Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

75 χρόνια από τον τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ

Πουλήσαμε την `Έλλη`… για παλιοσίδερα!
Image 

Η ιστορία του τορπιλισμού της Έλλης

Του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗ
Στην προκυμαία της Τήνου όλα έδειχναν να κυλούν φυσιολογικά. Το νησί ήταν για μια ακόμη χρονιά έτοιμο, να υποδεχτεί τους χιλιάδες πιστούς. Σε λίγη ώρα ο ήλιος θα ανέβαινε ψηλά στον ουρανό και θα άπλωνε τις ζεστές ακτίνες του στην εκκλησιά της Μεγαλόχαρης…

Το Πάσχα του καλοκαιριού.


Η μέρα που αφιερώνεται στη Μάνα του Θεού μας, στη Μάνα όλων μας. Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα, Πλατυτέρα των Ουρανών, Οδηγήτρια, Μολυβδοσκέπαστη, Πελεκητή, Κρεμαστή, Παρηγορήτρα, Παυσολύπη, Φανερωμένη, Μυροβλύτισσα, Αμόλυντος, Υψηλοτέρα, Καθέδρα. Είναι λίγα μόνο από τα 500 και πλέον ονόματα της Παναγιάς μας, η οποία γιορτάζεται με τη δέουσα λαμπρότητα σε κάθε γωνιά της χώρας και σε κάθε λίκνο της Ορθοδοξίας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Λαμπρός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά

Ημαθία: Λαμπρός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά
Θεσσαλονίκη
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Παναγία Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας, η Κοίμηση της Θεοτόκου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον των Ελλήνων, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια.
«Η Κοίμηση της Θεοτόκου σηματοδοτεί την κορυφαία από τις θεομητορικές εορτές στην Ορθόδοξη παράδοση» δήλωσε ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε: «Σήμερα, στη μεγάλη αυτή σύναξη του ποντιακού ελληνισμού για να τιμήσουμε την εορτή στο ιερό κέντρο της Σουμελά στο Βέρμιο, βλέπουμε όλες τις γενιές των Ποντίων να συρρέουν εδώ, όπως οι πρόγονοί μας στο όρος Μελά της Τραπεζούντας».

Διασυρμός της Μπαρτσελόνα από τη Μπιλμπάο στο Σούπερ Καπ με 4 - 0

Διασυρμός της Μπαρτσελόνα από τη Μπιλμπάο στο Σούπερ ΚαπΣαφώς κουρασμένη από το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στην Σεβίλλη, η Μπαρτσελόνα παραδόθηκε με 4-0 στη Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε για το ισπανικό Σούπερ Καπ, που έχει όμως και ρεβάνς τη Δευτέρα στο Καμπ Νου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με ένα μάλλον τυχερό γκολ στο 14' όταν ο Τερ Στέγκεν βγήκε πολύ από την περιοχή του για να διώξει με το κεφάλι μετά από βολέ του αντίπαλου τερματοφύλακα. Η μπάλα έφτασε ως τη σέντρα, όπου ο Σαν Χοσέ κατέβασε και σούταρε, με αποτέλεσμα να «κρεμάσει» τον Γερμανό!

Στο 53' ο Αντουριθ με κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ στο 62' με κοντινό σουτ μετά από τραγικά λάθη στην άμυνα της Μπάρτσα το 3-0 και στο 66' με πέναλτι ολοκλήρωσε το χατ τρικ του και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Σουσαέτα (85' Mποβέδα), Εράσο (77' Γκουρπέτζι), Σαμπίν Μερίνο (66' Λέκουε), Αντούριθ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Μπάρτρα, Βερμάλεν, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Σέρτζι Ρομπέρτο (60' Ράκιτιτς), Ραφίνια (52' Ινιέστα), Μέσι , Σουάρες, Πέδρο (71' Σάντρο Ραμίρεζ)

Επίθεση Τατσόπουλου κατά Τσίπρα και Λαφαζάνη. Μιλάει για συμπαιγνία των δύο πολιτικών

Επίθεση Τατσόπουλου κατά Τσίπρα και Λαφαζάνη
Για συμπαιγνία του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη κάνει λόγο ο Πέτρος Τατσόπουλος και εξαπολύει επίθεση εναντίον των δύο πολιτικών αντρών.

