δυσφορία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων, καθώς έγιναν σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με συνεργάτες του πήρε αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας λέγοντας: "Υπάρχει απόφαση της Βουλής που την έχουμε ψηφίσει. Δικαίωμά του οι προσωπικές απόψεις".

Θεοχάρης: Να υπάρξει πρόβλεψη για ασφαλή διέλευση των προσφύγων από τον Έβρο


Θεοχάρης: Να υπάρξει
πρόβλεψη για ασφαλή
διέλευση των προσφύγων από
τον ΈβροΕάν ο Έλληνας Πρωθυπουργός εννοεί ότι είναι ανθρωπιστικό καθήκον να συνεισφέρουμε στην προσφυγική κρίση, θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ασφαλή διέλευση των προσφύγων από τον Έβρο προκειμένου να αποφευχθούν οι τραγωδίες στο Αιγαίο, είπε στην EurActiv.gr ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης. Στον απόηχο των νέων ναυαγίων, με τουλάχιστον 22 νεκρούς, στο Αιγαίο, και της παρέμβασης της περιφερειάρχης Βορείου … Διαβάστε περισσότερα. 

Σαμαράς: "Εγώ είμαι ακόμη εδώ"- Αιχμές κατά των Ευρωπαίων ηγετών που "διευκόλυναν" τους λαϊκιστές

«Εξακολουθώ να είμαι ενεργός στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας μου», τονίζει σε συνέντευξή του στον ισπανικό δημοσιογραφικό όμιλο La Razon ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Διαβάστε περισσότερα.
EurActiv.gr

Μοσκοβισί και Σουλτς στην Αθήνα για "λύσεις" στην κυβέρνηση


Μοσκοβισί
και Σουλτς στην Αθήνα για
"λύσεις" στην κυβέρνησηΣτην Αθήνα φθάνει σήμερα Τρίτη για διήμερη επίσκεψη ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί με την κυβέρνηση να ευελπιστεί σε μια θετική τοποθέτηση του επιτρόπου για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια. Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί το απόγευμα με τον πρωθυπουργό (17.30) και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών (18.30 με τους κυρίους Τσακαλώτο και Χουλιαράκη), προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο …
Διαβάστε περισσότερα. 

EurActiv.gr

Αλλαγές στον Καλλικράτη προανήγγειλε ο Γ. Μπαλάφας

Σημαντικό χτύπημα στην γραφειοκρατία αναμένεται να επιφέρει η κάρτα του πολίτη που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Μπαλάφας εξηγώντας παράλληλα ότι δεν είναι εύκολος στόχος καθώς απαιτείται συντονισμός διαφορετικών υπουργείων και διασύνδεση των πληροφοριακών τους συστημάτων.

Κάρτα του Πολίτη: Πότε θα είναι έτοιμη – Ποιες προϋποθέσεις έθεσε ο Π. Κουρουμπλής

Το θέμα της κάρτας του Πολίτη επανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
Όπως υπογράμμισε η προσπάθεια αυτή για την έκδοση της Κάρτας του Πολίτη, δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά «έχει ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια».
Μάλιστα άσκησε σκληρή κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ τις κατηγόρησε ότι στην ουσία σπατάλησαν τους ευρωπαϊκούς πόρους που είχαν στη διάθεσή τους για το θέμα.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι είχαν δοθεί 2 ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους 7 δισ. ευρώ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση «και είμαστε αρκετά πίσω καθώς προχωρήσαμε στη διαδικασία καρτών, αλλά χωρίς να υπάρχει συνομιλία βάσεων δεδομένων όλων των υπηρεσιών».

Μπουτάρης: Με 100 λίτρα πρέπει να είναι σουρωμένοι κάθε μέρα, βάλτε χέρι στο παράνομο τσίπουρο ...

Στη συνάντηση που είχαν οι φορείς της πόλης με το ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης στις 200.000 παλιές κλήσεις που θα αρχίσουν να λαμβάνουν σύντομα οι παραβάτες, αλλά και στη φορολόγηση του τσίπουρου   ...

Ο μαρξιστής ακραίος νεοφιλελεύθερος Τσακαλώτος, ο τρελός Βαρουφάκης και ο τουρίστας Τσίπρας


tsipras-varoufakis-tsakalotosΔεν ξέρει κανείς πως και που να κατατάξει αυτόν τον αριστερό πολιτικό σουρεαλισμό.
Ο Τσακαλώτος είναι ο διαπραγματευτής του τρίτου Μνημονίου και ο ηγέτης της ομάδας των «53» που θα ανέτρεπαν την κυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστερά...
Ταυτόχρονα είναι ένας Μαρξιστής που εφαρμόζει ότι πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο έχει δει ποτέ αυτή η χώρα. Ένα Μνημόνιο, το δικό του Μνημόνιο που ισοπεδώνει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και παραδίδει τα κλειδιά του εμπορικού τζίρου της χώρας σε μεγάλα κεφάλαια πολυεθνικών κολοσσών.

Ο Τζιτζικώστας πιάστηκε αδιάβαστος (και) στο Σύνταγμα

tzitzikostas-adiavastos-syntagmaΜέχρι πρότινος ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το ότι ΔΕΝ είναι βουλευτής και ΔΕΝ μπορεί να εκπροσωπεί τη ΝΔ ως αρχηγός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρόβαλε το μεγάλο αυτό μειονέκτημα ως πλεονέκτημα λέγοντας, ότι η ΝΔ έχασε στην κοινωνία την οποία αυτός (;) εκπροσωπεί.
Την ίδια επιχειρηματολογία πρόβαλαν και οι βουλευτές που τον στηρίζουν και επιδεικνύοντας ασέβεια προς το Κοινοβούλιο, δήλωναν λίγο πολύ, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς το “παιχνίδι” δεν παίζεται στο Κοινοβούλιο!!!! και ας είναι οι ίδιοι κοινοβουλευτικοί....
 διαβάστε τη συνέχεια...

Ινστρούκτορας
www.tokentro.com

Υπ. Εργασίας: Αυτές είναι οι άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Τις ημέρες αδείας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ ανακοινώνει το Υπουργείο Εργασίας.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος περί Κοινωφελούς εργασίας, της Δημόσιας Πρόσκλησης 2/2015 και σε συνέχεια της εγκυκλίου 414/ 9-9-2015 και της επιστολής 5.25552/5.19913/ 16-10-2015 της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Ουρανίας Αντωνοπούλου διευκρινίζουμε ότι:

Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Απαράδεκτη η προσπάθεια χειραγώγησης των ΠΕΣΔΑ»



Την αυτοτέλεια του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, της μεγαλύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της χώρας για πολλές δεκαετίες όπως τη χαρακτήρισε, ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Ελληνικής Βουλής τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «μέσα από τις αιρετές Περιφέρειες αξιοποιήθηκαν για πρώτη φορά με αποτελεσματικότητα και με ολοκληρωμένο σχεδιασμό οι ευρωπαϊκοί πόροι του ΕΣΠΑ».

Αρνητής της γενοκτονίας του Πόντου ο Πάγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιά τα κίνητρα;

 

Ο κύριος Φίλης αρνήθηκε ότι στον Πόντο έγινε γενοκτονία. Συνέχισε έτσι την πολιτική των «νικητών» γενοκτόνων που έχοντας άφθονο μαύρο χρήμα εώς και σήμερα εξαγοράζουν «επιστημονικές απόψεις» για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις γενοκτονίες. Όπως βλέπουμε σήμερα στην Συρία, στο κατεχόμενο Κουρδιστάν, στην Κύπρο και το Ιράκ.
Όσο μεγαλύτερο το χρηματικό ποσό, τόσο βαθύτερο το θάψιμο των λειψάνων και των συντριπτικών αριθμών. Με αποτέλεσμα στην σύγχρονη ιστορία, τις «γενοκτονίες» τις καθορίζουν όχι τα στοιχεία αλλά το τουρκικό χρήμα. Για παράδειγμα:
– «Γενοκτονία» στην Σεμπρένιτσα, όπου ως θύματα παρουσιάζονται οι τουρκογενείς Βόσνιοι, ενώ στην πραγματικότηταΔιαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » 

Greek Hellenic News Feed

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κκ. Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ, Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ "ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε."