«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, εδώ και πάνω από ένα μήνα, να μιλάω και να γράφω για τη ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ Τσίπρα και Λαφαζάνη. Έτσι θα το πάνε ως το τέρμα, εάν οι ψηφοφόροι τους δεν αποφασίσουν κάποτε να αντιδράσουν στο ΔΟΥΛΕΜΑ» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, και συνεχίζει: «Ιδού και η απόδειξη για όσους -ελάχιστους, ελπίζω- μπορεί να διατηρούν ακόμη κάποια αμφιβολία» αναφέρει χαρακτηριστικά, παραπέμποντας σε δημοσίευμα του προσκείμενου στον κ. Λαφαζάνη ιστότοπου iskra.gr σύμφωνα με το οποίο «τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας δεν επιθυμούν να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να ανακόψουν τη μνημονιακή της πορεία».

Τήνος: Παρουσία Παυλόπουλου - Καμμένου ο εορτασμός της Μεγαλόχαρης - Παυλόπουλος: Ενωμένοι και αποφασισμένοι να διανύσουμε τον ανηφορικό δρόμο

 
Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, και με την παρουσία χιλιάδων προσκυνητών, γιορτάζεται στην Τήνο η Κοίμηση της Θεοτόκου και η 75η επέτειος του τορπιλισμού της Έλλης
Παρόντες στο νησί της Παναγίας για τον διπλό εορτασμό είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας,και τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχο Ε. Αποστολάκη, έφτασε το πρωί στην Τήνο με τη φρεγάτα του Π.Ν. «Έλλη». Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στην τορπιλάκατο Σταράκης, από όπου κατευθύνθηκε στα ανοιχτά του λιμανιού της Τήνου και στο σημείο του τορπιλισμού του αντιτορπιλικού Έλλη, πριν από 75 χρόνια τον Δεκαπενταύγουστο του 1940, έριξε στεφάνι, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων ναυτών και αξιωματικών του αντιτορπιλικού. 

Αυτά είναι τα πιο μεγάλα θαύματα της Παναγίας στην ιστορία του Ελληνισμού


Εκτός από τα θαύματα που έχουν καταγραφεί κατά καιρούς σχετικά με μεμονωμένα πρόσωπα, υπάρχουν και ορισμένα που η Ιστορία έχει καταγράψει επιβεβαιώνοντας την «ειδική» σχέση που έχει ο Ελληνισμός με την Παναγία.

Από την Πόλη και την Τήνο μέχρι τον Ορχομενό. Αυτές είναι κάποιες από τις σημαντικότερες θείες παρεμβάσεις της Θεοτόκου στον του της Ιστορίας.

Η «κοινωνία αξιών» δεν περιμένει τις εξελίξεις για να δράσει, τις προλαβαίνει.



Δελτίο Τύπου
 
Η «κοινωνία αξιών» δεν περιμένει τις εξελίξεις για να δράσει, τις προλαβαίνει. Τιμώντας το θεσμικό της καθήκον , συμβάλει ενεργά στην  προσπάθεια που καταβάλει η εκάστοτε κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνοντας πρώτη το δρόμο της συνεργασίας με την κοινοποίηση  θέσεων, προτάσεων και ιδεών προς κάθε ενδιαφερόμενο όργανο διαμόρφωσης πολιτικής.
 

Το τελικό κείμενο του τρίτου Μνημονίου – Τι περιλαμβάνουν οι 106 σελίδες του νόμου (ΦΕΚ)

Το τελικό κείμενο του νόμου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις − Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», η άλλιώς τρίτου Μνημονίου δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.
Στις 106 σελίδες του που δημοσιεύονται στο ΦΕΚ, περιέχονται όλα προαπαιτούμενα συμπεριλαμβανομένων και των δύο τροπολογιών για τις συντάξεις του Δημοσίου και των ένστολων και τα «κόκκινα» δάνεια.
ΦΕΚ 