http://www.ktimatologio.gr/Style%20Library/el-GR/Images/logotop.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, για το ασυμβίβαστο Προέδρου-Αντιπροέδρου της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε. » έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Τι θα γίνει με τα capital controls, ανατροπές σε καταθέσεις και δάνεια

trap.medium.jpg
Ως το πρώτο βήμα μιας μακροπρόθεσμης πορείας προς την ανάκαμψη της οικονομίας θεωρείται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου και ουσιαστικά θα ανοίξει ένα νέο «κεφάλαιο» για τη χώρα μας.
Βασικοί στόχοι της κυβέρνησης που θα «ξεκλειδώσουν» αρχικά τόσο η ανακεφαλαιοποίηση όσο και η επιτυχής ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και στις συνέχεια οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», είναι:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΕΛΗΜΗΤΣΟΥ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Δελημήτσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πέθανε ο Παναγιώτης Δελημήτσος«Εκφράζω την θλίψη μου για την αιφνίδια απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Δελημήτσου. Υπηρέτησε με ήθος και ευπρέπεια την Παράταξη, το δημόσιο βίο και την Πατρίδα μας. 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».
 ---------


Την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας ,άφησε το πρωί της Τρίτης ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής Παναγιώτης Δελημήτσος, σε ηλικία 76 ετών.
Ο Παναγιώτης Δελημήτσος ,διετέλεσε για τέσσερα χρόνια βουλευτής ,(1989-1993) ενώ επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη διετέλεσε και υφυπουργός Οικονομικών (11 Απριλίου 1990 -8 Αυγούστου 1991).
Επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή διετέλεσε πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής οδοποιίας.
Τα αίτια θανάτου του οφείλονται σε εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜEA ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1It34Dd20mx3OhPaT3fmwYuCS4hDWn3R3dnPBc6YMgUPHyVT8l1PYtTS4jWhwZOpQtdu_CX5X38ITipiOq3fEQwxHayPIXdzzo4jY5on_jQkg-SsQh-o2b9mmI2tzTa7OEIT0aSHkjg/s1600/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83.JPG

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Βοιωτίας, κ. Βαγγέλης Μπασιάκος, για την άρνηση της κυβέρνησης να απαντά σε ερωτήσεις στη Βουλή για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ



http://nstatic.tanea.gr/files/temp2/35c38e4815d5ad36195da4fb775f8f1c.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης για τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και την εκπομπή «ENIKOS» με το δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου,   έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αδίστακτη πρόκληση στην εθνική μνήμη, αλλά και στις αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων συνιστούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη που αμφισβητούν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Ενώ, με απόφασή της, το 1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων και κήρυξε τη 19η Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”, εικοσιένα χρόνια από τότε ο υπουργός Παιδείας παραμερίζει την απόφαση εκείνη και αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων, υποστηρίζοντας ότι πήρε τη θέση αυτή ως δημοσιογράφος.
Ιδεοληψίες και προσωπικές εμμονές δεν μπορεί να ανατρέπουν την Ελληνική Ιστορία.
Ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει έμπρακτα θέση απέναντι στο διολίσθημα Φίλη».

Μήνυση Χρυσής Αυγής κατά Φίλη για κακόβουλη άρνηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η κακόβουλη άρνηση της Ποντιακής Γενοκτονίας είναι ποινικό αδίκημα και ο άθεος υπουργός του Σύριζα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την ρατσιστική του συμπεριφορά εις βάρος των Ελλήνων.
Το νομικό τμήμα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή συντάσσει κείμενο μηνύσεως - με βάση τον περιβόητο αντιρατσιστικό νόμο - που Έλληνες πολίτες θα υποβάλλουν κατά του ανεκδιήγητου συριζαίου.
Στόχος του Λαϊκού Συνδέσμου είναι να "ταράξουμε στη νομιμότητα" τους ανθέλληνες και τους προκλητικούς και ανιστόρητους παράγοντες του καθεστώτος.
Τα "νομικά όπλα" που δημιούργησαν για να πατάξουν τον Εθνικισμό των Ελλήνων έχουν ήδη αρχίσει να στρέφονται εναντίον τους.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ανήγγειλε την νέα νομική πρωτοβουλία μας με την παρακάτω δήλωσή του προς τα ΜΜΕ: "Η Χρυσή Αυγή θα μηνύσει τον ανιστόρητο και προκλητικό Φίλη, που ο πολιτικός του παχυδερμισμός τον οδηγεί σε εγκλήματα κατά της Ιστορικής Μνήμης, εγκλήματα όπως η κακόβουλη άρνηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και ο ρατσισμός σε βάρος των Ελλήνων".

 

Τι απαιτούν οι ήρωες του 1940-41

Γράφει ο
Σαράντος Καργάκος
 
Ο Δημοσθένης που δεν ήταν ιδιαίτερα θωπευτικός έναντι των Αθηναίων πολιτών, τους λέγει σε μια αποστροφή λόγου κάτι, που και για τους τωρινούς Έλληνες είναι ιδιαίτερα διδακτικό: «Νομίζετε τους προγόνους ημών αναθείναι τα τρόπαια, ουχ ίνα θαυμάζητε αυτά θεωρούντες, αλλ’ ίνα μιμήσθε τας εκείνων αρετάς». Με απλά λόγια: Να έχετε υπόψη σας ότι οι πρόγονοί μας έστησαν τα τρόπαια όχι για να τα θαυμάζετε και να τα χαζεύετε αλλά για να μιμείσθε τις πράξεις της παλικαριάς τους.

Τύφλα νάχει ο Παπαδόπουλος!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μέσα στον θόρυβο που προκλήθηκε από την πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγχει την ενημέρωση μέσω της μετατροπής του αρμόδιου υπουργού σε «καναλάρχη» (ο οποίος θα ορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και το τίμημά τους, αν και βρισκόμαστε πια στην ψηφιακή εποχή και δεν υπάρχουν οι παλιοί περιορισμοί του αναλογικού σήματος), απαρατήρητο πέρασε το πιο σημαντικό μέρος του νόμου.
Πρόκειται για το Κεφάλαιο που αφορά στην «Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική» και τη δημιουργία «Συμβουλίου Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής».
Πρόκειται δηλαδή για την δημιουργία ενός επίσημου Κέντρου Προπαγάνδας, στο οποίο θα μετέχουν διάφοροι υπουργοί και του οποίου θα προΐσταται ο ίδιος ο πρωθυπουργός!
Μιλάμε για καταστάσεις που ευθέως παραπέμπουν σε άλλες εποχές ή σε άλλα καθεστώτα.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Ιράκ

 Εμφάνιση IMG_2015_11_03_039.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Ιράκ κ. Burhan Jaf, η θητεία του οποίου στη χώρα μας ολοκληρώθηκε.

Απόσυρση της διάταξης που χειραγωγεί τις Περιφέρειες στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων ζήτησε στη βουλή η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας



https://anokatostokalamaki.files.wordpress.com/2014/07/mg_6297.jpg?w=680&h=453Να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη που περιλαμβάνεται στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο και ακυρώνει την αρμοδιότητα των Περιφερειακών Συμβουλίων για την τελική έγκριση των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης  Αποβλήτων όπως ισχύει στη μέχρι σήμερα νομοθεσία, ζήτησε μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, το μέλος του Δ.Σ. και Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Ο κ. Τατούλης μετέφερε την έκπληξη των Ελλήνων Περιφερειαρχών για το γεγονός πως η συγκεκριμένη διάταξη ήρθε αιφνίδια και μάλιστα μέσα στο πολυνομοσχέδιο που αφορά τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους θεσμούς.
Υπενθυμίζοντας τη σχετική επιστολή που απεστάλη πρόσφατα στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, από τον οποίο ζητείται η παρέμβασή του για την απόσυρση της διάταξης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήγησε πως η ρύθμιση αυτή αποτελεί ωμή πολιτική παρέμβαση σε βάρος των Περιφερειών, επιχειρώντας να ελέγξει και να κηδεμονεύσει τη διαδικασία αναθεώρησης των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων.
Έγειρε και ζήτημα συνταγματικότητας καθώς η διάταξη προσβάλει κατάφορα τη διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ επιφυλάσσοντας διακοσμητικό ρόλο στα περιφερειακά συμβούλια και επιβάλλοντάς τους την υποχρέωση να «υιοθετούν» τον ΠΕΣΔΑ αφού έχει όμως προηγηθεί  σύμφωνη γνώμη των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων ΥΠΕΣ και ΥΠΕΝ.
Τέλος, μίλησε για εξόφθαλμη προσπάθεια χειραγώγησης των περιφερειακών σχεδιασμών η οποία εισάγει νέα ήθη για την κυβέρνηση, εκφράζοντας το ομόθυμο αίτημα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για άμεση απόσυρση της διάταξης έστω και την ύστατη στιγμή.