Τι ζητά το Eurogroup για Δημόσιο, ασφαλιστικό και αγορά εργασίας – Όλη η ανακοίνωση

Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της απόφασης του ΣτΕ που στην ουσία έκρινε ουσιαστικά ως αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές που ψηφίστηκαν το 2012 αλλά εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ή αμοιβαία αποδεκτά εναλλακτικά μέτρα έως τον Οκτώβριο του 2015, ζητά από την χώρα μας αναφορικά με το ασφαλιστικό το Eurogroup. «Η Ελλάδα θα αναλάβει την φιλόδοξη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητα, της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης. Θα ορίσει πολιτικές για να καλύψει πλήρως το δημοσιονομικό σκέλος της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2012 και θα εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή αμοιβαία αποδεκτά εναλλακτικά μέτρα έως τον Οκτώβριο του 2015», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
«Επιπλέον η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε βασικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την αγορά προϊόντων για να ανοίξει την οικονομία στις επενδύσεις και τον ανταγωνισμό, καθώς επίσης και να εκσυγχρονίσει και να αποπολιτικοποιήσει τον δημόσιο τομέα», προστίθεται στην ανακοίνωση του Eurogroup.

aftodioikisi.gr

Η χώρα κινδυνεύει

Η χώρα κινδυνεύει
Με την ψήφιση από τη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης και των προαπαιτούμενων μέτρων για το νέο Μνημόνιο, τα ξημερώματα της Παρασκευής, και με τις διαρροές που υπήρξαν στην κυβερνητική συνοχή, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος για την τρέχουσα πολιτική, οικονομική συγκυρία της χώρας, η οποία είναι πλέον σαφές ότι έχει εισέλθει σε επικίνδυνη φάση. 

Για 1,3 εκατομμύρια δικαιούχους Νέο «ψαλίδι» στις επικουρικές δέκα Ταμείων

Νέο «ψαλίδι» στις επικουρικές δέκα Ταμείων
Ανατροπές και νέες μειώσεις επικουρικών συντάξεων για τους συνταξιούχους 10 Ταμείων κρύβει το νέο Μνημόνιο που αρχίζει να εφαρμόζεται άμεσα με την ψήφισή του από τη Βουλή, καθώς πέρα από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σταδιακά στο 67ο έτος, προβλέπεται νέο ψαλίδι όχι μόνο στις κύριες συντάξεις, αλλά κυρίως στις επικουρικές που θα παίρνουν 1,3 εκατομμύριο δικαιούχοι είτε συνταξιοδοτούνται από το ΕΤΕΑ είτε από άλλα Ταμεία!

Ο νέος νόμος φέρνει επί θύραις νέο ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις 10 Ταμείων τα οποία από την 1η Σεπτεμβρίου εντάσσονται στο μεγάλο (και χρεοκοπημένο) επικουρικό Ταμείο μισθωτών, το ΕΤΕΑ. 

Συμφωνία στο Eurogroup - Στα 26 δισ. ευρώ η πρώτη δόση - Ντάισελμπλουμ: 86 δισ. ευρώ το ύψος του προγράμματος | Ρέγκλινγκ: Στα 32,5 χρόνια η αποπληρωμή του δανείου


Συμφωνία στο Eurogroup - Στα 26 δισ. ευρώ η πρώτη δόση
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup, η πρώτη πληρωμή προς την Αθήνα ανέρχεται στα 26 δις. ευρώ, από τα οποία τα 13 δις. ευρώ θα κατευθύνουν προς την αποπληρωμή χρεών της Ελλάδας σε ΕΚΤ και ΔΝΤ, άλλα 10 δις. ευρώ προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ τα υπόλοιπα 3 δις. ευρώ θα βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και να αποκτήσει πρόσβαση στα αναπτυξιακά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως αναφέρει δημοσίευμά του Dow Jones, ενώ το τρίτο πακέτο στήριξης δίνει την δυνατότητα στην Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη , ωστόσο η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια όπως το ενδεχόμενο νέων εκλογών αργότερα κατά την διάρκεια του έτους αλλά και έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές για τη μείωση του δυσβάσταχτου χρέους.